FUNDATIA IOAN BARBUS

Plagiatorul, interimarul şi informatorul – Gubernatorii Imperiali

“Încă se prea poate ca poporul rus să fi devenit incapabil pentru orice, în afară de cucerirea lumii” Marchizul De Custine, 1836

“Istoria Rusiei noastre este de neconceput fără referirea la o noţiune fundamentală: imperiul. Deşi, pentru mulţi, acest cuvânt are o conotaţie neplăcută, asociată colonialismului şi imperialismului, pentru un rus, imperiul face parte integrantă din istoria noastră – este identitatea noastră, destinul nostru. Şi cuvantul sună perfect, este atractiv. Da, stârneşte teamă. Da, este impregnat cu o anumită rigoare interioară, cu o nelinişte. Dar încântă prin profundul său sens secret.
Ruşii sunt poporul imperiului. L-am creat reunind popoare şi credinţe, spaţii vaste, culturi şi elemente. Dar imperiul ne-a creat şi el pe noi, ruşii. Este mama noastră, îi datorăm mareţia sufletului nostru, deschiderea spre cele patru vînturi, impetuozitatea temperamentului nostru care nu cunoaşte echilibru, dragostea noastră nemărginită şi forţa noastră inflexibilă înaintea duşmanului.
Suntem un popor imperial şi nu avem motive să ne fie ruşine de aşa ceva. Dar imperiul nu înseamnă doar nostalgia şi comemorarea trecutului. Imperiul este ceva mai mult – un principiu, o filosofie, un mod de viaţă, o vocaţie estetică şi etică.

În anii 1990, am încercat să devenim o “ţară normală”. Totuşi după cum am înţeles acum n-am reuşit. Căci acest lucru n-ar fi mers niciodată. Noi, ruşii – fie suntem un imperiu, fie nu suntem nimic. Nicio cale de mijloc: fie este ordinea măreaţă, fie haosul total. Fie măreţele realizări şi o cursă nemăsurată, fie stagnarea şi ruina.

Ruşii nu vor trăi niciodată într-o ţară normală, nu vor putea. De aceea ne-am oprit să mai facem copii. Doar un gest trebuie făcut pentru a corecta această tendinţă demografică: să credem iar în imperiu. Să ni se restituie imperiul, eliberând acest mare vis popular de tabuuri. Atunci ne vom înmulţi. Imperiul este etern: chiar şi acum, el trăieşte. Invizibilul imperiu al sufletului rusesc.
Nu suntem capabili decât de un lucru: să construim imperiul, să strângem la un loc pământuri şi popoare, culturi şi credinţe.

Construind acest nou imperiu, imperiul viitorului, vom căuta şi căi şi abordări noi. Fie acesta un imperiu democratic şi de progres tehnic, de tehnologii de vârf şi de comunicaţii moderne. Un imperiu eliberator. Totuşi acest cuvânt este blând… “ – “Imperiul eliberator”, Alexandr Dughin, Literaturnaia Gazeta, nr. 3-4, 2007 – “Moscova şi Lumea “ Anne De Tinguy

România, o țară normală în drum spre Imperiu

Galina Starovoitova – fost consilier personal al lui Boris Elţin – ucisă prin împuşcare.

Iuri Şcecocikin – redactor şef adjunct la Novaia Gazeta – ucis cu o otravă necunoscută.

Alexandr Litvinenko – ex ofiţer FSB – ucis prin otrăvire cu poloniu (vedeţi Conexiunea Putin-Osama bin Laden)

Serghei Iuşenkov – ex militar, deputat – ucis prin împuşcare

Paul Klebnikov – editor Forbes – ucis prin împuşcare.

Anna Politkovskaia – ziaristă Novaia Gazeta – otravită în 2004 (deşi intră în comă,scapă); ucisă prin împuşcare în 2006

Stanislav Markelov – avocat specializat în drepturile omului; a protestat împotriva eliberării înainte de termen a criminalului de război, colonel Iuri Budanov – ucis prin împuşcare.

Anastasia Baburova – ziarist Novaia Gazeta – ucisă prin împuşcare.

Câteva nume de pe o listă ce pare fără sfârşit, listă ce cuprinde numele a sute de ziarişti, avocaţi, militanţi pentru drepturile omului, membri ai opoziţiei, magistraţi. Oameni, cetăţeni rusi, care prin faptele lor au arătat că vor să trăiască într-o ţară normală, aşa cum sunt toate ţările din lumea civilizată. Au încălcat astfel, mulţi fără să ştie, legile nescrise ale noului imperialism rus, al cărui purtător de cuvânt este Alexandr Dughin, mentorul ultimului ţar, Vladimir Putin. Un ţar democrat dacă este să-i crezi pe cei care îi repetă cu religiozitate cuvintele: “Sunt un democrat pur şi absolut. Tragedia este că sunt singurul democrat pur din lume. De la moartea lui Ghandi nu mai pot vorbi cu nimeni”.

Nu mai pot să vorbească, dar din alte cauze, nici cei care au încălcat legile “democraţiei suverane”, sistem inventat şi controlat de cekocraţia rusească, ”elită luminată” condusă de Suveranul care este şi unicul distribuitor al unei stabilităţi pe care ruşii o preferă şi o confundă cu democraţia liberală de sorginte occidentală. Un sistem râvnit, dealtfel, şi la noi de “elita” ajunsă la putere, ce-şi strigă intenţiile prin “porta-vocea” numită Victor Socaciu: “Nu e de competența poporului român să decidă dacă Parlamentul este unicameral sau bicameral. Românii nu pot decide o chestiune atât de tehnică, este o chestiune a unui Parlament, a unor oameni care știu despre ce e vorba. E o chestiune a elitei.”

“A fi sau a părea? Dacă alegeţi varianta a doua veţi trăi mult”, spunea ziaristul rus Galina Mursalieva. Da, dacă vrei să trăieşti în Rusia, eşti obligat să alegi a doua variantă. “Ruşii nu vor trăi niciodată într-o ţară normală, nu vor putea “, scrie Dughin, şi realitatea demonstrează că aceia care încearcă să o facă, ajung pe “lista neagră”, listă care nu este altceva decât imaginea în oglindă a Rusiei actuale, a Rusiei “moderne”, a Rusiei care a renunţat să mai fie o ţară normală, a Rusiei lui Putin. Da, chiar Rusia acelui conducător despre care Andrei Marga, ministrul de externe al României – ţară încă membră a Uniunii Europene şi a alianţei NATO – spunea, nu cu mult timp în urmă: “Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa şi de la noi să fie la fel de competenţi.”

Şi Putin şi-a demonstrat “competenţa” în repetate rânduri, încă din primii ani ai domniei sale. Cel care spunea despre Dumă că “nu este un loc al dezbaterilor, ci al rânduielilor legislative”; cel care spunea că “ apărătorii drepturilor omului sunt “coloana a cincea”, sprijiniţi de Occident”; cel care, după ce a ordonat ca emisiunea Free Speech să fie scoasă din programul televiziunii NTV, a întrebat retoric, referindu-se la conducătorii opoziţiei: “Cine are nevoie de un talk-show pentru rataţii politic?”; cel sub care Duma de Stat a adoptat legea draconică “privind interzicerea tuturor întrunirilor de protest în apropierea instituţiilor de stat”; cel care a anunţat că guvernatorii, membri camerei inferioare a parlamentului şi primarul Moscovei nu vor mai fi aleşi, ci numiţi de el; cel care a calificat dispariţia “închisorii popoarelor” – URSS – drept “cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut”, cel care i-a furat, realmente, lui Robert Kraft – propietarul clubului american de fotbal New England Patriots – un diamant de 124 de carate, rămâne pentru supuşii lui, Suveranul, unicul “distribuitor” de “democraţie suverană”, iar pentru Andrei Marga, Victor Ponta şi ceilalţi aidoma lor, un monument al “competenţei politice”, un exemplu demn de urmat!

Este oare întâmplător că la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, neputând să se aşeze lângă Putin, Ponta s-a asezat lângă Medvutin… lângă Medvedev? Am putut vedea astfel, unul lângă altul, un membru marcant al “cekocraţiei” şi pe mitomanul de la Minolta, simbol al “pontocraţiei”!

La o generaţie distanţă de CAER şi Pactul de la Varşovia, la opt ani dupa primirea în NATO şi la cinci ani după intrarea în clubul democraţiilor occidentale, numit şi Uniunea Europeană, conducătorii actuali ai României s-au apucat să sugrume democraţia şi să înjunghie statul de drept, în timp ce întorc spatele noilor aliaţi şi îşi aţintesc, plini de speranţă canină, privirile în ochii foştilor stăpâni.

Lăudaţi de ex-generalul KGB Vladimir Voronin – “Mie îmi place Ponta, mie îmi place Crin Antonescu, iaca persoanele astea îmi plac foarte mult. De ce: pentru că ei tot cum au procedat până astăzi şi au făcut până astăzi au făcut strict în conformitate cu constituţia statului român, a României, nu au încălcat nimic” – şi criticaţi de “politrucii” Uniunii Europene – “slugile lui Băsescu” – noii conducători îşi masturbează ambâţul vadimist semnalând ameninţători, cu erectilă inconştienţă că, dacă nu sunt lăsaţi să-şi facă de cap, refuză să mai rămână una din “coloniile” lui Merkel pentru a deveni una dintre guberniile imperiului euro-asiatic al lui Putin şi Dughin; asta conform unei judecăţi sănătoase: decât copil tâmpit în UE, mai bine “gubernator” al Imperiului!

S-ar lepăda astfel şi de “modelul anglo-american al capitalismului de casino impus de forţele de dreapta” şi promovat de Băsescu – model criticat de “politologii” Lubiankăi – orientandu-se spre KGBtalismul de Piaţă, capitalism ce nu se bazează pe exploatarea oamenilor şi a resurselor!

Într-o astfel de conjunctură nu trebuie să surprindă pe nimeni că Ponta şi ciracii lui şi-au dat “acordul de principiu” şi au semnat lista cu obiective înaintată de tovărăşul colonel în rezervă Mircea Dogaru, şeful rezerviştilor “experţi” – ce constituie “ultima linie de rezistenţă naţională” – din SRI, SIE, SPP şi vestita “Doi şi un sfert”.
Printre obiectivele “experţilor” se află nu numai notoriul punct care cere „Desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNA, CNSAS”, ci şi unul căruia i s-a acordat mai puţină atenţie, şi anume: “fiecare structură „de putere” şi administrativă (Parlament, ministere, Guvern, administraţie) trebuie să aibă câţiva reprezentanţi ai CNSC care să formeze „un birou de avizare” a deciziilor „cu caracter general”.

Foşti membri ai serviciilor secrete în fiecare “structură de putere şi administrativă” a statului? Da, de ce nu? Ţările membre ale UE nu au aşa ceva, dar dacă ne gândim la viitorul României… Să o lăsăm pe Anna Politkovskaia să ne pună în temă:

“Peste 6000 de membri ai FSB l-au urmat pe Putin când acesta a ajuns la putere şi ei ocupă acum cele mai înalte funcţii în structurile naţionale. Printre acestea se numără ministerele cheie, în care deţin poziţii importante: cabinetul preşedintelui(doi directori adjuncţi, şefii departamentelor de personal şi de informaţii); Consiliul de Securitate(secretarul adjunct); aparatul administrativ şi guvernamental; ministerele apărării, al afacerilor interne, al relaţiilor cu presa, televiziunea, radioul şi mass-media în general; Comitetul de Stat pentru Taxe şi Accize; Agenţia Rusă pentru Rezervele Naţionale; Comitetul pentru Redresare Financiară – şi aşa mai departe.”

Şi mai sunt unii care îl consideră pe colonelul Dogaru un beţiv dornic de publicitate! Dacă obiectivul urmărit de el, obiectiv ce a obţinut acordul de principiu al “democratului” Ponta, este european şi democratic, şi nu un tip de “cekocraţie”, atunci Casa Albă se află în Piaţa Roşie, Kremlinul a fost mutat la Bruxelles, Barosso este şef de lagăr în Yakuţia, iar Putin a fost ales papă la Vatican!

Plagiatorul, Interimarul şi Informatorul se simt minunat, plutind dezinvolţi în mijlocul curentului anti-occidental. Se gândesc, probabil multumiţi, că România nu mai are şanse să ajungă “colonie americană” şi să aibă astfel, doamne fereşte, soarta Japoniei, Coreei de Sud sau Germaniei Federale. Se uită peste umărul stâng şi sunt bucuroşi că fisura care au creat-o între UE şi ţară se măreşte. Ar spune, parafrazându-l pe Putin – care vorbea despre Rusia, UE şi America – că între ei şi Rusia au rămas doar câteva puncte de suspensie, în timp ce între România şi Uniunea Europeană se cască o prăpastie!

Plagiatorul, Interimarul şi Informatorul au întors spatele Occidentului şi, motivaţi de spusele lui Dughin – “Nu suntem capabili decât de un lucru: să construim imperiul, să strângem la un loc pământuri şi popoare, culturi şi credinţe” – zâmbesc cu fericire tâmpă Rusiei, care în privinţa respectării drepturilor politice şi a libertăţilor civile este între Pakistan, Swaziland şi Togo; în privinţa libertăţii presei între Irak, Venezuela şi Ciad; în privinţa corupţiei între Gambia, Afganistan şi Rwanda; în privinţa respectării dreptului la propietate, lângă Mozambic, Nigeria şi Guatemala; în privinţa independenţei sistemului judiciar lângă Burundi, Etiopia, Swaziland şi Pakistan; în privinţa criminalităţii în societate între Ecuador şi Guatemala, în spatele Africii de Sud şi înaintea Mexicului!

Culmea este că, atunci când era Imperiu, tot cam pe locurile astea se afla! Ordine măreaţă sau haos total? Răspunsul l-a dat acum 170 de ani marchizul De Custine: “Ce este Rusia? Rusia este ţara în care cineva, chiar dacă face lucruri măreţe, obţine rezultate insignifiante.”

Plagiatorul, Interimarul şi Informatorul au zgâlţâit serios “Axa Bucureşti – Bruxelles- Londra – Washington”, întărind-o, concomitent, pe cea care trece prin Tiraspol, Minsk şi Moscova, oprindu-se în Karaganda şi Magadan. Antena 3 şi Vocea Rusiei aplaudă!

Imediat după al doilea război mondial, la puţin timp după anexarea României la Imperiul Asiatic, Păstorel Teodoreanu scria următoarea epigramă:

“Sadoveanu filo-rus, stă cu curul la Apus
Ca s-arate Apusului, care-i faţa rusului”

Plagiatorul, Interimarul şi Informatorul – urmaşii feselor lui Sadoveanu!

SURSE: „Moscova si Lumea” – Anne de Tinguy, „Omul fara chip” – Masha Gessen, „Jurnal Rusesc” – Anna Politkovskaia, „Putin-Noua Rusie”- Michael Sturmer.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

37 de comentarii

 1. Costin Andrieş
  3 august 2012

  putin este cel care a zis ca „cine nu regreta uniunea sovietica, nu are inima” si putin e cel care a organizat aceasta campanie in peste 40 de orase din rusia si tari satelit ale urss, pentru a sarbatori victoria impotriva nazismului si „eliberarea romaniei”, printre altele:

  The leader of the „Bus of Victory” campaign, Viktor Loginov, wrote in his blog that the buses will appear on May 6 in Kiev, Minsk, Tallinn and Riga, as well as in many Russian cities, including Moscow, St. Petersburg and Volgograd (formerly Stalingrad).
  “Some 40 cities have joined the campaign so far and it has already broken previous records,” he said. http://en.rian.ru/world/20120419/172923241.html

  ne-au scapat admiratorii urss, ai lui putin, stalin, castro si che guevara de „dictatura” lui basescu si de „acolitii” lui din UE si SUA, cum foarte clar a spus uslamistul Tudor Chiuariu.

 2. emil borcean
  3 august 2012

  Pe 31 iulie Dogaru solicita judecatorilor CCR sa amine decizia fata de referendum.
  Pe 2 august CCR s-a spalat pe maini de referendum.

 3. Adrian Merfu
  3 august 2012

  O informatie ce poate clarifica oarecum viziunea de imperiu pe care Rusii au avut-o mult timp iar comunistii criminali au preluat-o ca propaganda. Dupa caderea Constantinopolului, Moscova a fost denumita a treia Roma, asa cum Constantinopolul fusese considerat a doua Roma. Acestia se vedeau continuatorii si mostenitorii de drept ai civilizatiei Romane dar in special ai Crestinismului si Bisericii.

 4. Anca Cernea
  3 august 2012

  Vocea Rusiei http://romanian.ruvr.ru/2012_08_03/83833613/

  Evenimentele din ultimele zile au confirmat analizele pe care le-am prezentat anterior. USL a acţionat într-un mod perseverent şi a renunţat la atitudini defetiste, iar Curtea Constituţională a acţionat într-un mod deosebit de înţelept. (…)

  În articolul de miercuri (http://romanian.ruvr.ru/2012_08_01/83634918/) am menţionat că „este foarte posibil ca cei 7,4 milioane de alegători care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu să fie satisfăcuţi de situaţia în care el va rămâne un preşedinte suspendat pe termen nedefinit.” Traian Băsescu va sta „pe tuşă” timp de 40 de zile, aşteptând actualizarea listelor electorale.

 5. Adrian Merfu
  3 august 2012

  @Anca Cernea
  Mai tineti minte mesajele codificate aparute in Scanteia in decembrie ’89 inainte de lovitura de stat sub forma prognozei meteo? Este posibil ca Vocea Rusiei sa transmita netransparent indicatii enervati probabil de prostia adanca a pucistilor. Dogaru nu face decat sa le dea copy/paste in documentele oficiale ale propriului sindicat.

 6. VASILIU MIRCEA PAUL
  3 august 2012

  …Astăzi, situaţia este complet diferită: atît Uniunea Sovietică, cît şi Pactul de la Varşovia nu mai există, NATO urmăreşte acum alte obiective decît cele avute în vedere în perioada Războiului Rece şi doreşte un parteneriat cu Rusia – deşi se pare că Rusia nu a reuşit să înţeleagă sau să observe acest lucru.

  …Acesta constă în problema identităţii Rusiei sau a modului în care ea percepe propria identitate. …se pare că Rusia se luptă cu o problemă cu care – după cîte ştiu – s-a confruntat, mai mult sau mai puţin, de-a lungul întregii sale istorii: UNDE ÎNCEPE ŞI UNDE SE TERMINĂ; ce aparţine domeniului ei şi ce este deja dincolo de acesta; unde trebuie să-şi exercite influenţa decisivă şi din ce moment nu mai poate face acest lucru.

  Vaclav Havel a arătat, apoi, că mulţi politicieni occidentali care “linguşesc în mod nesincer Rusia”, pe motiv că acest lucru ar fi în interesul păcii şi prieteniei, fac un imens deserviciu, iar Moscova nu trebuie tratată ca un “lepros, un invalid sau un copil ce necesită tratament special şi ale cărui toane, oricît de periculoase ar fi acestea, trebuie înţelese şi tolerate”.

  ADEVĂRUL 14 Mai 2001

 7. Mih.
  3 august 2012

  RUSSR o comite tot mai pe fata…
  Este acesta un semn de nervozitate? Este starnita aceasta posibila nervozitate de faptul ca liderii USL nu se „ridica” la nivelul scontat ?
  ……………
  Cand ai in fata un adversar nervos, mai ales unul mai solid si mai „cu muschi”, se pot intampla urmatoarele: el sa incercece sa loveasca cat mai tare, pt a te anihila, tu sa folosesti nervozitatea si forta loviturii sale pentru a-l dezechilibra si a-l tranti la pamant.

 8. john
  3 august 2012

  Europa este subminata pas cu pas,Romania este o reduta importanta. Venirea la putere a unor paiate influentabile ca in Bulgaria si Polonia vor mentine pretul hidrocarburilor si slabirea NATO.Este importanta mentinerea constiintei nationale si apropierea cu USA,Israel si UK. Ar trebui ridiculizati toti cei care sustin apropierea de Rusia si China!Prezentata istoria recenta in licee si facultati, combatuti agentii de influenta, analistii vanduti si imbecilii utili. Toti cei constienti sa fie vii si sa organizeze grupuri de contraatac a loviturii de stat. Paiata vremelnic locuitoare a Cotroceniului ne crede morti. Sa fim gata sa murim ar trebui pentru credinta si tara. E singura cale sa supravietuiasca urmasii nostri. Diavolul e de partea lor!

 9. Trebuie sa scriu undeva si nu stiu daca acesta este web-site-ul potrivit. Totusi, o voi face pentru ca nu gasesc altul.
  Este clar ca asa-zisul mini-recensamant nu este decat o mare manipulare. Mai mult, modul in care se preconizeaza a se desfasura nu numai ca suna ridicol si ca o jalnica incropeala, dar chiar este ridicol si nu poate avea valoare statistica decat, poate, doar pentru bizonul mioritic, indelung lobotomizat cu scobitoarea de doftorii de la Antena 3. Scuzati-mi exprimarea, dar ma simt excedat de grozavia ultimelor doua zile si imi descarc nervii. Este uimitor cata ignoranta agresiva, smecherie, parvenitism, prost gust, invidie, ambitii frustrate, incompetenta, falosenie calpa, ipocrizie si – in cel mai fericit caz – mediocritate stateau ascunse sub presul nespalat al clasei politice romanesti. Si, din pacate, a acelei parti din neam care „isi are guvernantii pe care ii merita”.
  Referitor la „mini-recensamant”, din motivele aratate mai sus, poate ca o alta solutie ar fi sa fie si acesta boicotat, asa cum a fost boicotat referendumul. Si asa cum facura si Ponta&Co la cel adevarat. Intr-o forma sau alta acest mesaj poate fi transmis publicului, daca altii nu s-au gandit deja la el.
  Cam asta e ce vroiam sa scriu. Puteti sa lasati mesajul meu pe web-site sau sa-l stergeti.

 10. calehari
  3 august 2012

  Un comentariu, cred eu, excelent, de pe contributors:

  DanSu spune:
  04/08/2012 la 8:21

  Din pacate domnule Aligica, variabila independenta a sapat la baza statului de drept timp de 22 de ani, utilizand exact instrumentele statului de drept. USL-istul majoritar e doar un alt instrument, aveti dreptate aici, dar e un instrument al statului de drept. Democratia trebuie sa-l tolereze si sa-i raspunda institutional si chiar sa-i dea socoteala acestui instrument, numit populatie, altfel nu e democratie. Democratia isi autolimiteaza instrumentarul, in timp ce anti/ne-democratia nu are limitari intrinseci. Si ca sa nu fac teorie inalta si sa nu ma feresc de cuvinte, singura posibilitate de a “vindeca” electoratul de ura si abrutizare, este nedemocratica masura de a interzice/taia accesul la spatiul public a masinii de propaganda securistice – A3 (plus alte cateva cateva – si din pacate multe alte …). Pana unde aceasta masura nu va limita dreptul la libera exprimare? Si oricum, refacerea normalitatii va dura mult timp. Unde se termina “libera exprimare” si unde incepe “propaganda”.
  Si sa nu uitam, ca UE, din pacate, nu echivaleaza propaganda comunistoida cu cea nazista.
  Deci uselistul de rand (cel de buna credinta) este sincer convins si programat sa urasca si sa-l omoare pe Traian Basescu (si pe sustinatorii acestuia) in numele iubirii de popor si a libertatii de exprimare.”

  As adauga inca un comentariu, facut anul trecut de catre Teophyle. Amandoua explica foarte bine de ce am ajuns in situatia de fata.

  ” Traim intr-o lume in care carele blindate au fost transformate in care de transmisie, tacticienii militari au devenit producatori de televiziune si strategii campurilor de batalie sunt oligarhii care au investit banul nu pt. a face mai muti bani din „caterinci” care vand pasta de dinti si sampoane, ci pt. a acapara puterea ocolind votul democratic. Exact asa un securist lugrubu ca Felix Mircea Voiculescu poate deveni stapanul Romaniei, fara a avea macar un singur procent din electoratul votant. Daca asta se numeste democratie, pai ce rost mai are ea?”

  Si inchei cu Francois Revel: ” Departe de a fi o antiteza a puterii, presa este mai degraba o copie a acesteia cu un grad de arbitrar pe care niciuna dintre celelate puteri ale unui stat nu si-l poate permite. ea este copilul din flori al anarhiei si absolutismului”

  Dreapta a neglijat total rolul presei ( in special al televiziunii). Acum platim cu totii!

 11. zulu
  3 august 2012

  http://www.contributors.ro/edi…..ocedurala/ .
  In articolul asta d-na Bran are „inspiratia” de a exemplifica dublul standard in democratiile originale, cu mentiunea ca in respectivele exemple nu s-a organizat referendum, deci am putea spune ca a noastra-i mai bine simulata prin prisma lipsei de educatie politica/civica/democratica a populatiei votante.
  Tot in acest articol, prin prezenta fostului gen. Clark, ni se induce si urmatoarea speculatie: SUA a batut palma cu Rusia in ceea ce priveste formele prezentelor pe teritoriul Romaniei. Astfel, SUA isi pastreaza prezenta militara de pe teritoriul Romaniei(Constanta + Deveselu), dar guvernarea va fi direct legata de Moscova. Cat de posibila considerati aceasta speculatie? Multumesc celor care raspund.

 12. Adrian Merfu
  3 august 2012

  @uMnumzane Angibonanga
  Bai, nea Angibonanga, de ce-mi subestimezi inteligenta postand enormitatea de mai sus? Pai, cum poti indemna la a boicota recensamantul ce va avea ca rezultat un numar mai mic al populatiei cu drept de vot, acest lucru favorizand evident pe Ponta pe care-l injuri doar de forma in comentariu. Dupa care, pentru a-ti onora pseudonimul sub care postezi, spui sa transmitem mesajul publicului. Sa mori tu? Daca tot esti asa activist si n-ai pe unde posta, uite, incearca sa transmiti mesajul pe care ti-l dau eu acum: da sfoara-n tara ca lumea sa iasa din casa si sa lase astfel privitul la antene si sa vina sa protesteze pe strazi impotriva lui Ponta, Crin &comp ce nu respecta rezultatul referendumului incercand sa schimbe regulile dupa terminarea acestuia incercand fraudulos sa-l valideze prin acest absurd „mini-recensamant.” Incearca pe alte site-uri ca aici deja avem mesajul. Poate ar fi bine sa-ncepi sa postezi mesajul asta pe site-urile antenei 3 (Gadea, Badea sau Ciutacu) ca acolo citesc si comenteaza aia 7 milioane de-au votat la referendum. Imi spui si mie ce-ai facut! Bine? Hai pa!

 13. Raul Noica
  3 august 2012

  Merfu – Constantinopol s-a nummat noua Roma nu a doua. De aia nu exista a treia !

  VB de Basescu suporterul capitalismului anglo – saxon – cu siguranta ca sustine doar partea coloniala a acestui capitalism . Voi iol sustineti pe Base pt ca acesta sustine Consensul de la Washington fara sa intelegeti ca noi avem nevoie de IMM-uri nu de corporatiile americane care oricum nu creeaza nimic aici !

  Cam asta e lupta Basescu – Ponta sau un conflict intre corporatiile americane si Ponta care sustine IMM-urile romanesti !

 14. Adrian Merfu
  3 august 2012

  @Raul Noica
  Este de necontestat ca Moscova a fost declarata si considerata de tarii rusi a treia Roma. Nu vad ce va deranjeaza ca am zis despre Constantinopol ca a fost a doua? Este irelevant.
  Restul comentariului se pliaza pe linia revistei Capital unde multi ofiteri inca activi inventeaza astfel de scenarii. Insa dumneavoastra mai aveti si un dram din Vocea Rusiei cand spuneti ca Ponta sustine IMM-urile romanesti. Le-a ajutat enorm facand leul sa plonjeze ca la olimpiada.

 15. 1. Comentariu Basescu, de azi:

  „Concluzie: nu trebuie sa umble pe coclauri, nu trebuie sa il intrebe pe nea Vasile de vecinul, ci trebuie sa mearga la institutii sa intrebe de cei care au dreptul sa se afle pe listele electorale permanente si cei care nu au dreptul sa se afle in aceste liste.
  Orice alta abordare inseamna mistificare, fals, abuz. Povestea lui Rus ca se duce si intreaba ce face vecinul: daca ii spune ca e in vacanta il radiaza sau nu?
  Nu pe nea Vasile trebuie sa il intrebi daca baiatul vecinului a implinit sau nu 18 ani. Te duci la documentele oficiale si vezi daca a implinit.
  Eu le voi tranti usa in nas daca vin la mine la usa”.

  2. Pt. Merfu: umorile in fierbere se trateaza cu litiu. Risperidona ajuta la clarificarea ideilor de persecutie.
  3. Va rog sa-mi stergeti atat comentariul acesta cat si pe cel anterior.

 16. calehari
  3 august 2012

  @13 Raul Noica
  Ai dreptate! Traiasca IMM-urile! Traiasca GAZPROM! ????

 17. Silvapro
  3 august 2012

  Discursul lui Basescu despre actualizarea listelor si faptul ca lucrul aceta, ca sa fie valabil, trebuia facut in decurs de 5 zile de la stabilirea datii referendumului:
  http://www.hotnews.ro/stiri-po…..-presa.htm

 18. Silvapro
  3 august 2012

  A propos, exact asa m-am gindit si eu. Ce sa caute pe la usile oamenilor, tocmai acum cind multi sint in concedii? Sa se bazeze pe vecinii lor? Stiu ei tot? Unii mai au secrete, nu spun tot la vecini.
  Mai ales ca n-au baza legala sa se foloseasca de datele extrase, si nu conteaza macar de unde, dupa acel termen care e depasit de mult din pdv al legilor referendumului.

  La fix a explicat Basescu.

 19. calehari
  3 august 2012

  @13 Raul Noica
  Sa nu uit: ce treaba are Ponta – „un om de stanga pur si dur”, cum s-a autointitulat – cu IMM-urile? De cand comunistii sustin IMM-urile? Ponta a fost si este, din pacate pt.tara, un revolutionar anarhist care are un singur scop:sa darame „dictatorul” si sa ia puterea. Altceva nu stie. A! Daca vorbeai de prim ministrul Romaniei, ma refer la domnul Florin Georgescu, parca erai mai credibil, dar asa… Auzi, Che Guevara sustinatorul IMM-urilor! ????

 20. Silvapro
  3 august 2012

  Ce este IMM?

 21. Costin Andrieş
  3 august 2012

  la fel ca Raul Noica vorbesc si Mircea Platon si Ilie Catrinoiu, care ar interzice mall-urile crezind ca astfel, prin ‘a treia cale’ , imm-rile, spiritul intreprinzator al romanilor se va destepta prin minune imediat ce scapam de americani cu mcdonaldsul lor.

  Ideile lor vin pe filiera Gottfried direct de la Dughin, din Rusia. Dusmanii sint corporatiile americane, salvarea este anticapitalismul dughinist, cu simpatii mascate (f ostentativ) pentru legionarism.

  Raul, la fel mai vorbeste un cintaret rock din cj si autor submediocru de poezie protestatara, Mihnea Blidariu, care impreuna cu Grupul pt Actiune Sociala tot de la cj au vb la un protest anticapitalist si antiamerican din Bucuresti, la inceputul anului asta.

  Blidariu, dupa ce a trecut citiva ani printr-o perioada de lipsa de inspiratie in care si-a fumat creierii si s-a uitat la zeitgeist 1-2-3-4, s-a redescoperit ca activist social comunistoid, si predica aceleasi lucruri ca Raul..
  Ne vb despre cum romanii nu mai sint liberi din cauza corporatiilor americane si super-marketurilor, cind in fiecare zi romanii pierd ceva din libertatea de a deschide un imm la scara, iar pentru asta sint de vina ‘oamenii in costume’ (recunosti lupta de clasa?) Criticatac la fel. Si sa nu uit, toti cei susnumiti sint filorusi, fie ca pe filiera ‘ortodoxa’ la Mircea Platon si catrinoiu (ca si cum noua haina a kgb. national-bolsevismul lui dughin, ar avea ceva in comun cu ortodoxia), fie pe filiera nostalgic-sovietica prin noua stinga criticatac si gas. Iar aceste grupuri, cei ortodocsi si cei militant ateisti, uniti in filorusism, anticapitalism si antiamericanism, se citeaza frescevt, se comenteaza aprobator, se simpatizeaza reciproc. Nu stiu daca ma intelegi.

  Asta ca sa nici nu mai aduc vorba de marga cu al lui putin, ponta, dogaru, adrian solomon de la barlad si restul cefelor late.

 22. calehari
  3 august 2012

  @20. Intreprinderi Mici si Mijlocii. Clona lui CHE a luat deja masuri ” de protectie sociala” care ii afecteaza serios pe intreprinzatorii mici si milocii, dar „baietasul” asta care isi imagineaza ca Ponta lupta cu corporatiile americane, aparand IMM-urile, habar n-are de chestia asta. Cum dracu sa afle cand el sta numai pe Antena 3.

 23. Adrian Merfu
  3 august 2012

  @ Angibonanga
  Bai nea Angibonanga, lasa tu strategia asta de doi lei ca pe mine nu ma impresionezi. Poti sa plangi trei zile cu lacrimi de crocodil ca faza aia cu boicotu’ tampeniei de „micro-recensamant” n-o mai poti spala. Si de unde dracu’ atata coincidenta ca inca vreo cateva comentarii pe EVZ si Hydepark sustin acelasi lucru? Dac-as fi eu administratoru’ acestui site n-as sterge ce-ai scris, asa de-al dracu, sa vada si colegii tai academicieni ce-ai zis tu p’aici. ‘Nteles, toasu?

 24. Nu inteleg de ce esti atat de excitat. De fapt, de acum incolo refuz sa mai am o discutie pe tonul asta cu tine.
  Un ultim sfat: ai grija ca suferinzilor din categoria ta le lipseste ceea ce se numeste in engleza „insight”. Din cauza asta ei sunt putin… impresionabili.
  Am o minima asteptare de la tine: cred ca stii sa citesti (vezi ce a spus Basescu ieri). Iar daca plang pentru ceva, este doar pentru comportamentul tau de bizon care ramane acelasi chiar daca tu poti fi de cealalta parte a coloraturii politice. Sper ca nu iti supralicitez inteligenta, totusi.
  Culca-te. Maine vei face noi asociatii inedite.

 25. VASILIU MIRCEA PAUL
  3 august 2012

  Pornind de la facsimilul scrisorii lui Dogaru pun urmatoarea intrebare: ce subiect de mare mirare sint actiunile acestui „colonel” de mucava ? Atita vreme cit vom avea indivizi ai caror epoleti sint la fel de falsi precum doctoratul lui Ponta din partea lor ne putem astepta la orice.

  Mai departe: „innobilarea” militaroida a sportivilor nu reprezinta aceeasi porcarie ? Oricita munca ai depus pentru niste medalii te poti compara cu niste oameni care SI-AU PUS VIATA IN JOC ? Totuna e un mutilat din Afganistan cu un munte de muschi plesnind de sanatate, oricita glorie ar fi adus tarii respectivul ? Amestecind astfel lucrurile creem o confuzie mai grava decit cea de pe listele electorale. Fara a mai vorbi ca sint strins inrudite prin comunismul care le-a inventat fiindca obiectivul principal al acelui sistem aberant era tocmai confuzia generalizata (stim cu totii ca inainte de 1989 o gramada de tigani NU aveau buletin desi partidul stia si pe unde zboara musca).

  Si mai departe: CINE a zbierat neintrerupt si sistematic in ultimii 22 de ani MACAR pe aceasta tema ? Nu merita ea atentia si eforturile MACAR al UNUI „intelectual-elevat-rasat-si-formator-de opinie” ? Nu am fi avut de tratat o gramada de alte minciuni-plagi-rusinoase similare ? O SUTA de personaje cu IQ peste 150 si cu acces la mass media, fiecare adoptind un fragment bine circumscris al dezastruoasei mosteniri pe care sa-l demonteze si combata TIMP DE DOUA DECENII, ne-ar fi permis sa evitam actuala debusolare si isterie (vizibila chiar in unele comentarii de mai sus). Avem sub ochi exemplul clasic Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.

  Minciuna nu se dezvaluie singura (decit prin accident). Minciuna comunista, structurata si lustruita 70 de ani, NU DISPARE SINGURA. Ba chiar din contra – ea are obiceiul de a prolifera insidios generind metastaze uluitoare.

  Dezonorantii coloneii-fara-onoare sint exact acelasi lucru ca si doctoratele plagiate, liberalii cozi de topor bolsevice, sinuciderile simulate, minerii plantind panselute… Continuati singuri !

 26. Raul Noica
  3 august 2012

  @ calehari = dar Basescu ce a facut pt IMM-uri ? Impozitul forfetar ? Nici macar problema listelor electorale nu a fost clarificata desi era in sarcina Primariilor majoritar PDL la vremea recensamantului de anul trecut Adica spun ce legatura este intre un om ca Basescu si dreapta ?

 27. VASILIU MIRCEA PAUL
  3 august 2012

  @ Raul Noica – Parca toti anti-basistii erau indignati ca presedintele se baga peste guvern. Acum urlati ca s-a bagat prea putin ? Dar cel mai bun raspuns o sa vi-l dea un mare om (rus) mort de ceva vreme:

  …pedanţi perverşi, lachei şi şarlatani dispun în plus de minunile tehnicii şi ale ştiinţei contemporane pentru a-şi răspîndi sofismele şi pentru a prosti opinia publică, acoperind vocea martorilor autentici, a istoricilor conştiincioşi, a gînditorilor independenţi…

  Boris Souvarine „Stalin” pag.591 Scris in 1977 – SI CE BINE SE POTRIVESTE !

 28. calehari
  3 august 2012

  @26. Esti intr-o ceata totala. Nu presedintele tari face ceva pt. IMM-uri, nu ii intra in atributii, din cauza asta n-am pomenit nimic de Antonescu. Guvernul, primul ministru( sau primii ministrii) au datoria asta. Tariceanu a stat 4 ani si, intr-un delir de stanga, a mai pus in spinarea noastra 300 de mii de bugetari, pe langa cei 1,3 milioane mosteniti de la Nastase. Ti se pare asta o strategie pt. sprijinirea IMM-urilor? Nici Boc nu a facut mare lucru, dar baremi a avut scuza ca a trebuit sa gestioneze o criza economica grava. Listele electorale nu le fac primarii in urma unui recensamant, si aici esti pe dinafara. Ai auzit de Evidenta Populatiei, de Autoritatea Electorala Permanenta, de BEC ?
  Informeaza-te naiba cat de cat, ca din cauza asta ai ajuns ca potaia lui Pavlov, pentru ca stai cu ochii in „becul” Antenei 3 toata ziua. Sunt sigur insa ca n-ai s-o faci, pt. ca dorinta de a crede este mai mare decat dorinta de a sti.

 29. Raul Noica
  3 august 2012

  Sunt sigur insa ca n-ai s-o faci, pt. ca dorinta de a crede este mai mare decat dorinta de a sti. – frumos spus !

  ART. 17 Legea Referendumului

  (2) Reactualizarea listelor electorale permanente se face de către primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992*), respectiv ale Legii nr. 70/1991**), republicată, cu modificările ulterioare, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului.
  *) Legea nr. 68/1992 a fost abrogată. A se vedea Legea nr. 35/2008.
  **) Legea nr. 70/1991, republicată, a fost abrogată. A se vedea Legea nr. 67/2004, republicată.

 30. calehari
  3 august 2012

  @29. Vad ca citezi legea REFERENDUMULUI, numai ca in comentariu vorbeai de sarcina primarilor la RECENSAMANT : „desi era in sarcina Primariilor majoritar PDL la vremea recensamantului de anul trecut”. ( a RECENSAMANTULUI de anul trecut) Nu este vina mea ca esti in ceata, din moment ce nu poti sa faci diferenta intre REFERENDUM si RECENSAMANT. De fapt aici te afli intr-o companie buna: s-a dovedit ca si aia din guvern sunt pe dinafara.

 31. Raul Noica
  3 august 2012

  s-a dovedit ca si aia din guvern sunt pe dinafara.CORECT ! Plus doua milioane de buletine tiparite in plus ….. Oare cine plateste ? Ce-i de facut ?

 32. calehari
  3 august 2012

  @31. Drept sa-ti spun, m-ai lasat ca la dentist! Surpriza totala! Ma asteptam sa mai „ridici niste baloane” in loc de argumente, dar n-ai facut-o! Asta este un lucru bun.
  „Oare cine plateste? ” Raspunsul este usor de dat: poporul roman, ca de obicei!
  „Ce-i de facut ?” Aici raspunsul nu mai este atat de simplu. In alta parte vinovatii ar fi trasi la raspundere; la noi, din pacate, istoria ultimilor 22 de ani (ca sa nu mai zic nimic de ceilalti 45 dinaintea lor) a dovedit ca vinovatii sunt priviti ca niste veritabile repere demne de urmat.

 33. Liviu Crăciun
  3 august 2012

  si motivarea ccr a fost falsificata

  http://www.ccr.ro/deciziitotal…..003_12.pdf
  la pag 19:

  Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale permanente rezidă în faptul că nu au domiciliu în ţară astfel încât numărul acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

  În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul.(*)

  la sfirsit zice:

  *) Acest paragraf a fost introdus după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial ca urmare a omisiunii din cauza unei erori materiale.

  Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui spune ca listele permanente CONTIN cetatenii cu domiciliu sau resedinta in strainatate

 34. Costin Andrieş
  3 august 2012

  balada intermarului cacarau

  Haida, haida, Căcărău!!! (Balada lui Căcărău)
  (Pe Bălălău, baiatul mamii – Ion Dolănescu)

  Strofă 1:
  Căcărău din Isaccea
  Conduce România
  Şi de bine ce-o conduce
  Leul la groapă se duce

  Refren:
  Haida, haida, Căcărău
  Căcărău mare erou

  Strofă 2:
  Căcărău istoricu’
  Vorbeşte ca Nea Nicu
  Urmaşu’ la Brătieni
  Doarme azi la Cotroceni

  Refren:
  Haida, haida, Căcărău
  Eşti mai bun ca Bălălău

  Strofă 3:
  Scoală Căcărău din pat
  Că eşti mare om de stat
  Căcărău din USL
  Frate cu Antenele

  Refren:
  Haida, haida, Căcărău
  Căcărău mare erou

  Strofă 4:
  Căcărău e preşedinte
  Lu’ Merkel i-o dă la dinte
  Ca să ne-o tragă la blană
  Uniunea Ioropeană

  Refren:
  Haida, haida, Căcărău
  Eşti mai bun ca Bălălău

  Strofă 5:
  Căcărău, baiatu’ mamii
  Nu ne mai dă UE banii
  Lasă banii, băi popor
  Că vă scap de dictator!

  Refren (final):
  Haida, haida, Căcărău
  Căcărău, mare erou
  Haida, haida, Căcărău
  Eşti mai bun ca Bălălău

 35. Off topic: aseara NASA a reusit sa aterizeze roverul Curiosity pe Marte.
  Va recomand sa vedeti acest clip:

  O adevarata „misiune imposibila” care a reusit!

 36. Costin Andrieş
  3 august 2012

  Dughin, mentorul lui Putin: „Rusia este in razboi cu o foarte mica minoritate de rusi care sustin valorile occidentale, cu participantii la protestele impotriva lui Putin finantate de Washington.”

 37. calehari
  3 august 2012

  Marchizul de Custine: ” Sovaind de patru veacuri intre Europa si Asia, Rusia nu a izbutit inca(1836) sa se faca remarcata prin operele ei in istoria spiritului omenesc, caci imprumuturile i-au sters firea nationala.
  Imbratisand ortodoxismul si rupandu-se de Apus, se intoarce acum, dupa atatea veacuri, cu acea nesabuinta a individualismului inciudat, si cere natiunilor dezvoltate prin catolicism civilizatia de care a lipsit-o o religie pe de-a-ntregul politica. Aceasta religie bizantina iesita dintr-un palat spre a pastra ordinea intr-o tabara(militara), nu poate satisface nevoile cele mai alese ale sufletului omenesc; NU FACE DECAT SA SLUJEASCA POLITIEI PENTRU A INSELA POPORUL”

  In 2007, apropos de Custine cu a sa „religie pe de-a-ntregul politica”, Biserica Ortodoxa Rusa „organiza, sub egida ei, la Moscova, audieri speciale in cursul carora s-au lansat apeluri viguroase la reintarirea potentialului nuclear rusesc si pentru lupta impotriva implantarii in constiinta colectiva a unei atitudini negative in privinta armei nucleare”!!
  Bineinteles ca facea asta din proprie initiativa si nu la ordinul lui Putin ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian