FUNDATIA IOAN BARBUS

Polonezii contestă teoria rusă privind eroarea de pilotaj

Specialistii polonezi implicati în ancheta accidentului avionului prezidential Tupolev 154 la Smolensk avertizeaza asupra riscului antepronuntarii privind cauzele prabusirii, delimitându-se de declaratiile partii ruse, care acuza o eroare de pilotaj.

Procurorul general al Poloniei, Andrzej Seremet, si alti oficiali implicati în investigarea prabusirii avionului prezidential în Rusia au declarat ca vor fi necesare saptamâni sau chiar luni de ancheta înainte de a fi stabilite cauzele catastrofei. Ei au precizat ca investigatorii polonezi si rusi vor face analize separate, expertii subliniind, la rândul lor, ca investigatiile aviatice sunt în mod normal lente si dificile. Desi partea rusa a cooperat, procesul va fi îndelungat din cauza ca probele nu au fost în Polonia, expertii polonezi trebuind sa astepte la Moscova pentru a avea acces la probe si la locul catastrofei. (…)

Exista destule întrebari neelucidate înca de ancheta privind cauzele prabusirii avionului prezidential polonez. Compania rusa care a modernizat aparatul Tupolev 154 polonez în decembrie sustine ca l-a echipat cu un sistem care avertizeaza pilotii când se apropie periculos de sol si ca este neclar de ce acest echipament nu a prevenit prabusirea. Aeroportul militar din Smolensk nu dispunea de un sistem precis de ghidaj pentru a ajuta avioanele la aterizare. Integral in Romania libera
 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dreapta.net

Dreapta.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi