FUNDATIA IOAN BARBUS

Pro-rusul Iulian Capsali candidează la Buzău, din partea partidului lui Marian Munteanu

Pro-rusul Iulian Capsali și-a anunțat candidatura pe listele partidului „Alianța Noastră România” al lui Marian Munteanu. E primul putinist pe listele acestui partid, dar, după toate aparențele, nu va fi ultimul. Cu 107 articole publicate, în ultimii 3 ani, pe site-ul pro-rus activenews.ro, Iulian Capsali se recomandă ca „regizor şi publicist. A candidat, ca independent, pentru Alegerile pentru Parlamentul European din 2014”. Candidatura pentru Camera Deputaților din Buzău a fost anunțată, ieri 28 octombrie, pe Facebook:

capsali marian munteanu

„Un om de un excepțional caracter”… îl descria Marian Munteanu pe Capsali, pe 7 octombrie, când acesta a semnat listele ANR .

„Sunt sigur că vom face lucruri excepționale împreună”, mai spunea Marian Munteanu.

Dar să vedem ce „lucruri excepționale” ar putea face, împreună (și deloc suprinzător) Marian Munteanu și Iulian Capsali.

capsali marian munteanu

„România este… trebuie să fie un stat tampon. Noi suntem, prin poziționarea noastră naturală în această zonă și din punct de vedere geopolitic […] trebuie să ținem cont de existența acestor două mari forțe, sau grupuri de de forțe”… (Marian Munteanu,  7 sep. 2016)

În urmă cu mai bine de o lună, când a fost preluată de presă o declarație dată de Marian Munteanu pentru 6TV, în care spunea că România trebuie să fie un stat tampon între Rusia și Occident, acesta a revenit cu dezmințiri și clarificări pe Facebook și în emisiunea la Rareș Bogdan:

Plecăm de la opțiunea fermă a prezenței active a României în NATO, ca aliat loial, fidel întru totul angajamentelor asumate, membru de încredere al parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.
Ca țară aflată în flancul european estic al NATO, statul român are responsabilități speciale. Trebuie să acordăm o atenție sporită dezvoltării capacității de apărare, a tuturor instituțiilor care asigură capacitatea noastră militară, ordinea publică și siguranța cetățeanului, mai cu seamă în actualul context internațional, al luptei împotriva terorismului și al altor amenințări care ar putea pune în primejdie pacea și stabilitatea regională și europeană. (ș.a.m.d.)

Dar colegul de partid și pupăciosul lui prieten din copilărie Iulian Capsali e de altă părere.

Pentru Capsali:

 • NATO nu este un „aliat loial” al României, ci o ” forța armată conducătoare a Lumii, care ne duce spre Al ‪#‎TreileaRăzboiMondial‬ !”, care are ca scop să facă din „Rusia să devină ca şi noi, o colonie”, un ” front contra creştinilor”
 • SUA este un „Imperiu al Răului”;
 • Rusia este, evident, prin contras, un „Imperiu al Binelui”.

Despre Vladimir Putin, Capsali spunea în urmă cu aproape un an că este „singurul apărător al civilizației creștine în care se poate avea încredere”. Adică, fostul șef al KGB, un conducător cu mână de fier care regrată URSS, a invadat Ucraina și Georgia, unul care și iși elimină fizic criticii (Politkovskaia, Litvinenko, Nemțov șamd) este, pentru candidatul ANR, singurul apărător al creștinilor. 

capsali assad putin
Pro-rusul Iulian Capsali despre Vladimir Putin

Pentru mai multe detalii despre părerile pro-Kremlin ale lui Iulian Capsali, citiți Propagandiștii lui Vladimir Putin în România: Iulian Capsali. 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

4 comentarii

 1. Anca Cernea
  29 octombrie 2016

  văzând poza, mi-am amintit de asta…

  (nu știu de ce, că n-are legătură)

 2. Dragos
  29 octombrie 2016

  @AncaCernea: Ba are legatura. Nu uitati, va rog, ca tatal lui Bashar, adica Hafez Al-Assad, a fost adus la putere de KGB in timpul lui Brejnev si a slujit politica rusilor in Orientul Mijlociu.

 3. […] ăstia, și altii ca ei, participă la alegeri iarna asta ca buni credincioși de confesiune Juche, dar în deruta instalată de prezența lor în locurile […]

 4. […] noiembrie 2016 Doi ani și jumătate mai târziu, Iulian Capsali candidează din nou, de data pentru Camera Deputaților la Buzău, din partea partidului Alianța Noastră România al […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian