FUNDATIA IOAN BARBUS

Occupy Wall Street in imagini

Un bărbat a murit împușcat lîngă campingul Occupy Oakland. Potrivit martorilor bărbatul a fost împușcat în timpul unui conflict pentru o pungă de marijuana. Acesta e al șaselea deces în taberele Occupy Wall Street de cînd au început protestele, acum aproape două luni.

Update#2:

– A mai fost găsit un bărbat mort într-un cort al Occupy Salt Lake City. Al 7-lea mort de cînd au început protestele. Pare să fie tot o supradoză.
98% dintre „ocupiști” (cei americani, deocamdată) spun că sînt de acord cu „nesupunerea civică” pentru a obține ce doresc. Aproximativ o treime (31%) sînt de acord cu folosirea violenței (conform unui sondaj democrat). BigGovernment.com a compilat o lista cu 204 exemple, pînă acum, de „harțuire sexuală, violență, vandalism, extorsiune, antisemitism, perversiune, fărădelege” la OWS(listă în actualizare): #OccupyWallStreet: The Rap Sheet, So Far . Un exemplu autohton este „ocuparea” hotelului Continental de la Cluj. Ocupanții mioritici își fac acum încălzirea pentru „revoluție”. Întradevăr, sînt mai timizi ca frații lor de peste ocean, dar Critic Atac se va ocupa și de asta.

Update#1:

Dar cel mai pervers lucru din toată afacerea ocupistă din România este paralela care se face cu fenomenul din Piața Universității. Nimic mai fals! Un fenomen similar e Tea Party, nu Occupy Wall Street.

Dan Grosu: Noi doream ca Romania sa se alature Lumii Libere in Piata Universitatii. Ei vor socialism. Noi ne riscam pielea, pentru ca Romania era condusa de un guvern care nu se desprinsese de socialism. Ei nu risca nimic, traiesc intr-o tara care apartine Lumii Libere. Noi aveam aproape toata mass-media impotriva noastra. Ei au aproape toata mass-media de partea lor, in afara de Fox News, care exprima valori foarte apropiate de ceea ce spuneam noi in Piata Universitatii.

Fenomenul Pieței Universității era radical opus ideilor pentru/împotriva cărora se luptă zilele astea, la Cluj de exemplu. În Piața Universității se asculta muzica lui Alxandru Andrieș și poeziile Anei Blandiana. La Occupy Wall Street (momentan e valabil mai mult pentru seniorii de peste ocean) se ascultă Rage Againsts the Machine, “poeziile” lui Zizek, se împușcă pentru cîteva grame de iarbă, se violează reciproc într-o veselie, atacă băncile și restaurantele, se bat cu poliția, îmbrîncesc femei în vîrstă pe scări, se îndoapă cu heroină pînă crapă și fac multe alte lucruri pe care nu vreau să le numesc.

———————————————————

Ocupiștii se joacă cu pistolul
Un bărbat a murit împușcat lîngă campingul Occupy Oakland. Potrivit martorilor bărbatul a fost împușcat în timpul unui conflict pentru o pungă de marijuana. Reportaje și imagini de la fața locului puteți vedea pe BigGovernment.com.

Acesta este al doilea incident mortal de joi, 10 noiembrie, după ce un alt bărbat a murit împușcat în Vermont, în tabăra Occupy Burlington. Bărbatul pare să se fi sinucis.

Cei doi bărbații sînt ultimii dintr-un șir de 6 persoane care au murit în taberele mișcării Occupy Wall Street de la începutul protestului.

Decrepitudine prematură
Marți, 8 noiembrie, un bărbat fără adăpost a fost găsit mort într-un cort al taberei Occupy New Orleans. Bărbatul era mort de două zile.

Sîmbăta trecută 5 noimebrie,Occupy Vancouver, o femeie de aproximativ 20 de ani a fost găsită moartă în cortul ei după ce a luat o supradoză de droguri. Organizatoarea taberei spune că moartea femeii reflectă nevoia de a rezolva problema foarte mare a dependenței de droguri din oraș.

Tot sîmbătă 5 noiembrie, un bărbat a fost găsit mort într-un cort din tabăra Occupy Bloomington. Bărbatul nu avea adăpost și dormea în cortul unuia dintre participanți. A murit din cauze naturale.

Luni, 31 octombrie, un alt bărbat fără adăpost, dependent de droguri, a fost găsit mort în cortul său de la Occupy Oklahoma City. Bărbatul e descris de cei din tabără ca un „poet al străzii inofensiv”.

Violență
Dar asta nu e totul. Protestatarii din mișcarea Occupy Wall Street, care au fost frecvent comparați în Statele Unite cu cei din Tea Party, și în România, în genere, fenomenul e perceput drept similar Piaței Unitersității (deși Tea Party sînt mult mai potriviți pentru o asemenea comparație), au frecvent probleme cu poliția.

Jurnaliștii și polițiștii sînt atacați, pe 8 noiembrie o femeie, membră a Tea Party, a fost atacată violent de protestatarii de la Occupy San Diego (informații, aici).

Tot la Occupy San Diego, proprietarii unor standuri cu cafea și hot dogs, care inițial ofereau gratuit cafea și mîncare, în momentul în care s-au oprit, ocupiștii au devenit violenți și au aruncat cu urină și sînge în standuri. Cei doi proprietari au primit amenințări cu moartea.

Pe 4 noiembrie o femeie de 78 de ani a fost împinsă pe scări de ocupiștii care protestau în fața clădirii unde avea loc o întîlnire a grupului conservator Americans for Prosperity, în Washington DC. Femeia a ajuns la urgențe cu nasul însîngerat și vînătăi pe mîini și picioare.

Viol
În Zuccotti Park din New York, datorita violurilor și hărțuirilor sexuale tot mai frecvente care au loc la Occupy Wall Street, a fost amplasat un cort securizat (safety tent) cu cadru de metal, de 18 persoane, exclusiv pentru femei. Cortul este păzit 24 de ore pe zi.

Antisemitism
Protestele OWS au fost în mod repetat martore scenelor anti-israeliene și antievreiești, în care evreii erau învinuți pentru criza financiară și în general pentru toate relele pămîntului. Chiar și la Occupy Bucharest a fost prezent bătrînul comunist Claude Karoouh, reprezentant al CriticAtac.ro, care scria în Le Monde în anul 1981: “Despre camerele de gazare sînt convins că nu au existat în mod efectiv; o serie de adevăruri ale istoriei oficiale vor sfîrși prin a fi revizuite”.

Organizatorul protestului Occupy Bucharest, cel care a depus cererea pentru autorizația de la primărie, și care a organizat evenimentul și oamenii prezenți pînă în momentul în care echipa Criticatac a preluat frîiele prin Florin Flueraș, a ținut acum cîteva zile un discurs de desăvîrșit orator obamic în Piața Universității. Discursul lui a fost preluat cu entuziasm de Noua Dreaptă și alte situri legionare.

Susținătorii OWS
Pentru mișcarea Occcupy Wall Street nu și-au exprimat sprijinul și bucuria doar Barack Obama, toată administrația Obama, Michael Moore, Hugo Chavez, Ayyatollahul Khamenei şi Mahmoud Ahmadinejad, dar și comuniștii și naziștii. https://news.yahoo.com/why-nazis-communists-occupy-wall-street-191900304.html

Fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, a cerut președintelui Obama să își asume responsabilitatea pentru „foarte periculoasa” mișcare OWS:

Barack Obama a contribuit la mișcarea ‘Occupy Wall Street’; aceasta nu ar fi existat fără războiul lui de clasă. New York Post

Poate sînt cinic, dar susținut de asemenea ilustre fețe, mișcarea Occupy Wall Street nu putea arăta altfel.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

9 comentarii

 1. Corneliu
  11 noiembrie 2011

  Ceea ce se petrece este pur si simplu gretos.
  Paradoxal, acesti nenorociti functioneaza de minune in rolul de idioti (chiar la propriu) utili.

 2. Costin A.
  11 noiembrie 2011

  o chestie la care nu ma asteptam. kamikaze il publica pe poetul ratat, rebelul fara cauza, Mihnea Blidariu, solistul de la Luna Amara, cu un comentariu ocupist ametitor de siropos si redundant.
  http://www.kamikazeonline.ro/2…..cupy-cluj/

 3. Hongse
  11 noiembrie 2011

  Sincer să fiu, eu da. Adică nu mă aşteptam, dar nici nu mă miră. E la modă să fi gigi-contra chiar dacă nu ştii de ce. Şi contra cui. Doar să fi contra. E ‘k00l’.

  Ciudat şi ironic e că ‘lăcomia’ capitalistă pune de bună voie arme în mâinile ă comuniştilor. Dă bine în mediile social(ist)e să fi ‘ochiupaier’? Ne dăm cu ei. Avem niscai audienţă, ceva tiraj, vizitaroti pe ‘sait’, apăi de ce nu? Din ‘sait’ scoţi chiar mai mulţi bani, pentru că oamenii normali vin să se certe fie cu autorul fie cu diverşi idioţi care comentează pozitiv articolul respectiv Şi creşte traficu’. Scoţi un ban.

 4. dr pepper
  11 noiembrie 2011

  Mie mi’au placut comentariile Bunicutzei kamikaze.

 5. Vlad M.
  11 noiembrie 2011

  Blidariu este alt rocker ratat, precum 95% din cei care activeaza in bransa. Lasati-i pe rockeri sa faca muzica, nu va uitati la ei pentru moralitate, inteligenta sau actiuni decente. Nu asta este specialitatea lor, ci muzica si, de prea multe ori, zdranganeala stupida. Iar asta o spune un rocker care s-a prins demult ca rock-ul si prostia politica merg mana in mana. Am ascultat Luna Amara, albumul Asfalt mai mult decat orice altceva, dar niciodata nu voi renunta la creier pentru unul care crede ca simplele lui calitati vocale il transforma in vocea ratiunii/ bunului simt/ cartierului/ poporului/ natiunii/ universului.

  Cat despre rezultatele miscarii occupy, as zice ca erau de asteptat. Ce altceva ar putea produce o adunatura de drogati si luzari care n-au muncit in viata lor?

  Cea mai bun solutie ramane:

  http://www.break.com/'>

  Indignati-va, bolsevicilor.

 6. Costin A.
  11 noiembrie 2011

  Bill Whittle, vechi de o luna, dar foarte bun, ca de obicei:

 7. Costin A.
  11 noiembrie 2011

  foarte interesant http://statesmansentinel.com/2…..-protests/
  un fragment:

  Manipulating the Masses
  By design, the protesters have been unclear about their central demands and agenda. On Oct 5th, Garret LoPorto was interviewed by radio host Michael Graham. He said, “It’s a process of reclaiming democracy. We all know there’s something wrong with the system. How are we going to fix it? How can we make it better?” He offered no solutions – specific goals will come later.
  On Aug 12th, Adbusters posted an update prior to the protests that explains their approach. “Strategically speaking, there is a very real danger that if we naively put our cards on the table and rally around the ‘overthrow of capitalism’ or some equally outworn utopian slogan, then our Tahrir moment will quickly fizzle into another inconsequential ultra-lefty spectacle soon forgotten.”
  Adbusters prefers stealth at the beginning. A consensus can be engineered at any time using the Delphi technique, which relies on mass psychology to manipulate the group toward a predetermined consensus. It uses Hegel’s dialectic to reconcile opposing forces and create a new synthesis. The successful “change agent” or facilitator must be an astute observer of human behavior and trained in psychology. This process has been mastered by the Progressives, who used it across our nation to transform our schools into rubbish.
  The Delphi technique is a sophisticated process, but on its simplest level, the facilitator uses peer pressure and other group dynamics to isolate or marginalize dissenting voices, while rallying those sympathetic to the “correct” position. The group is not only led to the preconceived consensus, but they are also led to believe they arrived at it independently.

  ….
  We will see demands clarified and leaders emboldened. We will probably see the harsh winter disperse the crowds to warmer climes. But networks are being established, and protesters are being indoctrinated.

 8. Pataphyl
  11 noiembrie 2011

  The People’s Cube (sub „News we just don’t have time to write about”)

  NY Daily News poll asking New Yorkers about Wall Street protesters uncovers glitch in People’s Math: 79% want to see 99% kicked out.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian