FUNDATIA IOAN BARBUS

Pensionarea lui Mahmoud al-Mabhouh

Mahmoud al-Mabhouh era, până de curând, unul dintre cei mai importanţi lideri ai mişcării teroriste islamiste din Gaza, Hamas. Spun „până de curând” pentru că, din nefericire pentru „lupta de eliberare a Palestinei” de sub „ocupaţia israeliană”, la sfârşitul acestui ianuarie Mahmoud a fost „pensionat”, fiind asasinat în Dubai de o echipă de 11 necunoscuţi. Autorităţile din Dubai s-au ferit până în acest moment să numească vreun serviciu secret, dar este bănuit Mossadul, cunoscut pentru politica lui de eliminare a teroriştilor arabi.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

17 comentarii

 1. euNuke
  18 februarie 2010

  cred ca atat autoritatile din dubai cat si presa care a preluat cu inconstienta ‘stirea’ incendiara au mari lacune in materie de stiinta criminalistica/logica elementara: este evident ca singura metoda utilizata de fortele de politie dubaieze depasite de situatie a fost investigatia pe punctele frontiera -au suprapus intrarile cu iesirile din ultimele 2 zile si le’a iesit ca acesti 11 ‘asasini’ au rezidat dubios de putin timp in dubaiul lor fantastic; nu le’a trecut prin cap ca respectivii cetateni europeni ar fi putut fi in tranzit/excursie de afaceri prin dubai si ca nu e neaparat nevoie ca asasinul sa fie 1]agent mossad si 2]turist inregistrat legal la intrarea in tara; daca intr’adevar ar fi vorba de o operatiune a mossadului nu vad de ce ar fi trimis o echipa de 11 oameni ca sa lichideze un hamasist care oricum umbla ca pe veresie, fara escorta [ca doar se simtea pe teren propriu, ‘acasa’]; organele dubaieze par sa nu stie mai nimic despre tipul acesta de operatiuni speciale: a) asasinii profesionisti nu lucreaza niciodata in commandouri tip echipa de fotbal, mai ales pe terenul adversarului si b) pregatirea terenului, filajul, proiectarea teatrului de operatiuni si alegerea locatiei optime de executie se fac cu mult timp inainte, nu neaparat de catre tragator, dar oricum restul presupusilor agenti implicati nu apare niciodata la locul crimei.

  Pentru ca autoritatile dubaieze au indraznit sa acuze cetateni europeni ce tranzitau intamplator tara lor de un asasinat presupus politic fara sa detina nicio proba materiala impotriva lor ci doar pe baza unor imagini neincriminatorii in care suspectii se plimbau ca orice turist prin hoteluruile lor luxoase fara sa’si ascunda fata si fara sa desfasoare vreo activitate ilicita, pentru ca in acest fel lumea civilizata poate deduce cu usurinta ca statul Dubai nu cunoaste conceptul de prezumtie de nevinovatie [politia acuza public niste persoane si ameninta cu urmarirea prin interpol pe baza unor non-probe], pentru ca este cel putin dubios cum au ales 11 cetateni europeni dintre toti turistii ce tranzitau dubaiul in acele zile [pe lista nu este niciun asiatic, niciun latinoamerican] sugerand astfel o aversiune sporita a politiei dubaieze fata de europeni, pentru toate aceste considerente sustin ca Dubaiul a devenit o destinatie periculoasa pentru toti europenii; orice european ar putea deveni un suspect in viziunea autoritatilor acestui mic stat politienesc si paranoid.

 2. Transsylvania Phoenix
  18 februarie 2010

  Trebuie sa recunosti ca au lichidat licheaua cu mare profesionalism. Asa ar trebui procedat cu fiecare rahat de terorist.

 3. euNuke
  18 februarie 2010

  Probabil, dar chiar nu vad niciun indiciu sau element material din care sa rezulte ca Mossadul ar fi fost implicat. Absolut jenanta reactia britanicilor si irlandezilor care au afirmat ca pasapoartele au fost falsificate, fara nicio proba, si in pofida declaratiilor politiei dubaieze cum ca actele de intrare in tara erau ok. Atat arabii cat si autoritatile/diplomatii acestor state sunt de o incompetenta ce merita a fi portretizata intr’o satira de cinema. asta e in realitate subiectul acestor stiri: povestea prostiei cu turban si acolitii ei eunuci din insula mare a britzilor.

 4. Imperialistu'
  18 februarie 2010

  As prefera sa fi fost Mossadul, euNuke, macar pentru ideea ca nemernicii tre’ sa muste tarana. ????

 5. euNuke
  18 februarie 2010

  da’ de ce n’ar fi fost vreun serviciu secret chinezesc? adica, nimic nu exclude teoria unei operatiuni de reglare de conturi intre concurentii-traficanti de pe piata de armament, nici macar nu stim cum a fost asasinat asa ca din punctul meu de vedere autorul ar fi putut sa fie nepotul lu Brusli, Mus Li, adevaratul mostenitor al tehnicii palmei vibratoare mov. ????

 6. Imperialistu'
  18 februarie 2010

  N-ai idee cat de rau mi-ar parea sa aflu ca a fost o simpla rafuiala. ????

 7. panseluta
  18 februarie 2010

  Interesanta enigma din perspectiva detectivist-analitica. Mi-as dori sa fi fost Mossad-ul, desi asasinatul nu pare, la prima vedere, stilul lor: o echipa uriasa pentru o tinta aparent simpla, deghizari de Carnaval, pasapoarte false–unele israeliene–, operatiuni in plin vizor al camerelor CCTV, si multe altele.
  Mi-ar place sa fie o miscare de geniu a Mossad-ului de a se deghiza in spatele unor „amatori” de gen Fatah sau o factiune Hamas.

  Absolut deliciu, oricum te uiti la eveniment! Abia astept continuarea.

  In rest, nici o alta emotie decit de bucurie ca a mai scapat omenirea de o scursura.

 8. panseluta
  18 februarie 2010

  OT: Voi fi miine la CPAC toata ziua.

  Sper sa intru la conferinta „Jihad: The Political Third Rail”, la care vor vorbi Colonelul Allen West, Robert Spencer, Wafa Sultan, si Pamela Geller, printre altii.

 9. bugsy
  18 februarie 2010

  „Sarcina noastra este sa facem istorie si apoi sa o ascundem!” – Rafi Eitan, agent Mossad. sper sa fi fost opera Institutului!

 10. Pataphyl
  18 februarie 2010

  panseluța, mi-a plăcut tare mult curajul Col. West, aștept(ăm) relatări interesante!

  bugsy: aia gri! ???? (jargon pentru I agree)

 11. vlad
  18 februarie 2010

  wow panseluta, m-ai facut invidios.

 12. Riddick
  18 februarie 2010

  Nu cumva Dubaiul este statul ăla falit ? Poate că face figuri ca să obţină fonduri de la UE (prin „victimizare”), ori de la saudiţi (pentru „promptitudinea demascării”).

 13. dr pepper
  18 februarie 2010

  Israel shrugs off calls for arrest of top spy

  deci mahmud asta se pregatea sa plece in china si sudan sa „seal a deal” pentru a cumpara arme.
  dupa toate probabilitatile, mossadul l’a matrasit.
  westu’ s’a grabit sa condamne uciderea traficantului de arme iar interpolu’ a tiparit constiincios unspe mandate internationale de arestare unde israelienii stau si se intreaba pe buna dreptate pentru ce din moment ce politia nu a stabilit inca motivul mortii.
  este cel putin dubios cum interpolu’ percuteaza cand e vorba de israelieni si indiferenta crasa pentru dealer-ul traficant de arme.
  ala e ok, nu trebuie urmarit sau arestat.

  intre timp itele afacerii se incurca:

  Hamas: Suspects in Dubai killing include Fatah men

  hai ca am umplut coloana din dreapta ????
  zici ca vorbesc singur.

 14. Dinny
  18 februarie 2010

  Un pic off topic: am intrat pe yahoo avatars [cred ca nu am mai intrat de ani] si ce vad? La „apparel” din 40 de pagini de optiuni [a cate 6 outfituri per pagina], pe prima pagina sunt 2 „islamic outfit”: „islamic outfit” si traditional „islamic outfit” Pe mine in momentul asta m-ar fi interesat un sari, da’ nu cred ca gasesc :))

 15. Corneliu
  18 februarie 2010

  Actiunea e laudabila prin rezultatul ei, eliminarea unuia dintre teroristii de frunte ai Hamas. E drept, au mai ramas destui de clasa lui.
  De fapt nu se stie cine a facut-o. Toata vorbaria este compusa numai din speculatii bazate pe legende urbane si nu exista nicio dovada asupra identitatii bravilor faptasi.
  „Burzuluielile” diplomatice ale unor tari au fost astfel ridicole in acest stadiu, punand doar in evidenta disponibilitatea lor de a acuza, cu percutie foarte scurta, intotdeauna cand e vorba de Israel.
  Pana una-alta au fost arestati tocmai cativa arabi care nu sunt intamplator legati de „Autoritatea Palestiniana”, chiar ofiteri.
  Iar politia din Dubai, dupa marea ei siguranta de sine de la inceput, a inceput sa dea din colt in colt, ca e vorba de „fratii” lor…
  Se stie foarte bine cat de mare este adversitatea dintre Hamas si „autoritate”, aceasta din urma fiind eliminata din Gaza acum cativa ani cu violenta si in baia de sange a miilor de victime macelarite de Hamas, pentru care, ca prin miracol, nimeni n-a facut vreun scandal si n-a cerut vreun oprobiu mondial sau vreo comisie Goldstone. Putini isi mai amintesc.
  Se stie deasemenea foarte bine cat de aprig este obiceiul razbunarii sangelui la arabi.
  Si atunci, daca facem unu si cu unu, iese un rezultat logic. Nu e inca o dovada, dar e plauzibil.
  Oricum, e bine ca acest „regretabil incident” s-a terminat cu succes…

 16. Corneliu
  18 februarie 2010

  Inca un exemplu al dublului standard moral al politicii si presei mondiale fata de ceeace se intampla.
  Iata ce relatare apare in ziarul „Christian Science Monitor” de azi, 23 februarie:
  „Iran’s Intelligence Minister Heydar Moslehi claimed that Rigi had been on a US military base in Afghanistan less than 24 hours before the plane he was traveling on was forced to land in Iran during a flight from Dubai to Kyrgyzstan. ”
  Ca urmare, Iranul oficial recunoaste ca a comis un act de piraterie aeriana pentru a pune mana pe un oponent politic.
  Un act de piraterie destinat sa captureze nu un terorist dintr-o organizatie angajata sa lichideze statul national al iranienilor, ci un adversar al regimului.
  Un act de piraterie de stat, care pe langa aspectul lui ilegal, putea duce la moartea pasagerilor.
  Un act de piraterie recunoscut deschis de statul care l-a infaptuit.
  Dar mai departe, liniste…
  Nimeni nu protesteaza, nimeni nici macar nu baga de seama. Niciun guvern, niciun ministru, nicio organizatie, niciun comentator.
  De ce? Pentruca n-are niciun haz.
  Si de ce n-are haz?
  Pentruca nu e vorba de Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian