FUNDATIA IOAN BARBUS

Plătind Jizya, taxa de protecţie pentru infideli

Municipalitatea plăteşte marocanii în schimbul păcii

GOUDA, OLANDA 17/02/10 – Consiliul local din Gouda a oferit bani tinerilor răufăcători marocani pentru a înceta să creeze necazuri. „Am vrut să prevenim escaladarea situaţiei”, a declarat consiliul ieri [16 februarie, 2010].

Cîteva zeci de tineri marocani au acostat şi jefuit trecătorii în decembrie. Aceştia au fost „cumpăraţi” de municipalitate pentru a-i convinge să nu mai stea pe străzi în perioada anului nou. Au primit un total de 2.250 de euro, într-un plic, pentru a organiza o petrecere, a declarat ieri De Telegraaf.

Consiliul local din Gouda a confirmat plata răufăcătorilor. „”Am vrut să prevenim escaladarea situaţiei. Tinerii înşişi au prezentat un buget pentru petrecere. Au trebuit să ne spună de cîţi bani au nevoie pentru angajarea unui DJ, pentru mîncare şi băutură. Pentru noi era important să fie linişte în district în perioada anului nou”.

Conform spuselor, consiliul a fost nevoit să acţioneze rapid. „Deşi le-au fost înmînaţi bani lichizi, au fost bine cheltuiţi. Toată lumea a fost mulţumită la final. Mai apoi, am oferit unui grup de cinci tineri marocani bonuri valorice la o librărie, drept cadou”, a spus purtătorul de cuvînt al consiliului.

sursa: Municipality Pays Moroccans in Exchange for Peace

Puţin context
În septembrie 2008, după ce au avut loc 7 atacuri ale unor tineri musulmani asupra şoferilor de autobuz dintr-o zonă a oraşului Gouda, ultimul dintre atacuri soldîndu-se cu înjunghierea în gît a unuia dintre ei, aceştia au refuzat să mai conducă în zonă. Zona cu pricina se numeşte Oosterwei. Miss Olanda/Turcia, islamul şi olandezii

Ca reacţie la evenimentele din Gouda, Geert Wilders a ţinut în parlamentul olandez un discurs care demască gîndirea elitelor şi problemele societăţii olandeze, în special, şi extrapolînd, a întregii Europe occidentale.
Cîteva fragmente, mai jos:

Criminalitatea creşte vertiginos, atmosfera devine din ce în ce mai sumbră. Marocanii apar de cinci ori mai des în statisticile poliţiei decît olandezii nativi. Un marocan a spus unui jurnalist, citez: “În zece ani vom fi şefi aici. Şi apoi o vom da jos regina aia a voastră.” Închei citatul […]

Ca întotdeauna, guvernul olandez bate în retragere. De duminica trecută nu mai nu mai sînt autobuze care circulă în părţi din districtul Oosterwei [Gouda], mai bine cunoscut ca Micul Maroc. Şoferii de autobuz sînt scuipaţi, ameninţaţi şi jefuiţi.

Un şofer de autobuz din Gouda mi-a scris săptămîna trecută: “Domnule Wilders, marocanii ne terorizează. Ieri, în schimbul unu, un coleg a fost jefuit de un marocan care i-a pus cuţitul la gît, în timp ce prietenii lui îl aşteptau în maşină. Au plecat veseli ca şi cum ar fi fost la un bancomat.”

De ce nu se ia nici un fel de acţiune în astfel de cazuri? Unde este poliţia? Unde este primarul de la PvdA [Partidul Muncii] al Goudei? De ce singurul lui răspuns a constat în acordarea de şi mai multe subsidii pentru centrul comunitar marocan?[…]
Poliţia din Gouda nu mai este capabilă să stăpînească situaţia. Colonizatorii dau foc maşinilor de poliţie. Ofiţerilor li se spune: ştim unde este şcoala copiilor tai.

sursa: Politic incorect în Olanda
Pe 20 februarie Geert Wilders a fost dat în judecată de curtea din Amsterdam pentru declaraţii ca cele de mai sus: Olanda ca ţară islamică

Marş al rezidenţilor din Gouda
Tinerii marocani urmăresc marşul ameninţînd participanţii

Jizya – taxa de protecţie pentru infideli

Jizya este un element important al convieţuirii paşnice dintre musulmani şi infideli. Jizya este impozitul pe care creştinii şi evreii trebuie să îl plătească anual musulmanilor în schimbul dreptului de a se bucura de statutul de dhimmi, adică de minorităţi protejate. Protejate de ce? De ghinion. Bunăoară, ghinionul de a fi vînduţi ca sclavi sau de a avea proprietatea confiscată. În limbajul de azi, jizya este o poliţă de asigurare împotriva accidentelor grave în viaţă. Iată încă o realizare în avanpremieră a civilizaţiei islamice: conceptul asigurărilor de stat. Pe vremea cînd Europa orbecăia în ignoranţă şi barbarie, califul Omar al II-lea instituia la începutul secolului 8 conceptul de stat asistenţial şi armonios multicultural. Armonia se baza pe fiecare cultură cunoscîndu-şi locul în schemă şi cotizînd generos la visteria statului garant al armoniei generale. În afară de jizya, culturile conlocuitoare ştiau să se manifeste matur şi modest, constant atente la păstrarea coeziunii sociale. Nu construiau lăcaşuri culturale noi şi nu le reparau pe cele existente. Nu îşi manifestau cultura în public şi nu descurajau pe nimeni să adopte cultura superioară care le garanta protecţia. Nu purtau arme, nu umblau călare, cedau locul politicos cînd un musulman se afla în preajmă şi nu construiau case mai înalte decît cele ale musulmanilor.

Dar au trecut ani şi secole. În prezent, continuarea fructuoasei tradiţii a convieţuirii paşnice şi armonioase dintre infideli şi musulmani a devenit o responsabilitate europeană, cu atît mai mult cu cît musulmanii sînt în ipostază minoritară. (Din fericire, nu pentru mult timp. Europenii au luat decizia să nu se mai reproducă, iar viitorii stăpîni ai locului sînt importaţi masiv şi se înmulţesc cu optimismul celor care ştiu ca sînt aleşii viitorului, astfel încît transferul de proprietate va avea loc în grafic şi, ţinînd cont de entuziasmul european pentru negocieri şi tratative, fără fasoane.)

citiţi în continuare articolul lui emil despre Jizya:
Un preţ mic pentru o Europă strîns unită

via Gates of Vienna

Actualizare: Afişe electorale din Rotterdam

Afişe electorale în turcă şi în arabă la alegerile pentru consiliul local din Rotterdam.

Partidul Muncii – turcă

Paritdul Verde – arabă

D66 – turcă

detalii: Gates of Vienna

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

18 comentarii

 1. vlad
  18 februarie 2010

  Unsprezece persoane au fost arestate pentru întreruperea repetată a ambasadorului Michael Oren, în timp ce acesta încerca să se adreseze Universității din California, Irvine, luni noapte.

  Oren vorbea despre relaţiile SUA-Israel şi a fost întrerupt de aproximativ douăsprezece ori. Un tânăr a izbucnit, strigând: ”Michael Oren! propagarea crimei nu este o expresie a dreptului la liberă exprimare!”
  La ieșire s-a strigat:
  ”Michael Oren, vei vedea, Palestina va fi liberă.”

  au urmat și alte răcnete…
  toate din partea Uniunii Studenților Musulmani, care mai apoi a condamnat printr-o declarație invitația făcută lui Oren și prezența sa acolo. cu toate acestea, The Jerusalem Post nu este convins că cei din sală aparțineau Uniunii

  It was not clear whether those disturbing the speech were members of the Muslim Student Union.

  PS: tare articolul, Costin

 2. despina
  18 februarie 2010

  Data viitoare municipalitatea o sa le faca si cumparaturile de revelion nu doar sa le dea bani pentru ele.
  Este deja umilitor !

 3. Transsylvania Phoenix
  18 februarie 2010

  Cititi America Alone de Mark Steyn. Europenii sint deja morti, democratia si cultura lor sint deja moarte, ei doar nu au aflat inca.
  Pregatiti-va pentru o lume in care America va ramine singura natiune democratica cu o cultura bazata pe precepte iudeo-crestine. Asta numai daca reusim sa-l inlaturam pe Obama la timp.

 4. Imperialistu'
  18 februarie 2010

  Am citit-o, TP, si esti prea pesimist. Eu nu cred ca America poate supravietui fara Europa, asa cum nu cred ca Europa poate supravietui fara America. We either hang together or we will surely hang separately. Parca B. Franklin a spus-o pe asta. ????

 5. Imperialistu'
  18 februarie 2010

  P.S. Joseph de Maistre a scris candva, in critica pe care a facut-o Revolutiei franceze, ca diavolul face vointa lui Dumnezeu. Cred acelasi lucru. Chiar daca si eu traiesc cu senzatia unui dezastru iminent si de neocolit, nu trebuie sa inlaturam cu totul posibilitatea ca din rau sa apara bine si din haos ordine. ????

 6. despina
  18 februarie 2010

  Asta vara eram intr-un Walmart cu sora-mea,undeva pe langa San Francisco.
  Eu am observat ca noi doua eram singurele de origine europeana de acolo.Pe bune .Eu m-am simtit stinghera.

 7. costin
  18 februarie 2010

  despina,
  aceasi senzatie am avut-o de fiecare data cind am trecut pe linga gara Central Station din Bruxelles. Prima oara am fost trecut pe acolo in 2003 si eram aproape singurul european de acolo. Poate mai erau 1 sau 2, dar eu nu i-am vazut. Atunci nici nu eram constient de imigratia masiva din occident si mi s-a parut ceva exotic si interesant. Inca de pe vremea aia, prieteni belgieni cu care vorbeam imi spuneau ca in viitorul mediu/indepartat se gindesc serios sa se mute definitiv inafara Belgiei, si nici una dintre eventualele destinatii nu erau europene. Eu am observat multi care gindesc asa. despina, tu ce tendinta generala ai observat in sensul asta?

 8. despina
  18 februarie 2010

  Costin
  Trebuie sa plec acum,ar revin

 9. costin
  18 februarie 2010

  Si Anjem Choudary isi primeste Jizya:
  Freedom and Democracy Are Idols That Must Be Destroyed and Replaced with Islamic State

 10. costin
  18 februarie 2010

  intre timp, in statul islamic, Olanda, se face ce se face intr-un stat islamic, se interzice blasfemia cind apare:

  Anti-Islam book launch cancelled

  A conference centre in The Hague has cancelled the launch of a book criticising Islam. The book launch was scheduled for Thursday at The World Forum, but was cancelled because the director of the venue does not believe he can guarantee the safety of his guests.

  The book in question is Islamofobie? (Islamophobia?), written by Islam critic and PVV supporter Frans Groenendijk. The PVV, or Freedom Party is an anti-Islamic opposition party led by Geert Wilders.

  Green Left party member Tofik Dibi, who was to receive the first book at the launch, says he regrets that the conference centre acted out of fear. The venue says it has not received any threats.

 11. costin
  18 februarie 2010

  Crestinii in defensiva

  „If it’d said ‘Allah Akbar’, the council wouldn’t have dared to try and remove it,” says Marianne Bons, a member of the Dutch Reformed Protestant Church. She’s talking about a farm roof on which ‘Jesus saves’ is painted in enormous letters. The council says the text has to go. The farm’s owner, evangelical Christian Joop van Ooijen, is refusing to obey. The affair has united Christians of all persuasions behind the message.

  „You’re allowed to believe in anything in this country, as long as it’s nothing to do with Christians or the Church,” says Ms Bos, describing the prevailing Dutch attitude to religion.

  Mr Van Ooijen has held out for two years, refusing to remove the message from his roof. Giessenlanden local council is fining him 500 euros a week, but he refuses to pay. He has been fighting the council decision for two years and says he’s willing to go to the European Court if necessary.

  Mr Van Ooijen and Ms Bons both live in Alblasserwaard, an area near Rotterdam, in the heart of the Dutch bible belt. The position adopted by Giessenlanden Council has met with disbelief in this predominantly Christian region.

  The council argues that it’s pollution of the landscape. Giessenlanden Councillor Berend Buddingh explains that white letters on a red roof is too big a colour contrast. Mr Van Ooijen counters that it is „too big a contrast with the councillor’s own beliefs”.

  The farmer is receiving support from all over the Netherlands, from secular as well as religious people and from ordinary Christians, not just members of his evangelical church. And from less strict members of his own church, such as the Bons family. „He’s literally shouting it from the rooftops,” says the father of the family, Menno Bons, admiringly.

 12. costin
  18 februarie 2010

  Gurvernul Olandei a cazut dimineata asta:

  Het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie is gevallen

  The Dutch coalition cabinet – the Christian Democrats, the PvdA (the Labor Party) and ChristenUnie (ChristianUnion) – has fallen.

  The PvdA ministers withdrew support of the cabinet. Prime Minister Jan Peter Balkenende announced this in the night Friday on Saturday. On Monday the cabinet would have been in office for exactly three years.

  The ministers of the three parties had been negotiating since Friday morning, beginning about 11:30 a.m., about the future role of The Netherlands in Afghanistan. CDA wanted to continue the mission in Uruzgan. PvdA did not want to continue the mission under any circumstances. The PVDA insisted that the cabinet convey this to NATO.

  Counting from Monday, elections must be held within 83 days. Which means municipal elections on 3 March, and somewhere between mid April to early May there will be national elections.

  Wilders can, to my knowledge, participate in both elections. As long as he is not convicted he is a free man.I expect that this court case now will fade out. The court will no doubt find some kind of legal loophole to just postpone the case indefinitely without coming to a conclusion.

  Baron zice:

  Personally, I’d like to be a fly on the wall in Mr. Wilders’ parlor right now. A fly who is fluent in Dutch, of course.

  si mie :mrgreen:

 13. costin
  18 februarie 2010

  Citeva detalii despre situatia actuala si ce s-ar putea intimpla:

  Klein Verzet: It is on!

  The Dutch government collapsed in the early hours of Saturday morning over Labour’s insistence that the Netherlands pull out of Afghanistan this year.

  After two days of intensive talks and a bitter parliamentary debate, it had become increasingly clear the gulf between prime minister Jan Peter Balkenende and deputy prime minister Wouter Bos was too great to bridge.

  So, what have we lost? Geert Wilders calls this cabinet the worst ever (NL).

  In the latest official poll Wilders’ PVV and the CDA are vying for first place (CDA: 27 seats, PVV: 25 seats out of 150). Just blow them, liberal conservatives (VVD) and liberal progressives (D’66, in the Netherlands only half-jokingly referred to as Dhimmies’66) stand at 22 and 20 seats, respectively. As mentioned earlier, PvdA currently stands at half the seats the now have: 15 coming down from 30.

  So, will Geert Wilders be the new prime minster? Making predictions is hard, especially where it concerns the future. But I don’t think it likely. Wilders has already signalled his willingness to support a minority cabinet (NL) of CDA and VVD. In the present conditions of the highly polarized Dutch political landscape this makes eminent sense. Undeserved or not, Wilders is at the present time much, much too controversial. He still has to convince a sizeable portion of the population he can be an effective leader.

  If Wilders were to become PM, with the mood in the Netherlands being what it is these days, he would not be able to govern effectively, I think. The extreme-left, having convinced themselves (and a goodly portion of the Dutch populace) that Wilders is evil incarnate, would be galvanized into action. He’d be running hither and yon, putting out brushfires. It’d be comparable to Sarah Palin taking the reigns of the US tomorrow. Irrespective of his competence (and I personally do not doubt those) he would find the Netherlands rather ungovernable.

 14. costin
  18 februarie 2010

  Din Franta:

  „The French burger franchise Quick has taken pork off its menu in certain cities in France to attract Muslim customers who cannot eat pork products. But the move has sparked uproar among politicians from across the political spectrum.”

  Man interviewed in the vid: „The taste isn’t really the issue, it’s a moral issue, we should be able to choose.” Exactly right, the complete removal of pork from the menu (besides the halal issue which is another matter as well) is a clear example of Islamization.

  The hamburger chain and those Muslims supporting its decision, are not even trying to put up false mirrors and blue smoke, in their all out, in-your-face move to force Islamic mores upon the host society. The Quick hamburger chain should be boycotted until it re-introduces pork into its menu. KGS

  Radu Stoenescu de le Riposte Laique, despre controvesta, pe France24:


 15. costin
  18 februarie 2010

  offtopic:
  PressTV, televiziunea guvernului lui Ahmadinejad, de la sediu din Londra, despre o delegatie Britanica intoarsa din Gaza:


  …sweet.

 16. ramanujan
  18 februarie 2010

  Foarte ciudăţei pocăiţii (evanghelicii) din filmuleţul postat de costin la #12.

  Decât „creştini” (sectanţi) din ăştia mai bine lipsă…

 17. vlad
  18 februarie 2010

  nici mie nu-mi plac sectanții, deformează cuvintele lui Hristos foarte puternic, pe alocuri. dar cinste lor că nu se dezic de El în vremuri când le-ar fi mai ușor să fie corecți politic.
  în schimb, uite ce face Vaticanul: ecumenism deșănțat ca o pură politică și înfrățire cu extratereștrii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian