FUNDATIA IOAN BARBUS

Ponta îi arată pisica DNA lui Năstase

Silviu Sergiu remarca ieri în EvZ că „Procurorul Ponta vrea să finalizeze dosarele lui Năstase şi Voiculescu.”

Cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni şi fără a doua funcţie în stat, liderii USL pierd orice pârghie prin care pot bloca propriile dosare de corupţie. O suspendare a lui Băsescu i-ar inhiba, cu siguranţă, pe magistraţii care judecă dosarele lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu sau Marian Oprişan. Cele aflate în stadiu avansat ar putea fi finalizate până în 2012. Victor Ponta ar profita din plin de o eventuală sentinţă defavorabilă lui Năstase, pentru că s-ar debarasa de un rival redutabil în partid.

Iar Ponta, astăzi, la Hotnews.ro, a transmis un semnal către Năstase și alții care i-ar sta împotrivă și au probleme cu justiția. Ceea ce era pînă acum ”instrumentul” lui Băsescu, mult hulita, detestata, Direcţie Națională Anticorupţie a devenit pentru ghevaristul pesedist o instituţie necesară, al cărei statut şi mod de funcţionare nu vor fi schimbate. Ponta ar cere doar „o comunicare publică mai profesionistă”.

Consider ca DNA-ul a fost si ramane in principiu o institutie necesara. Nu vom schimba statutul si modul de functionare al acesteia. Voi cere doar un mod mult mai profesionist de comunicare publica si mai ales de stopare a informatiilor „pe surse” din cadrul DNA. Consider ca in viitor seful DNA trebuie sa fie numit ca si toti sefii de parchete de o structura in care sa nu apara presedintele, ministrul justitiei sau alta institutie politica.

Sau, și mai limpede:

Voi sustine in continuare din punct de vedere politic, nu juridic, ca dosarele impotriva lui Adrian Nastase nu s-au judecat cu respectarea unui proces echitabil. Dar decizia se respecta. Eu am incredere in judecatori. Si atunci cand nu-ti place ce decid judecatorii nu ai voie dintr-o pozitie publica, fie ea de presedinte al Romaniei sau presedinte al partidului de opozitie, sa sfidezi aceste hotarari.

 

GMT

GMT

Comentarii

 1. HongseSpune:

  Răspunde
  noiembrie 10, 2011

  Să’nţeleg că dacă, doamne-ajută şi se’ntâmplă, nu mai pichetează parchete?

  Of ce mă mai distrez! Flăcări violete, ceghevara nu-i ca iarna… Suspans… ????

 2. GMTSpune:

  Răspunde
  noiembrie 10, 2011

  E un fragment interesant in acest sens in discutia du Tapalaga:

  DT: Nu inteleg ce veti face. Veti mobiliza partidul ca in cazul Nicolescu la Arges?
  VP: Noi, la Arges, am protestat impotriva PDL si impotriva senatorului Mircea Andrei, seful PDL Arges, cel care in mod public a cerut procurorilor arestarea unui membru al opozitiei. Iar noi n-am calcat pe la tribunal, nu am discutat de deciziile Tribunalului. Dealtfel, Curtea de Apel a decis judecarea in libertate a lui Nicolescu. Din momentul in care dl Nicolescu se judeca nu m-ati auzit vreodata vorbind despre cum trebuie sa judece judecatorii. Asta cu cum judeca judecatorii este pasiunea dlui Basescu, nu a mea. Eu am incredere in judecatori.

  DT: Deci spuneti asa: nu veti mobiliza PSD in apararea dlui Nastase in ipoteza in care va primi o solutie de condamnare.
  VP: V-am raspuns. Orice hotarare judecatoreasca in Romania din punctul meu de vedere si PSD condus de mine se respecta. Si doi: voi sustine in continuare din punct de vedere politic, nu juridic, ca dosarele impotriva lui Adrian Nastase nu s-au judecat cu respectarea unui proces echitabil. Dar decizia se respecta. Eu am incredere in judecatori. Si cred ca si atunci cand nu-ti place ce decid judecatorii nu ai voie dintr-o pozitie publica, fie ea de presedinte al Romaniei sau presedinte al partidului de opozitie, sa sfidezi aceste hotarari ale judecatorilor pentru ca nimeni nu va mai avea incredere in ele. Cred ca mai important decat obsesiile noastre cu Nastase, cu Basescu….

 3. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  noiembrie 10, 2011

  Degeaba, Guevara pierde razboiul. Sa nu se puna cu Bombo ca o incurca, nu mai e in postura de la inceputul anului. Pe zi ce trece se vede ca este ubn lider slab, un „carlan fara minte”, dupa cum spunea Bunicuta.

 4. DanCanadaSpune:

  Răspunde
  noiembrie 10, 2011

  E de-a dreptul distractiva istoria ???? Oricum ar iesi, stinga/extrema stinga tot la vale se duce. Dumnezeu nu bate cu paru’!

  Iaca, tov. Ponta dindu-se in spectacol pe hotnews:

  http://www.hotnews.ro/stiri-10…..idului.htm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian