FUNDATIA IOAN BARBUS

Crin Antonescu scoate steagul NATO din Cotroceni?

Dacă ar putea și ar avea suficient timp la dispoziție, Crin Antonescu ar schimba sau ar distruge tot ce a făcut Traian Băsescu într-un mandat și jumătate. La 29 martie 2004 România devenea membru NATO, asumându-și valorile și responsabilitățile care decurg din aceasta. Politic, diplomatic și militar, România s-a achitat de toate sarcinile pe care ni le-am asumat față de partenerii noștri continentali și transatlantici, fiind un aliat de nădejde lăudat și stabil, lăudat de Administrațiile George W. Bush și Barack Hussein Obama. La București însă, puciștii USL își propun să producă și o schimbare de orientare politică externă care, în cazul unei evoluții inverse sensului democrației și al statului de drept, ar conduce și la o reașezare a legăturilor noastre politice și militare în sensul îndepărtării de NATO și de valorile sale.

Dovada ne-o oferă chiar Crin Antonescu, ocupantul interimar al palatului Cotroceni care a scos steagul NATO din biroul său și din sala în care-și desfășoară conferințele de presă. Mândru nevoie mare de isprăvi, cel care a intrat în Parlament de pe un lamentabil loc 3 în urma susținerii a 8000 de votanți a vrut să transmită și un mesaj public pe această temă, postându-și imaginea No NATO și pe pagina sa de Facebook.

Să facem o comparație și cu una din numeroasele fotografii cu stagul NATO ale lui Traian Băsescu:

Fiind unul dintre fondatorii școlii de gândire stângist-progresistă și lipsită de valori fundamentale din Partidul Național Liberal, lui Crin Antonescu îi este lesne să jongleze cu simbolurile și să-și croiască un drum personal către glorie, neținând seama de impactul negativ asupra imaginii țării. Să nu uităm că PNL-ul a fost foarte vehement contra implicării noastre pe teatrele de operațiuni din Asia, iar Călin Popescu-Tăriceanu și Teodor Atanasiu s-au făcut cunoscuți prin acțiunile prin care voiau să retragă trupele române desfășurate în Irak, fapte care și-au atras destule critici chiar în grupul conducătorilor liberali de atunci. Acum însă în PNL nimeni nu mai protestează, o tăcere slugarnică îi unește pe toți în față abuzului față de statul de drept și față de posibila deviere de la orientarea noastră europeană și atlantică.

Să facem un mic inventar al gesturilor pro-Rusia și nu foarte amicale față de Statele Unite și NATO, inclusiv față de parteneri europeni:
– Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe a spus că Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa și de la noi să fie la fel de competenți;
– La Londra, Victor Ponta a luat loc lângă Dmitri Medvedev, premier al Rusiei ;
– Nici premierul Ponta, nici Crin Antonescu, nici USL nu au respins planurile de acțiune pe care le-a dat publicității Vocea Rusiei, post de radio al guvernului Rusiei prin care s-au cerut acțiuni în forță pentru demiterea lui Traian Băsescu;
– În 2009 Mircea Geoană, s-a dus la Moscova pentru a solicita sprijin rusesc;
– Victor Ponta s-a văzut la București, cu Aleksandr Kondiakov, cu ocazia zilei naționale a Rusiei. Kondiakov este considerat unul dintre mesagerii secreți ai lui Putin. În 2007 și în 2012, la cele două suspendări ale președintelui Băsescu, Kondriakov a fost o prezență nu fără importanță pe teritoriul României.

Crin Antonescu vrea să transmită un mesaj conducătorului de la Moscova: că el, Ponta și guvernul USL sunt gata să pornească de la aceste afirmații și gesturi și să neutralizeze România ca membru NATO și ca partener strategic al Statelor Unite. Actualul locatar al Palatului Cotroceni nu s-a sfiit să se rățoiască la liderii europeni și nu va avea niciun scrupul să facă și alte mișcări menite să-și atragă simpatia și sprijinul Moscovei. România a muncit mult până și și-a luat niște angajamente la intrarea în NATO și în Uniunea Europeană dar își poate pierde ușor credibilitatea prin aceste gesturi și fapte șocante și nefirești.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

8 comentarii

 1. chriscross
  5 august 2012

  L-a intrebat cineva de ce a scos steagul?

 2. Fiindca n-avea loc de el sa puna steagul asta:


 3. Daniel Francesco
  5 august 2012

  Sau asta:

  Rusia este din ce in ce mai interesata sa tulbure apele de la Bucuresti si sa-si sporeasca influenta. oameni de cumparat sunt, s-a vazut ca USL-ul este predispus la cooperare cu Rusia si razboi total cu presedintele pro-NATO si pro-SUA.

 4. oblio
  5 august 2012

  ce rost au niste comentarii fara rost, steagul este si a fost acolo eu l-am vazut in sala unde astazi au depus juramantul ministri, luati si mai cautati si nu mai scrieti articole de 2 lei

 5. Silvapro
  5 august 2012

  Eu cred ca e f. simplu de ce au eliminat steagul NATO – le face cu ochiul rusilor; gest prietenesc in semn de supunere Rusiei, aratind dosul spre Occident.

 6. Stelian D.
  5 august 2012

  Sper ca nu e adevarat ce incearca „nulovici” asta, si sper ca se va carabani invirtindu-se cit mai curind din zona Cotroceni, pentru ca istericalele de telenovela pe care le produce zilnic sint de un prost gust atit de rapanos, ca nu-l crede nici macar satul lui de „Cacarau”. Ce jenant sa am, eu, cetatean, asa un „geniu”, vorbind in numele meu , cind el nu poate vorbi nici in numele lui ! Cel putin pina la orele 14.00, nici nu poate vorbi !

 7. Daniel Francesco
  5 august 2012

  Oblio, l-am vazut si eu in sala de festivitati, dar numai acolo si nicaieri altundeva in Cotroceni. Dar Crin NU a stat alaturi de drapele, s-a dus la 3 metri! Si adaug pentru sufletele cuprinse de lesin USL-as ca prezidientul a si intarziat la ceremonie, dar asta este normal la personajul in cauza. Nu ti-a cerut nimeni sa evaluezi in bani ce ai citit aici si mistoul poti sa ti-l pui ca banner dupa ce citesti si intelegi Vocea Rusiei. Absenta steagului NATO era o suspiciune ce nu m-a afectat vizual & more doar pe mine. Daca tu n-ai inteles ce era evident, e treaba ta.

  In rest, te mai asteptam! ????

 8. carmen
  5 august 2012

  Cred ca s-a ajuns prea departe suntem din toate partile observati ar fi cazul sa se termine aceasta instabilitate politica si sa accepte odata USL ca a pierdut si ca vor pierde si deacum incolo.Nu ne mai intoarcem la ce a fost si la ce am fost supusi fata noastra e indreptata spre Europa nu spre
  Asia , copiii nostrii vor avea alt viitor , nu vor mai purta cravata rosie – gata s-a terminat cu epoca de aur! Crin Antonescu nu reprezinta Romania se reprezinta doar pe el si atat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian