FUNDATIA IOAN BARBUS

Prioritățile Poloniei la Summitul NATO din Varșovia: Întărirea flancului estic al Alianței și baze militare NATO permanente

foto: Ministrul Apărării polonez, Antoni Macierewicz și ambasadorul SUA în Polonia, Paul Jones

Scopul Ministerului Apărării Poloniei este o baza instalarea unei baze militare permanente NATO și baze americane în țară, a declarat ministrul Antoni Macierewicz, citat de Radio Poland.

Macierewicz a adăugat că sistemul antirachetă Patriot, care este provizoriu, ar trebui extins pentru a deveni permanent. Declarația a fost făcută în timpul unei vizite de la finalul săptămânii trecute în vestul Poloniei, împreună cu ambasadorul american la Varșovia, Paul Jones. Vizita a fost prilejuită de exercițiile militare comune polono-americane numite “Panther Assurance”.

Macierewicz a declarat că Polonia își dorește întărirea cooperării cu aliații, în special întărirea flacului estic al NATO. Acesta va fi un punct prioritar al Poloniei în timpul summitului NATO din Varșovia, ce se va desfășura în iulie a.c.

Summitul NATO din Varșovia “va decide dacă Polonia este un membru cu drepturi egale al NATO și dacă aceleași reguli care se aplică Germaniei, Franței, Belgiei, Olandei și altor țări, se aplică și Poloniei; sau dacă suntem un membru de ragul doi”, a declarat ministrul apărării polonez, citat de Radio Poland.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

4 comentarii

 1. Costin Andrieş
  19 ianuarie 2016

  Patriot Missile training in Poland

  In western Poland, Polish & US troops train in the use of Patriot missiles, improving ground to air defence on NATO’s eastern flank. Poland has pledged to spend $42 billion on defence over the next decade.

  Posted by NATO on 20 Ianuarie 2016

 2. ducu
  19 ianuarie 2016

  un articol important publicat de Le Figaro:

  http://www.lefigaro.fr/vox/monde/2016/01/22/31002-20160122ARTFIG00389-jean-francois-colosimo-l-alliance-de-la-turquie-avec-daech-est-objective.php

  Cateva extrase:
  Le sommet de la politique d’islamisation d’Erdoğan est le soutien implicite de la Turquie à Da’ech, par hostilité au régime d’Assad, aux courants progressistes arabes, et par une alliance objective sur le sunnisme fondamentaliste. La Turquie s’élève enfin contre l’essor de l’identité kurde en Turquie et, de ce point de vue, son alliance avec Da’ech est objective.

  Parce que l’Europe impotente, sans diplomatie et sans armée a cédé au chantage d’Erdoğan sur l’endiguement supposé des réfugiés. Argent, reconnaissance, soutien, silence: Merkel et Hollande ont tout accordé à Erdoğan. Surtout, l’Union se plie au diktat de la politique ambivalente d’Obama qui privilégie l’axe sunnite, saoudien-qatari-turc, avec pour souci premier de ne pas sombrer l’Arabie saoudite dans le chaos.

 3. Mihaela Bărbuş
  19 ianuarie 2016

  Europa e intra-adevar slaba si fara diplomatie (ma rog, are un Ersatz nemtesc…), dar din vina ei. Nu ne-a obligat nimeni sa le scoatem in fata pe Cathy Ashton si Federica Mogherini.
  Iar visarile frantuzesti cu armata europeana, rareori emise de oameni de buna credinta, se datoreaza faptului ca francezii inca nu accepta ca au avut 70 de ani de pace pt ca au fost eliberati cu pretul vietii a zecii de mii de tineri americani si ca bazele NATO care au existat in Vest dupa aceste sacrificii uriase au fost aducatoare de pace. (In fine, nu cu argumente rationale se vor vindeca frustrarile, ura si putinofilia francezilor…)

 4. Vasile Bouleanu
  19 ianuarie 2016

  Este timpul ca Romania si mai ales romanii din USA sa urmeze exemplul Poloniei in Europa dar mai ales exemplul comunitatii poloneze din USA (!)

  Polonia Catolica Poloneza ne da un exemplu pe care in context istoric ar trebui sa ne reaminteasca cine suntem, cine sunt cei ce vor pamantul pe care sa nascut Natiunea Romana si ce sange ne curge in vine .

  Vasile Bouleanu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian