FUNDATIA IOAN BARBUS

Scrisoarea unei iraniene către Președintele Franței

Scrisoarea unei franțuzoaice musulmane cu rădăcini iraniene către președintele socialist al Franței, François Hollande. Shahla Pahlavi, o femeie perfect cultivată,  scrutează viitorul cu multă luciditate și vorbește despre politicianismul administrației Hollande care încurajează avântul islamismului în Franța .


Doamna Shahla Pahlavi

Domnului Președinte al Republicii
Palatul Elysee
55, Rue du faubourg Saint-Honore
75008 Paris

26 iulie 2013

Domnule Președinte

Sunt de origine iraniană, născută în 1964 în provincia Markazi, am ajuns în Franta în 1982, fugind din Republica Islamică a lui Khomeini.

Eram cea mai mare dintre 4 frați. A trebuit să fugim de regimul lui Khomeiny deoarece tatăl meu a fost arestat de Gardienii Revoluției, torturat, judecat, castrat și decapitat.

Mama mea a fost arestată și violată de 54 de ori, și-a pierdut ovarele. Eu aveam la vremea aceea 14 ani, sora mea 12 și frații mei 10 și 8 ani. Sora mea și cu mine am fost violate în 10 reprize, sora mea murind. Ne-au deposedat de toate bunurile și noi a trebuit sa purtăm niqab [nota mea: un veșmânt negru, care acopera femeile din cap până-n picioare, lasând liberă doar o fantă îngusta în dreptul ochilor].

Am reușit, mama, frații mei și cu mine să fugim din Teheran, pentru a ne refugia la unul din verii noștri din provincia Islam.

Profitând de conflictul cu Irakul, vărul meu și familia mea am fugit din Iran prin Turcia, din fericire vărul meu era un om de afaceri cu relații și mai ales prieteni în Turcia.

Sunt cetățean francez din 1996 și sunt mândră de asta, am putut să fac studii superioare, am acum o bună situație financiară, o familie, un soț francez și 2 copii. Și pot să afirm că franceziii nu sunt rasiști, în marea lor majoritate.

Va scriu această scrisoare, domnule președinte, pentru a vă atrage atenția asupra erorilor pe care le faceți față de islamiști, le faceți jocul din motive pur clientelare și electorale.

Eu sunt musulmană, nepracticantă, dar datoria mea este să trag un mare semnal de alarmă asupra acestui extremism islamic care, precum ciuma, se răspândește în țara noastră.

Să văd din ce în ce mai multe femei cu văl islamic în țara noastră îmi îngheață sângele și îmi readuce dureroase amintiri. Este o atingere adusă demnității femeilor, chiar dacă în fața camerelor de luat vederi vor spune ca este alegerea lor, aceste cuvinte sunt false și nu sunt decât iluzii.

Cunosc multe femei care poartă văl, toate o fac din constrângere, sunt victime ale șantajului și a amenințării cu moartea. Opt dintre prietenele mele au dispărut, în urma refuzului de a purta vălul.

Căsătoriile obligatorii, forțate, au crescut cu mai mult de 20% în 2012, fiind estimate la circa 80.000.

Domnule presedinte, din motive clientelare și electorale, nu trebuie în niciun caz să cedați santajului musulmanilor. Faptul ca Dl. Valls [nota mea: Ministru de interne între 2012 și 2014, actualmente Prim-ministrul Franței] a primit femei cu văl, totalmente manipulate de către soți, este un scandal și o atingere adusă libertatilor fundamentale ale femeii.

Doamna Najat Vallaud Belkacem, ministrul drepturilor femeii, când primiește asemenea femei aduce atingere demnității femeii pe care, cică, o apără, și dă dreptate integriștilor. I-am scris 4 scrisori care au rămas făra răspuns și i-am cerut o întrevedere pe care până la urmă nu am primit-o.

Este adevărat că 85% din populația musulmană a votat pentru dvs, dar nu încercați să păstrați acest electorat acceptându-i toate dorințele. Religia și politica nu vor face niciodată casă bună. Dvs. puneți acum în pericol libertatea femeilor, vă obligați compatrioții sa manânce halal [nota mea: mâncare care respectă perceptele Coranului], le impuneți la telejurnal Ramadanul, chestiuni care nu fac titlurile ziarelor. Impuneți în școli meniuri halal, suprimați în creșe, grădinițe și școli desenele cu purceluși și purcelușii-pușculiță sub pretextul că sunt însemne islamofobe. Toate acestea sunt absurde și periculoase pentru democrația noastră.

Cu riscul de a vă șoca, vă spun că acești oameni sunt manipulatori care se refugiază în spatele rasismului și islamofobiei, dar în fapt ei vor să ne impună religia lor, regulile și obiceiurile lor. Pentru ei, timpul este o noțiune derizorie, au timpul de partea lor, să zicem că le ia 10, 20 de ani sau mai mult să ajunga la țelul lor. Mai ales în Franta, unde voi, politicienii, sunteți mai interesați de carierele voastre decât de viitorul Franței.

Atitudinile voastre clientelare nu vor face altceva decât să amplifice ura și să crească rasismul, oamenii ajung la capătul răbdării, faptul de a vedea că celor de confesiune musulmană puterea le acordă mai multă atenție decat francezilor get-beget, îi exasperează. 

Politicienii spun că integrarea pe care o faceți și pe care au făcut-o și predecesorii Dvs este lamentabilă. E bine de știut că nu poporul care primește trebuie să se integreze printre noii veniți, ci noii veniți trebuie să se integreze. Asistăm la un izolaționism identitar care se combină cu o violentă întoarcere la sursele culturale ale societăților-sursă a imigrației, iar acest izolaționism își găsește transpunerea produce efecte pe teriroriul care-i găzduiește. Mai este și faptul că noi gândim că toată lumea are darul integrării, ceea ce este imposibil. Unii imigranți nu vor dori sau nu vor putea niciodată să se integreze. Mulți, și nu trebuie să ne fie frică să o spunem, au venit în Franța pentru a profita de politica socială de aici, s-o spunem cinstit, cea mai avantajoasă din lume pentru beneficiari.

În plus, trebuie să vorbim și despre tabu-ul legat de rata natalității, tabu din cauza căruia ne prefacem a crede că un copil educat în mijlocul unei familii cu mulți copii, cu părinți care nu dețin nici nivelul de educație, nici nu stăpânesc codurile societății franceze, ar putea să reușească în timp la fel de bine ca un copil educat într-o familie cu un număr rezonabil de copii și unde părinții se ocupă suficient de răspunderile lor, dintre care cele mai importante sunt grija pentru copil și ascultarea nevoilor sale pentru o dezvoltare armonioasă în sânul societății noastre. E bine de știut, fără supărare, domnule Președinte, că pentru acești oameni a face copii este un venit financiar deloc de neglijat, unii ajungând să primeasca până la 20.000 euro în ajutoare de tot felul.

Contrar studiilor realizate la începuturile imigrației intra-europene, azi se impune să vorbim despre integrarea urmașilor imigranților de primă generație, deoarece degradarea în timp a integrării este o realitate care se măsoară zilnic. Se măsoară prin refuzul de a utiliza franceza în viața ed zi cu zi, inclusiv în timpul recreațiilor școlare. Se măsoară prin repunerea în discuție a neutralității religioase în universități, în întreprinderi, în spitale. Se măsoară prin luptele tribale care au loc în cartierele unde diferite etnii se înfruntă până la moarte. Această degradare a fost de altfel consemnată de un număr de cercetători, dintre care, recent, Hugues Lagrange, în opera sa ”Negarea culturilor” unde scrie că asistăm la “o reînrădacinare a celei de-a treia sau a patra generație de imigranți în cultura părinților lor și a țărilor de origine”.

Ceea ce exasperează, de asemenea, pe francezi, în contextul religios, este nu numai că li se impune să mănânce halal, dar astăzi, în Franta, se distrug biserici deoarece costă prea scump întreținerea lor de către primarie, iar în locul lor se construiesc moschei, a căror intreținere intră, ca loc de cult, tot în sarcina primăriei!

Nu uitați, domnule președinte, evenimentele care se petrec acum în Egipt, în Tunisia, unde tinerii bărbați și femei se bat și sunt uciși pentru a fi liberi, pentru a nu purta văl, pentru a putea să se sărute pe stradă, să danseze, să traiasca o viață ca în occident, în timp ce Dvs. și guvernul Dvs. deschideți ușa obscurantismului, din rațiuni electorale și populiste.

Continuați pe această cale și veți duce țara Dumneavoastră în intunericul niqab-urilor și fără îndoială o veți îndrepta către un razboi religios.

Iubesc Franța, țara mea de adopție, unde am putut să găsesc libertatea de expresie, libertatea gândirii, unde am putut studia, unde pot lucra și mânca pe măsura foamei mele.

Domnule președinte, v-aș sfătui să recitiți multe din operele filozofilor noștri francezi, atât cât mai este timp, și să vă gândiți la viitorul Franței, al copiilor nostri, al fiilor și fiicelor noastre și nu le impuneți, prin carierism, o viața dedicată obscurantismului religios. N-as vrea ca nepoții mei să fugă din Franța peste câțiva ani, așa cum eu a trebuit sa fug din Iran pentru a nu trăi sub teroare și sub jugul religiilor integriste.

Primiti, domnule presedinte, omagiul și respectul meu.
Dna Pahlavi

Le Journal de Montreal | Traducere și note: Camelia Poitas

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

2 comentarii

 1. tomi
  14 august 2014

  Din pacate aceasta scrisoare nu va ajuta la nimic, pana este vorba de putere se aleg toate mijloacele chiar daca aduc pacoste tarii.
  Islamul nu este o religie, este un blestem. Clericii islamisti, hamami, profita de analfabetismul de 90% al musulmanilor si citesc coranul in moschei in felul si tonul pe care si ei le primesc de la extremisti. Prin citirea coranului crima devine o cinste, a ucide un evreu sau un crestin da maretie criminalului si dreptul la 72 de fecioare in rai. Desigur ca aceste tampenii nu apar nicaieri in coran, insa sant crezute de marea majoritate al islamicilor, creaturi cu un intelec redus, firi impulsive si violente, vicleni insa spre asi atinge scopurile. Ati prezentat poza din frontul textului-este metoda de executie a femeilor infidele, adica o lege barbara, ajunge ca cineva din ura sa arunce sotului vorba ca ar fi fost inselat, nu se duce nici o verificare a insinuarii, se aduna tot satul, femeia este ingropata pana la brau in pamant sa nu se poata apara si din cercul de arabi facut in jur vine o ploaie de bolovani peste nenorocita pana corpul devine un bloc de carne de nerecunoscut, se moare incet si in chinuri groaznice. Sotul victimei si copii trebuie sa participe si ei la aruncatul cu bolovani. Dreptul de a participa la acest macabru ritual revine doar barbatilor, islamul fiind una din singurele religii care elimina absolut toate drepturile femeilor, in cazul ca o femeie este ucisa, nici macar nu se procedeaza la vreo ancheta, a ucide o femeie nu se considera crima. Executiile de acest gen erau practicate si de turci, care nu se tin arabi, insa islamul ca baza a credintei turce ii face la fel de periculosi lumii libere ca tot islamul mondial. Dovada cea mai recenta si cumplita al cruzimii islamului extremist este nasterea califatului ISIS in nordul Irakului si nord estul Siriei, sant exterminate localitati intregi, mii de morti, copii, femei, nu ramane nimeni in viata pe unde trec aceste canalii, satanele islamului.

 2. Gigel
  14 august 2014

  O scrisoare ciudata. Nu e exclus sa fie un fals. Ceea ce nu inseamna ca nu descrie realitatea din Franta.

  http://www.debunkersdehoax.org…..hollande-1
  http://sitamnesty.wordpress.co…..-hollande/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian