FUNDATIA IOAN BARBUS

Planul de atac israelian asupra Iranului

Blogerul israeliano-american Richard Silverstein a dat o dublă lovitură! El este un adept al stângii extremiste, care crede într-o pace și o frățietate bazate pe concesii totale față de organizațiile palestiniene și de pe această poziție suspectează și denunță orice formă de acțiune armată și politică a guvernului țării sale menită să consolideze statul evreu. Publicând un presupus plan de atac israelian asupra Iranului pe care l-ar fi primit de la un înalt responsabil al serviciilor de securitate ale țării sale, lui Richard Silverstein i s-au deschis larg porțile către scena centrală a mainstream media americană și internațională și s-a dat și o alarmă amicilor de peste gard. Adică țărilor și organizațiilor – Iran, Hezbollah, părți din Al-Fatah, Hamas, Al-Qaeda, alte grupări islamiste -€“ interesate să șteargă de pe față pământului statul evreu.

Și dacă totuși avem de-a face cu o acțiune premeditată de serviciile de securitate israeliene? Pot fi numeroase motivele acestei acțiuni, de la sensibilități umanitare și până la o stare de pre-avertizare a unui conflict așteptat de cel puțin 6 ani. Președintele George W. Bush s-a opus unei acțiuni unilaterale israeliene, iar din partea lui Barack Hussein Obama ne putem aștepta la orice altceva decât un suport fie și post-factum pentru orice acțiune contra Iranului. În plus, anul acesta vor avea loc alegeri prezidențiale în Statele Unite și Israelul nu poate spera decât că din ianuarie va fi Mitt Romney la Casa Albă. Până atunci însă, Bibi Netanyahu și o parte a guvernului israelian ar dori să tranșeze chestiunea iraniană, mai ales în urma raportelor credibile că Iranul va avea la începutul anului 2013 suficient uraniu îmbogățit pentru a produce 3 sau 4 bombe nucleare. Acest lucru trebuie oprit.

Iată ce a declarat astăzi Ehud Barak, ministrul apărării statului evreu care a cerut luarea unei decizii de acțiune:

„În toată istoria Israelului nu a fost altă problemă care să fie atât de mult cântărită ca problema iraniană.”


Avion de luptă israelian

Dar iranienii ce spun? Vin ei cu porumbelul păcii și cu dorința de coexistență pașnică? Să vedem părerea șefului suprem al Iranului, Ayathollahul Ali Khamenei:

„Lumina speranței va străluci peste problema palestiniană, iar acest pământ islamic se va întoarce la națiunea palestiniană.”

Mai mult:

„…falsul regim sionist va dispare din peisajul geografic”

Asta probabil pentru bucurarea inimii lui Richard Silverstein…

Vă prezentăm în continuare conținutul așa-numitului plan de atac israelian, apărut pe situl Tikun Olam al lui Richard Silverstein.


Iranul nuclear – versiunea în germană Politaia

Atacul israelian se va deschide cu o lovitură coordonată, inclusiv un atac cibernetic fără precedent, care va paraliza complet regimul iranian şi capacitatea sa de a şti ce se întâmplă în interiorul graniţelor. Internetul, telefonul, radioul şi televiziunea, sateliţii de comunicaţii precum şi cablurile de fibră optică care duc la şi de la instalaţiile critice – inclusiv bazele de rachete subterane de la Khorramabad şi Isfahan – vor fi scoase din funcţiune. Reţeaua electrică din întregul Iran va fi paralizată iar staţiile de transformatoare vor fi sever deteriorate prin folosirea de muniţie din fibră de carbon, care este mai fină decat un fir de păr uman, cauzând scurtcircuite electrice a căror reparare necesită înlocuirea lor. Aceasta ar fi fost o sarcină aproape imposibilă prin folosirea de dispozitive explozibile cu dispersie, a unora cu explozie întârziată precum şi de bombe activate de la distanţă prin utilizarea de semnale de satelit.

Un baraj de zeci de rachete balistice ar putea fi lansate din Israel către Iran. Rachete balistice cu raza de 300 km ar putea fi lansate de pe submarinele israeliene aflate în apropierea Golfului Persic. Rachetele nu vor fi înarmate cu focoase nucleare neconvenţionale [Arme de Distrugere în Masă], ci mai degrabă cu dispozitive super-explozive echipate cu capete armate, special concepute pentru a penetra obiective dure.

Rachete îşi vor lovi obiectivele – o parte explodand deasupra pământului cum vor fost cele care vor lovi reactorul nuclear de la Arak, care este destinat să producă plutoniu şi tritiu, facilitatea de producţie de apă grea din apropiere, instalaţiile de producere a combustibilului nuclear de la Isfahan precum şi instalaţiile pentru îmbogăţirea uraniului hexafluorinat. Alte rachete ar putea exploda sub sol, ca la facilitatea de la Fordo.

Un baraj de sute de rachete de croazieră vor lovi sistemele de comandă şi control, instalaţii de cercetare şi dezvoltare, precum şi reşedinţe ale personalului de conducere din aparatul de dezvoltare a bombelor nucleare şi al rachetelor. Informaţile culese ani de zile vor fi utilizate pentru a decapita complet grupurile de comandă şi de conducere profesională ale Iranului în aceste domenii.

După primul val de atacuri, peste Iran va fi programat să treacă un al doilea sistem de radar satelitar numit „Albastru şi Alb,” ale cărui dispozitive ne vor permite efectuarea unei evaluări a nivelului de daune cauzate la diverse obiective. Numai după ce se vor decripta rapid datele de la sateliţi, informaţiile se vor transfera direct la avioanele de luptă care se vor deplasa camuflat către Iran. Aceste avioane IAF [Israel Air Force] vor fi înarmate cu dispozitive de război electronic necunoscute anterior publicului larg, care nici măcar nu au fost arătate aliatului nostru american. Acest echipament va face avioanele israeliene invizibile. Aceste avioane de război israeliene care vor participa în atac vor deteriora o listă scurtă de obiective care necesită un asalt prelungit.

Printre obiectivele aprobate pentru atac – silozurile de rachete balistice Shihab-3 şi Sejil, rezervoarele de stocare pentru componentele chimice ale combustibilului pentru rachete, facilităţi industriale pentru producerea de sisteme de ghidare şi control pentru rachete, instalaţiile centrifugale de producţie şi altele.

Facilitatea de la Fordo

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

15 comentarii

 1. Mircea cel Matur
  16 august 2012

  Fatza de asha un plan de lupta detaliat nu putem zice decit ce-am zis in ’89: „ashteptam cu interes / cel de-al XV-lea Congres”.
  Varsati in capul dreptstrimbcredincioshilor toate stocurile voastre de rachete correcte ppolitic si pe urma vom vedea ce va mai fi de facut,
  Allah Akbar la revedere !

 2. Corneliu
  16 august 2012

  Daniel, un articol postat la timp.

  Despre amenintarile oficiale desantate zilnice ale Iranului si sectiei sale din Liban, Hizbala, de distrugere fizica a Israelului, este aproape inutil sa mai insist si totusi merita macar amintite.
  In Iran, ca si cum ar fi programati pe un grafic de lucru, pe zile, conducatori militari si civili reamintesc pe rand lumii, ca sa nu se uite, ca sarcina pe care si-a asumat-o Iranul este distrugerea Israelului. Amenintarile nu contenesc si Organizatia Natiunilor Unite, ca si aproape toate puterile lumii, tac impreuna.
  Periculosul bufon din Liban, Nasrala, ameninta si el in stil copy/paste dupa sefii sai, stand pe un arsenal de 60.000 de rachete si laudandu-se ca are capacitatea si intentia de a atinge orice punct din Israel (ceeace e adevarat).
  Asemenea amenintari nu cred ca sunt cunoscute in intreaga istorie moderna. Nu-mi amintesc ca vreodata vreun stat a fost amenintat cu distrugerea fizica, inclusiv a locuitorilor sai. Poate doar, in istoria antica sau in evul mediu al hoardelor imperiilor mongole de tip Gingis Han sau Tamerlan.
  Israelul desigur ca isi ia masurile sale de aparare si nu vad exclusa posibilitatea ca in extrem va trebui sa incerce sa distruga centrele de dezvoltate ale armelor nucleare, inainte ca sa fie prea tarziu. Caci Iranul s-a angajat in mod decis si consecvent, inca cu zeci de ani in urma sa distruga Israelul, punand principalele resurse ale statului in acest scop. Pentru aceasta se si inarmeaza, inclusiv nuclear.
  Si nu sunt acestea singurele amenintari. Nu e vreo problema teritoriala si nici alta, e numai dorinta hotarita de a distruge Israelul.
  Nu e niciun bluff din partea lor, nici vreo campanie propagandistica desarta cu alt scop, ci este adevarul adevarat.

  Despre autorul acelei senzationale stiti, Silverstein, nu stiu prea multe si nu m-am interesat de el in plus. Dar el face parte din categoria „idiotilor utili” care se pun benevol in slujba inamicilor Israelului pentru a-l discredita. Un nume rasunator in aceasta categorie de idioti este si Chomsky. Mai sunt si altii, personaje in general foarte izolate in Israel sau in randul evreilor din diaspora. Ei sunt o reminiscenta a mentalitatii de diaspora, care in cele doua milenii de oprimare nationala au creat mentalitati care merg pana la ura de sine si de neam.

  Cat despre scenariu, arata ca o creatie SF a lui Corut si are exact aceeasi valoare. Nimeni din cei aflati in secretele problemei nu o sa-i dezvaluie lui mister Silverstein care sunt capacitatile si planurile Israelului de a impiedica Iranul sa-l distruga.

  Reala ramane numai infinita si bestiala ura a conducatorilor Iranului (si nu numai) impotriva Israelului, necesitatea sa de a se apara si complicitatea lumii prin tacere.

 3. Corneliu
  16 august 2012

  @ Mircea cel Matur
  Mircea, daca ai fi fost matur, n-ai fi scris ineptiile acelea.

 4. Silvapro
  16 august 2012

  Corneliu, am o remarca. Tu zici:”… face parte din categoria “idiotilor utili” care se pun benevol in slujba inamicilor Israelului pentru a-l discredita. Un nume rasunator in aceasta categorie de idioti este si Chomsky. Mai sunt si altii, personaje in general foarte izolate in Israel sau in randul evreilor din diaspora”.
  Eu nu ii vad asa de izolati, din pacate. Daca traiesti in Tel-Aviv, davka parerile mele sint cele izolate. Eu sint privita ca o pasare ciudata. Mai ales la servici. De exemplu cine e de vina pentru acest razboi, care devine tot mai iminent? Bineinteles Bibi si Barak. Pentru colegii mei sint inexiste declaratiile si intentiile lui Ahmadinidjad. Este doar setea nebuna de razboi a conducatorilor nostri. Iranul nu are nici o treaba cu noi. Ei, sa nu te crucesti?

  Pe Peres il vezi asa de izolat? E presedintele statului, nu altceva.

  Oare va rezista statul Israel? Americanii ramin in afara?

  E o nesimtire crasa sa fie lasat Israelul singur sa faca „treaba murdara”. Ca apoi sa mai aiba si pe cine invinui ca a provocat nu stiu ce. Tot Occidentul ar fi trebuit sa aiba grija de aceasta treaba si nu tocmai ca sa salveze Israelul. Ci chiar si pielea proprie. Daca asta isi termina arma nucleara, va ingenunchea si mai aprig o lume intreaga. Si asa se ploconesc in fata Islamismului.

 5. Silvapro
  16 august 2012

  @ Mircea cel Matura

 6. Corneliu
  16 august 2012

  Vreau sa actualizez putin postarea mea #2
  In aceste zile, e realmente greu de urmarit ce se mai urla in avalansa de delirium tremens a amenintarilor contra existentei Israelului.
  Ritmul creste exponential, in proportie cu avansarea exponentiala a delirului. Musulmanii se ucid intre ei fara numar in Siria, Irak si locuri mai putin mediatizate, dar ca in orice delir, conducatorii lor isi cultiva dementa fixatie ajunsa la paroxism si fara legatura cu realitatea. Nu se poate spune ca incheierea postului Ramadanului este prilejul ca in fiecare an, caci de aceasta data s-a ajuns la nivele de ospiciu.
  Poate ca-si inchipuie ca gata, o fac imediat si nu ar trebui sa-si ascunda bucuria pentru rezultatul la care spera.

  Iau de exemplu ceva din spusele lui Ahmadinejad din iad. Zice el ieri, 17 iulie, la universitatea din Teheran ca existenta Israelului este o insulta pentru omenire si ca confruntarea cu Israelul este un efort de a proteja demnitatea tuturor fiintelor umane. Cu vreo zi in urma, el sau altul din banda sa spunea (nu pentru prima data) ca Israelul e o tumoare canceroasa care trebuie extirpata.
  Mai departe. Tot ieri, sobolanul Nasrala, capetenia teroristilor Hizbala, care de 6 ani se teme sa iasa la lumina zilei, isi aduce si el contributia. Zice el ca rachetele sale vor provoca zeci de mii de morti Israelului. Clar si raspicat. Iar pericolul exista realmente, caci daca ar lovi zona industriala petrochimica din Haifa, nenorocirea s-ar putea produce.

  Declaratii fara sfarsit, pe care daca le-as aduna si publica numai pe cele din ultima saptamana, ar prinde prea mult spatiu aici. Declaratii dublate de mai mult decat simple pregatiri de aducere la indeplinire.

  Iar foarte morala Organizatie a Natiunilor Unite continua sa taca. Cand se va trezi insa? Atunci cand Israelul va face ceva ca sa se apere, ca sa-i lege mainile.

 7. Silvapro
  16 august 2012

  Daniel Francesco,
  Ce se intimpla cu comentariile mele? Le poti scoate de la aksimet? Nu mi s-a publicat decit cel cu 3 cuvinte, in prezent nr. 4.

 8. Daniel Francesco
  16 august 2012

  Am gasit doar un singur comentariu prins de Akismet, cel care are numarul 4. Au mai fost si altele care n-au aparut?

 9. Daniel Francesco
  16 august 2012

  Bloggerul Elder of Ziyon a demonstrat ca Richard Silverstein a dat publicitatii un fals.

  Astfel, pe blogul lui Silverstein a aparut:

  The Israeli attack will open with a coordinated strike, including an unprecedented cyber-attack which will totally paralyze the Iranian regime and its ability to know what is happening within its borders. The internet, telephones, radio and television, communications satellites, and fiber optic cables leading to and from critical installations—including underground missile bases at Khorramabad and Isfahan—will be taken out of action. The electrical grid throughout Iran will be paralyzed and transformer stations will absorb severe damage from carbon fiber munitions which are finer than a human hair, causing electrical short circuits whose repair requires their complete removal. This would be a Sisyphean task in light of cluster munitions which would be dropped, some time-delayed and some remote-activated through the use of a satellite signal.

  Iar pe forumul israelian FResh era scris – traducere Google Translate – cu 4 zile inainte de scoop-ul (lovitura de presa) a lui Silverstein :

  The Israeli attack will open with a coordinated strike, including an unprecedented cyber-attack which will totally paralyze the Iranian regime and its ability to know what is happening within its borders. The internet, telephones, radio and television, communications satellites, and fiber optic cables leading to and from critical installations—including underground missile bases at Khorramabad and Isfahan—will be taken out of action. The electrical grid throughout Iran will be paralyzed and transformer stations will absorb severe damage from carbon fiber munitions which are finer than a human hair, causing electrical short circuits whose repair requires their complete removal. This would be a Sisyphean task in light of cluster munitions which would be dropped, some time-delayed and some remote-activated through the use of a satellite signal.

 10. Corneliu
  16 august 2012

  Daniel, revelarea ta e realmente importanta si cred ca individul a inteles la timp cat de ridicol a iesit din acest caz. Oricum, fantezia e interesanta ca SF, iar cei care eventual ar urma sa faca treaba, repet, nu se grabesc sa-i povesteasca nici lui FResh si nici altora.
  Silva, imi pare rau pentru tine, pentru calitatea mediului in care te afli zilnic si in care trebuie totusi sa lucrezi pentru a-ti castiga existenta. Repet, acest stangism snob si antinational este totusi izolat si detestat de marea masa a israelienilor.
  Eu ma aflu in legatura cu multi oameni din aceeasi zona si in general din tara si nu am auzit pe cineva calificand politica externa israeliana ca fiind agresiva si ca fiind cauza ostilitatii Iranului.
  Shimon Peres este un optimist incurabil si isi inchipuie ca inamicii Israelului ar putea sa se intoarca totusi la gandul cel bun in ceasul al doisprezecelea. El nu poate fi insa in niciun caz asimilat cu oamenii din categoria al carei nume nici nu vreau macar sa-l amintesc in contextul sau.
  Apropo de colegii tai, trimite-le textele in engleza, eventual din Naharnet (site libanez), ale declaratiilor repetate ale lui Nasrala, Khamenei, Amadinejad si a altor figuri din acelasi iad.

 11. Daniel Francesco
  16 august 2012

  Nu Corneliu, nu crede, ba chiar se bate pentru a demonstra autenticitatea documentului:

  My original IDF source leaked the post to a Fresh member and me at the same time. That person published a small portion of the original memo at Fresh, embellishing it with much material that was meant to disguise what it was and where it came from. I can’t ascribe motives to whoever published it at Fresh, but much of it fantasy and isn’t in the original document. This story is now a screaming headline in the Israeli media and at no point has anyone in the Israeli government maintained that this document is anything other than what I claim it to be. They know it is authentic. Anyone else who claims otherwise does so at the risk of their own credibility (if they have any).

  Intre timp, in Iran se fac pregatiri de razboi, inclusiv pe planul razboiului psihologic. Generalul Amir Ali Hajizadeh, seful flotei aeriene a Gardienilor Revolutiei a spus ca atacul israelian este „binevenit” deoarece va fi un motiv pentru Iran de a raspunde in forta si de a „scapa” de statul evreu „pentru totdeauna”.

  http://www.ynetnews.com/articl…..33,00.html

 12. Corneliu
  16 august 2012

  In privinta acestor „scurgeri” de informatii, mie mi-e clar. Silverman s-a facut de bacanie, iar FResh se arata ca un un inventator de scoopuri. Niciunul din ei nu a prezentat vreun document autentic si credibil, asa ca nu mai merita discutie.
  In privinta isteriei razboinice iraniene, imi place sa citesc sursele libaneze, in special Naharnet, adica de la botul calului.
  De retinut ca prin prezenta Hizbala in Liban aceasta tara traieste de fapt prezenta iraniana.
  Pe langa imediata apropiere de locul actiunii, gasim acolo si splendidele talkbackuri ale insisi libanezilor, care replica exact asa cum trebuie si in cunostinta de cauza, cat si intr-un mod care i-ar putea surprinde pe idiotii utili de care am discutat.
  Iata linkuri la obiect:
  http://www.naharnet.com/storie…..f-attacked
  http://www.naharnet.com/storie…..-destroyed

 13. Silvapro
  16 august 2012

  Ciudatenie fara rusine:

  http://www.huffingtonpost.com/…..73158.html

 14. Corneliu
  16 august 2012

  @ 13 Silvapro
  Ma mir de mirarea ta in fata „ciudateniei fara rusine”. Pai aceasta este pur si simplu norma in lumea „progresista”.
  Fa un test si cere si parerea colegilor tai de servici leftisti, dupa ce la vei da sa citeasca articolul. Presupun ca o vor considera tocmai pe autoarea articolului nerusinata, poate nebuna…

 15. Silvapro
  16 august 2012

  Corneliu, asa este omul facut – chiar daca are cunostinta de existenta unor fenomene, nu se poate imuniza sa nu se mire de fiecare data in fata absurdului, mai ales cind este si tragic.

  Mai bine ar fi fost, sa foloseasca prilejul, deoarece acestia pot fi in contact cu „demnitarii” iranieri, pentru a le face de petrecanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian