FUNDATIA IOAN BARBUS

Revelion à la française, Ediţia 2009 – 2010, un nou an de „calm relativ”

Masini incendiate de revelionÎn noaptea revelionului de acum un an, pe tot teritoriul Franţei au fost incendiate 1.147 de maşini. Acea noapte fost descrisă de autorităţi drept una de „calm relativ”. Pentru menţinerea „calmului” pe teritoriul Franţei acum un an au fost mobilizaţi 35.000 de poliţişti şi s-au făcut 288 de arestări.

În noaptea revelionului 2009-2010 noi culmi de „calm relativ” au fost atinse, un nou record de coeziune socială a fost atins. Au fost incendiate doar 1.137 de maşini, cu 10 mai puţin ca anul trecut, asta mulţumită celor 45.000 de poliţişti mobilizaţi şi a celor 549 de arestări.

Cincinalul la „calm relativ” a fost bineînţeles depăşit de autorităţile franceze prin faptul că, spre deosebire de anul trecut, nu au existat confruntări directe cu poliţia iar „puţinele conflicte care au avut totuşi loc, au fost aduse imediat sub control”.

Reuters: Hundreds of cars torched in France at New Year

Ceea ce nu spune articolul Reuters, fapt cunoscut dar ingnorat (poate dispare), este că piromanii numiţi neutru „youths”, sînt tinerii imigranţi musulmani. În Franţa aceştia incendiază maşini pe toată perioada anului, dar de revelion numărul incidentelor este mult mai mare.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

9 comentarii

 1. george
  3 ianuarie 2010

  In Franta nu numai tinerii musulmani dau foc la masini, miscarile de extrema stanga fac acelasi lucru. De fapt moda in sine dateaza daca nu mai insel de la 1968.

 2. costin
  3 ianuarie 2010

  George,
  e adevarat, dar intre timp revolutionarii de la 68 au ajuns politicieni si au delegat sarcina incendierii masinilor tinerilor „youths/jeunes” musulmani (nu exclusiv, dar in general) :
  http://sweetness-light.com/arc…..t-intifada

 3. Corneliu
  3 ianuarie 2010

  Europenii nu vor sa se trezeasca.
  Semnalele de pana acum ar fi trebuit sa fie arhisuficiente.
  In schimb, dintr-o idioata corectitudine politica si bazati pe ideologii la fel de idioate provenite din propriul trecut fanatic, europenii „buni la suflet” combat tocmai pe cei care se lupta din greu impotriva agresivitatii islamului radical sau pe cei care resping cu curaj incercarile lumii islamice de a-i lichida, respectiv SUA si Israelul.
  A nu se uita ca americanii, detestati cu atata „superioritate europeana”, au salvat in secolul trecut de doua ori Europa oportunista si ipocrita de la prabusire, iar Israelul detestat cel putin tot atata, atrage prin pozitia sa geopolitica de la portile Europei o buna parte din energiile islamului agresiv care altfel s-ar revarsa asupra ei cu mai multa forta.

 4. Imperialistu'
  3 ianuarie 2010

  Europenii se vor trezi la un moment dat, problema e ca s-ar putea ca atunci sa fie prea tarziu pentru a mai apela la o solutie ce va evita varsarea de sange. Impresia mea e a aceea ca apostolii corectitudinii politice pregatesc, intentionat sau nu, un masacru de proportii continentale.

 5. vlad
  3 ianuarie 2010

  nuuu, chiar crezi ca vor sange? vezi sa nu cazi prea mult in conspirationism ;)

 6. Imperialistu'
  3 ianuarie 2010

  Unii dintre ei sigur vor sa platim pentru pacatele „omului alb”. Nu subestima ideologia.

 7. vlad
  3 ianuarie 2010

  s-o subestimez? este pervertirea logicii bunului-simt. la tot pasul. cum as putea-o subestima?
  era vorba de o anume retorica

 8. Anca Cernea
  3 ianuarie 2010

  Bucurați-vă și vă veseliți. Reveionul ăsta a fost liniștit în Franța. Au fost incendiate de jeunes numai 1 067 mașini (cu 10% mai puțin decât în 2012, când au ars 1 193 autoturisme), s-a felicitat ministrul socialist de interne Manuel Valls. Semne bune anul are.
  http://www.telegraph.co.uk/new…..rance.html

 9. Vlad M.
  3 ianuarie 2010

  Doar 1000? Hai ca a fost chiar frumos. Se vede ca Franta e condusa de socialismul biruitor si unificator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian