FUNDATIA IOAN BARBUS

Raportul Lunacek trebuie să urmeze raportul Estrela la lada de gunoi a istoriei

Raportul Estrela nu a fost adoptat, deci, la sesiunea din 4 februarie a.c. a PE, se reia aceiași încercare, pe ușa din dos, cu raportul lui Ulrike Lunacek, MEP din Austria și lesbiană declarată.

Raportul, oficial, nu are nici o putere de constrângere, pentru că PE nu are competențe în acest domeniu. Nu trebuie să fie adoptat însă pentru că este o nouă încercare de înșelare a cetățenilor prin prezentarea unui text care nu a fost dezbătut cum trebuie, ca ceva care ar exprima o solicitare a majorității cetățenilor și ar avea o mare importanță, acceptată ca atare în mod democratic. Pornindu-se voit de la o confuzie, se vor face presiuni să se ia măsuri de implementare a punctelor din raport.

Sub pretextul luptei împotriva homofobiei și a discriminării pe motive de orientare sexuală și de identitate de gen, se solicită privilegii (nu egalitate) pentru cei care se autodeclară LGBT. Cu alte cuvinte, LGBT vizibili vor deveni o clasă protejată.

Concret, Lunacek propune sancțiuni penale pentru „vorbirea motivată de ură” și „infracțiuni motivate de ură „, dar numai dacă acestea sunt îndreptate contra LGBT. Asta înseamnă că, în viitorul nu prea îndepărtat, orice critică a, să zicem, manifestărilor gay, va putea fi sancționată penal și, evident, eliminată din dezbaterea publică. LGBT vor fi privilegiați și atunci când vor organiza manifestări publice – nu și alții, Manif pour tous de exemplu. De asemenea, un gay costumat corespunzător, spre deosebire de cineva care nu își manifestă vizibil orientarea sexuală, se va putea simți persecutat când va fi informat că i s-a terminat contractul de angajare sau de închiriere și va avea mari șanse să câștige un proces pe motiv de ură de gen.

https://www.turtlebayandbeyond.org/2013/homosexuality/european-parliament-the-lunacek-report-and-why-it-should-be-rejected/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Mihaela Bărbuş

Mihaela Bărbuş

De profesie medic veterinar, Dr. Mihaela Bărbuş provine dintr-o familie cu rădăcini transilvănene şi regăţene, greco-catolice şi ortodoxe. Împreună cu Dr. Anca Cernea, este legatar universal al testamentului diplomatului Camil Demetrescu.

Un comentariu

  1. b.s.
    2 februarie 2014

    O analiză în limba română și un model de scrisoare pentru eurodeputații noștri la http://www.culturavietii.ro/20…..l-lunacek/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian