FUNDATIA IOAN BARBUS

Pedepsirea islamofobiei

Un cotidian suedez, Nerikes Allhanda, a publicat pe data de 18 august o caricatură cu profetul Mahomed pe post de câine de pază (capul profetului şi corp de câine) în care arată că instituţiile media scandinave sunt timorate după scandalul de acum doi ani al caricaturilor daneze. La începutul lunii septembrie ambasadorul Suediei din Cairo, capitala Egiptului, a fost convocat la Ministerul de Externe unde a fost ameninţat cu ruperea relaţiilor diplomatice.

Caricatura lui Lars Vilks

Nu ştiu cât timp vom mai avea libertate de expresie în Europa, de vreme ce ni se pregătesc nişte legi draconice. Una din marile cuceriri ale lumii occidentale, parte inseparabilă de libertatea personală în cadrul statului de drept, libertatea de expresie este pe cale să fie îngrădită deoarece există un curent influent la vîrfurile UE care pregăteşte o legislaţie punitivă cerută de statele islamice. Este vorba despre o lege ce obligă statele membre să pedepsească islamofobia. Ca să nu existe dubii cu privire la termenii acestei legislaţii, se doreşte ca să se pedepseasca nu numai caricaturile, ci toate scrierile contra islamului sau cele care sunt contra lui Mahomed.

Adunarea Poporului – Parlamentul egiptean – a adoptat această lege care va fi supusă aprobării Organizaţiei Statelor Islamice şi Ligii Arabe, deja favorabile proiectului. Foarte interesant este că se preconizează ruperea relaţiilor diplomatice cu ţările UE ce nu pedepsesc manifestările “islamofobe”. O caricatură, un articol în care să fie criticat islamul sau – ferească-ne D-zeu – profetul Mahomed, orice critică de altfel, va fi pedepsită aspru.

Ţările islamice se pregătesc să oblige Europa la supunere necondiţionată, această formă de presiune cu tematică religioasă făcând parte din planul de expansiune pe bătrânul continent. Miile de emigranti lăsaţi aproape oficial să inunde insulele italiene sau coastele spaniole sunt o parte a ofensivei. Robinetul petrolier nu a fost menţionat, dar el se presupune oricând e vorba de o cerinţă a Ligii Arabe. Atentatele sau încercările de atentate ţin prima pagină a ziarelor europene săptămâni de-a rândul, totul concurând la crearea unei atmosfere de insecuritate, de teamă obsesivă. Asimilaţi ideologic de către stânga europeană pe post de proletari – deci supuşi exploatării – musulmanii europeni sunt ocrotiţi în exces de către autorităţile EU şi sunt protejaţi de media. Nicăieri în Italia, Spania sau Marea Britanie ziarele nu publică la adresa musulmanilor nici măcar a zecea parte din numărul de articole critice ce se publică la adresa românilor, de exemplu, aceasta în condiţiile în care unele oraşe au devenit zone talibane.

Oficialii europeni, crescuţi la şcoala politically correctness-ului, studiază de luni de zile islamofobia şi modul de a o combate. Apatia, delăsarea, lipsa valorilor creştine şi cumplita neînţelegere a realităţii ne pot trimite înapoi în Evul Mediu. Şi nici un Sobieski nu va mai apare sub zidurile Vienei…

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

4 comentarii

 1. Imperialistu'
  4 octombrie 2007

  Asteptam cu nerabdare primul scandal. Nu de altceva, dar trebuie sa stim si noi in ce maniera lucreaza Eurabia: incet, dar sigur / full speed ahead!

 2. Francesco
  4 octombrie 2007

  Seful al-Qaeda din Irak, Omar al-Bagdadi a oferit o recompensa de 100000 USD pentru uciderea lui Lars Vilks cu adaugirea ca se vor adauga alti 50000 USD in cazul omorarii rituale islamice , adica”slaughtered like a lamb”.

  Conform Suedia.se:

  „Şi editorul ziarului care a publicat desenele lui Lars face parte dintre ţintele teroristului, pe capul acestuia punând o recompensă de 50.000 de dolari.”

  Aceasta actiune al-Qaeda vine sa demonstreze ca in Irak nu este doar un razboi civil, ci are loc si o confruntare cu jihadul global.

 3. Francesco
  4 octombrie 2007

  Ion Ilici Iliescu si Organizatia Conferintei Islamice

  Uneori faptele se inlantuie nu dupa un tipic linear ci intr-o logica a scopului final. Anul acesta avut loc la Baku intre 24 si 26 aprilie o conferinta cu titlul „Role of Media in the Development of Tolerance and Mutual Understanding” sub patronajul Organizatiei Conferintei Islamice. Este aceeasi organizatie care in iarna anului 2006 (dupa „scandalul caricaturilor daneze”) propunea ONU o „motiune care ar interzice defaimarea profetilor” – Pascal Bruckner,Tirania Penitentei, Editura Trei 2007.

  Ce a spus acolo Ion Iliescu se afla pe site-ul Senatului Romaniei, la loc de cinste deoarece fostul Presedinte al Romaniei a fost co-chairman al intrunirii de la Baku:

  Subliniez urmatoarele randuri:

  „Nu pot spune că, absolutizând dreptul la liberă exprimare, mediile de informare în masă sunt înţelepte şi responsabile în toate ocaziile în care se cere atât înţelepciune, cât şi responsabilitate. Întrebarea firească este: de ce s-a estompat atât de mult sensul responsabilităţii în lumea noastră, în general, şi în mediile de informare, în special? O parte a răspunsului se află în efectul nivelator asupra valorilor pe care îl exercită procesul de globalizare. Valorile specifice diverselor culturi şi civilizaţii se află sub presiunea unui sistem de valori contrafăcute, cu semnificaţie extrem de redusă în plan moral, dar usor de adoptat, tocmai pentru ca nu este constrangator, si de cele mai multe ori sunt fie inlocuite de el, fie marginalizate”.

  Interventia lui Ion Iliescu a fost foarte apreciata deoarece venea sa dea apa la moara luptei Organizatiei Conferintei Islamice contra libertatii de exprimare.

  Este acelasi Ion Iliescu care a chemat minerii, cel care este impotriva proprietatii private, cel care … Sunt prea multe de spus despre acest simbol al raului. Acelasi Ion Iliescu care l-a primit in PSD pe Omar Haysam…

 4. vlad
  4 octombrie 2007

  Seven Muslims arrested in Ireland over plot to kill Swedish cartoonist who drew Mohammed with the body of a dog

  Three men, their wives and one other man were detained in a series of raids in the south east of the country by anti-terrorist units acting on intelligence from the CIA, FBI and European agencies.
  Some of those arrested were originally from Algeria, Libya, the United States and Palestine and have been legally in Ireland for up to 10 years.
  Mr Vilks, who lives in an isolated area of Sweden, was put under police protection after threats were made against his life.
  When Al Qaeda put the bounty on the cartoonist’s head in 2007 it offered a 50 per cent bonus if Mr Vilks was ‘slaughtered like a lamb’ by having his throat cut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian