FUNDATIA IOAN BARBUS

Razboiul gazelor de sist: tiraniile finanțează propaganda anti-fracking din Occident

Ce au in comun Venezuela, Rusia si Emiratele Arabe Unite? Sunt tiranii bogate in resurse naturale, petrol si gaze, si sunt dependente de banii Occidentului. Tiranii care au vandut in Occident petrol si gaze in valoare de mii de miliarde de dolari in ultimele decenii. Acum reinvestesc o parte din acesti bani in “ecologism” si propaganda mincinoasa pentru a-i convinge pe cei care le finanteaza despotismele ca daca nu le trimit in continuare bani, vor muri otraviti, in cutremure, inecati, asfixiati, ca vine sfarsitul lumii. Aceste state se vor prabusi economic in momentul in care Occidentul devine independent energetic. Iar acel moment se apropie cu fiecare zi care trece.

Hotnews :

“Un ziarist american care s-a dat drept un reprezentat al unei bogate familii petroliere a convins fara prea mari probleme trei artisti militanti pentru cauza mediului si energii curate sa faca un film impotriva gazelor de sist, scrie site-ul american de dreapta breibart.com.

In inregistrarea filmata cu camera ascunsa, un ziarist sub acoperire se prezinta ca fiind “Muhammad”, membru al unei dinastii petroliere din Orientul Mijlociu, si ofera 9 milioane de dolari pentru finantarea unui film impotriva exploatarii gazelor de sist.

La discutie sunt invitati cunoscutul actor Ed Begley Jr., activist pentru mediu si vegan, actrita Mariel Hemingway, promotoare a conceptului holistic living si practicanta de yoga, si Josh Tickell, laureat al festivalului de film Sundance pentru cel mai bun documentar, Fuel, care pledeaza pentru energiile curate. Este specializat in filme cu mesaj social.

Ziaristii sub acoperire ii informeaza pe cei trei artisti ca “daca “Washingtonul continua frackingul, America va fi independenta energetic si atunci nu vor mai avea nevoie de petrolul meu”.

Intr-o convorbire telefonica cu Tickell, unul dintre ziaristi spune: “Clientul meu este interesat sa stopeze independenta energetica a Americii. Interesul vostru este sa opriti frackingul. Intelegeti asta?”

Tickell raspunde: “Corect. Da, foarte clear”. “Daca nu protejam – cine finanteaza astfel de lucruri …”.

Promised Land

Un un alt film “verde” impotriva gazelor de sist, realizat cu ajutorul finantatii din Orientul Mijlociu si care a facut deja turul cinematografelor din Romania este Promised Land. Acesta a primit din finanțare din Emiratele Arabe Unite pentru a impiedica inependenta energetica a SUA.

In articolul Filmul anti-fracking al lui Matt Damon finanțat de tara araba bogata in petrol scris de Lachlan Markay pentru blogul Heritage Foundation, pe 28 sep 2012, se mentiona ca “un nou film cu Matt Damon in roul principal infatiseaza producatorii americani de petrol si gaze naturale ca fiind niste ticalosi lacomi care, chipurile, otravesc America rurala”.

“Este de interes faptul ca filmul este partial finantat de familia regala Emiratelor Arabe Unite, o tara bogata in petrol. Producatorii Promised Land (Taramul promis) au facut tot posibilul pentru a demoniza companiile americane de gaz si petrol“, scria Lachlan Markay.

“Din moment ce in ultima perioada s-a dovedit ca fracturarea hidraulica e putin daunatoare mediului, scenariul Promised Land a fost modificat pentru a face din ecologistii prevestitorii ai apocalipsei uneltele companiilor petroliere care incearca sa discrediteze fracturarea hidraulica.
Hollywood-ul de stanga are deseori ca tinta presupusi raufacatori impotriva mediului – iar Promised Land a fost produs in asociere cu Image Media Abu Dhabi, o companie subsidiara a Abu Dhabi Media.
Un purtator de cuvant al DDA Public Relations care conduce departamentul de PR al Participant Media, compania care a asigurat fondurile pentru sprijinirea filmului Promised Land, a confirmat ca Abu Dhabi Media este unul dintre finantatori. Abu Dhabi Media este detinuta in intregime de guvernul Emiratelor Arabe Unite.

Gasland

De departe cel mai vestit film impotriva exploatarii gazelor de sist este Gasland, foarte popular si in #unitisalvam-ul romanesc.

Un comunicat de presa de pe site-ul Ambasadei Venezuelei din Washington din frebruarie 2011 afirmă că “Irene Yibirín, de la Fundația Națională de Film [fundație a guvernului Chavez], a lucrat ca asistentă de producție a documentarului GasLand.”
Comunicatul Ambasadei Venezuelei mai menționează că “Irene Yibirín, absolventă a Universității Centrale din Venezuela (UCV)a fost implicată și în investigațiile din documentar… În Venezuela, producătoarea a coordonat distribuția filmului.”

Putem ajunge la concluzia că lista de adevăruri prezentate în film e cu mult mai scurtă decât lista de aserțiuni false sau disputabile”, scria Tom Blumer in 29 aprilie 2012, “filmul transmite informații false despre tehnica de fracturare hidraulică; reciclează meme ecologiste de mult timp discreditate; (…) ‘pur și simplu inventează’.”

Un alt detaliu deloc de neglijat este implicarea Gazprom în promovarea GasLand, imediat după lansare, menționată de Kiran Stacey pe situl Financial Times (18 februarie 2011). Mai multe detalii: GasLand, propagandă mincinoasă anti-fracking.

Despre Gasland, vedeti si:

Despre implicarea Rusiei in campanie anti-gaze de sist din Romania:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

6 comentarii

 1. Bogdan Calehari
  22 mai 2014

  Ecologistii – Coloana a 5 a a Rusiei si Orientului Mijlociu in Occident

 2. Ciprian Baciu
  22 mai 2014

  Ma numar de mai bine de 1 an de zile printre protestatarii / organizatorii mitingurilor anti GDS si pot semna oricand declaratie notariala cum ca nu am fost finantat de nimeni pentru a iesi in strada.

 3. Liviu Crăciun
  22 mai 2014

  Ciprian Baciu
  da, asta e si nemultumirea confratilor vostri americani, ca au ramas neplatiti; arabul era fals

  ce nu reusiti sa intelegeti voi e ca in cazul in care ne-ar elibera ponta sau putin de capitalism, corporatii si gaze de sist, voi ati fi primii carora li s-ar inchide gura; voi le sinteti folositori doar pentru destabilizare; dupa instalarea lor veti fi inutili si agasanti, deci pusi la punct; Doamne fereste sa aveti ocazia sa vedeti pe viu asta

  tu chiar crezi ca nu e nimic de unitsalvat in rusia sau in china? de ce crezi ca nu bate nimeni cu peturile de asfalt pe acolo?

 4. Costin Andrieş
  22 mai 2014

  Ciprian, nu e important daca tu esti platit sau nu, ba mai mult, nu e nevoie sa semnezi nimic, te cred pe cuvant. Fara idioti utili, protestul asta avea vreo 10 indignados in toata tara.

 5. Bogdan Calehari
  22 mai 2014

  Da, Ciprian Baciu e un “suflet frumos”, si “sufletele” astea n-au nevoie de bani pentru a se pune, fara sa vrea, in slujba Raului. Au dovedit-o de atatea ori in ultima suta de ani. Erau comunisti fanatici in urma cu 80-90 de ani, si multi au murit la zid sau in lagarele de concentrare marxiste. Erau pacifisti in urma cu 30-40 de ani, cerand propriilor guverne sa se dezarmeze in timp ce regimurile totalitare se inarmau de zor. Acum sunt ecologisti, si fac tot ce le sta in puteri sa-si impiedice guvernele sa asigure tarilor pe care le conduc independenta energetica fata de tiraniile din Orientul Mijlociu si estul Europei.

  Da, poti sa bati cu petul in asfalt sau sa blochezi centrale nucleare sau sonde de extractie intr-o democratie, nu mai poti insa face lucrurile astea in totalitarism. De ce? Pentru ca esti batut, arestat sau impuscat daca o faci. Imi aduc aminte de manifestatiile tinerilor socialisti, maoisti, trotkisti, comunisti si anarhisti, din Parisul anului 68. Atunci seful Marelui Stat Major francez (generalul Massu) a fost intrebat de un maresal sovietic, pe cat de stupefiat pe atat de revoltat: “De ce nu treceti cu tancurile peste ei?”. Dar toate astea nu au nici o importanta. Acum, alta generatie de “suflete frumoase” sapa in continuare la groapa democratiei pentru ca masochismul este irational.

 6. Costin Andrieş
  22 mai 2014

  ultima nazbatie stangista de la holywood, pe bani din petrol:

  Rich Hollywood Actress Caught Conspiring To Profit From Saudi OIL And Propaganda By Destroying American Jobs

  by Shoebat Foundation on June 5, 2014 in General

  Susan Sarandon is apparently an actress in the movies and in real life. In the movies, she pretends to be someone else. In real life, she pretends not to be a fraud. Project Veritas has done it again. It has exposed, in part two of an expose’ relayed by Shoebat.com, the willingness of Hollywood actors and producers to profit from that which they publicly claim to despise while privately taking money out of the pockets of Americans by working toward killing an entire industry.

  It is clear after watching this video that Sarandon – a far left actress who claims to fight global warming – and her agent Steven Sanchton are willing to go to great lengths to help produce and promote an anti-fracking film for the same reasons that Ed Begley, Jr., Mariel Hemingway, and producers Josh and Rebecca Tickell were willing to. Those reasons include being open to enriching themselves by taking money to produce Saudi propaganda for American consumption that is intended to do demonstrable harm to the U.S. economy:

  Although Sarandon makes an appearance in the documentary, the lion’s share of the face time comes courtesy of Sanchton. All parties involved clearly know and understand what they’re doing is wrong because they go to great lengths to keep hidden the source of the film’s financiers while also discussing how bad it would be for Sarandon if the truth came out.

  All of these players are clearly followers of the Al Gore agenda. If the likes of Hollywood actors and producers are willing to go to these lengths, what does that reveal about Gore’s motives?

  What does it say about Gore’s film receiving an Academy Award?

  Left-wing ideologues who believe man-made global warming is destroying the planet are true believers only to the extent that they practice what they preach. Such people are at least consistent. Those whoclaim to believe the veracity of such a fraud perpetrated on the American people but who live lavish lifestyles that are reliant on carbon emissions that far outstrip those of average Americans are worse by degrees. Begley clearly belongs in this category. Actor John Travolta perhaps best encapsulates this behavior. Travolta has a history that includes lecturing Americans about their carbon emissions and expressing solidarity with Al Gore. Yet, Travolta owns five jets and even has two of them parked at his house:

  The Travolta Residence.

  The Travolta Residence.

  However, worse still are extremely wealthy celebrities who claim the mantle of righteousness, are grossly hypocritical while doing it, and go even further by willingly being part of an effort that not only seeks to bilk the American people who are their customers.

  This treasonous mentality is even worse because it seeks to kill an industry in a U.S. economy that is already on life support. These traitors are willing to further enrich themselves by helping to put Americans out of work while also helping a country that was complicit in the worst attack on American soil – Saudi Arabia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian