FUNDATIA IOAN BARBUS

Procuratura vrea judecarea imediată a lui Alessio Burtone

Procuratura din Roma a sfârşit cercetările privind împrejurările morţii lui lui Maricica Hăhăianu şi a cerut judecătorului pentru ancheta preliminară începerea imediată a procesului intentat lui Alessio Burtone, de 22 de ani, cu domiciliul în capitală. Proba principală a procuraturii este rezultatul autopsiei la care medicii au concluzionat că lovitura de pumn primită în faţă a fost cea care a cauzat moarte româncei. Procurorii renunţă astfel la prima înfăţişare în faţă magistraţilor, susţinând că au probe suficiente pentru procesul de fond.

Procuratura îl acuză pe Burtone de omor din culpă la care se adaugă omisiunea de acordare de ajutor. După cum scrie Gazeta Românească, strategia apărării constă în insistarea asupra unei expertize suplimentare susţinându-se că moartea lui Maricica ar fi fost rezultatul unor greşeli medicale, acuzându-i de malpraxis pe medicii spitalului Policlinico Casilino din Roma.

De mai multe ori avocatul Fabrizio Gallo a încercat să obţină cercetarea clientului său în stare de libertate. Alessio Burtone se află închis din data de 18 octombrie 2010 într-o celulă de maximă siguranţă la închisoarea Regina Coeli din Roma. Conform publicaţiei online romedic.ro, tocmai invocarea malpraxisului ar fi stat la baza cererii de eliberare din închisoare susţinându-se o diminuare prin partajarea vinii în cazul acceptării. Procuratura, sprijinindu-se pe experţii săi a rămas de neînduplecat: „Nicio intervenţie chirurgicală nu ar fi putut să salveze viaţa victimei”.

Judecătorul pentru ancheta preliminară Giovanni De Donato urmează să se pronunţe în zilele următoare asupra cererii procuraturii.


Familia Hăhăianu

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian