FUNDATIA IOAN BARBUS

Pe ultimul David îl cheamă Georgia

Acum 22 de ani a avut loc, după mult timp, primul meci între Dreapta şi Stanga; s-a desfaşurat pe 20 mai, în Duminica Orbului. Stânga a cîştigat prin KO, pentru că asta înseamnă în realitate să iei 87% din voturi!

Stânga a fost foarte bine pregătită pentru această primă confruntare. Era şi normal: stătuse într-un cantonament prelungit, ce durase 45 de ani. Acest lucru i-a permis să urmeze un program de pregătire elaborat, desfăşurat după metode ştiinţifice, unde antrenamentele – multe de o duritate extremă – erau încadrate cu şedinţe de “pregătire psihologică”; le-am numi azi: de îndoctrinare ideologică sau, mai pe şleau spus, de spălare pe creier. Spălarea pe creier a jucat, pe 20 Mai, un rol covârşitor în ecuaţia victoriei.

Si ce antrenori a avut Stânga! Toţi profesionişti unul şi unul! Mulţi erau şcoliţi la academiile de specialitate din Moscova. Da, din Moscova, pentru că acest stil de “box” nu se conforma regulilor marchizului de Queensberry, ca boxul clasic, ci se desfaşura potrivit celor “dialectice” impuse de Lenin. Stalin, urmaşul acestuia, a adus noului regulament, “îmbunătăţiri” substanţiale.

Într-adevăr, desfăşurat după noile reguli, noul stil de luptă nu mai semăna aproape deloc cu “boxul” practicat de către gentlemanii englezi ci, mai degrabă, cu o încăierare de stradă unde, ca să câştigi, regula obligatorie era: nu respecta nici o regulă! Noul stil s-a dovedit catastrofal de eficient, cei care l-au adoptat spulberându-şi adversarii!

O scurtă şi necesară incursiune în “istoria sportului”, care ne poartă înapoi la meciul nostru. Spre deosebire de Stânga, Dreapta a stat încătuşată ani de zile prin lagăre şi puşcării, fiindu-i interzisă, după eliberare, orice formă de pregătire, aşa că s-a prezentat la meciul din 20 mai ‘90 complet ieşită din formă. Culmea este că, după ce Dreapta a fost scoasă din ring pe targă, Stânga, sfătuită de noul ei antrenor principal Ion Iliescu, a intrat peste ea în vestiar, unde a linşat-o conform regulilor din regulamentul cu coperţi roşii, scris de Lenin şi Stalin; procedeul, obligatoriu de altfel în regulamentul menţionat, s-a numit, la noi, “mineriadă”. A fost salvată de la deces de intervenţiile vocale, şi nu numai, ale spectatorilor occidentali pentru că, datorită unui noroc istoric chior, “spectatorii” ruşi – colegi de academie cu Ion Iliescu – erau ocupaţi cu alte “meciuri”, la ei acasă.

Nerefacută, după doar doi ani, Dreapta a fost nevoită să urce din nou în ring. A pierdut, clar, la puncte. Adevărul este că se schimbase şi regulamentul, altfel ar fi fost făcută, din nou, zob! După încă patru ani, în 1996, în mod surprinzător a caştigat! A fost o decizie la limită, favorizată şi de sprijinul dat forţelor Dreptei de cei dezamăgiţi de “programul de alimentaţie raţională” impus în timpul pregătirii sportive de antrenorii Stângii; se ştie că Stânga oferă fără probleme “programe de îndoctrinare ideologică”, dar e falimentară în ceea ce priveşte asigurarea “alimentaţiei de protecţie, de refacere şi de recuperare a organismului după efort”. Bulversată de victorie, ameţită de euforia succesului, Dreapta nu a observat că a primit, ca recompensă pentru victoria obţinută, doar o biată diplomă de hârtie, centura cu diamante, adică puterea, rămânând în continuare în posesia Stângii.

Mai mult, imediat după meci, mass-media “sportivă” l-a atacat pe surprinzătorul câştigător, minimalizându-i eforturile de reprezentare pe plan internaţional, hărţuindu-l în timpul pregătirilor şi punându-i sub semnul întrebării viaţa sportivă. Sub asediul mediatic, în tabăra Dreptei s-au iscat numeroase conflicte.

În 2000, Stânga a intrat în ring purtând centura cu diamante! La sfârşitul meciului şi-a scos-o de la brâu şi a ridicat-o triumfător deasupra capului! După meci, în timp ce mulţi dintre specialiştii, dintre sfătuitorii Dreptei, au făcut un pas înapoi spre locul care, mai târziu, va fi numit “patria mică”, “specialiştii” Stângii, sub ochii înţelegători ai antrenorului principal – acelaşi Ion Iliescu – au rămas să locuiască în Patria Mare. Şi au “locuit-o” timp de patru ani până au lasat-o în pielea goală!

Mass-media “sportivă” a avut, lucru care i-a surprins pe naivi şi i-a influenţat pozitiv pe proşti, numai cronici elogioase în legătură cu felul în care antrenorul secund al Stângii (Adrian Năstase) a golit “Sala de Sport” de dotări şi echipamente. Pentru că la noi Stângii nu-i displace să lupte şi să trăiască într-o astfel de “sală”, Dreapta a câştigat în 2004, nu prin KO, aşa cum ar fi fost de aşteptat ci, din nou, la limită. Fără discuţie, rolul primordial în obţinerea acestei victorii l-a avut antrenorul principal – Trăian Băsescu. Acesta a promis că îi va “trage în ţeapă” pe cei din mafia pariurilor sportive, pe aranjorii de meciuri, pe cei care “dădeau cu svastul” la casieria caselor de bilete. Le-a cerut arbitrilor să-şi respecte blazonul şi să dea verdicte corecte. A fost suspendat pentru asta, în 2007, de cei 322 de mafioţi din Federaţie! Era pentru primă dată când se întâmpla aşa ceva! Dreapta dar, uluitor, şi o parte din forţele Stângii au intrat din nou în ring şi l-au ajutat să iasă câştigător.

Trăian Băsescu a atras atenţia, în acele momente, că în “sală” şi-a făcut apariţia printre spectatori, ba chiar mai mult, stă de vorbă cu mafioţii, unul din trimişii Moscovei. Era pentru prima oară, după mult timp, când “spectatorii” de la Moscova îşi manifestau interesul pentru un meci desfăşurat la noi; puţini au acordat atenţie atunci acestui lucru. Da, la Moscova urmaşii celor ce scriseseră “regulamentul cu coperţi roşii” îşi reveniseră din knockout-ul suferit în ‘91 şi, după o lungă internare, ieşiseră din spital total refăcuţi. Au caştigat fără probleme meciul din 2000 iar Putin, noul antrenor principal, odată ajuns la Kremlin, a scos din arhivă regulamentul cu pricina, l-a şters de praf şi a început să-l citească cu atenţie, hotărât să-l pună, din nou, în aplicare. În aceste condiţii unii au considerat normal gestul făcut, înaintea meciului din 2009, de antrenorul principal al Stângii româneşti, ambasadorul de azi al pepenilor de Dăbuleni – Mircea Geoană. Acesta s-a deplasat în secret la Moscova pentru a le spune Deţinătorilor Regulamentului, “cine suntem şi ce vrem”. Stânga se întorcea astfel, orbecăind prin tunelul timpului, până în ’90, acolo unde se împiedica de Ion Iliescu, care spusese aceleaşi vorbe!

Dreapta a câştigat meciul din 2009 la limită şi asta, în principal, datorită vitaminelor susţinătoare de efort venite din Occident. Da, exact alea pe care acum Stânga vrea să le interzică!

Mulţi se vor întreba: de ce a ratat Dreapta, în 2009, ocazia de a-şi trece în palmares prima victorie prin knockout? Raţional vorbind, antrenorul Stângii adoptase o tactică total greşită. Singurul răspuns pe care îl pot da este acela că raţiunea nu are nici o şansa în faţa unei “pregătiri psihologice” făcută cu respectarea celor mai avansate standarde în domeniu. Şi cine altcineva, dacă nu televiziunea, poate asigura cu profesionalism şi maximă eficienţă această pregătire? Specialiştii şi antrenorii Stângii, consiliaţi şi “orientaţi” de marele “psiholog” Dan Voiculescu, au folosit-o din plin atât înaintea meciului din 2009, cât şi, mai ales, în perioada următoare lui.
Psihologul a trecut la conducere şi, ascultându-i indicaţiile, Stânga a obţinut anul acesta, pentru prima oară, prin “decizie la masa verde”, conducerea Federaţiei.

Federaţia, deși afiliată internaţional la Uniunea Federaţiilor Occidentale – uniune ce recunoaşte regulamentul marchizului de Queensberry – a hotărât, luîndu-i prin surprindere pe toţi, să urmeze prevederile terfeloagei cu coperţi rosii, adică să nu respecte nici o regulă; aşa că Dreapta s-a trezit iar fără antrenorul principal!
Decisă să se bată cu o potcoavă în fiecare mânuşă, Stânga a fixat, în regim de urgenţă, data meciului – 29 iulie!

Mai sunt câteva minute şi gongul va anunţa începerea confruntării pe care unii o consideră decisivă. Într-unul din colţurile ringului – cel rosu – s-a prezentat deja unul dintre boxeri. Este fostul mardeiaş de stradă de acum 22 de ani, transformat de către antrenori competenţi şi profesionişti într-o adevarată armă de luptă. Şi-a teminat încălzirea şi, cu muşchii încordaţi, plin de adrenalină, cu creierul curat, pare gata să-şi spulbere adversarul şi chiar să distrugă sala după meci. În plus, cântarul (sondajul) dinaintea partidei a dovedit că are câteva zeci de kilograme în plus faţa de adversarul său, lucru care îl face şi mai încrezător în victorie.

Spre uimirea unora dintre spectatori şi satisfactia altora( Moscova şi-a trimis iar observatori) colţul albastru este gol! Camerele de televiziune se rotesc dezorientate. Ziariştii sportivi comentează dezlănţuiţi. Mafia pariurilor îşi freacă mâinile mulţumită. Repet: mai sunt doar câteva minute până la începerea meciului!

În timpul acesta, celălalt luptător stă obosit la masa unei terase aflată în apropierea sălii, îşi bea cafeaua, fumează o ultimă ţigară şi discută cu sine însuşi, nehotărât, tactica ce ar trebui s-o abordeze. Pe masă, lângă pachetul de ţigări şi scrumiera plină, îl aşteaptă cartea din care a citit cu pasiune în timpul pregătirilor pentru meci: Regulamentul marchizului de Queensberry. S-ar părea că, de data asta, spun unii, într-o confruntare decisivă, în ultimul meci, Goliat îl va înfrânge pe David; va urma sfârşitul istoriei, adică Koniec film!

Numai că istoria – şirul de meciuri – nu se sfârşeşte când hotărăsc filozoful sau hoţii, Fukuyama sau Ponta şi Voiculescu, aşa că Dreapta trebuie să urce în “ring” chiar dacă nu are momentan siguranţa victoriei. Nu-l va întâlni acolo pe Goliatul rusesc, pe care l-au înfruntat finlandezii sau georgienii ci, doar, “Stânga antenelor”, condusă de federaţia pariorilor şi a ciorditorilor. Sa faci în pantaloni în faţa ăstora ? Ar fi comic dacă n-ar fi tragic!
Şi atunci când va fi lovită mai tare, să-şi amintească că pe ultimul David îl cheamă de fapt Georgia. Şi dacă va ajunge la podea, să se ridice cu gândul că va veni ziua când va câştiga nu numai meciul, ci şi centura cu diamante.
Dreapta va dovedi astfel, că în ţara asta nu toţi sunt nişte vieţuitoare ce se târăsc pe lângă zidul casei, spre adăpostul sau gaura salvatoare, ferindu-se de umbra stăpânului.

P.S.
Articolul a fost scris ieri. Între timp:

(Costin)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

18 Comments

 1. Nea
  23 July 2012

  Sacrificaţi-vă o duminică fiind observator din partea Blogary sau măcar: https://www.facebook.com/events/242265542561633/?notif_t=plan_user_invited
  Altfel ne sacrificăm toţi un deceniu.

 2. Autocitare cu referire la alte sporturi:

  Să-ţi mai spun ceva: cazi în capcana unei confuzii morale şi intelectuale ruinătoare. Eşti schilodit de o loialitate abstractă.
  – Sună cam abs…cons, comentă el.
  – Concret, uite cum e: tu vrei să lupţi clasic, cavalereşte. Scoţi spada, saluţi, cazi în gardă, fandezi etc. Însă, din păcate, în faţa ta nu se află contele de Wardes ci un maimuţoi rău şi viclean care nu ţine cont de nici o regulă. În timp ce tu execuţi „baletul” de deschidere, animalul se strecoară prin spate pocnindu-te cu-n bolovan în cap. Căzut la pămînt, nu te iartă şi continuǎ pînă ajungi chisăliţă, pînă ce ultimul oscior ţi-e fărîme. Uită de Saladin şi Richard Inimă-de-Leu, uită de „Milord, dacă mergeţi în faţă e moarte sigură, dacă rămîneţi pe loc dezonoarea va fi veşnică”. Parcă aşa sună, nu ?

  ………………
  Hehehei, bibicule ! Eu am scăpat de ele, tu abia începi să le trăieşti. Dacă nu-ţi sînt mereu prezente în minte, dacă nu veghezi cu toate simţurile treze ca un lup flămînd, eşti pierdut. Cine uită nu merită ! Adică nu merită să facă umbră pămîntului. Mai toarnă un grumaz şi fero, tuli, latum, fere !
  Chinurile conjugării verbelor latine se încrustează adînc în memorie, aşa că asprul ostaş Mărăşoiu, zîmbind, „traduse” imediat în limbaj şcolăresc:
  – „Fereşte-o, tuleşte-o, că-i lată măi vere !” Hai noroc !

  Autocitarea asta o fi cumva un plagiat ?

 3. Anca Cernea
  23 July 2012

  Felicitări, Bogdan, pentru articol.
  Și e foarte importantă observația că Georgia a rămas singură, ca David în fața lui Goliat.
  Am citit în ultimul timp avertismente tot mai dese și mai îngrijorătoare despre pregătirea unui nou atac al rușilor asupra Georgiei. Polonezii sunt foarte atenți la asta. Pe blogurile lor, în ultimele săptămâni, sunt articole noi pe această temă în fiecare zi.
  Se pare că, deși au făcut tot felul de declarații belicoase în privința Siriei, rușii nu prea au cum, și nici nu e sigur că vor neapărat, să îl mai salveze pe Assad. Din vorbe, s-ar părea că Siria ar fi chestia care îi arde. Din fapte rezultă că nu e Siria.
  Pentru că își trimit tot ce au mai bun și mai scump, ca armament și trupe, în Caucaz. Mai ales în Abhazia și Oseția de Sud. Și pot oricând să toarne gaz(prom) pe foc în toate zonele de conflict pe care le întrețin în regiune, de ex, Nagornokarabach.
  Ideea rușilor ar fi, spun analiștii, să își asigure controlul asupra Georgiei și Azerbaidjanului, aliați ai SUA și Israelului, înainte de izbucnirea războiului dintre Iran și Israel.
  E ceva ce rușii pot să facă acum, având șanse să le iasă. Și, cu ocazia asta, ar da o demonstrație de forță în fața Occidentului, ar da o lecție oricăror popoare nesupuse care s-ar mai gândi să scape de sub cizmă și să aspire la Lumea Liberă, ar mai crea pretexte pentru sugrumarea opoziției anti-Putin din Rusia, ar mai putea da prostimii putiniste o preocupare mobilizatoare, spre a-i deturna atenția de la dezastrul în care trăiește.
  Iar la Washington nu mai e George W. Bush. Lech Kaczynski a murit la Smolensk.

 4. calehari
  23 July 2012

  Mare dreptate ai Anca! Cine nu stie, si cati nu sunt, care sunt “regulile” jocului in uriasa Siberie, ce se intinde de la Nistru si pana la Pacific, te-ar putea contrazice.
  Citeam siderat, cu ceva timp in urma, declaratiile “diplomatice” ale marilor politicieni rusi, de la simpli ambasadori la presedintele Rusiei, facute la adresa conducatorului micutei tari caucaziene.
  Este stupefiant modul cum inteleg sa se pronunte public, calcand in picioare orice norma sau urma de civilizatie, obligatorie de altfel, nu numai in relatiile inter-tari, ci si in relatiile dintre simpli indivizi.
  Astfel, Dimitri Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO, spunea despre Saakasvili:”…ale carui crime sint comparabile cu cele ale lui Hitler sau Saddam Hussein” iar robotul programat de la Lubianka, ce a fost presedintele Rusiei, de Medvedev e vorba, declara in stilul si cu nonsalanta lui Ponta sau Antonescu: “Saakasvili nu este,de fapt, decat un biet toxicoman” sau “ Daca tipul asta (Saakasvili) a apucat sa guste sange, n-o sa se mai opreasca decat daca o sa i se franga gatul odata si- odata”. !!?
  Asa ca, ne putem astepta oricand ca “fecioarele” nevinovate, cu cosite blonde, sa paraseasca Kremlinul si sa calce pe grumaz poporul georgian, pana ii vor frange gatul.

 5. Liv St Omer
  23 July 2012

  @Calehari, Anca,
  da, adevarat, e trist ce urmeaza sa se petreaca in Georgia. In Romania, insa, eu zic ca sunt/avem sanse sa NU le iasa. Ma gandesc serios sa merg duminica sa fac pe observatorul la referendum; si, in acest nobil scop, va invit si pe voi, nu va bagati la asa ceva? Pana la urma, cat o fi David de Goliat, de unul singur, cu armata USL-asa, n-are cum se lupta….
  (eu unul marturisesc sincer ca ma atrag putin si cei 10000E pusi in joc de EvZ, daca apuc sa pozez ceva….;) )

 6. Maarcel Pliotz
  23 July 2012

  Dreapta voastra e la fel de nociva pt clasa de mijloc din Romania ca si Puterea Sovietica . Voi cand vorbiti de dreapta vorbiti doar in numele Corporatiillor nu si al IMM -urilor romanesti . Voua nu va pasa de pensionari si muncitori ca sunteti de dreapta . Dar de ce nu reprezentati interesul clasei de mijloc din tara ? De aia – exponentii Puterilor Occidentale platit tot din bugetul de Stat – vezi ICR etc .Intelectualii lui Peste Prajit care ne-au auds in E

 7. Maarcel Pliotz
  23 July 2012

  in Evul Mediu ! Dar o sa va mature Mama Rusia si loc de propaganda la ea nu mai gasiti asa usor . La multi ani !

 8. Liv St Omer
  23 July 2012

  La multi ani tie, bre Pliotz-ule! Vezi cum vorbesti cu oamenii de p-aici, ca au de 10 ori mai multa cultura si de 100 de ori mai multa coloana vertebrala decat matale! Ti-o spune un patron de IMM, caruia Ponta i-a crescut E in 2 luni cat Boc in 3 ani. Drum bun catre Putin, inteleg din mesajul dvs ca la “Mama Rusia” va simtiti bine!

  exponentii Puterilor Occidentale platit tot din bugetul de Stat….[….]…Dar o sa va mature Mama Rusia si loc de propaganda la ea nu mai gasiti asa usor .

 9. Maarcel Pliotz
  23 July 2012

  Euro nu-l creste Ponta ci cererea si oferta . Oricum era subevaluat . Sunt curios ce aveau oamenii de aici inainte de Marea Nationalizare . Foarte Curios .

 10. Liv St Omer
  23 July 2012

  Pliotz, te-asteapta Putin. Vezi ca nu-i place sa astepte, si face FOARTE urat daca intarzii. Cum ai spus, nu-i plac propagandistii, nici macar cei care, ca tine, fac propaganda pt. el. Hai, grabeste-te, bon voyage!!

 11. Liv St Omer
  23 July 2012

  Parca si aud, de la nenea Plioz: “sariiiiiti! ma cenzureaaaaaazaaaa!”. Stai linistit, tovarase, eu nu (mai) scriu la ILD, sunt doar anticomunist, asa, de fel.

 12. Vlad M.
  23 July 2012

  Maarcel Plioz> Nu suntem marxisti pentru a abera de dimineata pana seara despre interesele clasei de mijloc. N-avem un proletariat propriu. Ne intereseaza ca tuturor sa le fie mai bine si nu vedem natiunea pe bucatele: muncitori, tarani, intelectuali, clasa de mijloc, bla bla bla. Probabil ca nici tu nu crezi prostiile astea. Habar nu ai cine suntem si ce vrem, dar te plictiseai si atunci ai spus ca iti pierzi vremea impuindu-ne capul. Ghinion. Te mananca spamul.

 13. Daniel Francesco
  23 July 2012

  Marcele, ai facut Pliotzck in sectorul Ban! Vezi ca USL-sii cauta fraieri cu plata la comentariu pe situri adverse, din pacate aici ti s-a inchis robinetu’. Ce sa-i faci, asa e in economia de piata…

 14. Pentru Pliotz: de la mama mea stiu ca prin 1944, dupa 23 august, erau niscai romani care spuneau cam asa Dupa ce am fost atita vreme cu nemtii hai sa vedem cum e si cu rusii. Judecata de om prost si, din pacate, nu am cum sa verific la ce concluzie au ajuns acele persoane. Insa ce-i impiedica pe prostii de astazi sa repete schema: 45 de ani am fost cu rusii, ce-ar fi sa incercam si solutia cealalta ? Sa nu-mi veniti cu national-comunismul “patriotului” Ceausescu fiindca atunci chiar sinteti prosti de bubuie si nu avem ce discuta. Nici sa nu-mi spuneti ca “de 22 de ani avem capitalism in Romania deci ne-am lamurit” – in acest caz pe linga prostie e vorba si de orbire completa. Asadar Dle. Pliotz, dupa aproape trei sferturi de secol cu rusii si cozile lor de topor romanesti, hai sa vedem cum e si cu blestematele alea de corporatii (se exclud GAZPROM, RUSAL si ce mai gestioneaza prea faimosii oligarhi). Desigur cu politicieni patrioti, judecatori adevarati, politisti nu militieni, militari nu tradatori. Ar fi buni si niscai popi cu adevarat crestini dar de la BOR nu trag nici o speranta.

 15. calehari
  23 July 2012

  @14 Frumos spus!

 16. NU trebuie cazut in capcana invectivelor. Indivizii de teapa lui Pliotz nu posteaza doar fiindca asta e opinia lor si nu mai pot s-o tina in ei. NU ! Ei plaseaza un mesaj cu scopul de a influenta vreun cititor mai slab de inger. Prin consecinta NU ii raspundem lui Pliotz, pe care niciodata nu-l vom putea scoate din ale lui, ci contrabalansam tentativa lui de manipulare.

 17. Radoo Woolf
  23 July 2012

  @VASILIU MIRCEA PAUL – CE SA VEDEM ? CUM SE TRANSFERA MONOPOLUL DE STAT UNOR STRAINI ? CUM CLASA DE MIJLOC DIN ROMANIA E SUFOCATA ? ASTA SA VEDEM ?

 18. Abia astazi am observat ca cineva se preface a-mi raspunde – un fel de Radu Lupu, numai ca ala a fost mare pianist NU postac bolsevic.

  In calitate de fost antreprenor (activitate din care am scapat ca prin urechile acului) si prieten cu o gramada de persoane care inca activeaza in profesiune (sau nu, din motivele expuse in continuare) pot sa certific faptul ca CEL MAI MARE DUSMAN AL CAPITALISMULUI AUTOHTON ESTE STATUL ROMAN. Nenumarate legi confuze, hirtoage imbecile, controlori perfizi cu buzunare largi, sufoca initiativa locala zi de zi, ceas de ceas si in proportie de masa (vorba lui Lenin). Ca peste tot in lume marile corporatii au o anumita sfera de activitate, iar micii intreprinzatori alta. Spre exemplu, la doi pasi de mine, in centrul orasului, activeaza de peste 10 ani un magazinas non-stop (non-stop pe bune, adica si noaptea si de sarbatori). In jur se afla trei hiper-marketuri plus piata si totusi supravietuieste, cea mai mare problema fiind chiria pentru spatiul detinut de catre o institutie de stat. Am vazut suficienti idioti comozi cumparind de la acest magazinas oua sau cartofi in plina zi lucratoare – nu e prost cine cere ci cel care da. Dar ce bine e cind la 2 noaptea ramai fara tigari sau ai pofta de o inghetata. Asadar e loc pentru fiecare si daca STATUL ROMAN si-ar retrage coada otravita, cu multinationalele n-ar fi nici o problema.

  Simultan, tot in orasul meu, activeaza o maare firma… ruseasca (na, ca era sa spun sovietica). Polueaza in draci fara sa respecte nici o norma, iar “blinzii” controlori se smiorcaie feciorelnic pe la colturi fara s-o atinga nici cu o floare.

  Asadar draga Domnule Lupulovici afla ca nu am ripostat ca sa-ti excit fierea (desi m-ar incinta) ci pentru acei cititori mai slabi de inger dispusi sa creada vechile gogosi comuniste pe care le aud de vreo 50 de ani (ele fiind, de fapt, mult mai vechi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi