FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Solomon, deputat PSD: „Noi am pierdut Razboiul Rece, l-au castigat americanii, care ne-au impuiat capul cu reforma institutionala, cu reforma statului, cu reforma… dracu’ sa-i ia”

Acest discurs, tinut din perspectiva Partidului Comunist Roman de deputatul PSD de Barlad, Adrian Solomon, pe 19 aprilie 2012, arata cel mai bine gandirea profunda a USL-asului de rând care se manifesta astazi prin exponentii sai cei mai de seama la guvernare.

„Ce-i asta, teama de a spune ca nu-s antiamerican? Ba eu sunt antiamerican.
Ce-o adus bun America pentru Romania? Ca l-o adus pe Basescu presedinte? Sa si-l ia la ei acolo, sa-l puna in locul lu’ Obama.”
Solomon, deputat USL

„Dupa cum am anuntat, ieri a fost depusa motiunea USL, ea va fi dezbatuta in saptamana 23-28, probabil cel mai sigur ziua de dezbatere a motiunii si de votare a acesteia va fi 26 aprilie, deci exact ziua cand la Barlad exista programat un miting antiguvernamental si antiamerican, ca asa sta bine unui miting, sa fie anti-ceva.

Nu ne intalnim sa ne intalnim, sa strigam impotriva unei metode de exploatare a zacamintelor de gaze de sist. Noi protestam impotriva americanilor care folosesc aceasta metoda si impotriva guvernului care nu a tinut cont de vocea oamenilor din Barlad si din alte parti ale tarii noastre si a continuat cu aprobarea prin hotarare de guvern a acordurilor petroliere pentru Chevron si, mai mult decat atat, l-a demis pe ministrul Mediului, care a spus clar si raspicat ca atat timp cat va fi el ministru nu va primi Chevron-ul niciun aviz de mediu pentru ca el insusi nu e convins ca aceasta metoda nu e daunatoare pentru mediu.

Ce-au adus americanii pentru mama, pentru mama voastra, pentru noi, bun? C-au distrus toata industria lui Ceausescu, au pus tara asta pe chituci…

Iar tacerea, aproape totala, a celor de la Chevron in aceasta chestiune arata ca nu au argumente care sa sustina efectele benefice asupra economiei, asupra oamenilor si asupra mediului. Ca daca ar fi avut, eu nu ma gandesc ca ar fi stat ca potarnichile ascunse, ci ar fi iesit la batalie, ar fi iesit in fata oamenilor, le-ar fi explicat cat de bine o vor duce, asa cum Traian Basescu spunea ca trebuie sa cream locuri de munca.

Este o gogorita mai mare decat intregul dezastru pe care l-a produs aceasta guvernare, pentru ca dupa ce se instaleaza sonda, sunt necesare doua locuri de munca, doi oameni care trebuie sa supravegheze acele instalatii si care trebuie sa cunoasca engleza. Pentru ca cei care vor veni cu camioanele sa aduca apa, sa duca gazul lichefiat s.a.m.d. vor fi de-a lor, americani specialisti in chestiunile astea, si nu somerii nostri care asteapta locuri de munca serioase, nu de-acestea inchipuite si undeva, pe la Hirosima daca se poate.

Pai noi am pierdut Razboiul Rece, dragii mei. Si cine a castigat? L-au castigat americanii, care au venit si ne-au impuiat capul cu reforma institutionala, cu reforma statului, cu reforma… dracu’ sa-i ia.

Dar de ce nu exploatat de catre Romania in Romania? De ce sa nu exploateze romanii gazele de sist, de ce sa vina americanii aici? Ca toatea lumea se teme sa zica ca… nu e antiamericana. Ba eu sunt antiamerican in chesitunea asta, sunt si anti-rus sunt si anti… nazist, sunt de toate. Eu sunt roman, si-mi apar aicea saracia.

Ce-i asta, teama de a spuna ca nu-s antiamerican? Ba eu sunt antiamerican.
Ce-o adus bun America pentru Romania? Ca l-o adus pe Basescu presedinte? Sa si-l ia la ei acolo, sa-l puna in locul lu’ Obama, ca poate asa mai are sansa sa prinda doua mandate in plus.

C-o adus lacustele astea care au ras tot? Si-acum mai ramasesera numai… sistemul de energie si de sanatate neprivatizat si asta trebuia sa-l haleasca Pfizer-ul si cu tot neamul lor de investitori strategici americani?

Prin urmare Gitenstainu americanilor sa se duca-n… treaba lor. (…) Are si un nume foarte…

Ce-au adus americanii pentru mama, pentru mama voastra, pentru noi, bun? C-au distrus toata industria lui Ceausescu, au pus tara asta pe chituci, de nu mai poti sa cumperi o scobitoare romaneasca, nu mai cumperi un chibrit romanesc? Taiem busetenii si-i trimitem sa faca chibrituri in Turcia sau in America. Ii normal ce se intampla in Romania?

Pai noi am pierdut Razboiul Rece, dragii mei. Si cine a castigat? L-au castigat americanii, care au venit si ne-au impuiat capul cu reforma institutionala, cu reforma statului, cu reforma… dracu’ sa-i ia. Nu m-au pus americanii, si nu o sa pup niciodata vreunul in dos de dragul de a ramane deputat. M-au pus barladenii, si ei ma vor mai pune sau nu. Dar pentru asta nu trebuie sa stau plecat in fata nimanui. Nici presedinte de tara de tara, nici presedinte NATO, nici presedinte de UE, in fata nimanui, ca nu suntem cu doua cocoase si ei cu una.

Prin urmare Gitenstainu americanilor sa se duca-n… treaba lor.

Cum?

Pai da nu-l vezi ca se introduce peste tot? El mergea… dar si ala al Canadei s-o dus cu aia care cumparasera Cuprumin. Dar ce-i cu chestiunea asta? Daca s-ar duce unul din Romania, l-ar lua pentru trafic de influenta. Dar ala ce face?

De-asta-i trimis? Ca sa se duca sa faca presiuni la primul-ministru sau presedinte? Eu credeam ca-i trimis aicea ca sa dea vize la romani, nu sa ii oblige p-aia sa vanda tara. Si aia, alti ticalosi, zic: da domnu’ Gitenstein, cum sa nu. Are si un nume foarte…”

***

In timpul aceluiasi discurs, Adrian Solomon l-a amenintat cu moartea pe fostul prim ministru, Mihai Razvan Ungureanu:
USL – aripa “Brigazile rosii”. PSD Bârlad anunta “miting anti-american”. Premierul Ungureanu – amenințat cu răpirea și moartea de un deputat PSD

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. FoxcrawlSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  haha, super tare. ce sa-i ceri, e PSD-ist. Pan diseara plasez articolul pe site in engleza cu sursa citata in schimb:)

 2. dr pepperSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  Nu e el de vina saracu’.
  De vina sunt aia care il voteaza.

 3. John GaltSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  „Locuri de muncă serioase, șî nu di acestea închipuiti, șî la Hiroshima, dacî sî poati”..

  Ma intreb ce ar zice deputatul nostru daca as aduce un investitor (international, finantat pe bursa din NY) care ar dori sa deschida cea mai mare platforma industriala din lume pentru a produce.. hartie igienica. Sau prezervative.

  Oare ar accepta?

 4. dr pepperSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  John, pe zi ce trece – astia trebuie sa ne demonstreze ce boala teribila e socialismul ????

 5. AdiSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  Ia uite la el manelistu’! Anti-american, ai? Razboiul rece l-a pierdut Rusia, nu Romania.
  Romania a fost rapita de Rusia ca despagubiri de razboi dupa WWII, o razbunare nebuna a bolshevicilor anti-americani ca mishelul asta din Barlad.

 6. John GaltSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  Omul isi apara saracia..

 7. John GaltSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  Si nevoile, si „neamul”…

 8. dr pepperSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  Radeti voi dar radeti degeaba – eu sunt gata sa pun pariu cu voi ca reprezanteti numai 20% – restul de 80% de romani gandesc in aceeasi termeni.

 9. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  Pierzi pariul, nu-l pune. Mai bine fa-ti drum spre o reprezentanta a Romaniei si voteaza impotriva suspendarii. ???? Mama lor de bolsevici! ????

 10. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  Bleen dadea ca rezultat la referendum 59% pentru demitere si 41% impotriva demiterii Presedintelui. Il inteleg pe dr. Pepper, el priveste Romania si din perspectiva stirilor care apar in presa din SUA.

 11. DanCanadaSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  Parerea mea re guvernarea Ponta, suspendarea, referendumul si toate mizeriile astea cu legi incalcate e ca lupta nu mai e stinga-dreapta, USL-Base. E pur si simplu mafie vs. supravietuire. Deci oamenii de bun simt de stinga trebuie sa inteleaga si ei ca dupa Base s-a terminat! Nu va mai exista nici-o lupta politica stinga-dreapta. TOATA Romania va iesi din UE, TOT leul va scadea, nu numai partea „dreapta” a lucrurilor.
  Cei care spun „lasa, is de-ai nostri” sint idioti utili si au s-o incurce si ei in dictatura Ponta-Antonescu.

 12. mirceaSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  Daca Solomon asta este din Barlad,inseamna ca este prost rau.Sa ne spuna de ce in Barlad,panza de apa freatica este atat de poluata incat apa potabila se aduce de la zeci de kilometri,fara a fi exploatate gaze de sist.Ma mira ca dobitocul de Solomon reuseste sa prosteasca locuitorii din Barlad.

 13. John GaltSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  ‎”În primul rând, fac o glumă amară, mi-aţi stricat dimineaţa aducându-mi aminte că mai există domnul Gitenstein în România, pentru că până acum, din punctul meu de vedere, nu ne-a făcut decât rău sau modul în care ne-a tratat a arătat că ne desconsideră ca popor şi ca naţiune şi ca ţară şi că vine dumnealui, un mare învăţat, un mare specialist în democraţie să ne spună unde greşim şi ce să facem!” (un regizoras roman).

 14. Toate minciunile pe care PSD-ul le-a băgat în campania electoralăSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2012

  […] ăla care cerea expulzarea ambasadorului SUA, sau deputatul Adrian Solomon, care are impresia că noi am pierdut Războiul […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian