FUNDATIA IOAN BARBUS

Standardizați-uniți sub flamura Educației Sexuale

Când a introdus standardizarea în fabrica sa de mașini, Henry Ford a transformat radical procesul tehnologic și a revoluționat industria auto. Inovația lui Ford a fost folosită apoi, cu rezultate la fel de remarcabile, în cele mai diverse segmente ale activității umane. Nimeni nu s-a gândit s-o introducă în prima activitate a omului, sexul. Nici măcar genialul Ford.

La om și la sex s-au gândit primii (se putea altfel?) nobilii marxiști. Omul primitiv, victimă a Sistemului capitalist, trebuia degrabă reeducat și în această activitate. Marele filozof marxist Georg Lukacs, numit komisar al învățământului în republica bolsevică condusă de Bela Kun, a introdus în programa școlară orele de educație sexuală pentru copiii din clasele primare. Zeci și zeci de mii de ani, până la apariția statului marxist, omul făcuse sex fără a fi educat, or ideologia viitorului luminos trebuia să îndrepte greșeala aceasta. Neavând la dispoziție timpul și „materialul uman” necesar – proletarii unguri, părinții copiilor, fiind socați de inițiativa „pedagogică” a revoluționarului sexual marxist -, Georg Lukacs n-a mai apucat să standardizeze ceva în materie de sex și a fost nevoit să își ia tălpășița în Uniunea Sovietică.

Onoarea a revenit Centrului Federal – Regiunea Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, instituție de toată isprava care a elaborat în Germania, în A.D. 2010, documentul Standarde pentru Educația Sexuală în Europa. Câtiva ani mai târziu, în 2013, opera birocrației OMS a fost trimisă ministerelor Sănătății din țările europene spre a fi aplicată.

Nu sunt sigur dacă Ford ar fi mulțumit că „standardizarea” lui a cucerit un domeniu pe care nimeni nu l-ar fi bănuit, cu ceva vreme în urmă, standardizat vreodată, dar cu siguranță Georg Lukacs ar fi bucuros să afle că locul de „pedagog sexual al copiilor”, lăsat liber din cauza ticăloșilor anticomuniști, este ocupat acum de o organizație mondială așa-zis „a sănătății”. Totuși, nu e exclus să fie uimit să vadă unde s-a ajuns. Dacă el recomanda începerea educației sexuale în clasele primare, experții OMS o recomandă încă de la creșă și grădiniță. „Experții” OMS susțin că încă de la 2-3 ani cei mici încep să se masturbeze. Prin urmare, conform acelorași experți, este neapărat necesar ca educația sexuală și „educația de gen” să înceapă încă de atunci.

Educația „de gen” se practică déjà în grădinițele „neutre”, unde băiețeii sunt îndemnați de către educatori să se joace cu păpușile, iar fetițele cu mașini, săbii și pistoale. Liberi, departe de teroarea statului patriarhal, copilașii își descoperă astfel „identitatea de gen”.

Conform procedurilor standardizate de OMS, la creșe și gradinițe cei mici vor învăța să-și descopere propriul trup și organele genitale prin atingeri repetate. Până la 4 ani, vor afla că plăcerea provenind din apropierea fizică este un lucru normal în viața fiecăruia, fiind prin excelență expresia dragostei și a compasiunii. Pentru copiii între 6 și 9 ani OMS a standardizat cursurile unde se învață despre penetrare, pregătind astfel o trecere ușoară spre ciclul primar de 9-12 ani.

Abia atunci va fi predată „teoria de gen”: diferențele între „identitatea de gen” și sexul biologic, precum și „orientarea de gen”. Elevii vor afla totul despre sexul anal, oral și orgasm și cât de importantă este „deschiderea” către toate tipurile de orientare sexuală. Ferească Georg Lukacs să creadă că sunt limitați la banala heterosexualitate! Dar copiii cresc.

Noua educație.
Noua educație.

Între 12 și 15 ani vor continua cu analul, oralul și orgasmul, ba chiar vor aprofunda și „diferențele de gen”, „identitatea de gen” și orientarea sexuală, mărturisindu-și deschis, înclinația sexuală și homosexualitatea. Firește, nu vor fi neglijate cursurile despre importanța contracepției și a avortului. E important ca tinerele generații „să știe” că avortul este o simplă exercitare a suveranității asupra propriului corp și nicidecum o dramă în urma căreia o ființă umană piere.

Rezumat: descoperirea organelor genitale și masturbare, între 1 și 4 ani; penetrare, între 6 și 9 ani; oral, anal, și deschidere către toate tipurile de sex, între 9 și 12 ani; contracepție și avort, între 12 și 15 ani.

Pedepse penale? Nu. Fantasmele erotice ale vestitului pedofil-sexolog Alfred Kinsley? Nu, doamnelor și domnilor, doar „standardele de educație sexuală” pentru copii, concepute de Organizația Mondială a Sănătății. Sunt numai potrivite pentru modelarea copiilor dvs. Ce-i drept, dacă ar mai trăi, degeneratul Alfred Kinsley ar juisa precoce, marxist-anarhistul Herbert Marcuse ar putea crede că himera lumii reduse la sex a devenit realitate.

Îngrijorate de posibilitatea ca preșcolarii să se masturbeze empiric, cei aflați la vârsta abecedarului să nu afle la timp cum se face o penetrare ca lumea, iar ăia mai răsăriții să neglijeze importanța sexului anal, oral și al orientării de “gen”, unele guverne europene au trecut déjà la treabă.

Guvernul socialist polonez a tradus documentul OMS și l-a distribuit în școlile publice încă din primăvara trecută, iar popularii spanioli, „de dreapta”, l-au predat educatorilor sexuali încă de la începerea noului an școlar. În Elveția, campania de educație sexuală va începe anul acesta. Oficiul Federal al Sănătății Publice și Ministerul Învățământului urmăresc ca orele de educație sexuală să fie obligatorii pentru copiii din grădinițe și școli. Se vor bucura précis. Vor primi jucării SEXBOX, cutii magice conținând penisuri și vagin (Penisurile sunt din lemn, vaginele nu), și benzi desenate cu fetițe care se masturbează și băieței care trag cu ochiul pe fereastră când părinții fac sex. Școala te face om!

Educatie sexuala 1 Statul elvețian este preocupat să le ofere copiilor cunoștiințele, aptitudinile, capacitățile și valorile de care au nevoie pentru a-și manifesta plenar sexualitatea, pentru a obține mai ușor singura plăcere la care merită să vizezi, pentru care merită să trăiești, cea sexuală. El, Statul, are grijă de copiii săi, deși familiile elvețiene nu i-au cerut-o. În înțelepciunea Sa, Statul a hotărât că „Școala vine în sprijinul familiei pentru educația sexuală a copiilor”.

În Germania doamnei Angela Merkel, copiii trebuie să participe la orele de educație sexuală. Ei trebuie să-și descopere sexualitatea și să se bucure de ea. Deși cursurile de „sex social” sau „gender” sunt obligatorii, copiii care vor absenta nu vor păți nimic. Părinții, da. Vor plăti o amendă, iar dacă refuză, o vor schimba cu 40 de zile de închisoare. În pușcărie, în cazul când nu au făcut-o între timp, îsi pot schimba și orientarea sexuală. Au numai avantaje. Cu toate acestea, asociația contrarevoluționară și retrogradă numită Besorgte Eltern („Părinți îngrijorați”) acuză „gender”-ul că ar fi „un instrument de putere politic pentru distrugerea și destructurarea societății occidentale”. Niște reacționari!

Pentru că experții OMS nu sunt pedofili – după cum se știe, pedofili pot fi doar preoții catolici -, creștin-democrații germani sunt hotărâți să pună în aplicare cu orice preț, standardele de sănătate sexuală pentru copii. Își abandonează ce a mai rămas din amărâta lor doctrină de centru-dreapta și își încalcă până și constituția federală. Social-democrații și ecologiștii, cu o istorie îndelungată a pedofiliei, îi susțin în acțiunile lor progresiste. Sănătatea și plăcerea copiilor înainte de toate!

Teoria de gen 1De la ora de educație sexuală nu puteau lipsi tocmai socialiștii francezi. Acum că au terminat destructurarea totală a legilor ce se refereau la familia și la căsătoria tradițională, se pot ocupa liniștiți și de sexul cu copiii. De la masturbare, prin anal la teoria gender. Numai oral. Nu chiar de la creșă și grădiniță, „valorile republicii franceze” nu sunt încă atât de progresiste. De la 6 ani.

Ministru Educației (Sexuale?) Naționale, Vincent Peillon, care a avut o copilărie nefericită, fiind nevoit să învețe să se masturbeze singur, în absența sfaturilor unui educator sexual, declară că refuză total „teoria de gen”. N-am aflat dacă tot singur a învațat să mintă. În octombrie 2012, tov. Peillon a inițiat un grup de lucru care să implementeze „educația sexuală în mediul școlar” și intervenția asociațiilor LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transexual) în interiorul școlilor. În ianuarie 2013 a cerut printr-o circulară directorilor de școli să se bazeze pe tineri în ceea ce privește schimbarea mentalității asupra „identității de gen”. În timpul acesta, în școlile primare, Cei 3 muschetari au fost înlocuiți cu Tata poartă rochie și Noua rochie a lui Bill. Conform „valorilor republicii franceze”.

Îl susține doamna (domnul?) Najat Vallaud Belkacem, ministru pentru drepturile femeilor, care promovează, după celebrul model suedez al sinuciderii societale, grădinițele „neutre”. Noroc că senatoarea socialistă Laurence Rossignol îi desteaptă și pe cei mai încuiați, chiar pe France 2 : „Copiii nu aparțin părinților lor, ei aparțin Statului”. Ciudat, asta spunea și Hitler. Nu, Hitler n-a fost socialist, ci național-socialist. Un monstru, dar Laurence este o privighetoare (rossignol), așa că nu putem bănui că ar fi nazistă.

Cei așteaptă pe prostovanii ăia care încă se mai cred părinții copiilor? Ei nu vor fi încă arestați, deși absenteismul la orele de educație sexuală a ajuns la 20%. Pe 29 ianuarie, Peillon a trimis o scrisoare tuturor directorilor din învățământul francez. Oficialul francez avertizează că școala este atacată în fundamentele sale și este importantă reafirmarea valorilor republicane cu fermitate și pedagogie.

Nota bene: cei care atacă școala franceză și valorile republicii nu sunt guvernanții, ci părinții. Nu toți. Numai „extremiștii de dreapta”, „integriștii religioși”, „naționaliștii” și „antirepublicanii”, după cum îi caracterizează minunatul și progresistul Le Monde, icoana gândirii de stânga franceze. „Dușmanii poporului”, așa li s-a spus în altă parte și în alte vremuri. Și restul? Restul s-au transformat în materialul uman pe care și l-ar fi dorit Georg Lukacs.

În concluzie, socialiștii, social-democrații, verzii, popularii și creștin-democrații s-au unit în cuget, dar mai ales în simțuri, stimulați de „grija față de copii”, sub flamura eliberării sexuale. Și ei au fost standardizați. Mă bucur! Dacă unii și-au pierdut orientarea politică, putem fi mulțumiți că și-au găsit cu totii, în sfârșit, orientarea sexuală.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

13 comentarii

 1. corina
  1 februarie 2014

  Ma bucur mult ca existati in zona de limba romana ca sa denuntati aberatiile care sunt promovate acum in Occident. Eu traiesc in Italia si urmaresc cursul evenimentelor aici; recunosc ca nu citesc mult in presa romaneasca, dar mi s-a parut oricum ca nu exista in Romania o dezbatere publica pe temele acestea. Din fericire pe ILD am citit tot timpul luari de pozitie documentate.

  Referitor la ce se intampla in Franta, voiam sa mai adaug ca nu din intamplare, tocmai in perioada aceasta s-a depus la Senat o lege care sa interzica homeschooling-ul. In momentul de fata nu e obligatorie scolarizarea, ci instruirea (ca si in Italia, de altfel). Dar daca scoala trebuie sa devina principalul vehicul a ideologiei de gen, e logic sa vrea sa interzica instruirea in familie.

  In Italia se discuta in Senat legea impotriva homofobiei (care a fost aprobata deja la Camera Deputatilor), care va introduce delictul de opinie pentru cine va critica stilul de viata, casatoria sau adoptia de catre cuplurile de homosexuali. Daca legea trece la Senat, in Italia se risca pana la 6 ani de inchisoare si reeducare in cadrul asociatilor gay daca cineva te acuza ca te-ai exprimat homofobic. Si aici incearca sa promoveze teoria de gen in scoli, doar ca sunt in urma francezilor, deocamdata se ocupa de formarea profesorilor.

 2. Emil Borcean
  1 februarie 2014

  Esti femeie. Te duci la o sala de fitness si intri in cabina de schimb, ca sa te dezbraci si sa pui pe tine ceva mai sportiv. Acolo dai peste un barbat gol si cu penisul in erectie. N-ai ce face, omul este oficial transgen si are dreptul sa se foloseasca de amenajarile pentru femei. Ontario, Canada, 2014.

 3. adib
  1 februarie 2014

  In conditii de libertate programul de educatie sexuala poate fi combatut de familii. Daca multi incep sa isi retraga copiii de la gradinita ministerul invatamantului este obligat sa dea inapoi. De asemenea, educatoare prea „progresiste” pot fi combatute prin retragerea copilului de la gradinita ei. (Asta nu va mai merge prea mult timp. Ministerul a incercat in primavara lui 2012 – guvernare de dreapta- sa forteze un algoritm de repartizare a copiilor la scoala, incat sa nu poata parintii sa isi copiii la ce scoala vor.)

  Deci cheiea pentru succesul marxistilor este invatamantul obligatoriu de stat de la varste cat mai fragede.

  Despre scolarizare si instruire:

  Intai cateva lucruri cu titlu general despre situatia din Roamania.

  In Romania scolarizarea este obligatorie de la 6 ani, incepe cu clasa pregatitoare. Pana recent era de la 7 ani si incepea
  cu clasa intai.

  Comunistii incercau sa forteze familiile sa isi dea copiii la scoala de la 6 ani, in clasa intai. Unii copii erau pregatiti psihologic si unii parinti erau de acord, dar pentru restul erau o complicatie de care trebuia cumva sa te eschivezi, de exemplu sa gasesti un doctor dispus sa dea o adeverinta ca ai un copil inapt pentru a merge la 6 ani la scoala.

  Homeschooling -instruirea acasa- nu este legala in Romania.

  „Acasa” nu inseamna ca un copil este tinut doar in casa din punct de vedere fizic. Inseamna mai degraba sub supervizarea familiei. Un copil are nevoie, desigur, si de socializare. (Cand eram mici, noi ne jucam in fata blocului sau in sat la bunici cu alti copii.)

  Cum se descurca lumea care are un copil sub 6 ani? Dupa cum este firesc intr-o societate libera sunt diverse variante si multe combinatii intre ele.
  a)un parinte sta acasa cu copiii sai. Eventual are si rol de bona pentru copiii prietenilor. Poate sa stea acasa in mod deliberat fiind casnic, sa lucreze de acasa, sa fie somer sau sa fie in concediu de crestere a copilului. Daca ambii parinti au program flexibil pot sa faca cu schimbul.
  b)gradinite private. Tot in aceasta categorie as include si gradinitele confesionale.
  c)gradinite de stat. Nu e de fapt chiar pe gratis, e adesea pe spagi, si face concurenta neloiala invatamantului privat, caci cine isi da copilul la privat nu are reducere de impozit.
  d)Bone. Cand eram eu mic, mai multe familii cu copii prescolari plateau impreuna o bona. Copiii stateau la bona acasa pe perioada cat parintii erau la serviciu. Uneori stateau 4 ore la bona si 4 ore la bunici.
  e)bunici si alte variante

  Educatie gratuita si obligatorie inseamna, in practica, educatie de stat. a) d) e) devin ilegale. In conditiile sociale din Romania b) devine o nisa firava, atat timp cat statul da educatie „pe gratis” tuturor. (Cate scoli generale si licee private sunt? Foarte putine.)

  Avem si noi tovarasii nostri.

  Iata unul dintre ei, francofon de felul lui, de unde si referirea (pretentioasa si ridicola in Romania) la „ansamblul republican”. Domnul Cristian Preda e reformist. Din pacate pentru noi, incearca sa reformeze dreapta, nu stanga sau curentul liberal, asa cum ar fi firesc.
  Sa vedem ce ar dori el schimbat in Constitutie ( Daca vine reactiunea si vrea sa intoarca progresul? trebuie lucrat temeinic, prin Constitutie)
  http://cristianpreda.ro/2010/03/page/3/
  „8. Recunoaşterea demnităţii umane ca valoare centrală a ansamblului republican. O concretizare a impunerii demnităţii umane ca valoare-cheie ar fi punerea în acord a vârstei legale pentru vot, a limitei legale pentru angajare şi a duratei de şcolarizare obligatorii. Am pledat, în acest sens, pentru educaţie gratuită şi obligatorie între 4 şi 16 ani, ca şi pentru diminuarea vârstei de vot de la 18 la 16 ani.”
  (votul de la 16 ani e o alta aberatie de stanga; Oare stanga se teme ca in curand doar cei infantili o vor vota?)
  Retinem asadar educatie obligatorie si gratuita de la 4 ani. Asta vrea dl Cristian Preda.

  Ce vrea dl Funeriu, cel care a implementat educatia obligatorie de la 6 ani, cheltuind sume mari pentru „investitii” de
  stat in gradinite, intr-o perioada de austeritate economica?
  http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/225112-Daniel-Funeriu-sustine-introducerea-invatamantului-obligatoriu-de-la-5-ani.html

  De fapt dl Funeriu -opozitie de dreapta- sustine o propunere a guvernului de stanga:
  http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/familie/pricopie-inscrierea-la-gradinita-a-copiilor-de-5-ani-obligatorie-din-2015-314874.html

  Se vor opri aici? Nu!
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/invatamant-obligatoriu-de-la-3-ani-2335.html

  Deci se vor opri la 3 ani? Pentru moment nu exista infrastructura pentru a merge mai jos. Dar se lucreaza la crearea ei:
  http://edu.presidency.ro/upload/raport_edu.pdf pagina 14
  Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării
  „Trebuie dezvoltate programe de studii universitare pentru pregătirea personalului didactic pentru copiii între 0-3 ani.”

  Din pacate, pe chestiuni culturale, dl Basescu este la stanga. Sau poate nu avea o parere personala, dar si-a ales consilieri dintre specialisti universitari scoliti in Occident, iar acestia sunt majoritar de stanga.

  Unul dintre acesti specialisti este dl Miclea.
  Ziarul Ziua ii ia un interviu in 28 aprilie 2005 (interviu cu Brindusa ARMANCA) si ii face urmatoarea prezentare dl Miclea:
  „Un clujean zimbitor, profesor universitar si psihoterapeut, despre ale carui calitati de hipnotizator circula, in Cluj si Bucuresti, povesti frisonante. Ajuns ministru al Educatiei, Mircea Miclea a sfidat proiectiile traditionale declarindu-se mare admirator al femeii intr-un prim interviu si dezvaluindu-se ca hedonist intr-o carte epistolara de o franchete cuceritoare, R’Estul si Vestul, scrisa impreuna cu Mihaela Miroiu…”
  (sursa: http://www.polirom.ro/catalog/carte/r%E2%80%99estul-si-vestul-1810/presa_01.html )

 4. Liv STOmer
  1 februarie 2014

  La inceput, cand am ajuns in Dk., obisnuiam sa spun colegilor de camera (intamplator mult mai tineri decat mine) ca asemenea lucruri, precum cele de aici http://static.inliniedreapta.ro/wp-content/uploads/2014/02/Teoria-de-gen-1.png ma ingretoseaza. Data fiind reactiile lor de atunci, m-am obisnuit sa am mult mai mare grija cui, cand si in ce context spun asta. Mai ales cui. Am un amic care imi spunea ieri (surprinzator, el avand numai 21 de ani) despre formatia Tatu ca „ele erau lesbiene; iti dai seama ca, dupa ce se sarutau pe scena, lumea aplauda; iti dai seama ca, daca ar fi fost doi barbati, lumea ar fi huiduit”. M-am abtinut sa-i spun ca asta era inca valabil acum 10-15 ani; astazi, nu mai sunt asa de sigur.

 5. Liv STOmer
  1 februarie 2014

  „Vor plăti o amendă, iar dacă refuză, o vor schimba cu 40 de zile de închisoare. „Bogdan,imi poti spune cat e amenda? Iti dai seama de ce ma intereseaza.

 6. Liv STOmer
  1 februarie 2014

  @3,
  absolut adevarat, si absolut de acord. Paradoxalmente spus – educatia afost calcaiul lui Ahile al guvernarii Basescu; mai clar: din cauza ei au pierdut alegerile in 2012. O educatie sanatoasa (dar nu in sens/urile expuse pe larg mai sus), insanatosita, macar in curs de insanatosire, ar fi reprezentat o speranta, in toiul crizei financiare, pentru multi. Cunosc oameni care, tragand linie si adunand, din cauza asta au stat acasa in decembrie 2012.

 7. Silvapro
  1 februarie 2014

  N-o sa ma credeti. Dar juc ca e adevarat.
  La 14 ani, o verisoara m-a considerat destul de mare pentru a-mi da sa citesc o carte despre sex tradusa si scoasa in Romania ceausista. Cartea era groasa, cu un ton f. serios, totul bazat pe cercetari, f. academic. Erau idei pe cits e poate de moderne, pe care le-am auzit si citit mai apoi in Israel, care contraziceau parerile populare din anii aceia in Romania. Si subiecte taboo. In orice caz, eu am ramas traznita de ceea ce-am descoperit acolo.

  Nu cred ca cartea se gasea pe toate drumurile, dar ei aveau acces la ce nu avea omul de rind.

  Totusi ciudat ca a fost permisa pentru a fi editata in Romania de atunci.

 8. Bogdan Calehari
  1 februarie 2014

  Ministrul Najat Belkacem, ca si Vincent Peillon, folosesc minciuna fara nici o rusine pentru a insela vigilenta parintilor, astfel incat acestia sa nu se opuna revolutiei sexuale ce bantuie pe coridoarele scolilor franceze. In 2013, Najat Belkacem declara pentru Le Point: „Teoria de gen, asa ceva nu exista”. Pe 31 august 2011, ziarista Berenice Dubuc o intreba pe N-B, pe atunci secretarul national al Partidului Socialist: „Din ce punct de vedere teoria de gen poate ajuta la schimbarea societatii?” Iar cea care peste 2 ani, atunci cand se va afla la guvernare, va spune ca teoria de gen nu exista, raspundea: „Teoria de Gen, care explica identitatea sexuala a indivizilor atat din punct de vedere al contextului socio-cultural cat si biologic, are calitatea de a aborda problema inadmisibilelor inegalitati ce persista intre barbati si femei sau in domeniul homosexualitatii, si de a face opera pedagogica in aceste domenii”.

  http://www.20minutes.fr/politique/778750-theorie-genre-il-essentiel-enseigner-enfants-respect-differentes-formes-didentite-sexuelle-afin-batir-societe-respect

 9. Bogdan Calehari
  1 februarie 2014

  Manuel Valls, ministrul de interne, a transmis catre „Dreapta” franceza un apel la unitate in vederea apararii teorie de gen implementata in scoli. Nu era nevoie sa o faca.”Dreapta” franceza a fost si este prezenta la datorie ori de cate ori Stanga are nevoie de sprijin, atunci cand isi pune in aplicare planul de deconstructie al vechii societati.

  http://www.bfmtv.com/politique/manif-tous-valls-ne-tolerera-aucun-debordement-dimanche-700404.html

 10. adib
  1 februarie 2014

  Ar fi bine daca si in Romania s-ar face distinctia scolarizare vs instruire de care vorbea @1 corina , macar pentru copii sub 7 ani.

  Intentia dl ministru Pricopie de a face gradinita obligatorie de la 5 ani , intentie sustinuta de dl Funeriu (vezi @3 pt link) a fost criticata intr-un articol Evenimentul Zilei de Adrian Pătruşcă:
  „Micuţii la reformă: instituţionalizarea din faşă a copiilor”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/1040086.html
  Articolul a fost preluat si pe inliniedreapta: http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/adrian-patrusca-micutii-la-reforma-institutionalizarea-din-fasa-a-copiilor/

  In rest, am vazut putine reactii, desi ideile acestea sunt in spatiu public de vreo 8 ani.

  Dl Andrei Cornea a mai atins in treacat subiectul in revista „22”:
  http://www.revista22.ro/reforma-fara-sfrsit-10349.html
  „Pe timpuri, omul se considera responsabil pentru educaţia pe care o dădea copiilor săi şi plătea nemijlocit pentru ea; azi statul asigură, în numele egalităţii de şanse, o educaţie generală uniformă, dar şi de tot mai rea calitate. Mai de mult, copiii mergeau la şcoală la 7 ani, apoi au mers la 6, acum vor merge de la 5. Probabil că nu e departe ziua când părinţii vor răsufla uşuraţi că îşi trimit copiii într-o formă obligatorie şi uniformă de educaţie imediat după naştere. După care se vor plânge că educaţia a devenit mizerabilă.
  Pe timpuri, omul era singur responsabil de felul în care îşi asigura bătrâneţea şi bolile. Mijloacele erau dou㠖 naturale, personalizate şi directe: făcea copii şi punea bani deoparte. Între timp, statul – blând sau aspru tiran – ne-a dezobişnuit de ambele. Europenii fac tot mai puţini copii şi se bazează pe anonimatul pensiei de stat, prelevată automat prin taxarea muncii celor activi. Sistemul, azi, se apropie de faliment pretutindeni, dar cetăţenii se uită acuzator la stat care, după ce i-a privat pe ei de responsabilitatea pentru propria lor viaţă, declară că nu-şi mai poate respecta angajamentele luate. La fel stau lucrurile în toate sectoarele – oriunde privim, constatăm permanenta creştere a prerogativelor statului şi continua deresponsabilizare a cetăţeanului, însoţită de recriminări şi proteste.”
  si aici: „Reforma in invatamant sau utopie educationala? (I)” http://www.revista22.ro/reforma-in-invatamant-sau-utopie-educationala-i-3882.html
  „Asta ca sa nu mai vorbesc de faptul ca ideea de a prelua copilul de la nastere intr-o „institutie” a statului si de a-i da drumul abia cand a implinit 16 sau 19 ani imi da un frison.”

 11. Bogdan Calehari
  1 februarie 2014

  @10

  Lenin spunea ca are nevoie de 8 ani ca sa faca un adevarat bolsevic dintr-un copil. Nu om, bolsevic. Astia or sa-l aiba pe mana vreo 16. E bine, e foarte bine!

 12. Bogdan Calehari
  1 februarie 2014

  @10

  Lenin spunea ca are nevoie de 8 ani ca sa faca un adevarat bolsevic dintr-un copil. Nu om, bolsevic. Astia or sa-l aiba pe mana vreo 16. E bine, e foarte bine!

 13. Bogdan Calehari
  1 februarie 2014

  Laura Slimani, presedinta Tineretului Socialist francez, nu umbla cu mismasuri ca superiorii ei pe linie partinica. O spune pe aia dreapta: „Da, genderul exista. Si da, noi il vom preda in scoli, si e cu atat mai bine”.

  http://www.ndf.fr/poing-de-vue/03-02-2014/laveu-de-laura-slimani-presidente-des-jeunes-socialistes-oui-le-genre-ca-existe-et-oui-nous-allons-lenseigner-dans-les-ecoles-et-cest-tant-mieux

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian