FUNDATIA IOAN BARBUS

Se anunță crize de roșmontanism în fața BNR și a McDonald’s Unirii

Ne-a fost forwardat un mail care a circulat în ultimele zile printre militanții anti-Roșia Montană. Îl puteți vedea mai jos, într-o formă puțin editată (am șters din imagine expeditorul și destinatarul). Din lectura sa reiese că pentru a mai condimenta nițel protestele din București, câțiva dintre activiștii ecologiști s-au gândit să introducă o doză de „originalitate” și au programat două reprize de leșin colectiv îmbinat cu împărțit de bilețele. Fabuloasa idee ar urma să fie pusă în scenă astăzi, pe 8 septembrie, în câteva zone-cheie ale capitalei: Banca Națională a României (aproape de Lipscani, centrul „intelectual” al grupului de protestari) și în față la McDonald’s Unirii, o altă zonă circulată. La un semnal sonor, unii participanți vor „leșina” și vor rămâne „leșinați” câtă vreme colegii lor împart mesaje scoase la imprimantă.

Veți spune că nu e nimic nou și că metoda a mai fost aplicată și de alții. E adevărat, dar în această chestiune originalitatea nu are nici un pic de importanță. Nimic nu este cu adevărat nou la protestatarii anti-minerit. Tot ceea ce spun și fac este o reluare a ceea ce au afirmat sau întreprins alții înaintea lor.

Luptă cu corporațiile. Jos cu Mac(!) Donald's!

Luptă cu corporațiile. Jos cu Mac(!) Donald’s!

Salut. Avem nevoie de oameni duminica, 8 septembrie, la ora 5, in centrul vechi Lipscani, in fata la Banca Nationala. Vom merge toti acolo pe la 5 fara 10 si la 5 se va auzi un semnal sonor de pe treptele din fata Bancii. La semnalul sonor toata lumea se va intinde pe jos simuland un lesin si va astepta pana la urmatorul semnal sonor (aprox 2 min) timp in care unii din noi vor imparti mesaje printate. Rog pe fiecare sa printeze mesajul lui impotriva aproiectului minier cu cianura. Ideea de baza este: „cianura va ucide generatiile viitoare” cu link-ul rosiamontana.org sub mesaj. Macar incercam. Avantajul flashmob-ului este ca e rapid si nu poate fi contracarat.

Apoi facem acelasi lucru la 18:00 fix la Unirea in fata la Mac Donalds. Semnalul sonor acolo vafi dat de pe treptele de la Mac Donalds (e cel mai populat loc, nu as fi vrut sa mentionez „Mec”-ul” )

*** Atentie, nu va fi protest, nu ne vom aduna toti intr-un loc, nu vom striga nimic, important este sa avem la noi multe bilete imprimate cu mesajul „Cianura va ucide generatiile viitoare” cu link-ul rosiamontana.org sub mesaj. Va trebuie sa fim cat mai larg distribuiti pentru impact vizual cat mai mare. Daca poate cineva sa printeze mai multe si sa dea si altora va rog.

*** NU PROTESTATI, NU SCANDATI, NU FACETI NIMIC IN AFARA DE INTINS PE JOS SI INMANAT BILETE IN TIMPUL SI DUPA FLASHMOB. ORICE ALTCEVA VA COMPROMITE EFECTUL.

*** DUPA FLASHMOB-UL DE LA BNR VOM DISPERSA IN LINISTE, IN DIRECTII DIFERITE SI NE VOM REVEDEA INTR-O ORA LA UNIREA. NU MERGETI GRUPATI, NU ATRAGETI ATENTIA, NU SCANDATI !

E puțin neclar cum cianura își va aplica planul criminal de a omorî generațiile următoare din patria noastră iubită. Pe ILD s-a explicat deja destul de bine care sunt șansele ca generațiile viitoare să sufere de pe urma cianurii: zero barat. Nemaivorbind de posibilitatea de a recicla apele cianurate, cianura are prostul obicei să dispară natural. Din păcate, faptele par să conteze tot mai puțin în fața unor oameni înarmați cu o ideologie militantă care-i apără de informație. La modă sunt exaltarea și indignarea idioată, întărite de necunoaștere.

Înainte de a desconsidera hotărârea care se află în spatele acestor demersuri, ar fi bine să țineți cont de faptul că pentru mulți dintre acești activiști eco, „apărarea Roșiei Montane” a devenit un scop în sine. Neavând nici un motiv mai serios pentru a trăi, acești oameni vor face spune și face orice pentru a se mai minți singuri că există un înțeles mai adânc al existenței lor „civice”.

Cam ăsta e nivelul în Piața Comunistă a Universității: „cianura ucide, sărăcia nu”.

Cam ăsta e nivelul în Piața Comunistă a Universității: „cianura ucide, sărăcia nu”.

Rămâne de văzut de văzut dacă ecologiștii își vor duce până la capăt planurile de a leșina în grup în fața Băncii Naționale și a McDonald’s-ului din Piața Unirii. Singura consolare e că dacă se vor face de râs încă o dată, măcar o vor face în tăcere și în praf.

P.S. Remarcați sila pe care autorul mail-ului o are față de lanțul de restaurante McDonald’s. Anarhiștii au o obsesie cu McDonald’s.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

Un comentariu

 1. Daniel Francesco
  8 septembrie 2013

  O alta criza de rosmontanism are loc pe Realitatea TV care i-a invitat pe Nicusor Dan, Costi Rogozanu, Vasile Ernu, Remus Cernea…

  Toata lumea este de acord cu:
  – jos capitalismul!
  – nu mineritului la Rosia Montana!
  – curentele ideologice nu mai sunt actuale (liberalismul, conservatorismul,…)!
  – hipsterii sunt constiinta natiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian