FUNDATIA IOAN BARBUS

Ponta îi arată pisica DNA lui Năstase

Silviu Sergiu remarca ieri în EvZ că „Procurorul Ponta vrea să finalizeze dosarele lui Năstase şi Voiculescu.”

Cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni şi fără a doua funcţie în stat, liderii USL pierd orice pârghie prin care pot bloca propriile dosare de corupţie. O suspendare a lui Băsescu i-ar inhiba, cu siguranţă, pe magistraţii care judecă dosarele lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu sau Marian Oprişan. Cele aflate în stadiu avansat ar putea fi finalizate până în 2012. Victor Ponta ar profita din plin de o eventuală sentinţă defavorabilă lui Năstase, pentru că s-ar debarasa de un rival redutabil în partid.

Iar Ponta, astăzi, la Hotnews.ro, a transmis un semnal către Năstase și alții care i-ar sta împotrivă și au probleme cu justiția. Ceea ce era pînă acum ”instrumentul” lui Băsescu, mult hulita, detestata, Direcţie Națională Anticorupţie a devenit pentru ghevaristul pesedist o instituţie necesară, al cărei statut şi mod de funcţionare nu vor fi schimbate. Ponta ar cere doar „o comunicare publică mai profesionistă”.

Consider ca DNA-ul a fost si ramane in principiu o institutie necesara. Nu vom schimba statutul si modul de functionare al acesteia. Voi cere doar un mod mult mai profesionist de comunicare publica si mai ales de stopare a informatiilor „pe surse” din cadrul DNA. Consider ca in viitor seful DNA trebuie sa fie numit ca si toti sefii de parchete de o structura in care sa nu apara presedintele, ministrul justitiei sau alta institutie politica.

Sau, și mai limpede:

Voi sustine in continuare din punct de vedere politic, nu juridic, ca dosarele impotriva lui Adrian Nastase nu s-au judecat cu respectarea unui proces echitabil. Dar decizia se respecta. Eu am incredere in judecatori. Si atunci cand nu-ti place ce decid judecatorii nu ai voie dintr-o pozitie publica, fie ea de presedinte al Romaniei sau presedinte al partidului de opozitie, sa sfidezi aceste hotarari.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

4 Comments

 1. Hongse
  10 November 2011

  Să’nţeleg că dacă, doamne-ajută şi se’ntâmplă, nu mai pichetează parchete?

  Of ce mă mai distrez! Flăcări violete, ceghevara nu-i ca iarna… Suspans… ????

 2. GMT
  10 November 2011

  E un fragment interesant in acest sens in discutia du Tapalaga:

  DT: Nu inteleg ce veti face. Veti mobiliza partidul ca in cazul Nicolescu la Arges?
  VP: Noi, la Arges, am protestat impotriva PDL si impotriva senatorului Mircea Andrei, seful PDL Arges, cel care in mod public a cerut procurorilor arestarea unui membru al opozitiei. Iar noi n-am calcat pe la tribunal, nu am discutat de deciziile Tribunalului. Dealtfel, Curtea de Apel a decis judecarea in libertate a lui Nicolescu. Din momentul in care dl Nicolescu se judeca nu m-ati auzit vreodata vorbind despre cum trebuie sa judece judecatorii. Asta cu cum judeca judecatorii este pasiunea dlui Basescu, nu a mea. Eu am incredere in judecatori.

  DT: Deci spuneti asa: nu veti mobiliza PSD in apararea dlui Nastase in ipoteza in care va primi o solutie de condamnare.
  VP: V-am raspuns. Orice hotarare judecatoreasca in Romania din punctul meu de vedere si PSD condus de mine se respecta. Si doi: voi sustine in continuare din punct de vedere politic, nu juridic, ca dosarele impotriva lui Adrian Nastase nu s-au judecat cu respectarea unui proces echitabil. Dar decizia se respecta. Eu am incredere in judecatori. Si cred ca si atunci cand nu-ti place ce decid judecatorii nu ai voie dintr-o pozitie publica, fie ea de presedinte al Romaniei sau presedinte al partidului de opozitie, sa sfidezi aceste hotarari ale judecatorilor pentru ca nimeni nu va mai avea incredere in ele. Cred ca mai important decat obsesiile noastre cu Nastase, cu Basescu….

 3. Vlad M.
  10 November 2011

  Degeaba, Guevara pierde razboiul. Sa nu se puna cu Bombo ca o incurca, nu mai e in postura de la inceputul anului. Pe zi ce trece se vede ca este ubn lider slab, un „carlan fara minte”, dupa cum spunea Bunicuta.

 4. DanCanada
  10 November 2011

  E de-a dreptul distractiva istoria ???? Oricum ar iesi, stinga/extrema stinga tot la vale se duce. Dumnezeu nu bate cu paru’!

  Iaca, tov. Ponta dindu-se in spectacol pe hotnews:

  http://www.hotnews.ro/stiri-10…..idului.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi