FUNDATIA IOAN BARBUS

Seismul eurofob zgâlțâie citadela de la Bruxelles

Pe 25 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul european, un puternic cutremur politic a lovit Bătrânul Continent. Epicentrul lui a fost localizat în perimentrul Londra, Paris, Copenhaga – un veritabil „triunghi al Bermudelor” în care dispar treptat speranțele forțelor progresiste (de „dreapta” sau de stânga) într-un viitor liniștit al Uniunii Europene, viitor controlat de o elită birocratică și supus preceptelor Corectitudinii Politice.

Unda de șoc a fost resimțită și în alte țări ale Uniunii: din Austria – unde „extrema dreaptă” reprezentată de Partidul Libertății (FPÖ) a obținut 19,9% din sufragii (cu 5% mai mult decât în 2009), clasându-se astfel pe locul trei după creștin-democrați și social-democrați – până în Polonia, unde micuțul partid eurofob Congresul Noii Drepte (KNP), condus de Janusz Korvin Mikke (matematician și fost disident anticomunist) a obținut 7,2% din voturi și dreptul de a avea 4 deputați în Parlamentul european. Ei vor încerca să îndeplinească planul lui Korvin Mikke, anume acela „de a dărâma UE din interior”.

Și dacă în Olanda Geert Wilders și Partidul pentru Libertate (PVV), marii favoriți, s-au clasat în cele din urmă doar pe locul trei, cu 13,2% din voturi, păstrându-și totuși cele 4 locuri obținute în 2009, în Germania partidul anti-euro creat în urmă cu un an a obținut 6,5% din sufragii și își va trimite reprezentanții la Strasbourg.

United Kingdom Independence Party (UKIP) din Marea Britanie este marele câștigător al alegerilor, partidul condus de Nigel Farage obținând un scor istoric – 27,5%! Este pentru prima oară, din 1910 și până acum, când nici laburiștii (locul 2 cu 25,4%) și nici conservatorii (23,9%), n-au câștigat niște alegeri în Regatul Unit.

Comentând expansiunea electorală a „extremei drepte” în Europa și impresionanta străpungere a fortificațiilor citadelei parlamentare de la Strasbourg, Angela Merkel a spus: „Este spectaculos, dar regretabil”. Despre cât de surprinzătoare și regretabilă este pasivitatea complice afișată de Germania în fața expansiunii teritoriale a „prădătorului” de la Kremlin, doamna Merkel n-a spus nimic.

Nigel Farage și UKIP au obținut victoria militând pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și stoparea totală a valului imigrațional cu toate că, înaintea alegerilor, conservatorul David Cameron anunțase în cadrul unui discurs considerat istoric – ce a amintit ascultătorilor de celebrul discurs al marelui politician conservator Enoch Powell – că intenționeaza stoparea imigrației în Marea Britanie. Neimpresionat, Nigel Farage a răspuns imediat: „Este praf în ochi. Singura cale de a stopa imigrația în masă din statele UE și de a preveni abuzurile asupra Sistemului de asistență socială britanic, este părăsirea Uniunii Europene”.

David Cameron a declarat pe 26 mai:

„Oamenii sunt profund nemulțumiți de Uniunea Europeană”. El a continuat, spunând: „Ei vor o schimbare, și în ceea ce mă privește mesajul a fost recepționat și înțeles pe deplin… Dacă vreți un referendum asupra Europei, dacă acest lucru este cel mai important pentru voi, nu este decât un partid și un potențial prim ministru care îl pot organiza. Laburiștii și Liberal-Democrații nu vor acest referendum, iar UKIP nu îl poate realiza.”

David Cameron, premier pretins conservator al Marii Britanii.
David Cameron, premier pretins conservator al Marii Britanii.

Este vizibilă deturnarea (datorată „seismului” din 25 mai) onorabilului Cameron din drumul său spre Centru-Stânga și deplasarea sa forțată către „extrema dreaptă”. Și asta pentru că azi numai un „extremist de dreapta” poate vorbi despre organizarea unui referendum, în care voința celor care votează să fie și ascultată. Din fericire, în acest moment doar într-o singură țară (Elveția) „extremiștii de dreapta” își fac de cap, organizând referendumuri pentru a se supune deciziei cetățenilor.

În Danemarca, Partidul Popular Danez este considerat și el, din cauza politicii sale anti-imigraționiste, un partid de extremă dreaptă. Lucrul acesta nu i-a oprit pe 23 % dintre cetățenii danezi prezenți la urne să-l voteze, propulsându-l astfel pe primul loc înaintea social-democraților aflați la putere, care cu 20,2% din sufragii s-au clasat pe locul secund. Rămâne un mister cum au ajuns civilizații, pacifiștii și umaniștii cetățeni ai Danemarcei, cei care s-au opus cu un remarcabil spirit civic acțiunilor declanșate de către ocupanții naziști împotriva evreilor danezi, să sprijine acum ascensiunea „extremei drepte”. Spun asta pentru că cei câteva sute de mii de imigranți musulmani – care consumă peste 40% din fondurile alocate asistenței sociale, în timp ce își manifestă deschis intoleranța religioasă, anti-semitismul și spiritul anti-occidental – nu au, bineînțeles, nici o legatură cu șocanta schimbare a mentalității daneze.

Ziua de 25 mai a marcat în Franța „eșecul unei întregi țări”, așa cum remarca cotidianul Liberation, iar noaptea ce i-a urmat a fost o noapte albă și pentru ultracunoscutul politician franco-german Daniel Cohn Bendit. Era și normal din moment ce, pentru prima dată în istoria Franței, alegătorii au votat și au plasat pe primul loc un partid etichetat ca xenofob, rasist și populist, adică de extremă dreaptă.

Pe 25 mai, Frontul Național – partidul condus de Marine Le Pen – a câștigat alegerile cu 24,85%, devansând Uniunea Mișcării Populare (UMP), ce a reușit să obțina 20,8% și Partidul Socialist, care s-a cățărat epuizat pe ultima treaptă a podiumului cu doar 13,98% din voturile exprimate. Participarea la vot – 42,43%. Partidul Socialist Francez a reușit astfel un rezultat istoric, dar în sens negativ, scorul electoral obținut fiind cel mai slab din istoria participărilor sale la alegerile euro-parlamentare. Ca urmare a înfrângerii electorale, domnul Jean-François Copé, președintele UMP (PDL-ul francezilor) și-a dat demisia, dovedind astfel că mai bine este să te cheme uneori Vasile decât Jean-François.

Daniel Cohn Bendit
Daniel Cohn Bendit

Era normal atunci ca Daniel Cohn-Bendit – fanaticul anti-naționalist și federalist european – să petreacă o noapte de coșmar, el fiind, încă din vremea când era considerat una dintre vedetele „verzilor” germani, un adept necondiționat al imigrării în masă, deoarece numai aceasta putea aduce schimbarea mult visată de Stânga. Noi, Verzii, spunea el atunci, trebuie să luptăm pentru ca un număr maxim de străini să se instaleze în Germania. Când vor fi în Germania, trebuie să luptăm pentru ca ei să obţină dreptul de vot. Când acest obiectiv va fi atins, vom avea un număr suficient de alegători pentru a schimba această ţară. Ajuns liderul și „locomotiva electorală” a ecologiștilor francezi, el a continuat să susțină politica unei imigrații fără limite, cea mai sigură metodă de a submina din temelii păcătoasa civilizație occidentală, ignobila creație a omului alb.

„Din această cauză noi spunem: trebuie oprită imigraţia pentru că altfel vor intra în şomaj noi muncitori. Precizez cu fermitate: trebuie stopată imigraţia oficială şi clandestină. Trebuie rezolvată astfel importanta problemă pusă, în viaţa comunităţii locale franceze, de imigrație. Se găsesc ingrămădiţi, în ceea ce putem numi foarte bine ghetouri, muncitori şi familii cu limbi şi cu moduri de viaţă diferite. Aceasta creează tensiuni şi uneori ciocniri între imigranţii din ţări diferite. Această situaţie face dificilă relaţia lor cu francezii. Când concentrarea populaţiei devine atât de puternică, criza locuinţelor se agravează, numeroasele familii de imigranţi cad în mizerie şi cheltuielile devin insuportabile pentru bugetele locale.”

Vremurile când Georges Marchais – secretarul general al Partidului Comunist Francez – scria în ziarul L’Humanité aceste rânduri, fără să fie și hulit pentru asta, au apus definitiv.

Că este anacronic și riscant să mai vorbești așa ne convingem azi, când Marine Le Pen este considerată xenofobă, rasistă și populistă deși transmite același mesaj ca Georges Marchais în 1981, sau Charles De Gaulle în anii ’60, atunci când acesta spunea:

Noi suntem înainte de toate un popor de rasă albă, de cultură greacă şi latină şi de religie creştină. Astea nu sunt poveşti! Ia-ţi văzut pe musulmani? Le-aţi privit turbanele şi djelabalele? Vedeţi bine că nu sunt francezi! Arabii sunt arabi, francezii sunt francezi! Credeţi că organismul francez poate să absoarbă zece milioane de musulmani, care mâine vor fi douăzeci de milioane şi poimâine patruzeci?”

Vestea victoriei „fasciștilor” conduși de Marine Le Pen (urmașa lui Georges Marchais și De Gaulle) l-a făcut pe tovarășul Jean-Luc Mélenchon, șeful Partidului Comunist Francez și liderul Frontului de Stânga, să treacă printr-un șoc emoțional greu de uitat. Cu lacrimi în ochi și glas sugrumat de durere, el a adresat pe FranceTV un cutremurător apel Franței și proletariatului ei:

„Hai Franța, hai frumoasa mea țară! Haideți muncitori, veniți-vă în fire! Nu lăsați ca toate acestea să fie făcute în numele vostru! Nu permiteți ca Franța să fie altceva decât ceea ce este ea în inima lumii întregi.“

Prea târziu! Potrivit institutelor de sondaj, 38% dintre funcționarii și 43% dintre muncitorii francezi au votat pe 25 mai cu Frontul Național. Chiar și acele orașe recunoscute ca bastioane ale stângii franceze au căzut unul după altul, partidul anti-imigrație obținând acolo primul loc.

Este foarte posibil ca „muncitorii francezi” apelați de Jean Luc Melenchon să nu fi uitat declarațiile acestuia la adresa Franței și a cetățenilor ei „de baștină”, făcute anul trecut. „Nu pot să supraviețuiesc când în jurul meu sunt numai blonzi cu ochi albaștri… este peste puterile mele”, a spus șeful comuniștilor francezi nu înainte de a-i numi pe normanzi alcoolici și pe ceilalți francezi arierați. Se pare că, uneori, nu toate inimile bat pentru Franța.

Jean Luc Melenchon nu poate fi considerat rasist și nici deputatul socialist Thomas Thevenoud, cel care remarca recent, cu mândrie, într-o emisiune televizată: „Franța este o mare națiune neagră”. Se știe, reprezentanții Stângii n-au cum să fie rasiști din moment ce ei sunt corecți politic.

Pentru proeminenta reprezentantă a socialiștilor francezi, Ségolène Royale, ministrul Ecologiei și al Energiei, rezultatul obținut de Frontul Național reprezintă un „șoc la scară mondială”. „În această seară cetățenii lumii și cetățenii europeni au văzut că în Franța, un alegător din patru, a votat pentru un partid violent anti-european”, a declarat ea la TF1.

Wolfgang Schäuble, ministrul german de finanțe.
Wolfgang Schäuble, ministrul german de finanțe.

Ministrul de finanțe al Germaniei, creștin-democratul Wolfgang Schauble, mai obișnuit cu cifrele decât cu retorica, a fost mult mai direct decât Ségolène Royale, numind Frontul Național un „partid fascist”. De aplicarea acestei etichete au scăpat însă „democrații” de la Moscova, politicianul german având grijă să menajeze sensibilitățile acestora atunci când s-a pronunțat împotriva majorării sumelor alocate din PIB pentru Apărare și împotriva intențiilor NATO de a trimite efective militare în țările Europei de Est.

Declarația domnului Wolfgang Schauble este în concordanță cu poziția adoptată până acum de conducerea de la Berlin în fața regimului autocratic de la Moscova și îmi amintește de poziția luată de Franța în 1999, când aceasta se declara împotriva proiectului american de instalare a scuturilor antirachetă în Statele Unite și în câteva țări ale Extremului Orient. Dacă Franța considera atunci acest lucru „destabilizator pentru China”, acum Germania și factorii de decizie de la Bruxelles încearcă să tempereze inițiativele americane, considerându-le o amenințare la adresa „pacifiștilor” de la Kremlin.

În această situație, respectabilul creștin-democrat Wolfgang Schauble se așează nepăsător în aceeași barcă cu „fascista” Marine Le Pen, cea care și-a găsit un aliat și tovarăș de drum în persoana aceluiași Vladimir Putin. Dacă ne gândim că nici celelalte partide de „extremă dreaptă” europene nu-l privesc cu ochi răi pe „Imperialul moscovit”, atunci putem spune ca mainstream-ul politic european se întâlnește cu „extrema dreaptă” taman în palma lui Putin.

Frontul Național, partid de extrema dreaptă? Făra discuție, da! Asta dacă este să-l judecăm conform standardelor actuale, stabilite de mult timp drept etalon obligatoriu de către reprezentanții stângii occidentale, cu acceptul celor aflați la dreapta eșicherului politic. Standarde, conform cărora valorile de altădată ale dreptei, peste care „s-a înstăpânit Frontul Național”, după cum constata Jean Sevillia, sunt interzise.

Scriitorul și filozoful francez remarca:

Decretate tabu, ele nu sunt abordate nici de stânga, nici de dreapta. Consemn: ‘a nu i se face jocul lui Le Pen’. Imigrația, insecuritatea, familia, națiunea, Europa? Nici o problemă. Frontului Național, inamicii îi fac un minunat cadou.

De altfel, Marine Le Pen nu are dreptul să se plângă. Se află într-o companie selectă. Spun asta pentru că, potrivit acelorași norme stabilite de stânga franceză, însuși Napoleon a fost “un despot misogin, homofob, antisemit, rasist, fascist, antirepublican” – lucru decretat încă din 2005 într-o carte pamflet, de un reputat autor de stânga. Atunci, de frică să nu fie pus alături de Napoleon, Jacques Chirac, politician „de dreapta” și președintele Franței, a evitat să mai participe la ceremoniile bicentenarului bătăliei de la Austerlitz. Și dacă Napoleon a fost, potrivit preceptelor Corectitudinii Politice, un Mussolini al timpului său, de ce n-ar fi potrivit acelorași principii Marine Le Pen o Clara Petacci a vremurilor noastre?

Marine Le Pen, președintele Frontului Național din Franța.
Marine Le Pen, președintele Frontului Național din Franța.

În 1984 Frontul Național, condus pe atunci de Jean Marie Le Pen, obținea 10,9% din voturile exprimate de electoratul francez la alegerile europene. După 30 de ani, în 2014, FN câștiga alegerile cu 24,85% din voturile exprimate. Prin urmare, într-o singură generație, numărul francezilor rasiști și fasciști a crescut dramatic, asta datorită „minunatelor cadouri” făcute Frontului Național de elita politică franceză, propietara discreționară a adevărului social și politic. În timp ce așa-zisa „dreaptă” n-a avut curajul să analizeze fenomenul din punct de vedere sociologic și economic, al învățământului și securității sociale, stânga s-a dedicat cu fanatism ideologic discriminării, diabolizării și stigmatizării tuturor celor care îndrăzneau să gândească în afara canoanelor impuse, neținând cont că unii făceau parte chiar din rândurile propriului electorat.

Jean Francois-Revel scria în 1990:

A compara Frontul Național al lui Le Pen cu fascismul anilor ’30 este, cum am arătat deja, o prostie istorică. Electoratul Frontului Național nu are nici o motivație ideologică generală. El reprezintă mediul urban sărac, afectat de clasicele fricțiuni dintre muncitorii imigranți și localnici… la rândul ei, dreapta a căzut în capcana întinsă de terorismul intelectual de stânga. De teamă să nu fie acuzată de rasism, ea a evitat analiza problemelor materiale (…) legate de fenomenul imigranților. Simplu fapt că acceptai existența acestei probleme era de ajuns pentru a-ți fi lipită eticheta infamantă.

Și ceea ce s-a petrecut în Franța s-a întamplat și se întâmplă în mai toate țările Uniunii Europene.

Drept urmare, dacă în urmă cu 30 de ani singura țară europeană în care „extrema dreaptă” își făcea simțită prezența era Franța, azi extremiștii au împânzit Europa. Că sunt veritabili, ca fasciștii greci sau Jobbik-ul ungar, sau doar etichetați așa de către ideologii și adepții Corectitudinii Politice – cum este cazul celor din Franța, Marea Britanie, Belgia, Olanda sau Danemarca -, este mai puțin relevant. Important este că la originea apariției lor se află politica dusă de „golemul bolnav de marxism” (cum este numită pe bună dreptate Uniunea de ziaristul Adrian Pătrușcă), ce-și are încă, se pare că nu veșnic, sediul la Bruxelles. Depinde numai de locatarii lui ca sediul să nu le devină mormânt.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

72 de comentarii

  1. Interesant si informativ. Multumesc.

  2. markwilliams
    5 iunie 2014

    Umbra amenintatoare a Rusiei planeaza deasupra Europei.Este neindoielnic,aceasta victorie a extremismului poate fi decontata ca un succes al lucraturilor rusesti.Destramarea Uniunii europene inlesneste mai usor accesul lui Putin la statele nationaliste in actiunea sa de racolare pentru Eurasia.
    Criza din 1933 l-a adus pe Hitler.Si am vazut ce a urmat .Isterizarea ultranationalista a condus un stat la dominatie prin declansarea unui razboi mondial.
    Putin este azi umbra lui Hitler.Si criza mondiala declansata anume pentru Noua ordine a dus ireversibil la saraciri in lant, cu o crestere intensiva a politicilor sociale,imbratisata de socialistii stingisti ,dar nepregatiti a face fata de valul urias de proteste si nemultumiri.
    Euroscepticismul consacrat pe baza unor curente eutarhice sau ultranationaliste s-a transformat incet si sigur intr-un curent eurofob.
    Asa a inflorit extremismul. Prezenta unui numar atit de mare de extremisti in Parlamentul European poate da fiori stiind ca vor sapa din interior singura cale europeana ,prin infiintarea unui singur stat ;cu principii comune.
    Dar,sa nu vedem totul in negru:acesti parlamentari nu constituie un grup eterogen ..dat fiind diferentele de gindire si aplicabilitate a cererii lor pentru fiecare stat in parte.. Destramarea Uniunii Europene nu se va intimpla chiar atit de curind..chiar si cu noua axa determinata:Paris ;Londra; Copenhaga..

  3. Bogdan Calehari
    5 iunie 2014

    Stanga si „dreapta”, care domina ultra-majoritar parlamentul si structurile UE, au transformat de-a lungul timpului Rusia intr-un „membru informal” al UE. Aceste doua mari grupari, si nu grupusculele minoritare euroscepice si eurofobe, au dat Rusiei mai multa influenta si putere de decizie in UE, decat cea pe care o au multi membri reali cu drepturi depline.
    Politica dusa de politicieni germani de „dreapta” sau de stanga a fost cea care i-a influentat si convins pe omologii lor din celelalte tari importante din occidentul Europei sa contribuie la actiunile ce au condus la dependenta energetica a UE in fata Rusiei. Si nu politica dusa de acesti ultraminoritari (pana acum) impinge UE spre Imperiul euro-asiatic, indepartand-o de Statele Unite, ci politica dusa de Germania si Franta, in primul rand.
    (http://inliniedreapta.net/germania-ost-politik-si-aprovizionarea-cu-scanduri/)

    De cativa ani si aceste partide si partidulete nationaliste, eurofobe sau eurosceptice si-au intors fata catre Moscova, dar sa nu uitam ca nu Nigel Farage influenteaza decisiv politica UE si s-a opus extinderi NATO (oprirea aderarii Georgiei si Ucrainei), ci Angela Merkel, si nu Marine Le Pen a incheiat contracte de livrare echipament militar de 1,6 mld. euro si il primeste cu onoruri pe Putin in Normandia, ci Sarkozi si Hollande.

    Condamnandu-i numai pe asa zisii extremisti, in timp ce nu spunem mai nimic de marii politicieni „mainstream”, este exact acelasi lucru cu a lupta contra Marii Coruptii, condamnandu-i pe hotii de rate si de buzunare, in timp ce ii lasi pe mari baroni, ministrii si prim ministrii sa fure linistiti.

  4. Anca Cernea
    5 iunie 2014

    electoratul francez oscilează cu dezinvoltură între stânga declarată și FN (etatist, protecționist, declarat de „dreapta”) de mai multe decenii

    Succesul FN din Franța nu poate decât să-l bucure pe Putin. Niciun partid din Franța (altfel, o nație din cale afară de rusofilă) nu își declară cu atâta nerușinare putinofilia. Marine le Pen e cu totul și cu totul îndrăgostită de Vladimir Vladimirovici (care, însă, vorbește la telefon mai mult cu Angela decât cu ea). În campania de la prezidențiale promitea că, dacă iese ea președinte, scoate Franța din NATO și se aliază cu Rusia. Iat-o aici înfulecând cu polonicul despre aceste lucruri, precum și despre „colonizarea” israeliană și necesitatea unui stat palestinian.

    A nu se uita că atât FN din Franța, cât și FPÖ din Austria și alți eurofobi s-au arătat slugi devotate pentru Putin la „referendumul” din Crimeea.

    Printre cei mai mari înfulecători se numără Korwin Mikke – poate e chiar cel mai mare, pt că e din Polonia, deci efortul său e cu atât mai remarcabil. Korwin Mikke susține politica lui Putin, anexarea Crimeei, tot ce fac rușii în Ucraina. Nu e ușor să înfuleci atâta, pt că, spre deosebire de francezi, care ar putea invoca prezumția de cretinism, polonezii, în rândul cărora activează KM știu ce e aia Rusia, știu ce se întâmplă în Ucraina și ce fel de om politic e Putin. (Presupun că voturile lui KM au venit de la câțiva securiști hard-line, decepționați de linia prea occidentală a SLD – fostul partid comunist.)

    Nigel Farage este și el un mare admirator al lui Putin.

    Lista poate continua.

    Ideea e că, a combate UERSS fiind în slujba URSS echivalează exact cu a-l combate pe dracu fiind angajat la tac-su.

  5. Anca Cernea
    5 iunie 2014

    Sâmbăta asta la Viena a avut loc un sfat de taină al lui Dughin cu doamne și domni – aleși, aristocrați, oameni influenți din lumea occidentală, „coloana a 5-a a Rusiei în Europa”. Ghilimeaua e de citat. Citat din Dughin. Care a mai spus, tot citat: „trebuie să cucerim Europa și să o anexăm” (asta ca să fie clar, și participanții la selectul dineu să nu invoce mai târziu prezumția de cretinism).

    Gipfeltreffen mit Putins fünfter Kolonne
    http://www.tagesanzeiger.ch/ausland/europa/Gipfeltreffen-mit-Putins-fuenfter-Kolonne/story/30542701

    printre invitați s-au numărat, de exemplu:
    Marion Maréchal-Le Pen (deputată FN, nepoata lui Jean Marie și a Marinei Le Pen) precum și observatorul internațional la referendumul din Crimeea, Aymeric Chauprade, tot de la FN. Din Austria au venit președintele FPÖ, Heinz-Christian Strache, adjunctul lui, Johann Gudenus (și el observator internațional la referendumul din Crimeea) și Johann Herzog. Din Bulgaria, președintele Ataka, partid care a trimis, la rândul său, observatori internaționali la referendumul din Crimeea.

  6. Anca Cernea
    5 iunie 2014

    Uite-l și pe Paul Hempel, candidat la europarlamentarele recente, din partea partidului Alternative für Deutschland: gândurile lui despre Rusia, Ucraina, Crimeea, Europa de Est, America. Grețos? Puțin spus.

  7. un cetatean
    5 iunie 2014

    Cu toate ca „extrema dreapta” are dreptate din unele puncte de vedere, baietii astia sunt periculosi in primul rand pentru ca au devenit idiotii utili ai lui Vladimir Putin in frunte cu Nigel Farage si Marine Le Pen.
    http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/nigel-farage-vladimir-putin-is-the-world-leader-i-most-admire-9224781.html
    http://www.bbc.com/news/uk-politics-26768602
    Liderii europeni au multe pacate dar cu siguranta nu ei au dat ordin lunetistilor sa impuste protestatarii la Kiev.
    De ceva vreme Farage ii demonizeaza non stop pe romani dar despre milioanele de africani, indieni sau musulmani n-are nimic de spus.Traiasca dublul standard !
    Eu am cateva cunostinte in Marea Britanie si pot spune ca sunt contributori neti.
    De britanicii pur sange care abuzeaza sistemul de asistenta sociala n-are nimic de spus ?
    http://www.express.co.uk/news/uk/439234/Dole-queen-mum-of-11-on-60-000-a-year-now-faces-a-payouts-cut

    Cu toate ca de multe ori Marine Le Pen si Jean-Luc Mélenchon sunt pe pozitii diametral opuse, ar putea din cand in cand sa se ia de mana pentru ca amandoi sunt anti-americani si iubitori de Putin. Cu siguranta Jean-Luc Mélenchon si-ar fi dorit ca in urma cu 70 de ani Franta sa fi fost „eliberata” de tovarul Stalin. Poate ca si Marine Le Pen si-ar fi dorit acelasi lucru, cine stie ?

    Angela Merkel si CDU s-ar putea sa fie constransi sa adopte o pozitie atat de pasiva fata de Rusia din cauza aliantei cu SPD.
    Daca macar cateva procente din votantii CDU ar fi dat dovada de pragmatism si ar fi votat cu FDP incat sa-i ajute sa treaca pragul de 5% , CDU n-ar mai fi fost nevoit sa faca alianta cu SPD si ar fi ales tot FDP ca partener de guvernare. Asa peste jumatate din cele aproape 5 procente obtinute de FDP s-au redistribuit catre SPD, Verzi si Stanga Radicala(care doreste iesirea Germaniei din NATO) .
    http://en.wikipedia.org/wiki/German_federal_election,_2013
    Nu zic ca atitudinea Germaniei ar fi fost cu mult diferita dar poate nu era tot atat de pasiva.

    Faptul ca Franta a vandut armament de 1,6 miliarde de dolari Rusiei nu ma mira deloc. Franta dintotdeauna a fost duplicitara, ca sa nu zic calul troian al NATO.
    Extrema stanga si extrema dreapta desi sunt tabere opuse, amandoua se afla in oala cu idioti utili ai Kremlinului.

  8. Emil Borcean
    5 iunie 2014

    Anca, la chestia cu „Gorbaciov arhitectul reunificarii germane” am incetat vizionarea. Practic, de la inceput. Was für ein Arschloch!

  9. Emil Borcean
    5 iunie 2014

    Încă o dată, reportajul din ziarul elvețian Tages Anzeiger:

    Gipfeltreffen mit Putins fünfter Kolonne

    In Wien berieten die Führer der russischen Eurasien-Bewegung mit westeuropäischen Rechtspopulisten, Aristokraten und Unternehmern über die Rettung Europas vor Liberalismus und Schwulenlobby.

    Adică:

    Întâlnire la vârf cu coloana a cincea a lui Putin

    Întâlnirea de la Viena dintre conducătorii ruși ai mișcării euro-asiatice și populiști de dreapta occidentali, aristocrați și susținători ai salvării Europei de liberalism și lobby-ul homosexual

  10. un cetatean
    5 iunie 2014

    @Anca Cernea
    „Ideea e că, a combate UERSS fiind în slujba URSS echivalează exact cu a-l combate pe dracu fiind angajat la tac-su.”

    Criticile la adresa UE sunt cat se poate de justificate dar mi se pare exagerat sa compari UE cu Rusia lui Putin.
    In Rusia criticii lui Putin ajung pe capete la inchisoare sau chiar sunt asasinati.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Politkovskaya
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_journalists_killed_in_Russia

    Pana si Romania e un paradis al democratiei in comparatie cu Rusia neostalinista a lui Putin.

  11. un cetatean
    5 iunie 2014

    @Anca Cernea

    Asa ar suna mai corect:
    “Ideea e că, a combate UERSS fiind în slujba URSS echivalează exact cu a-l combate pe dracu fiind angajat la tac-su care e un drac
    de „n ori” mai mare decat insuri dracu.”

    @Emil Borcean
    Germania de Vest a platit bani grei URSS-ul pentru Germania de Est.

  12. observator
    5 iunie 2014

    Cutremurator articol. si cultura politica enciclopedica pe care o etaleaza. sa fii la curent nu numai cu ce se spune azi pe o tema capitala,dar si cu ce s-a spus acum 30 ani… profesionalism. Felicitari! nu in ultimul rand,comentariile sunt de aceeasi factura;aici respiri alt aer decat in restul presei online….

  13. Anca Cernea
    5 iunie 2014

    @11
    corect!

  14. Anca Cernea
    5 iunie 2014

    @8 Emil
    es geht immer schlimmer
    mai încolo zice ceva cum că Vestul și-a cam întins în ultimul timp granițele spre Est, așa că Rusia e normal să se simtă înghesuită
    altfel spus, nu e ok dacă noi, ăștia, ne-am întors în Lumea Liberă, de unde ne smulseseră rușii, cu crimele, jaful și minciunile lor
    nu e ok, pt că asta îi produce lui Putin disconfort
    uitați-vă la neamțul ăla,
    așa arată cinismul drăcesc, așa arată unul care mâine ne-ar preda pe toți în copitele lui Putin
    din cauza unora ca ăsta și ca madam le pen au putut rușii sa-și intinda ciuma prin zonă
    din cauza unora ca ăștia a stat tata 17 ani la pușcărie

  15. Bogdan Calehari
    5 iunie 2014

    “Singurele produse politice originale ale Europei sec. XX, singurele care nu datoreaza nimic gandirii “anglo-saxone” sunt nazismul, fascismul, si comunismul. Sa ramanem asadar – spunea Jean Francois Revel cu ironie – fideli produselor noastre specifice.”
    Si, poate, fara sa-si dea seama, asta si fac multi dintre onorabilii politicieni europeni, cand isi indreapta privirile, arunca punti si inoada legaturi (si asta nu de ieri de azi) cu depozitarul actual al acestor “inestimabile” produse politice – Kremlinul.
    “Mai bine cu Rusia, decat cu Statele Unite”, pare a spune politica dusa de ei azi, si cum sa nu fie mai bine pt. ei cand Rusia nu mai este o supraputere mondiala, pe cand Statele Unite inca sunt. Asa ca mai bine te dai pe langa ala ce pare mai slab decat sa cresti in umbra celui puternic. E mult mai putin frustrant. Si arati si mult mai bine cand te uiti in oglinda.
    De Gaulle – care era la fel de anti-american pe cat au fost sau sunt Le Pen, sau Willy Brandt, sau Gerhard Schroder – spunea pe vremea cand conducea Franta: “Europa occidentala a devenit, chiar fara sa-si dea seama un protectorat al americanilor…Statele Unite au tratat Franta dupa 1945 exact cum URSS a tratat Polonia si Ungaria”.
    De Gaulle a scos Franta din NATO. Se saturase sa fie aliat cu cei care-i eliberasera tara de nazisti si-i netezisera calea spre putere. Ca sa-i arate cata dreptate are cand ii compara cu rusii, americanii ar fi trebuit sa intre cu tancurile in Paris; n-au facut-o.

    Tot Revel scria: “Civilizatia europeana a aparut de-a lungul intregului secol drept incapabila sa se guverneze, cel putin ca intreg continental…Salvata dpdv militar de America, ea a fost reconstruita economic de aceeasi America incepand cu 1945…Epoca protectiei americane insotite de anti-americanism era foarte confortabila, atat dpdv politic cat si psihologic”

    Dupa terminarea razboiului rece, “marii si onorabili” politicieni europeni au devenit “independenti”, americanii lasandu-i din ce in ce mai liberi sa conduca singuri. Au reusit sa instaureze in UE un fel de “centralism democratic”, sa implementeze noua ideologie a COPO, si, ca sa n-o mai lungesc, “sa-si bage mortu’n casa”. Adica, dand Rusiei cu zambetul pe buze, fara sa fie obligati, ceea ce au dat Americii stramband din nas.
    S-a ajuns in situatia ca, dau un singur ex., glasul Poloniei sa conteze mai putin la Bruxelles decat glasul Rusiei. Au fost sabotate proiectele energetice ce ar fi permis UE sa devina independenta fata de Rusia si au fost promovate cele care asigurau aceasta dependenta.
    Au fost reduse treptat – pana la limite inacceptabile, care constituie un pericol pentru securitatea europeana – bugetele de aparare si au fost incheiate contracte de export tehnologie si echipament militar de inalt nivel catre Rusia. A fost sabotata alianta NATO si au fost lasate efectiv pe mana Rusiei, tarile care vroiau sa adere.
    Sunt sabotate la ora actuala toate incercarile Statelor Unite de a raspunde agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.
    Si toate aceste “realizari” apartin onorabililor politicieni europeni, avandu-i in frunte pe cei germani si francezi.

    “Liderii europeni nu au dat ordin lunetistilor sa traga la Kiev”. Bineinteles ca nu; asta a facut-o Ianukovici.
    Liderii europeni au fost insa cei care ii permiteau celui care a ucis cca 100 de oameni, sa ramana la putere contra vointei populare si, mai mult, sa organizeze “alegeri libere”!!
    Nu ma mira lucrul acesta! Au fost lideri europeni care s-au opus (ca sa nu-i supere pe rusi) unirii celor doua Germanii, si au facut tot ce le-a stat in putinta ca Tarile baltice sa nu-si obtina independenta, tot din aceeasi cauza.
    Nu numai extrema stanga si extrema dreapta se afla in aceeasi tabara cu “idioti utili” ai Kremlinului. Impreuna cu ele, in fruntea lor chiar, se afla marii liderii europeni ( de centru stanga sau de centru dreapta) a caror politica de “doi lei”, scuze, de doi eurocenti, le-a permis extremistilor sa ridice capul.

    Ma gandesc uneori, nu stiu de ce, la o intamplare al carui personaj principal era un gigant crocodil ucigas. Acesta teroriza toate satele insirate pe malurile maretului fluviu. Dupa ce a atacat si a ucis in repetate randuri pe multi dintre cei care foloseau apele fluviului pentru transport, sursa de hrana, activitati casnice si divertisment, malurile si apele acestuia au devenit pustii.
    In sate, locuitorii inspaimantati s-au apucat sa ucida toate soparlele si soparlitele ce le ieseau in cale. In timpul acesta, notabilitatile locale faceau tot ce le statea in puteri sa impiedice sosirea in tinut a unui vestit vanator strain.

  16. observator
    5 iunie 2014

    pt Bogdan:
    iertare,poate nu am inteles bine,dar am impresia ca povestea cu krakadilu’ a ramas neterminata…de ce sabotau venirea vanatorului?
    si ce s-a intamplat pana la urma??

  17. Vlad M.
    5 iunie 2014

    Doua stiri din ultima saptamana:

    1. Echipajele navelor ruseşti Mistral pornesc pe 18 iunie către Franţa, unde vor fi formaţi marinarii ruşi (Mediafax, 29 mai)

    O navă militară rusească la bordul căreia se vor afla viitoarele echipaje ale celor două nave de tip Mistral comandate Franţei va părăsi la 18 iunie Kronstadt (nord-vestul Rusiei), cu destinaţia Saint-Nazaire, (vestul Franţei), a anunţat joi grupul public de armament Rosoboronexport, relatează AFP.

    „Nava-şcoală Smolnîi pleacă pe 18 iunie către Saint-Nazaire, cu două echipaje (pentru navele de tip) Mistral la bord”, cu scopul de a fi formate în Franţa, a declarat Viaceslav Davidenko, un reprezentant al Rosoboronexport, citat de agenţia Interfax-ABN.

    Cei 400 de marinari ruşi urmau să sosească la Saint-Nazaire la 1 iunie, însă Smolnîi a fost avariată în timpul efectuării unei manevre în portul militar Kronstadt, în apropiere de Sankt-Petersburg (nord-vest).

    „Pagubele nu sunt foarte grave, nava se va afla în reparaţii timp de cinci-zece zile”, a anunţat şantierul naval de la Kronstadt.

    Franţa urmează să livreze Rusiei două nave de război de tip Mistral, în baza unui contract semnat în 2011, în valoare de 1,2 miliarde de euro. Acest contract se află, totuşi, în suspans, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, în contextul în care occidentalii au adoptat sancţiuni vizând Moscova, în criza ucraineană.

    Prima navă – Vladivastok – a fost contruită deja şi a început, în martie, să fie supusă unor teste pe mare. Al doilea exemplar al acestei nave portelicopter de tip BPC (bastiment de protecţie şi comandament) cu o lungime de aproximativ 200 de metri – Sevastopol – urmează să fie livrată în 2015.

    Echipajele ruseşti urmează să fie formate în Franţa.

    2. Merkel susține intenția Franței de a-și onora contractul cu Rusia privind livrarea de portelicoptere Mistral (Agerpres, 5 iunie)

    Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, și-a exprimat sprijinul pentru intenția Franței de a-și onora contractul cu Rusia privind livrarea în această țară a unor portelicoptere Mistral, în pofida criticilor din partea SUA, informează EUobserver, citat de Interfax.

    Potrivit Angelei Merkel, onorarea acestui contract este posibilă doar prin inițierea la adresa Rusiei a celei de-a treia etape de sancțiuni. Prin această etapă, Uniunea Europeană are în vedere sancțiuni economice.

    ‘Problemele care vizează exportul în Rusia intră sub incidența celei de-a treia etape de sancțiuni. În ceea ce privește această a treia etapă, am convenit — eu personal am ajuns la un acord cu președintele SUA — că dacă alegerile prezidențiale din Ucraina vor avea loc, nu o vom iniția (etapa de sancțiuni). Am văzut că alegerile s-au desfășurat cu succes’, a spus cancelarul federal al Germaniei.

    Totodată, Merkel a atenționat că, ‘în cazul în care situația din Ucraina se va destabiliza și mai mult, a treia etapă de sancțiuni va fi lansată’.

    Anterior, președintele francez Francois Hollande a declarat, după prima zi a summitului G7, că țara sa își va onora obligațiile contractuale și îi va livra Rusiei, în octombrie, portelicopterele comandate.

    În aceeași zi, secretarul de stat american John Kerry a declarat că planurile Franței de a livra portelicoptere Mistral stârnesc îngrijorarea Washingtonului.

    Mai degraba as spune ca Merkel si Compania de vanduti care conduc UE sunt cei mai mari ticalosi din toata afacerea asta. Cei care au blocat apropierea Ucrainei si Georgiei de NATO, oferindu-i lui Putin pe tava doua tari, numai pentru a nu supara Ursul (pe ambele le-a invadat sovieticul de la Kremlin). Cei care au intervenit pentru a salva fundul lui Viktor Ianukovici, propunand o intelegere proasta care ii permitea presedintelui ucrainean sa mai stea la putere pana in februarie 2015, in ciuda tuturor mortilor din Kiev. Cei care, dupa ce a inceput agresiunea rusa din Crimeea, continuata apoi in Donetk, Lugansk s.am.d., au facut apel la pace, floricele, buna intelegere intre popoare, au spus in repetate randuri ca nu vor face un razboi pentru Ucraina, nu vor marginaliza Rusia, nu vor supara Rusia, nu doresc sa atace interesele „legitime” ale Moscovei si asa mai departe… O anexare si doua invazii mai tarziu + o miscare separatista si europenii lui Peste tot n-au fost capabili sa impuna sanctiuni adevarate asupra economiei rusesti. De ce? Pentru ca nu considera ca ar fi in interesul lor. Vor sa faca afaceri cu Putin, vor sa se aiba bine cu Moscova. De aia nu mai pot ei de Ucraina sau de orice alta tara din coltul asta de lume…

    Marine Le Pen si compania sunt neglijabili. Nu ei sunt adevaratii vinovati pentru ca nu ei au puterea. Nu astia semneaza cu Moscova tratate de mare finete si nu ei vand nave militare armatei ruse. Nu ei pun pe butuci centralele nucleare din Germania si scad bugetul de aparare in statele NATO. Germania, Franta, Spania, Italia – astia sunt marii ticalosi, acolo sunt cei mai influenti idioti utili si kaghebisti.

  18. Bogdan Calehari
    5 iunie 2014

    @16

    Povestea a ramas neterminata, pentru ca nu s-a terminat ???? De ce sabotau venirea vanatorului ? Pentru ca oamenii aceia se simteau mai in siguranta in prezenta crocodilului decat a vanatorului; sa nu uitam ca oamenii sunt rationali. Mai mult, prezenta lui le-ar fi transformat banuiala ca au devenit niste neputinciosi, in certitudine.
    Ce s-a intamplat pana la urma? Asta vor afla numai ce-i care vor prinde sfarsitul povestii. Ceea ce este sigur este ca oamenii, pentru a se simti in siguranta, vor continua sa vaneze soparle si sa-si priveasca cu respect notabilitatile.

  19. Mihaela Bărbuş
    5 iunie 2014

    Marine Le Pen & Co sunt mici, ticalosi si nu mai putin tradatori. Sunt cei mai buni elevi ai lui Gramsci. Compromit, acapareaza spatiu si mint electoratul. Isi indeplinesc perfect rolul, care nu e neglijabil.
    Opozitia pe care o face Le Pen lui Hollande si Sarkozy si Farage lui Cameron sau establishmentului UE e la fel de cinstita fata de electorat ca opozitia lui Putin fata de cauza LGBT. Oferta lor electorala a fost o inselatorie, nu o alternativa. Sunt niste Golum. Nu vad de ce sa fie minimalizati prin comparatie.

  20. Emil Borcean
    5 iunie 2014

    Vlad, mie Le Pen, Farage si restul nu mi se par neglijabili. Au girat raptul Crimeei – prin declaratii sau fapte (legitimarea farsei de referendum in urma trimiterii de „observatori oficiali”) – dar cel mai relevant aspect mi se pare ipocrizia monumentala: tuna si fulgera impotriva tendintelor autocratice ale UE, iar concomitent sustin Kremlinul si practic functioneaza ca niste adevarati agenti de influenta. Din partea „dreptei”, culmea. Asa ceva nu poate fi neglijat.

  21. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    faptul ca putinismul lui farage si le pen este intr-o oarecare masura provocat de mainestream-eri nu ii face nici neglijabili, nici mai putin vinovati. farage, al carui erou e putin, fn la fel, au castigat practic alegerile in uk si fr. sunt orice, dar nu neglijabili. au fost marginali, nu mai sunt.

  22. Vlad M.
    5 iunie 2014

    Merkel e de dreapta si conduce Germania. Popularii spanioli sunt de dreapta si conduc Spania. Cameron e de dreapta si e premier al Marii Britanii. Au permis raptul Crimeei si apoi s-au prefacut ca ploua cand stiau ca Spetsnaz se afla in Lugansk si Donetk pe post de rivulutie populara. Cand Putin sustinea ca nu stie ce se intampla in Crimeea, gasca de prosti eurocrati mima opozitia la imperialismul rusesc. Cand Putin se prefacea ca masele populare s-au ridicat la lupta in regiunile rusofone din cauza asupririi ucrainene, aceeasi gasca de prosti spunea in gura mare ca nu vrea sa antagonizeze Moscova si se opunea sanctiunilor.

    Cameron, Merkel si Hollande au pregatite intalniri cu tov. Putin, desi au amenintat ca vor izola diplomatic Rusia pentru cele facute in Ucraina. Sanctiuni adevarate nu au fost impuse Moscovei, desi au avertizat in repetate randuri ca vor urma si vor fi puternice. In anul in care Putin a anexat Crimeea si invadat estul Ucrainei, sovieticul a fost invitat sa participe la comemorarea debarcarii trupelor aliate in Normandia. Vladimir Vladimirovici este primul sef de stat din Rusia care a fost chemat sa asiste la ceremoniile dedicate D-Day/ Zilei Z. Asta, culmea, in anul in care se joaca de-a marele cuceritor al Europei de Est si trimite soldatei la moarte si ucis prin stepele ucrainene.

    Le Pen si Farage sunt marea problema a Europei? E o gluma.

  23. Vlad M.
    5 iunie 2014

    Vladimir Putin a sosit la Palatul Elysée, pentru o întâlnire cu François Hollande pe tema Ucrainei (5 iunie 2014)

    Preşedintele rus, Vladimir Putin, a sosit joi seara la Palatul Elysée, pentru a lua cina cu omologul său francez, François Hollande, urmând să discute despre criza din Ucraina, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea franceză.

    Putin, care se află în Franţa cu ocazia ceremoniilor marcând Debarcarea în Normandia, a fost primit pe treptele palatului prezidenţial cu o strângere de mână de către Hollande şi alţi doi oficiali.

    Anterior, preşedintele Rusiei s-a întâlnit cu premierul britanic, David Cameron, într-un salon privat al Aeroportului Charles-de-Gaulle din Paris.

  24. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    cand pro-putinismul fatis castiga alegerile, exista o problema. cand, ca raspuns la autismul mainstream castiga alegerile admiratorii kgb-istului, e oproblema. atitudinea frantei si a lui merkel fata de kgb-ist e cunoscuta, de ani de zile, dar cand lesinul in fata lui putin castiga alegeri, inseamna ca am trecut in alt plan. despre autismul „mainstream” scriem de ani de zile, asta nu inseamna ca filo-kgb-ismul zgomotos si castigator devine irelevant.

  25. Emil Borcean
    5 iunie 2014

    Vlad, de la mainstream-ul franco-german si al UE in general nu am pretentii. Asa este, ei detin puterea, iau decizii si pun continentul la cale; ei sunt primii responsabili de concesiunile si coabitarea cu Putin. Insa de la cei care care isi zic de „dreapta” am pretentii. Paparudele astea fac la fel de mult rau, chiar daca nu detin parghiile puterii. Compromit toate principiile Dreptei, isi aroga cu nerusinare o titulatura pe care nu o merita. Impostori. Eu nu trec cu vederea asa ceva.

  26. Bogdan Calehari
    5 iunie 2014

    Sunt tare curios ce va face Obama. Cum va reactiona acesta, maine, in prezenta criminalului de la Kremlin. Daca, asa cum se aude, Obama il va neglija total pe criminal si nu-l va saluta, atunci comportamentul „marilor” lideri europeni in fata lui Putin, va ramane singular. Oricum, s-au descalificat total.
    Sa-l inviti pe urmasul lui Hitler, la putin timp dupa ce a ocupat o parte din teritoriul unui stat european, la ceremoniile debarcarii soldatilor americani, englezii si polonezi (dintre care multi au murit ca sa elibereze Europa occidentala de nazisti), este ceva incalificabil.
    Desi lucrul acesta chiar se intampla, imi e greu sa cred ca sunt martor la asa ceva!

  27. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    Le Pen si Farage sunt marea problema a Europei? E o gluma.

    Europa are mai multe probleme mari.

  28. Vlad M.
    5 iunie 2014

    Adica Merkel, Hollande, Cameron, Renzi si Rajoy sufera de autism, dar ailalti sunt vanduti? Le Pen nu conduce tari, spre deosebire de madam Merkel si birocratul Francois Hollande. Sau imbecilul „conservator” David Cameron care in afara de gaypride si gay marriage nu mai are nimic in cap. Sau „popularul” Rajoy care il cheama pe Lavrov in Spania. Sau Renzi care isi tine gura cu atata arta, incat ai spune ca e oficiosul Kremlinului.

    De zeci de ani, mainstream-ul franco-german, de stanga sau de dreapta, distruge Europa si este mana in mana cu Rusia. In conditiile astea, a pune tunurile pe niste unii, numai pentru ca toate presa eurocrata e cu ochii la fiecare prostie pe care o spun si fac, mi se pare deplasat. Ce sa spun, au descoperit birocratii de la Bruxelles pe marii rusofili din Europa… Sa deschida naibii ochii si sa se uite la sefii lor – si in propria oglinda.

    P.S. Principiile dreptei au fost compromise de multa vreme, Emil. Angela Merkel, David Cameron, Jacques Chirac, Nicholas Sarkozy etc. Nu s-a terminat nimic la alegerile astea. De altfel, daca javrele de dreapta ar mai fi aparat ceva de dreapta, nu aveam azi nici Marine Le Pen, nici Nigel Farage si nici altii. Dar ei au alte probleme. UERSS, distrugerea centralelor nucleare, casatoria homo, incalzirea globala, drepturile animalelor s.a.m.d. – astea-s lucrurile care ii macina. Astea si deschiderea portilor pentru Africa si Asia ca sa se mute toate natiile alea peste idiotii pe care chipurile ii reprezinta Merkel & Co.

  29. Bogdan Calehari
    5 iunie 2014

    @25
    De acord cu tine. Numai ca este grav daca nici noi nu mai avem pretentii de la „mainstream-ul franco-german si al UE in general”. Revel a atras atentia asupra unei situatii curioase in care „dictaturi de dreapta” (gen Pinochet si Franco) erau acuzate si infierate unanim, in schimb nu se mai bucurau de acelasi tratament dictaturi ca: URSS, China, Coreea de Nord, Cuba etc. deoarece de la acestea nimeni nu mai avea pretentii! Probabil pt. ca devenisera mainstream ????

  30. Vlad M.
    5 iunie 2014

    Schulz, candidatul socialist la Comisia Europeana, este un prieten al Rusiei. Jean-Claude Juncker, idiotul socialist care e promovat de PPE ca reprezentant al centru-dreptei pentru aceeasi functie de presedinte al Comisiei Europene, nu are aproape nimic de spus despre interventiile rusesti. In linii mari, nea Juncker este de acord cu politica prorusa promovata de UE. Hehe, ba chiar a atras atentia ca sanctiunile economice vor afecta disproportionat economiile europene – asta era marea lui problema.

  31. Bogdan Calehari
    5 iunie 2014

    @28

    Costine, asta nu mai e un simplu comentariu. Asta este deja o analiza geopolitica complexa ????

  32. Vlad M.
    5 iunie 2014

    Dreapta la lucru.

    Cameron: I-am transmis lui Putin un set clar de mesaje; statu-quo-ul din Ucraina este inacceptabil (Agerpres, 5 iunie 2014)

    Premierul britanic David Cameron i-a transmis joi președintelui rus Vladimir Putin că Moscova ar trebui să nu se mai amestece în Ucraina și să coopereze cu președintele ales, Petro Poroșenko, relatează Reuters.

    Șeful guvernului britanic a afirmat după o întrevedere cu Putin de la Paris că i-a transmis liderului de la Kremlin ‘un set de mesaje foarte ferm și foarte clar‘, respectiv că o soluție diplomatică în criza din Ucraina este posibilă dacă Rusia va contribui la calmarea situației.

    ‘Statu-quo-ul, situația de astăzi, este inacceptabil și trebuie să se schimbe. Trebuie ca Rusia să-l recunoască oficial și să coopereze cu noul președinte. Este nevoie de dezescaladare, este nevoie să se pună capăt fluxului de arme și de oameni care trec frontiera. Este nevoie de acțiune pe aceste fronturi‘, a spus David Cameron.

    ‘Există o oportunitate de a avea o Ucraină stabilă, pașnică și încununată de succes, în special acum, când au avut loc alegeri prezidențiale’, a adăugat el.

    Marea Britanie a acuzat miercuri Rusia că alimentează instabilitatea din estul Ucrainei cu ‘un torent de dezinformare’ și a făcut apel la Moscova să-i determine pe separatiștii proruși să pună capăt conflictului lor cu forțele guvernamentale.

    Președintele francez Francois Hollande, criticat în țară pentru lipsa sa de inițiativă privind Ucraina, a avut joi seară un dineu de lucru cu liderul american Barack Obama, iar ulterior s-a întâlnit la palatul Elysée cu președintele rus Vladimir Putin. Potrivit France Presse, cea de a doua reuniune a început cu puțin timp în urmă.

    Deputaţi germani vor să se întâlnească cu Snowden la Moscova (Mediafax, 6 iunie 2014)

    Deputaţi germani, membri ai Comisiei parlamentare de anchetă privind interceptările realizate de agenţia americană de informaţii NSA, au anunţat joi că doresc să se întâlnească cu Edward Snowden la Moscova, în următoarele săptămâni.

    Aceşti deputaţi, reprezentând partidul conservator al cancelarului Angela Merkel (CDU) şi partenerii săi de coaliţie, social-democraţii din cadrul SPD, iau în considerare posibilitatea unei deplasări până pe 2 iulie, în capitala Rusiei, unde s-a refugiat fostul consultant al NSA după dezvăluirile care au provocat un scandal mondial.

    Aleşii din cadrul partidului radical de stânga Die Linke şi Verzii, susţinători ai unei vizite a lui Snowden în Germania, au anunţat că nu vor participa la această vizită, cu excepţia deputatei Martina Renner, care a calificat posibila deplasare la Moscova drept „excursie politico-turistică”.

    Guvernul german refuză să admită venirea lui Snowden în Germania în calitate de martor, temându-se că un o astfel de decizie ar avea anumite consecinţe asupra relaţiilor cu Statele Unite, unde fostul consultant NSA este considerat trădător.

    Justiţia germană a anunţat miercuri că va ancheta presupusa interceptare a telefonului mobil al cancelarului german Angela Merkel de către serviciile secrete americane, dezvăluită de fostul consultant al NSA Edward Snowden.

    […]

    Diplomatia occidentala il izoleaza pe Putin.

    Programul ceremoniilor de sărbătorire a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia (Mediafax, 6 iunie 2014)

    […]

    BENOUVILLE – Dejunul celor 20 de şefi de stat şi de guverne la Castelul Bénouville, un simbol al Renaşterii. În afară de Hollande, Putin, Obama şi Merkel sunt prezenţi regina Elizabeth a II-a a Angliei şi preşedintele ucrainenan Petro Poroşenko, la ora locală 12.15 (13.15, ora României).

    […]

    Ce mai, Putin simte cum Occidentul ii sufla-n ceafa! Urmeaza sanctiuni devastatoare!

  33. Mediere penal
    5 iunie 2014

    Asa sa fie ? Sau poate este numai o tehnica de a arata bau-bau-ul la niste alegeri cu o miza mica catre toti cetatenii europei pentru ca exista o tendinta de euroscepticism , iar acum oamenii sa devina proeuropeni de frica extremistilor ?

  34. Vlad M.
    5 iunie 2014

    As spune ca si asta face parte din discurs. „Sprijiniti masinaria eurocrata, altfel va mananca rusii!”, desi se vede cale de o posta cum lupta masinaria eurocrata impotriva dominatiei rusesti: printr-o grija deosebita fata de interesele – citez – „legitime” ale Moscovei. Asa e Rusia asta, are interese „legitime” in toata Europa de Est, si asa lupta eurocratii cu Ursul de la Moscova.

  35. Vlad M.
    5 iunie 2014

    Victorie.

    Discuţie privată între Barack Obama şi Vladimir Putin, în Normandia (Mediafax, 6 iunie 2014)

    Preşedintele american, Barack Obama, a avut o scurtă discuţie privată cu omologul său rus, Vladimir Putin, vineri, cu ocazia ceremoniei organizate la 70 de ani de la Debarcarea în Normandia, a anunţat preşedinţia franceză, citată de AFP.

    Hollande, Cameron, Merkel si Obama l-au zdrobit pe kaghebist.

  36. Mihaela Bărbuş
    5 iunie 2014

    UE-URSS: aceiasi mizerie

  37. Mihaela Bărbuş
    5 iunie 2014

    Cand vorbeste Mme Le Pen parca vorbeste Puric sau mai rau. Dar nu e vina ei.

    …In our glorious history, millions have died to ensure that our country remains free.
    …Germany has become the economic heart of Europe because our leaders are weak. But Germany should never forget that France is Europe’s political heart.
    …My warning is: Be careful Ms. Merkel. If you don’t see the suffering that has been imposed on the rest of the European people, then Germany will make itself hated.

    …SPIEGEL: You and your possible allies are all opposed to the European Union. But what, for example, do you have in common beyond that with someone like Geert Wilders?
    Le Pen: That’s enough!
    SPIEGEL: He is in favor of gay rights while you are opposed to gay marriage.
    Le Pen: Why should I care about that? For me, the fight for sovereign nations is enough. Everybody should be able to choose according to his own values and history, within a European civilization that we all belong to.

    …SPIEGEL: Is France actually suffering from a kind of depression?
    Le Pen: There’s something to it. We used to be one of the richest countries in the world, but we are now on a path towards under-development. This austerity that has been imposed on the people doesn’t work. The people will not allow themselves to be throttled without revolting.

    …SPIEGEL: Do you admire Putin?
    Le Pen: I have a certain admiration for Vladimir Putin because he doesn’t allow decisions to be forced upon him by other countries. I think he focuses first and foremost on what is good for Russia and the Russians. As such, I have the same respect for Putin that I do for Ms. Merkel.
    SPIEGEL: Putin isn’t a democrat.
    Le Pen: Oh really? He isn’t a democrat? There are no elections in Russia?
    SPIEGEL: There is no freedom of the press, for example.
    Le Pen: But you think that there is real freedom of the press in France? Ninety-nine percent of the journalists are leftists!
    SPIEGEL: That’s what you think. But journalists aren’t killed and they aren’t locked up.
    Le Pen: To be honest, there are many things said about Russia because they have been demonized for years at the behest of the USA. It is part of the greatness of a European country to develop one’s own opinion and to not view everything through the US lens. We have no lesson to teach Russia if we concurrently roll out the red carpet to Qatar, Saudi Arabia and China.
    SPIEGEL: So you are more opposed to the US than you are in favor of Russia?
    Le Pen: The Americans are trying to expand their influence in the world, particularly in Europe. They are defending their own interests, not ours. I am in favor of a multi-polar world in which France once again takes its position as the leader of non-aligned states, not with the US, not with Russia and not with Germany. One should strive to be neither slave nor master.

  38. Vlad M.
    5 iunie 2014

    Jocurile Olimpice de Iarna. De ce au boicotat liderii occidentali ceremonia de deschidere? Pentru Ucraina? Nu. Pentru Moldova si Transnistria? Nu. Pentru libertatea politica in Rusia? Nu. Pentru ca tov. kaghebist Vladimir Vladimirovici Putin a dat nu stiu ce lege despre propaganda gay în scoli. In consecinta, delegatia germana a venit la JO de la Soci purtand curcubeul, desi in acel moment ucrainenii se chinuiau sa scape de o papusa a Moscovei, Viktor Ianukovici. Astea sunt prioritatile UE, nu Rusia.

    Cu Rusia se fac afaceri – aproape toate marile companii europene vor sa aiba acces la piata rusa. Cu rusii se sta la masa. Cu ei se discuta despre interesele „legitime” ale Moscovei in Ucraina, in Moldova, in Caucauz, oriunde au ei chef. Asta face UE cu KGBistii care conduc Rusia. Chiar nu inteleg de ce problema e Marine Le Pen cand Marine Le Pen nu exista fara clica stangista care face jocurile in toate marile tari din Uniunea Europeana. Efectul e una, cauza e alta. Concentrarea pe efect este exact genul de capcana pe care trebuie sa o evitam… E ce vor astia sa facem. „Uite-o pe Le Pen! E cu rusii!” Si ei cu cine sunt, nu tot cu rusii?

    Cu cine s-a vazut Putin azi si ieri? Cu lumea buna: Obama, Merkel, Cameron si Hollande. Toti l-au rugat pe tovaras sa fie baiat bun, probabil ca sa nu mai fie pusi in situatia penibila de a spune ce nu vor face. A, am uitat sa mentionez: rusii au mai primit un ultimatum. Barack Obama a zis ca Kaghebistu’ are la dispozitie cateva saptamani – 2, 3, 4 – ca sa redevina baiat bun.

    „Vom vedea ce va face domnul Putin în două, trei, patru săptămâni”, a adăugat preşedintele SUA. „Dacă provocările Rusiei continuă, este clar că ţările G7 sunt pregătite să impună costuri suplimentare Rusiei”, a atras atenţia Obama într-o conferinţă de presă comună cu premierul Marii Britanii, David Cameron.

    Smartpower.

  39. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    eu tot nu inteleg de ce tot ce stiam deja despre merkel si franta face irelevant faptul ca acum a castigat putinismul zgomotos pe fata, adica sustinerea entuziasta pentru un criminal in serie, vocala. Ce facem acum? Ne intrecem in clasamente ca sa dovedim ca nu conteaza ca le pen a castigat alegerile? Ca dughin s-a vazut cu lepenisti si haidegheri?

    Nici un seism nu a lovit europa, doar putin si-a consolidat pozitia, si chiar daca pt unii e irelevant, putin tot se bucura.

  40. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    mie mi se pare cu totul alta relevanta ultimului an, nu ca mainstreamul e compus majoritar in lasi si canduti, ci ca nu mai exista alternativa, pentru ca si „opozitia” (nu ma refer la le pen sau altii ca ea, care din punctul meu de vedere, chiar sunt aceeasi mierie cu socialistii germani sau francezi), dar exista un grup de oameni care aveau o critica rationala la excesele ue si s-a doveit ca si ei sunt facuti din acelasi aluat, din irelevanta.

    ce daca obama s-a intalnit cu putin? te asteptai la altceva? ce daca europa nu da sanctiuni, te asteptai la altceva? ce daca merkel sustine vanzarea de arme franceze rusilor? te asteptai la altceva? acum putin are simpatizanti si „la putere” si in „opozitie” (noua putere) si asta nu e irelevant. europa era zdruncinata si fara putin.

    puteti sa va suparati pe mine, dar discutia asta mi se pare fara rost.

  41. Vlad M.
    5 iunie 2014

    eu tot nu inteleg de ce tot ce stiam deja despre merkel si franta face irelevant faptul ca acum a castigat putinismul zgomotos pe fata

    Chiar crezi ca aia au votat cu Frontul National pentru ca le place Putin si nu pentru ca s-au saturat de socialisti si UMPisti? Imaginea buna a lui Putin este consecinta scarbei pe care o au fata de clasa lor politica, fata de socialisti si fata de asa-zisi dreptaci. Cand Partidul Conservator britanic legalizeaza casatoria homo si nu tine referendumul privint UE, promis in campania electorala, nu era la mintea cocosului ca va fi votat UKIP? Cand so0cialistii spun ca a vrea sa nu fii batut in strada de maghrebieni este rasism, iar dreapta vrea sa fie iubita de socialisti, nu era limpede ca va fi votat Frontul National?

    te asteptai la altceva?

    Eu nu ma astept la nimic. Zic doar atat: axarea pe Le Pen o capcana pusa de Bruxelles & Co. „Dati-le alora niste „extremisti” pe care sa-i vaneze si sa ne lase in pace sa ne vedem de treaba!” In rest, business as usual in Brucseles si in celelalte centre de putere din minunata lume noua.

  42. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    ce spun eu si ce spui tu.

  43. Vlad M.
    5 iunie 2014

    Ai spus ca a castigat putinismul zgomotos. Te invit sa demonstrezi ca (de ex.) Frontul National a fost votat pentru ca e filiala franceza a Rusia Unita. ???? Cat despre pierderea alternativei, nu stiu la ce referi.

  44. Mihaela Bărbuş
    5 iunie 2014

    Da, chiar cred ca alegatorilor francezi le place de Putin. Cred ca le place si celor care nu au votat cu FN.
    Am auzit direct de la francezi si am vazut pe forumuri (la Le Monde, Le Figaro, Le Soir, nu pe bloguri nestiute de nimeni) comentarii pro-putin si antisemite si gen mon president est Petain (preluate de la boul de Dieudonne). Cu cine or fi votat miile de admiratori, fracezi de susa, ai lui Soral si Dieudonne? Ca Soral si Le Pen s–au inteles perfect si cand s-au certat a fost pentru prostii, nu pentru esente doctrinare. Ref la imigratie, problema lor e numarul de imigranti, ca pt integrarea culturala nu au mare lucru de zis.
    Si, da, cred ca Le Pen si Farage chiar ajuta cu spor fascismul. Alegatorii sunt in parte inselati, dar unii chiar cred ca are si fascismul partile lui bune.

  45. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    Te invit sa demonstrezi ca (de ex.) Frontul National a fost votat pentru ca e filiala franceza a Rusia Unita

    ha?

    Cat despre pierderea alternativei, nu stiu la ce referi.

    he? nu inteleg. ????

  46. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    eu raman la parerea mea, nici un seism nu a zagaltait europa, europa era deja zgaltaita si putin si-a consoliat pozitia.

  47. Bogdan Calehari
    5 iunie 2014

    Mihaela are dreptate cand spune ca multor francezi le place Putin; doar e rus! Si invatamantul francez (aflat pe mana sindicatelor comuniste si socialiste) a educat generatii intregi in spiritul admiratiei si al respectului fata de marea tara a socialismului glorios. Asta este o realitate descrisa de istorici si scriitori francezi. Fara discutie ca multi dintre suporteri FN sunt admiratori ai lui Putin, dar asta nu inseamna ca FN castigat alegerile euro-parlamentare cu o platforma pro-Putin. Daca cineva sustine asta ori nu stie nimic despre subiectul in cauza (ceea ce nu e grav pt. ca nu poti sa stii totul), ori stie si spune altceva, ceea ce este grav.
    Ca sa glumim un pic, ar trebui sa sustinem varianta oficiala a socialistilor si comunistilor francezi: FN a castigat pe fondul crizei economice ce „zguduie” Franta!
    Bineinteles, ca socialistii nu pot raspunde la intrebarii simple: de ce nu au castigat partide extremiste in Portugalia si Spania, care se afla intr-o situatie economica mult mai proasta decat Franta? Sau de ce au castigat extremistii in Danemarca si Marea Britanie a caror economie „duduie” ? N-ar fi prima data cand socialistii nu sunt in stare sa dea raspuns la niste intrebari simple. De fapt, la ei, asta este un obicei ????

    Imigratia este, de fapt, principala problema. Mai sunt si altele, dar valul imigrational si efectele lui nefaste asupra societatii, au devenit pt. multi dintre cetatenii occidentului european o preocupare importanta. Am gasit pe contributors un articol foarte interesant ce trateaza rezultatul surprinzator al alegerilor din 25 mai. Este intr-adevar cam lung, dar il recomand. Sunt de acord cu autorul cand acesta da de inteles ca interpretarea gresita, minimalizarea voita si neglijarea acestui rezultat si al efectelor lui (de fapt ascunderea gunoiului sub pres), va potenta pericolul, va agrava situatia, in loc s-o amorseze sau s-o rezolve.
    Nu cred ca partidele traditionale, cele care au transformat UE intr-un „Golem marxist”, vor invata ceva din lectia asta! M-as bucura mult s-o faca, dar pentru asta este nevoie de politicieni cu viziune, de oameni de mare calibru, in toate tarile importante ale UE, lucru care trebuie sa recunoastem este de domeniul utopiei.

  48. Bogdan Calehari
    5 iunie 2014

    @47

    „eu raman la parerea mea, nici un seism nu a zagaltait europa, europa era deja zgaltaita si putin si-a consoliat pozitia.”

    Memorabil!!

  49. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    articolul tau e memorabil, nu comentariile mele ????

  50. Bogdan Calehari
    5 iunie 2014

    Esti modest! ????

  51. Pataphyl
    5 iunie 2014

    Costin are dreptate! (Numai de data asta! ???? ???? ???? )

  52. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    deloc, inainte? ????

  53. Pataphyl
    5 iunie 2014

    OK, rectific: nu numai de data asta! ????

  54. Daniel
    5 iunie 2014

    O dezbatere extrem de interesanta intre Marie Le Pen si varii critici:

    http://www.youtube.com/watch?v=aqZYrZf3KoE

  55. avenirv
    5 iunie 2014

    nu l-a vizitat Marine Le Pen recent pe putin ?

  56. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    „Domnul Putin este un patriot. El respectă suveranitatea poporului său. El ştie că noi apărăm valori comune. Sunt valorile civilizaţiei europene”, a explicat Marine Le Pen într-un interviu accordat cotidianului austriac Kurier.

    „Nu regăseşte probabil aceste calităţi de curaj, deschidere şi respect faţă de identitate şi civilizaţie la alte mişcări politice franceze”, a adăugat ea.

    La impusul consilierului său politic pentru afaceri internaţionale, preşedintele Frontului Naţional s-a apropiat de Rusia lui Vladimir Putin. Ea a fost primită la jumătatea lui aprilie în Dumă, Camera inferioară a Parlamentului rus.

    „Modul în care el conduce ţara (arată că) este un bărbat care respectă valorile, trebuie să recunoaştem aceste valori. Partidul Socialist nu le recunoaşte”, a afirmat ea.

    ….

    Întrebată în legătură cu nerespectarea democraţiei în Rusia sub Vladimir Putin, Marine Le Pen a explicat „că în materie de fraudare a alegerilor, nu s-a făcut mai mult decât în Franţa în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2002”, când tatăl ei, Jean-Marie Le Pen nu a întrunit decât 17 la sută din voturi, fiind învins de preşedintele Jacques Chirac (peste 83 la sută).

    http://www.mediafax.ro/externe/marine-le-pen-sustine-ca-impartaseste-valori-comune-cu-vladimir-putin-domnul-putin-e-un-patriot-respecta-suveranitatea-poporului-sau-stie-ca-noi-aparam-valori-comune-12633164

    si asta:

    Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a indemnat sambata ca orasul Volgograd sa revina la numele de Stalingrad, a carui batalie a fost un eveniment-cheie in al Doilea Razboi Mondial, transmite Mediafax.

    „Nu m-am indoit niciodata de necesitatea de a-i reda Stalingradului numele. Nu in onoarea lui Stalin, ci pentru binele locuitorilor”, a scris Rogozin intr-un mesaj postat pe Twitter.

    Vineri, presedintele Vladimir Putin a raspuns in mod pozitiv cererii in acest sens formulate de catre un fost combatant sovietic, in ziua ceremoniilor aniversarii Zilei-Z in Franta.

    Schimbarea numelui unui oras tine, „conform legilor noastre”, „de competenta regiunii si a municipalitatii. In acest caz, locuitorii orasului trebuie sa voteze intr-un referendum”, a declarat Putin, citat de agentia de presa Itar-Tass, adaugand ca „vom actiona in functie de decizia locuitorilor”.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17439423-rusia-dmitri-rogozin-indeamna-orasul-volgograd-revina-numele-stalingrad.htm

    un barbat curajos, un patriot stlalinist aparator al valorilor europene ????

  57. Vlad M.
    5 iunie 2014

    Vladimir Putin, izolat de Occident.

    Hollande îl pune la punct pe Putin.
    Hollande îl pune la punct pe Putin.

    Vladimir Putin, zdrobit de David Cameron.
    Vladimir Putin, zdrobit de David Cameron.

    Sancțiunie economice a la Merkel.
    Sancțiunie economice a la Merkel.

  58. Mihaela Bărbuş
    5 iunie 2014

    @57
    Nu cred ca a primit-o Putin de curand, ca inca nu e sefa haitei. Dar ea se baga in seama, spera, incearca si isi ridica palaria in fata lui:
    „On peut tirer notre chapeau à Vladimir Poutine qui a été criminalisé de manière absurde par les capitales européennes depuis des mois et qui aujourd’hui apparaît comme celui capable d’apporter une solution diplomatique et pacifique à cette crise syrienne.”

    Si tac-su, JM Le Pen, e incantat de parcursul „fara cusur” al lui Putin in Crimeea:
    http://www.huffingtonpost.fr/2014/03/19/le-pen-salue-poutine-crimee_n_4991149.html
    Putin „a fait un sans-faute alors que ses adversaires – les Américains, l’Union européenne – se sont trompés dans tous les domaines: politique, historique, moral. …La position de Poutine est à mon avis inattaquable”.

    Iar nepotica Marion a fost la reuniune cu Dughin (v. @5)

    Ei sunt cu valorile, cu traditia, cu legalitatea. Nu au ei treaba cu revolutiile (in afara de aia conservatoare a lui Dughin).

  59. Anca Cernea
    5 iunie 2014

    aici nu i-a ridicat nimeni în slăvi pe Merkel, Hollande și Cameron plus etablishmentul UE
    știm și noi că cei menționați fac, într-adevăr, compromisuri cu Putin, NU A ZIS NIMENI CĂ NU FAC
    dar lepeniștii, nigelfaradgiștii, korwinmiciștii, heideriștii și celelalte formațiuni rusofile de pe centura politicii europene, formațiuni al căror succes în alegerile europene e salutat de unii, iar de alții considerat neimportant, nu fac compromisuri, ci slujesc lui Putin fără crâcnire

    TOTUL STĂ ÎN PROPORȚII

    una e să ai gripă, alta e să ai SIDA (deși și gripa tot viroză e și poți și să mori de ea)
    una e să calci într-un rahat pe stradă, alta e să calci într-o fosă septică
    una e să ți se fure portofelul în metrou, alta e să experimentezi naționalizarea și cooperativizarea
    una e dezmățul din mai 68 la Paris, alta e să vină rușii

    speram că nu e nevoie să amintesc aici astfel de chestii evidente

    ați auzit de regula de trei?

    faceți socoteala

    Dacă Merkel, care îl mai și critică pe Putin …………………………………………………. face compromisuri cu el în 40% din cazuri
    Le pen sau oricare din indivizii cu seismul, care nu îl critică niciodată pe Putin………în cât la sută din cazuri îi vor face pe plac?

    Indiferent ce o fi scris JF Revel acum nu știu câte decenii despre Frontul național, indiferent dacă au fost sau nu acuzați pe drept/nedrept de fascism, indiferent de parcursul lui Heider și al partidului lui, NU EXISTĂ ÎN POLITICA OCCIDENTALĂ ACTUALĂ INDIVIZI ȘI FORMAȚIUNI MAI PERICULOASE PENTRU ROMÂNIA DECÂT OAMENII LUI PUTIN.
    Nu mă interesează dacă ăștia au fost inventați de ruși din capul locului sau au fost recrutați mai recent, nu mai stau să analizez tâmpeniile pe care le-au spus ei înainte sau le-au spus alții despre ei, DIN MOMENT CE FAC JOBURI PT PUTIN (v deplasarea în Crimeea), de vreme ce nu-i găsesc nimic de reproșat, li se par ok toate crimele lui, de vreme ce se duc la sfat de taină cu Dughin, CE, DOAMNE-IARTĂ-MĂ, MAI AVEM DE DISCUTAT?

    poate nu știați cât de strâns sunt legați de ruși, ok, acuma știți, v-am pus linkuri, @4, 5, 6
    poate nu știați de Korwin Mikke, ok, v-am spus
    acum, ce nu e clar?

    Mentalitatea asta, cum că, dat fiind faptul că realitatea cu care ne confruntăm e și așa murdară, deci putem să-i dăm foc, e revoluționară în sine.
    Împărăția lui Dumnezeu nu e din lumea aceasta.
    Dar ăsta nu e un motiv să ne bucurăm/să nu ne pese dacă de lumea aceasta, nedreaptă și păcătoasă cum e, se alege praful cu totul.
    Ideea de mântuire prin distrugere e demență revoluționară, nu e o atitudine normală, de dreapta. Dreapta nu e aia care aruncă în aer sistemul, ca să vină o lume mai bună. Asta face stânga. Dreapta propune soluții realiste, pt a limita răul din lume, știind că acesta nu va putea fi eliminat cu totul până la Judecata de Apoi.

    Chiar dacă la alegerile europarlamentare din RO, noi ăștia de dreapta nu prea am avut cu cine să votăm din toată inima (eu am votat-o din toată inima pe Monica Macovei, dar a trebuit să mă țin de nas și să pun ștampila pe PDL-ul lui Blaga, cu Stolojan în capul listei), am înțeles, sper, cu toții, că varianta propusă de ocupiștii rusofili, care se pișă pe el de vot, e o tâmpenie subversiv[.

    Chiar dacă am criticat aici de-a lungul anilor tot felul de aberații ale UE, tot felul de combinații rușinoase ale liderilor occidentali actuali, speram că e evidentă totuși diferența dintre UE și Eurasia lui Dughin.

    Voi chiar nu pricepeți că, dacă în 2012, când USL dădea lovitura de stat, urmând indicații de la Vocea Rusiei, în locul lui Merkel era la butoane în Europa neamțul ăla din clipul de la @6, ne lua dracul?
    Vi se pare interesant să ajungem să verificăm în practică ce ar fi dacă ar fi ca gașca asta cu seismul să ia locul găștii actuale? S-ar putea întâmpla. Vremurile sunt periculoase, nu știm ce va urma. Discuția asta de aici parcă e cea din saloanele aristocrației franceze din preziua Revoluției – se ciocnea șampanie și se vorbea de prăbușirea lumii vechi și imperfecte, care nu mai merita salvată; la câteva luni după aceea, majoritatea participanților la selecta discuție erau scurtați de cap la mașină.

    Nu, frate, nu e deloc totuna Merkel cu Le Pen. Nu e totuna UE cu Eurasia.
    Nu e totuna mizeria morală, rătăcirea ideologică și micimea liderilor establishmentului european actual, cu esența drăcească și criminală a regimului lui Putin și a coloanei a 5-a a Rusiei din Occident.

    A observa enorma diferență de proporții dintre rusofilia lui Merkel &co și rusofilia valului seismic nu înseamnă a o lăuda pe Merkel (Vlad, chiar nu are rost să insiști pe direcția asta, nimeni nu o ridica aici în slăvi pe Angela).
    Înseamnă a fi lucid și a constata o stare de fapt din realitate.

    Nu-mi vine să cred că am ajuns să discutăm chestia asta aici.
    Îmi pare rău, dar constat că ne despart opțiuni fundamentale.

  60. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    perimentrul Londra, Paris, Copenhaga – un veritabil „triunghi al Bermudelor” în care dispar treptat speranțele forțelor progresiste (de „dreapta” sau de stânga) într-un viitor liniștit al Uniunii Europene, viitor controlat de o elită birocratică și supus preceptelor Corectitudinii Politice.

    daca luam intelesul strict, mot a mot, al „corectitudinii politice”, „corectitudinea” vis a vis de o anumita „politica” , nu este alternativa filorusa tot o forma de „corectituine” ? e „corectituinea” lui Putin o alternativa la „corectitudinea” lui Cameron? despre Copanhaga si partidul care a castigat acolo nu sunt inca lamurit, dar e „corectitudinea” admiratiei pt un criminal in serie, Putin, a lui Farage si Le Pen, a carei incalcare e pedepsita cu moartea (Litvinenko, Politkovskaia), preferabila lipsei de coloana vertebrala a lui Cameron, a prezentei lui la paradele gay?

    Unda de șoc a fost resimțită și în alte țări ale Uniunii: din Austria – unde „extrema dreaptă” reprezentată de Partidul Libertății (FPÖ) a obținut 19,9% din sufragii (cu 5% mai mult decât în 2009), clasându-se astfel pe locul trei după creștin-democrați și social-democrați – până în Polonia, unde micuțul partid eurofob Congresul Noii Drepte (KNP), condus de Janusz Korvin Mikke (matematician și fost disident anticomunist) a obținut 7,2% din voturi și dreptul de a avea 4 deputați în Parlamentul european. Ei vor încerca să îndeplinească planul lui Korvin Mikke, anume acela „de a dărâma UE din interior”.

    este aici comentariul 5 irelevant, in care se arata ca astia isi asuma rolul de „coloana a 5-a” a lui Putin in Europa? Sau putinismul polonezului Korwin, e el preferabil pt ca e „incorect” cameronic?

    dar sa trecem mai departe:

    în Germania partidul anti-euro creat în urmă cu un an a obținut 6,5% din sufragii și își va trimite reprezentanții la Strasbourg.

    nimic despre declaratia AfD de la comentariu 6? nu ar fi trebui sa ocupe aceasta cel putin un paragraf in articol?

    nimic despre faptul ca Farage, de la UKIP il admira pe KGBist? cel mai mult, nu oricum. E mai important ca se opune Cameronului stangist? E faptul ca AfD-ul spune ca regreta „expansiunea” americana, ceva ce ar trebui sa ne bucure, adica faptul ca noi, acum, in loc sa stam la coada pt adidasi de porc si creveti vietnamezi, mancam ca porcii la McDonalds, e asta un lucru care ar fi trebui sa ne bucure?

    etc etc

    Frontul Național, partid de extrema dreaptă? Făra discuție, da! Asta dacă este să-l judecăm conform standardelor actuale…

    care sunt „standardele” pe care s-a instapanit Le Pen? Sustinerea pentru un criminal in serie? Socialismul economic? Astea sunt standardele „dreptei” pe care s-a instapanit Le Pen?

    , Marine Le Pen nu are dreptul să se plângă. Se află într-o companie selectă

    E adoratoarea lui Putin, un KGB-ist stalinist (nu e stalinist?) de „DREAPTA”? Credeam ca e de stanga.

    . Că sunt veritabili, ca fasciștii greci sau Jobbik-ul ungar, sau doar etichetați așa de către ideologii și adepții Corectitudinii Politice – cum este cazul celor din Franța…

    Asta ce inseamna? Ca Jobbik, adepti socialismului economic si ai lui Putin, sunt diferiti de Le Pen, alti adepti ai socialismului economic si ai lui Putin? in ce fel? Care e diferenta? De ce sunt Jobbik fascisti daca Le Pen nu e?

  61. Liviu Crăciun
    5 iunie 2014

    europenii, de la stinga la dreapta (si vorbesc de cei care nu sint cozi de topor rusesti), sint convinsi ca rusia nu trebuie luata prea tare, ca ar putea crede ca se vrea ruperea relatiilor sau, cu o formula draga stingistilor, intreruperea dialogului; si atunci rusia ar deveni un stat scapat de sub control, iesit din circuitul normal; problema e ca daca apar suficiente astfel de state, ele s-ar putea alia si ar putea fi mai puternice militar decit europa; in consecinta, europenii, de la stinga la dreapta, vor appeasement, vor sa pedepseasca rusia, sa revina la normal, dar nu vor intreruperea dialogului, nu vor violenta; ei se afla exact pozitia elevului sicanat de golani, elev care crede ca dindu-le sandvich-ul va scapa, iar ei vor reveni la normal (multi dintre ei sint probabil predispusi si personal la o astfel de slabiciune in fata golanilor, doar sint copii de oras, intelectuali, sau macar cu fite, fosti pacifisti in facultate si fara armata)

    pina nu le iese din cap prostia asta nu vor actiona altfel si vor face jocul rusiei; nu sint neaparat toti cozi de topor rusesti, dar asta li se pare singura solutie rationala pentru a nu ajunge in situatia de a avea o uniune rusia-iran-china-etc ostila europei

    in alta ordine de idei, Uniunea Europeană nu este pregătită să integreze Ucraina, spune şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius. „Ucraina ar trebui să aibă relaţii atât cu UE, cât şi cu Rusia”
    http://www.mediafax.ro/externe/uniunea-europeana-nu-este-pregatita-sa-integreze-ucraina-spune-seful-diplomatiei-franceze-laurent-fabius-ucraina-ar-trebui-sa-aiba-relatii-atat-cu-ue-cat-si-cu-rusia-12718664

  62. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    adica UE vrea si calare si pe jos, si cu gay parade si cu putin. se miracineva? dar uerss – urss, aceeasi mierie? ce ai vrut sa zici cu comentariul asta? ca „echidistanta” e acelasi lucru cu putinismul? e, intr-o oarecare masura, de aia mircea toma e oarecum la fel ca iliescu, dar iliescu a chemat minerii, si doar rogozanu mai are tupeul asta. dar pentru parerile lui rogozanu nu e de vina iliescu, ci el insusi, la fel cum pt parerile „hai cu minerii” ale lui le pen si haideri, ei sunt de vina, nu putin. nu cameron, nici constantinescu sau zoe petre sau alina mungiu, chiar daca musiu cameron e doar un.. mmmhhm… ma abtin.

  63. Liviu Crăciun
    5 iunie 2014

    Costin, mai usor ????

    usa si europa au filozofii diferite de aparare; politica externa a usa (daca n-o s-o faca praf de tot obama) se bazeaza pe deterrence = trebuie sa fim disproportionat de puternici fata de inamici (posibili sau actuali, singuri sau aliati) astfel incit sa nu le treaca prin cap sa ne atace (direct sau indirect)

    europa crede altfel – prin dialog, negocieri, stick and carrot pot fi tinuti in limite rezonabile inamicii; merkel, cameron si hollande nu sint vinduti rusilor; dar ei cred in aceasta doctrina, fie ei de stinga sau de dreapta; si atunci, pentru ei e rational sa nu pedepseasca prea categoric sau prea aspru rusia; ei vor sa evite o posibila situatie in care rusia e inamic deschis al ue si e aliat cu iran, china si alte state de soiul lor

    partidele (unele doar numite) extremiste nu au legatura cu povestea asta, cel putin pt moment nu au putere reala, ele sint doar cheerleaderi

    ei bine, parerea mea e ca doctrina europeana de aparare e gresita; cea americana e ok; asta ziceam

  64. Mihaela Bărbuş
    5 iunie 2014

    Fabius spune truisme ca sa il auda alegatorii si rusii ca mananca spanac.
    S-a semnat pana acum doar partea politica a acordului de asociere.
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-16870131-uniunea-europeana-ucraina-semnat-acord-istoric-asociere.htm
    Se pare ca partea economica se va semna luna asta
    http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=25853
    Aderarea e totusi departe, cu atat mai mult integrarea.

  65. Mihaela Bărbuş
    5 iunie 2014

    Partidele extremiste au un rol important asa cum sunt, fara putere reala. Rolul lor e sa blocheze, sa incurce itele, sa cosmetizeze imaginea Rusiei, sa il justifice pe Putin, sa faca garagata si propaganda de la tribuna PE. Asta e excelent pt rusi si influenteaza independenta tarilor UE.

  66. Liviu Crăciun
    5 iunie 2014

    de acord; m-am exprimat in graba, ma refeream la formarea doctrinei de aparare a ue; acolo nu au inca influenta, liderii ue oricum aveau doctrina asta

  67. Gordievski
    5 iunie 2014

    In curand or sa aiba influenta in lucrurile importante si secta adoratorilor lui Putin din FN. Pentru Romania adoratorii lui Putin sunt inamici. Unii platiti, unii idioti utili. FN sunt niste saltimbanci vadimizatori sa vladimirizatori condusi de o lidereasa mai subtire ca wctudor

  68. Costin Andrieş
    5 iunie 2014

    Korwin „(matematician și fost disident anticomunist) „: „I am against insulting His Excellency Vladimir Putin. No he did nothing to offend him ” https://translate.google.com/translate?sl=pl&tl=en&js=y&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fniezalezna.pl%2F56155-odlot-korwina-mikkego-powiela-moskiewska-propagande-o-putinie-jego-ekscelencja&edit-text=

  69. Bogdan Calehari
    5 iunie 2014

    @71

    Opreste-te prietene! Din momentul asta sunt in tribuna, nu mai sunt in teren, asa ca au devenit inutile „cartonasele galbene” ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian