FUNDATIA IOAN BARBUS

Referendum în Croația privitor la instituția căsătoriei

Duminică a avut loc un referendum național, în care electoratul a avut de răspuns la o singură întrebare:

„Sunteți de acord cu introducerea unei clauze in constituția Republicii Croația cu scopul de defini căsătoria drept uniunea pe viață dintre un bărbat și o femeie?”

65.8% dintre participanții la referendum au răspuns DA, iar 33.5% au răspuns NU.

Detalii și modalități diferite de tratare a subiectului în aceste două articole:

Croatia: Overwhelming majority votes for constitutional recognition of natural marriage
Croatians vote to ban same-sex marriage

Tot în temă, propun spre (re)citire acest articol din luna iulie:

Minciunile activismului LGBT prezentate ca adevăr cititorilor HotNews.ro

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

  1. Bogdan Calehari
    3 decembrie 2013

    In jurul miscarii „In numele familiei”, care sustine familia heterosexuala, in Croatia s-a format in ultimul an o miscare conservatoare ce pune multe probleme coalitei de stanga -„dreapta” (polarizata in jurul Partidului Social Democrat) ce conduce tara. Miscarea „In numele familiei” a reusit sa stranga cele 700000 de semnaturi necesare declansarii unui referendum, impotrivindu-se astfel revolutiei culturale declansata de socialistii si popularii croati. Inspirata de Tea-Party-ul american, miscarea croata cere ca mariajul sa fie definit in constitutia tarii ca uniunea exclusiva intre barbat si femeie. Impotriva referendumului s-au ridicat la lupta, bineinteles, organizatiile pentru apararea drepturilor omului(!) – care, probabil, nu-i mai considera oameni decat pe homosexuali – si cele pentru apararea drepturilor minoritatilor ( majoritatea putandu-se lipsi de ele). Ele au fost sustinute nu numai de socialisti, ci, asa cum e la moda de ceva timp si de „dreapta” croata, adica de Partidul Popular Croat, care face parte din coalitia guvernamentala! Acesta a aratat ca initiativa miscarii „In numele familiei” pune in pericol „drepturile cetatenilor croati”!! Curtea Constitutionala croata s-a pronuntat insa in favoarea desfasurari referendumului. Presa progresista croata si europeana deplange viitorul sumbru ce paste Croatia, si anume reintoarcerea la valorile traditionale si morale: familie, religie, natiune!!
    Daca miscarea „In numele familiei” nu se va transforma in partid, cu siguranta ca, in timp, socialistii si popularii vor reusi sa readuca poporul croat pe calea cea dreapta, spre viitor, impiedicandu-l de a mai umbla melancolic pe cararile milenare ale trecutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian