FUNDATIA IOAN BARBUS

Războiul Sfînt în Belgia (1)

Pozele de mai jos sînt din 1 ianuarie de la protestele musulmanilor împotriva incursiunii israeliene în Gaza, proteste care au avut loc în Antwerp, respectiv Bruxelles. Imaginile mi-au amintit de o seria de articole publicate de săptămînalul belgian Knack despre fenomenul islamului radical în Antwerp. Observaţi, printre altele, ce fel de susţinători are Obama pe lîngă elita progresistă din lumea largă:


large_718095

bussel-1-ian

Pentru început, traducerea primei părţi a articolului „De jihadi’s van Antwerpen-Noord” (Jihadiştii din Antwerpen-Noord). Vor urma şi altele.

Jihadiştii din Antwerpen-Noord

Hannes Cattebeke

Zeci de tineri musulmani din Antwerp pleacă în Pakistan în fiecare an pentru a fi introduşi în islamul radical. Aceştia se pregătesc şi în Belgia pentru războiul cu vestul, în şi în afara moscheilor.

În Antwerpen-Noord sînt cinci moschei la cîteva sute de metri una de alta. Moscheile, pe lînga lăcaşuri de cult pentru mii de musulmani moderaţi sînt şi locul de întîlnire a cîtorva mici grupuri de extremişti care răspîndesc idei anti-occidentale. O porţiune nu neimportantă a tinerilor musulmani călătoresc des în Pakistan pentru a primi instrucţie în madrase sau în şcoli coranice. Cea mai importanţă destinaţie a tinerilor din Antwerp este madrasa lui Samz Ul-Haq, liderul Partidului Islamic Pakistanez Jamiat Ulema-e-Islam. Ul-Haq a vizitat Antwerpul şi moscheia Khatim-Al-Anbia acum cîţiva ani. În 2005 a declarat pentru Asia Times că oricînd talibanii spun că au nevoie de luptători, acesta închide pur şi simplu madrasa şi trimite studenţii la luptă.

Majoritatea tinerilor din Antwerp se întorc în Belgia după 40 de zile, dar din cînd în cînd este unul care nu se mai întoarce, aşa cum este cazul lui Kirgies Abdul Aziz.

Serviciile de securitate belgiene sînt conştiente de pericolul extremist reprezentat de aceste grupuri. Unele dintre ele ar putea oricînd găsi arme în Belgia. Grupurile organizează „antrenamente jihad” pentru tineret în munţii Ardennes. […] Tinerii sînt aici incitaţi cu cîntece anti-evreieşti şi consideră călătoriile nocturne drept pregătire pentru Războiul Sfînt.

Extremiştii belgieni nu sînt numai în Antwerp. În Liege şi Buxelles, majoritatea tinerilor musulmani sînt implicaţi într-un fel sau altul în jihad. Ei sînt adesea îndrumaţi de colegi care sînt destul de bine integraţi, sau de imami mai bătrîni. Şeicul francez de origine siriană Bassam Ayachi din Centrul Islamic Belgian din Anderlecht, este unul dintre aceşti oameni. Poliţia federală este fericită ca a scăpat de acest personaj periculos pentru o perioadă. Ayachi a fost arestat în portul italian Bari cu căteva săptămîni în urmă. Cinci cetăţeni din afara UE care au fost aduşi ilegal din Orientul Mijlociu în Europa au fost găsiţi într-un compartiment ascuns al rulotei sale. În Italia legile sînt foarte stricte cu acest gen de indracţiuni.

Flamandul P de 25 de ani s-a convertit la Islam cînd avea 17 ani. A intrat imediat în contact cu cei ce se ocupă foarte intens cu găsirea de tineri recruţi pentru Războiul Sfînt. Cînd P era pe punctul de a pleca în Pakistan, a realizat ce face şi a contactat poliţia din Antwerp, iar mai apoi a devenit informator pentru Serviciu de Securitate Naţional.

————————————————————————————

În continuare un interviu luat de P pe ascuns, în moscheia Omar din Antwerpen Noord, la începutul anului. În clip apare Faud Ellouzati pe care P l-a cunoscut cu un an şi jumătate în urmă. Faud a renunţat la moscheia marocană pe care o frecventa, pentru o moscheie pakistaneză care face parte din organizaţia internaţionala Jamaat Taglibh.
Jamaat Tabligh este o organizaţie fundamentalistă care, conform celulei anti-terorism a poliţiei federale belgiene, funcţionează ca o grupare teroristă.
P spune că Faud Ellouzati este complet sub controlul imamului moscheii pakistaneze, Abdul Hameed, care are contacte cu suspeţi de terorism britanici. Faud locuieşte în casa imamului şi este pe punctul de a pleca la o madrasă din Pakistan pentru instrucţie.resurse:
De jihadi’s van Antwerpen-Noord
Antwerp Youth Leave for Jihad Training
Islamcolonia

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

10 comentarii

 1. Francesco
  19 ianuarie 2009

  Bun, am înteles ca acei domni – din poza – au chemat la jihad, dar politia nu stie sa-l amendeze pe cel care s-a catarat pe monument? Ca doar nu-i tara lui Papura Voda, sa faca orice nebun ce vrea.

 2. costin
  19 ianuarie 2009

  Un singur lucru pot sa il zic: ca nu pot sa zic cu siguranta ca Belgia nu a ajuns tara lu’ Papura Voda. Un fost politist, ajuns consilier municipal, Bart Debie vorbeste despre „No-Go Zones” in Bruxelles, zone in care politia nu mai controleaza situatia, in care cu greu mai poate patrula fara sa fie atacati cu pietre de tinerii musulmani.
  Politia ii aresteaza, ii duce la sectie iar judecatorii ii elibereaza imediat. Lui Bart Debie i se plingea un ofiter care a arestat un delicvent de 145 de ori fara sa fie o singura data condamnat . Acesta este eliberat in minutul urmator, ajunge iar pe strada, e arestat din nou, eliberat si tot asa.

  No-Go Zones in Brussels
  by Bart Debie

  In Brussels, several neighborhoods have turned into no-go zones for police officers. Neighborhoods where they can hardly patrol without being pelted with rocks, without being attacked, or without their police vehicles being wrecked. Unsurprisingly, 80% of the people who live in these neighborhoods are of Islamic origin. More often than not, the aggressors are underage.

  Police inspectors claim that in several neighborhoods two patrol cars are needed for every intervention. One to carry out the assignment, and another one to prevent the first patrol car from being wrecked. Many police officers avoid these notorious immigrant neighborhoods. Last week a young immigrant was arrested after he stole a car, ran it into multiple police vehicles and tried to run over a female police officer. He admitted the facts and even acknowledged that he tried to kill the police officer. The Belgian court let him go. The female officer suffered severe injuries and will be out for months.

  Arrested 145 times, no sentence whatsoever

  A Belgian court of law is not an ally of the police officers. Brussels’ policemen have declared in a Flemish magazine that immigrant criminals are arrested dozens of times for armed robberies, car thefts, drug trafficking, etc. Each time, the Public Prosecutor orders their release within a few hours after the arrest. The criminals laugh at the police. One police officer claims he knows a young offender who has been arrested 145 times, but has not spent one minute in jail.

  Politics protect offenders

  According to the Brussels police officers, they do not receive any support at all from local politicians. In the notorious districts, most mayors belong to the Walloon Socialist Party (PS). When officers are attacked or shot at and ask for reinforcements to be sent, they are always ordered to retreat. One of the officers says: “The mayors do not like the strong approach. In Vorst, Sint-Gillis, or Anderlecht: it is everywhere the same. It is all about votes. In these neighborhoods, 70% to 75 % of the inhabitants are Islamic immigrants. The elections are about one thing only: which party makes sure my child is not sent to jail when he steals a wallet? Well, the PS does that. For many years now!
  – – – – – – – – –
  Internal affairs

  Instead of dealing with these crying abuses and reprimanding the Belgian courts, Belgian politicians react as usual: they criticize press leaks. Whoever dares to denounce the Belgian hush-hush policy has to be punished! In the meantime, Brussels’ officers who want to do their jobs are being constantly intimidated by the police department’s Internal Affaire and Comité P, which investigate every complaint against the officers. They are questioned for hours as if they are the real criminals.

  The young immigrant criminals charge the officers with racism almost every time they are arrested. As a consequence, many officers resign, become ill, or suffer from depression. The number of suicides in the Belgian police force is also higher than in neighboring countries.

  Being a police officer in Brussels is no longer a dream job. Nowadays, this profession seems more like “survival of the fittest.”

 3. seherezada
  19 ianuarie 2009

  Filmuletul ala e poveste de adormit copiii…
  Cat despre inabilitatea politiei de a controla anumite zone din Europa..hmm, nu asta se spune si de zonele in care stau romanii nostri? Vezi Italia, Franta.

 4. costin
  19 ianuarie 2009

  seherezada,

  filmul ala este intradevar o poveste de adormit copii… copii care nu stiu sa citeasca, pentru ca in articol este explicat cine este cel care l-a facut si de ce. Articolul este din unul din cele mai importante saptaminale belgiene, nu este nevoie sa ma crezi pe mine pe cuvint.

  apoi, povestea cu romanii nostri din Italia, Franta, Spania… comparatia asta e simplista si in dorul lelii (ca si comentariul tau de altfel ???? ) pentru ca nu cred ca romanii se aciuiaza in anumite cartiere in care daca politia intra este atacata. Nu imi spune de taberele de tigani din jurul Romei ca exista termen de comparatie. Si romanii nostrii nu reprezinta o amenintare terorista, asta fiind si subiectul articolului.

 5. seherezada
  19 ianuarie 2009

  Ok, am inteles, oricine nu arunca cu pietre in musulmani vorbeste in dorul lelii, simplist, ca sa zic asa ????
  Nu ti-ai gasit persoana justa, eu chiar sunt f pornita pe musulmani, nu imi plac si vreau sa ii trimit la origini, dar filmul ala e o facatura.

  Am fost in It in vizita si cat am stat acolo am auzit la stiri non stop de ceea ce fac romanii, in fiecare zi, timp de multe saptamani, oare e chiar asa??? Sunt oare infractorii din Italia doar romani?

 6. Imperialistu'
  19 ianuarie 2009

  Nu, dar o buna parte din ei sunt romani. Hai, Seherezada, sa nu fim copii, chiar nu stim ce poate pielea alor nostri? O multime de romani s-au dus in Italia sa fure si sa dea in cap. Atentie, vorbesc despre romani, adica nu despre acea minoritate mai colorata care a impanzint Europa cu corturile. Am avut amici care aveau legaturi cu bande de hoti care operau in Italia. Si nu, nu faceau parte din lumpenproletariat, ci erau membri ai unor familii bune. Oameni de la care ai fi avut pretentii si care nu aveau nici o jena in a folosi lucruri furate. Ba chiar se laudau cu asta.

  In ceea ce priveste Ummah, nu inteleg ce ti se pare atat de incredibil. N-ai mai auzit pana acum de no-go zones? Ele exista peste tot. In Franta, in Belgia, in Olanda, in Suedia, in M. Britanie. Uite, imagini din Belgia.

  De astialalti ce mai zici?

 7. costin
  19 ianuarie 2009

  sherezada,

  crezi ca e facatura… foarte bine ca nu iei de-a gata ce zic sau ce arat. vezi ca articolul are si traducere in engleza cu linkuri si din link in link iti poti face o idee mai clara.

  „oricine nu arunca cu pietre in musulmani vorbeste in dorul lelii, simplist, ca sa zic asa”, nu, pt ca nu arunca nimeni cu pietre in musulmani si nici nu mi-as dori…

 8. emil
  19 ianuarie 2009

  Inca o facatura.
  Miscare islamista din Somalia. Scopul declarat: dupa Somalia, raspindirea islamului in toata lumea, inclusiv Europa; refacerea Califatului; shari’a pentru toata lumea, apoi pace si armonie intre popoare.

  Mai vrei, iti mai arat si alte facaturi, din alte parti. Toate au in comun aceeasi tema – islamul trebuie sa cucereasca lumea. Sigur, daca iti spune chestia asta un somalez, algerian, marocan, egiptean, sirian, saudit, iranian sau pakistanez de la el de acasa, nu ti se pare facatura. Daca insa un musulman iti spune acelasi lucru din Belgia, devine brusc o facatura. In baza carei logici? 9. seherezada
  19 ianuarie 2009

  Eu nu am negat nimic din „idealurile” islamistilor…nu stiu de ce sunteti atat de sensibili, neg DOAR veridicitatea acelui filmulet, daca gresesc, mea culpa, insa nu cred ca acel personaj este real, mi se pare o inscenare, baiatul acela numai fata de terorist wannabe nu are.

  Imperialistu, in It chiar nu mai sunt savarsite infractiuni de catre alte natii?? Ma indoiesc! E frustrant sa vezi la stiri ca doar romanii au dres si au facut in timp ce alte popoare considerate infractoare nu demult, ex Albania, s-au reabilitat.

 10. Imperialistu'
  19 ianuarie 2009

  Crezi ca in articol am publicat un clip dubios; din punctul meu de vedere, pare a fi veridic. Daca gresesc, imi cer scuze, sper ca iti dai seama ca nu vrem sa umblam cu cioara vopsita, dar draga seherezada, in mesajul meu anterior am inclus cateva videoclipuri care sigur nu sunt facaturi, filmate in Belgia. Islamismul este prezent in Belgia, sa nu ne pierdem in detalii.

  In ceea ce priveste infrationalitatea romana din Italia, sigur ca nu este singura, dar ea exista si este demna de luat in seama. Nu trebuie trecut cu vederea si ca este mult mai usor sa dai in romani decat sa dai in marocani. ROmanii sunt albi, cum bine observa un ziarist spaniol acum cativa ani, si nu poti fi acuzat de rasism; nu detoneaza nimic prin nici o gara, nu urla Allah Akhbar si nu au potential de jihad. Cu marocanii, cu algerienii, chiar si cu albanezii (euro-musulmani mafioti), situatia e cu totul alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian