FUNDATIA IOAN BARBUS

Primul Ministru Hamas declară “victoria”

prim-ministrul-hamas

Ismail Haniyeh, Prim Ministrul Hamas:

“Inamicul nu a reuşit să îşi atingă obiectivele”, a spus Ismail Haniyeh, principalul lider Hamas din teritoriu, într-un discurs la televiziunea Hamas.

Deşi a numit războiul în care au murit mai mult de 1300 de oameni din Gaza şi 13 israelieni o “victorie populară” pentru palestinieni, Haniyeh a spus că decizia Hamas de a declara armistiţiu duminică a fost înţeleaptă şi responsabilă.

Decizia de a accepta armistiţiul Israelului a fost cu adevărat înţeleaptă în cazul în care nu îşi dorea cumva ca Hamas să fie complet anihilată de armata israeliană. Îndrăznim să considerăm că “victoria populară” este şi o victorie personală a lui Haniyeh, din moment ce se mai află încă în viaţă, spre deosebire de unii din colegii săi de “rezistenţă antisionistă”.

hezbolah-nasrallah

Într-un mod asemanator, Hassan Nasrallah a strigat “victorie!” după intervenţia israeliană din Liban din vara lui 2006, “victorie” care i-a costat pe cei din Hezbollah 600 de oameni şi a dus la uciderea a 1200 de libanezi şi la distrugeri în valoare de miliarde de euro.

Victoria Hezbollah

„Victoria” Hezbollah făcea 121 de victime israeliene. „Victoria” Hamas a făcut 13.

În ceea ce priveşte moartea copiilor, ea este mai mult decât acceptată, este de-a dreptul urmărită. Islamistul a înţeles foarte bine puterea mass-media şi este perfect conştient de cât de sensibil este occidentalul la moartea unor copii. Nu degeaba Hamas se mândreşte că a creat o adevărată industrie a morţii.

Pentru jihadişti, declararea victoriei la sfîrşitul unui conflict în care nu au fost complet anihilaţi este o adevărată tradiţie. Ultimul care rămîne viu, iese din gaura de şarpe unde s-a ascuns de frica necredinciosului şi strigă “VICTORIE!”. Apoi se reîntoarce la ce ştie să facă mai bine: jihad fi sabil Allah, jihad în numele lui Allah.

referinţe: Occidentalsoapbox
mulţumiri: imperialistu’

Actualizare (Imperialistu’)
E randul lui Khaled Mashal.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian