FUNDATIA IOAN BARBUS

Polonia va accepta doar 100 de refugiaţi, atent verificați

Foto: Roberto Pfeil/AFP/Getty ImagesA crowd gathers at the main railway station in Cologne, Germany, on Dec. 31, 2015.

Din seria „NU ERA O VOLGĂ – ERA O BICICLETĂ – ȘI NU I S-A DAT – CI I S-A LUAT”

Polonia va accepta un număr limitat de refugiaţi, „deocamdată 100 de persoane”, a anunţat joi şefa guvernului polonez, conservatoarea Beata Szydlo. Anunțul a venit la câteva zile după ce presa internațională a vuit despre atacurile asupra femeilor din Koln, scrie epochtimes-romania.com

Beata SzydloBeata Szydlo a adăugat că în acest moment avem suficiente dovezi care arată că Uniunea Europeană a greșit prin modul în care a abordat criza refugiaților, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

Fostul executiv de la Varșovia, condus de liberala Ewa Kopacz, după ce inițial le-a refuzat, a acceptat cotele obligatorii de refugiați impuse la Consiliul european. Odată ce au câștigat alegerile legislative din octombrie, conservatorii partidului Lege și Justiție (PiS) au avertizat că iau în calcul refuzul aplicării respectivelor cote, majoritatea populației poloneze opunându-se cotelor.

„A fost o decizie luată de guvernul anterior, cu care eu nu am fost complet de acord”, spunea în noiembrie președintele polonez, Andrzej Duda, într-un interviu acordat ziarului România Liberă.  „Acordul de relocare propus de Comisia Europeană a fost prematur, iar procesul de consultare aproape inexistent”, a adăugat acesta.

Șefa executivului de la Varșovia a subliniat că problema afluxului de migranți trebuie rezolvată în afara granițelor Europeni, nu prin măsuri cum ar fi împărțirea acestora între țările blocului comunitar, scrie Agerpres. De asemenea, în declaraţia făcută joi, Beata Szydlo a precizat că refugiaţii care vor fi primiţi în Polonia au fost verificaţi cu mare atenţie, astfel încât printre ei să nu se regăsească islamişti radicali sau posibili terorişti.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi