FUNDATIA IOAN BARBUS

Hamburgerul și șaorma, pe lista de vicii

Cheesburger-ul si McPuisor-ul de la McDonald’s, inelele de ceapa si aripioarele picante de la KFC, shaorma de la Dristor sunt puse pe lista actualizata de pacate. Mancatul la fast-food este noul viciu ce trebuie taxat si reprimat in numele progresului.

Aflam, asadar, cu îngrijorare ca ministrul Sanatatii, udemeristul Cseke Attila, echivaleaza hamburgerul cu tutunul si alcoolul si pregateste o noua taxa:

„Similara taxei de viciu, noua taxa va reprezenta un procent din vanzarea produselor fast food, iar fondurile pe care le vom colecta vor fi utilizate pentru suplimentarea fondurilor necesare derularii programelor de sanatate, dar si a celor de investitii in infrastructura din sistem.”
Hotnews.ro: Ministerul Sanatatii vrea sa introduca taxa pe produsele fast-food

Pana la sfarsitul anilor ’90, tema era obsesia stangii national-comuniste. Iata ca idealurile nobile privind alimentatia rationala ale lui Nicolae Ceausescu (PCR) si Iulian Mincu (PCR, PDSR, PRM) nu au putut fi întinate de imperialisti americani precum fratii McDonald, agentul Ray Kroc, ori colonelul Harland Sanders. Au fost preluate de stânga liberalo-udemerista, observati ca cele mai nastrusnice idei sunt promovate de tripleta Cseke-CsibiKorodi.

Altfel, lupta asta pentru „alimentie rationala”, e foarte profitabila intr-un mix-politico-economico-mediatic aflam scandalizati de la schmoukiz: Dieta Mencinicopschi: mancarea ar putea sa va faca rau, mai bine cumparati doctoriile astea.

Ray Kroc (1902-1984), „an ardent political conservative”, a preluat în 1954 afacerea fratilor Mac si Dick McDonald. Ei aveau un restaurant in Califfornia, destinat servirii rapide a soferilor. Inainte de a dezvolta afacerea McDonald’s, la sfarsitul primului razboi mondial, Ray Kroc s-a inrolat sofer pe ambulata, a fost distribuitor de pahare si farfurii de hârtie, pianist de jazz, a lucarat la un radio local, si a fost distribuitor de multi-mixere de facut shake.

Inainte de infiintarea KFC, Colonelul Sanders (1890-1980) a lucrat la o ferma in Greenwood., a fost conductor de tramvai, soldat in Cuba, pompier, a studiat si practicat dreptul, a vandut asigurari, a lucrat pe un vapor. La 40 de ani a inceput sa gateasca pentru calatorii infometati care se opreau la benzinaria sa in Corbin, Kentucky. (Sursa kfc.ro

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian