FUNDATIA IOAN BARBUS

Sfârșitul acestei lumi

Multă lume pare să se întrebe de ce ne-ar interesa cine se află la cârma celei mai puternice țări din lume. Teoria general-acceptată spune că nu contează cine este președintele SUA: politica externă nu se modifică în coordonatele sale esențiale de la un lider politic la altul, iar Washingtonul este la fel de dezinteresat de soarta țărilor precum România, indiferent de numele partidului care deține frâiele puterii.

Vestea bună este că teoria nu are nici o legătură cu realitatea. Există diferențe între administrații și există diferențe între partidele americane. Un președinte democrat se comportă cu totul diferit de unul republican, iar un Congres dominat de Partidul Democrat va promova politici publice sensibil diferite de cele pe care le preferă Partidul Republican.

În 2008, Obama a devenit cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Presa americană, preponderent de stânga, a făcut tot ceea ce ținea de ea pentru a-l portretiza pe Barack Hussein Obama ca pe un mântuitor modern, gata să salveze America și lumea de George W. Bush, republicani, capitalism, război și schimbarea climei.

Contracandidatul său de atunci, John McCain, era un veritabil erou american, căzut în prizonierat la nord-vietnamezi, chinuit ani la rând de către comuniști pentru că nu și-a trădat camarazii sau patria. S-a întors din Vietnam un om distrus și s-a implicat în politică în rândurile Partidului Republican.

Nu era un conservator pur-sânge, dar își iubea țara, nu era un socialist hard asemenea lui Obama și, deși avea propriile sale naivități în politica externă (așa cum s-a văzut ulterior, când a susținut așa-numita primăvară arabă), McCain era mult mai realist decât reprezentatul Partidului Democrat. Știa că statul nu poate fi soluția pentru problemele economiei americane, sufocate de intervenționism; era conștient că Federația Rusă rămâne un adversar real al Statelor Unite ale Americii, ale cărui interese nu coincid cu cele ale americanilor; apăra dreptul Israelului de a exista.

McCain a pierdut alegerile din 2009 și Barack Obama a devenit președinte. Am zis atunci că lumea nu va mai fi la fel.

America a pierdut şi împreună cu ea întreaga lume, nu numai Irakul, Afghanistanul, Israelul, Georgia, Columbia şi Europa de Est. Oamenilor o să le ia ceva timp să înţeleagă, dar peste ani se va vorbi despre miopia, iraţionalitatea şi necinstea care i-au permis unui farsor să ajungă liderul lumii libere pe 4 noiembrie 2008.

Patru ani mai târziu, este limpede că am avut dreptate, chiar dacă presa americană, străină și românească nu contenește să îi ridice osanale lui Barack Hussein Obama și marilor sale realizări economice, sociale și politice. Mântuitorul nu a mântuit pe nimeni.

Economia americană nu și-a revenit defel în timpul președinției Obama. Șomajul este mai mare, s-a dublat numărul celor care primesc bonuri de masă de la stat pentru a-și cumpăra mâncare și datoria externă a crescut mai mult decât în mandatele tuturor celorlalți președinți americani la un loc. În America de Sud, avansul socialismul este clar. Irakul rezistă, dar situația din Afganistan este foarte gravă, trupele coaliției (tot mai fragile) NATO nereușind să se impună în fața islamiștilor talibani. Programul nuclear al Iranului a continuat, Mahmoud Ahmadinejad agitând neîncetat sabia războiului și amenințând Israelul cu extincția. Sub presiunea islamiștilor, lumea arabă a luat foc. Vechea garnitură de dictatori arabi (unii dintre ei, precum Mubarak, pro-occidentali și apropiați de SUA) a fost abandonată cu complicitatea și chiar susținerea administrației Obama. Tunisia, Libia, Egiptul și Yemenul se pregătesc astăzi de instituirea unui regim islamist, fondat pe legea coranică șaria. Iordania se află într-un mare pericol, monarhia iordaniană confruntându-se cu filiala locală a Frăției Musulmane, la fel de dornică de pace socială precum suratele sale din lumea arabă. În Bahrain, numai intervenția tancurilor Arabiei Saudite a salvat regimul, iar Siria este cutremurată de luni de zile de un sângeros război civil care opune forțele islamiste trupelor dictatorului Assad. Dacă Assad va fi doborât, ultimul lider dictator secular va fi dispărut din Orientul Mijlociu.

După ce în 2008 Germania Angelei Merkel și Franța lui Nicolas Sarkozy au refuzat apropierea Georgiei și a Ucrainei de NATO, iar trupele rusești au invadat Georgia pentru a-și impune favoriții în Osetia, Rusia și-a revenit cu totul în mandatul lui Obama.

Ucraina și Georgia sunt conduse astăzi de politicieni pro-ruși. Viktor Ianukovici a învins coaliția occidentală de la Kiev care, cu toate păcatele sale, privea către Vest. Alegerile din acest an din Georgia s-au aflat sub amenințarea invaziei rusești. Bidzina Ivanișvili, un gruzin devenit multimiliardar în Federația Rusă, prin metode specifice, a condus un bloc politic pro-rus împotriva liderului pro-occidental Mihail Saakașvili. Coaliția lui Ivanișvili a obținut peste 54% din voturi și acesta a devenit noul premier al Georgiei.

În aprilie 2010, avionul președintelui polonez Lech Kaczyński s-a „prăbușit” foarte convenabil la Smolensk, în Rusia, aproape de sol, în timp ce se ducea pentru a comemora asasinarea ofițerilor și intelectualilor polonezi la Katyn de către trupele sovietice. Astfel a dispărut, împreună cu elita conservatoare poloneză, un alt adversar al Moscovei. La înmormântarea lui Kaczyński nu au participat nici Barack Obama, nici marii lideri vest-europeni (Angela Merkel, Nicolas Sarkozy, José Luis Rodríguez Zapatero, Silvio Berlusconi, Gordon Brown, Manuel Barroso, Herman van Rompuy) – nu au vrut să supere ursul rus oferindu-și respectul pentru un patriot polonez pe care oricum nu îl iubeau. Euroscepticii nu sunt văzuți bine în democratica și diversa UE.

Nici la noi lucrurile nu se prezintă mult mai bine. România este atacată din afară și slăbită din interior. Lovitura de stat din această vară s-a facut cu concursul Federației Ruse, curtate intens de Uniunea Social-Liberală. Victor Ponta nu a făcut nici un secret din preferințele sale pentru Rusia și comuniștii chinezi, iar Partidul Național-Liberal al antiamericanului Crin Antonescu a dezvoltat o adevarată obsesie pentru „îmbunătățirea” relațiilor cu Moscova. La Chișinău, rușii joacă la mai multe mâini și ne sabotează la tot pasul. Până și la Tiraspol, în autoproclamata Transnistrie, au schimbat garnitura de conducători. Astăzi nu se mai bazează doar pe comuniști.

Sub Barack Hussein Obama, America a decăzut. A ajuns atât de rău că a reales un președinte american ce a promis sprijin unui dușman al Americii – Federația Rusă – în schimbul susținerii sale în alegeri.

Barack Obama: „Toate aceste probleme, dar în special scutul anti-rachetă, pot fi rezolvate, dar este important ca el [Vladimir Putin n.t.] să-mi lase spațiu.”

Dmitri Medvedev: „Da, înțeleg. Înțeleg mesajul tău despre spațiu. Spațiu de manevră pentru tine…”

Barack Obama: „Acestea sunt ultimele mele alegeri. După alegeri, voi avea mai multă flexibilitate.”

Dmitri Medvedev: „Înțeleg. Îi voi transmite această informație lui Vladimir, și îți sunt alături.”

Cum Uniunea Europeană abia face față crizei economice, islamismul se răspândește ca un foc și Rusia se află în marș, era nevoie de schimbare ca de aer. Din nefericire, acea schimbare nu a mai venit. Fraudarea votului a avut mult prea puțin de a face cu asta. Jucând prea mult după regulile Stângii, Mitt Romney a ratat șansa de a deveni al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii și i-a oferit lui Obama ocazia de a fi cu adevărat un președinte istoric, așa cum și-a propus de la bun început, când și-a anunțat intenția de a participa la alegerile primare din Partidul Democrat.

Eliberat definitiv de teama pierderii viitoarelor alegeri, Barack Hussein Obama a primit un vot pentru a remodela lumea după principiile stângii radicale, cele pe care le-a deprins în tinerețe de la părinții săi și mentorii săi spirituali. Consecințele acestui al doilea mandat Obama sunt imposibil de estimat în acest moment, dar este de așteptat ca toți inamicii civilizației iudeo-creștine să se întărească în anii care vin. Nu contează: va trebui să facem tot ce ne stă în putere pentru a întoarce valul progresist. Schimbarea politică va veni abia după ce va avea loc schimbarea culturală, inversarea tendinței dinspre stângismul radical înspre acele virtuți și principii care se află la baza culturii noastre.

Nu este sfârșitul lumii, dar este sfârșitul acestei lumi. Încă nu am ajuns la minunata lume nouă anunțată în 2008, dar fiți pe pace, vom ajunge și acolo, avem timp destul – încă patru ani de Barack Hussein Obama, socialism, împăciuitorism și trădare. Și da, înainte de a fi mai bine, va fi mult mai rău. Trebuie să ne obișnuim cu această idee și să mergem mai departe.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

75 de comentarii

 1. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  “Nu era un conservator pur-sânge, dar își iubea țara, nu era un socialist hard asemenea lui Obama și, deși avea propriile sale naivități în politica externă (așa cum s-a văzut ulterior, când a susținut așa-numita primăvară arabă), McCain era mult mai realist decât reprezentatul Partidului Democrat.”-nu, singura problema cu el era ca era prea batran pentru a putea da incredere americanilor ca poate scapa USA de la o criza de dimensiunile celei din 2008. N-am nimic cu batranii, dar este evident ca, atunci, n-ar fi trebuit sa fie nominalizat – nimeni nu realiza in momentul ala ca, deja, speranta de viata crescuse mult, ca senilitatea nu se mai instaleaza chiar asa devreme si prin urmare McCain nu era nicidecum senil, etc. Nimeni nu realiza, prin urmare ar fi trebuit nominalizat altul. Deh, istorie. La fel cum nimeni nu realizeaza astazi ca am devenit o lume de cinici plictisiti, ca daca afisezi o buna doza de cinism, ca Romney, nu inseamna ca si esti cinic, ca nu inseamna nicidecum ca ai fi ticalos. Insa ca, da, lumea te va crede un cinic si nu te va vota (incerc si eu sa-mi dau seama de ce n-a fost votat Romney).
  De un umor absurd mi se pare ca, uitandu-ma pe harta de mai sus, am senzatia ca peste 55% din suprafata e rosie – adica republicana (e derutant, pentru ca nu suprafata conteaza, banui, ci nr de locuitori-proportional cu nr. de “electori” sau cum se numesc aia).
  Multumesc Vlad, un articol foarte bun.

  Și da, înainte de a fi mai bine, va fi mult mai rău.

  Eu cred ca e timpul sa ne inarmam cu bidinele, afise cu fraza asta si sa incepem sa le lipim pe strazi.

 2. DanCanada
  7 noiembrie 2012

  Vorba lui Churchill: “The Americans will always do the right thing but only after they’ve exhausted all the alternatives.”
  E incredibil ca a cistigat atitea electoral votes dupa 4 ani de clueless presidency. Deci n-a facut NIMIC si totusi a cistigat. Probabil “asistatii” au cintarit mai mult.
  Ii vad pe toti chiar si in Canada exaltati de victoria asta, bucurosi asa cum eram noi romanii in Duminica Orbului in ’90. Bucuria asta inconstienta imi aduce aminte de ce spunea gloata acu’ vreo 2000 de ani: “Sangele lui asupra noastra si asupra copiilor nostri” Adica da! stim ce facem! ????

  Si da, rosu pentru partidul republican? E tocmai invers, rosu ar trebui pentru democrati. Care probabil in 4 ani au sa-si schimbe numele in Partidul Socialist.

  Macar in Canada e corect: liberalii au rosu, conservatorii au albastru.

 3. anarchix
  7 noiembrie 2012

  Si mai socant mi s-a parut alegerea Texasului. 41% bama? Ce dracu se intampla cu oamenii astia?

 4. DanCanada
  7 noiembrie 2012

  Deci “tipping point”-ul nu e 50% ???? Asistatii si toti non-whites au cintarit mult. Plus MSM care a fost al 12-lea jucator. Si prostia lui Romney sa se bata ca un lord. Sa nu aduci aminte de Benghazi in fiecare zi mi se pare o prostie mare.

  Hm, Canada e mai socialista decit America. Desi acuma are un guvern majoritar si de dreapta si primul ministru e ca lumea.
  Mai e ceva care e corect aici: liberalii au culoarea rosie si conservatorii albastru, nu vitavercea ca-n America.
  Probabil dupa inca 4 ani de Obama Partidul Democrat oricum o sa-si schimbe numele in Partidul Socialist.
  Euforia asta de a readuce pe un presedinte clueless si complet necalificat pentru asa un job imi aduce aminte de Duminica Orbului ’90 si de euforia inconstienta a unei gloate de-acu’ vreo 2000 de ani in urma: “Singele nostru si al urmasilor nostri…”

 5. anarchix
  7 noiembrie 2012

  @ DanCanada

  In scurt timp voi gradua. Suna funny, dar Canada incepe sa-mi para frecventatbila dupa ce s-a intamplat aseara in Amerika.
  TX ramane in carti, evident. ????

 6. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  Probabil “asistatii” au cintarit mai mult.

  -sigur. Tocmai am avut o discutie cu un destept care are impresia ca ILD e-un site legionar, doar pt. simplul motiv ca e “de dreapta” si nu-i e rusine de asta, si isi scrie asta pe frontispiciu. Nu, nici eu nu cred ca lupta ar fi pierduta definitiv, dar it’s obvious folks, spre asta tindem. Da, pe mine chiar ma deruteaza faptul ca republicanii-s cu rosu; poate mai bine ar schimba in violet, sau in portocaliu.
  Si, apropo, eu unul m-am cam saturat sa tot aud argumentul ala “evreii au votat cu Obama”. Ok, folks, exista si evrei idioti, pe lumea asta, nu suntem toti genii, da? Asta e, daca or fi si de-astia care prefera sa fie asistati, sa fie ei sanatosi.
  Oricum ar fi, e groasa fratilor. Da, Romney a fost intr-adevar bou sa faca pe lordul la treaba cu Benghazi. Si nu numai, un roman, fie el si ARD-ist ( ???? ) ar fi gasit, in locul lui sa fi fost, n motive de sters pe jos cu Bam si chiar ar fi sters. Cred ca nimeni nu s-ar fi suparat, numai Mitt a avut impresia asta.

 7. anarchix
  7 noiembrie 2012

  @ Liv St Omer

  De-aia Base a castigat intotdeauna. A stiut ca trebuie sa te porti pe masura cu nemernicii.

 8. anarchix
  7 noiembrie 2012

  Din categoria “insult to injury” , vazuta la riddick mai devreme.

 9. emil borcean
  7 noiembrie 2012

  Anarchix, wow! Foarte instructiv articolul din Pravda… dintr-o sumedenie de motive. Required reading:

  It must be said, that like the breaking of a great dam, the American decent into Marxism is happening with breath taking speed, against the back drop of a passive, hapless sheeple, excuse me dear reader, I meant people.

  True, the situation has been well prepared on and off for the past century, especially the past twenty years. The initial testing grounds was conducted upon our Holy Russia and a bloody test it was. But we Russians would not just roll over and give up our freedoms and our souls, no matter how much money Wall Street poured into the fists of the Marxists.

  Those lessons were taken and used to properly prepare the American populace for the surrender of their freedoms and souls, to the whims of their elites and betters.

  First, the population was dumbed down through a politicized and substandard education system based on pop culture, rather then the classics. Americans know more about their favorite TV dramas then the drama in DC that directly affects their lives. They care more for their “right” to choke down a McDonalds burger or a BurgerKing burger than for their constitutional rights. Then they turn around and lecture us about our rights and about our “democracy”. Pride blind the foolish.

  Then their faith in God was destroyed, until their churches, all tens of thousands of different “branches and denominations” were for the most part little more then Sunday circuses and their televangelists and top protestant mega preachers were more then happy to sell out their souls and flocks to be on the “winning” side of one pseudo Marxist politician or another. Their flocks may complain, but when explained that they would be on the “winning” side, their flocks were ever so quick to reject Christ in hopes for earthly power. Even our Holy Orthodox churches are scandalously liberalized in America.

  The final collapse has come with the election of Barack Obama. His speed in the past three months has been truly impressive. His spending and money printing has been a record setting, not just in America’s short history but in the world. If this keeps up for more then another year, and there is no sign that it will not, America at best will resemble the Wiemar Republic and at worst Zimbabwe.

  These past two weeks have been the most breath taking of all. First came the announcement of a planned redesign of the American Byzantine tax system, by the very thieves who used it to bankroll their thefts, loses and swindles of hundreds of billions of dollars. These make our Russian oligarchs look little more then ordinary street thugs, in comparison. Yes, the Americans have beat our own thieves in the shear volumes. Should we congratulate them?

  These men, of course, are not an elected panel but made up of appointees picked from the very financial oligarchs and their henchmen who are now gorging themselves on trillions of American dollars, in one bailout after another. They are also usurping the rights, duties and powers of the American congress (parliament). Again, congress has put up little more then a whimper to their masters.

  Then came Barack Obama’s command that GM’s (General Motor) president step down from leadership of his company. That is correct, dear reader, in the land of “pure” free markets, the American president now has the power, the self given power, to fire CEOs and we can assume other employees of private companies, at will. Come hither, go dither, the centurion commands his minions.

  So it should be no surprise, that the American president has followed this up with a “bold” move of declaring that he and another group of unelected, chosen stooges will now redesign the entire automotive industry and will even be the guarantee of automobile policies. I am sure that if given the chance, they would happily try and redesign it for the whole of the world, too. Prime Minister Putin, less then two months ago, warned Obama and UK’s Blair, not to follow the path to Marxism, it only leads to disaster. Apparently, even though we suffered 70 years of this Western sponsored horror show, we know nothing, as foolish, drunken Russians, so let our “wise” Anglo-Saxon fools find out the folly of their own pride.

  Again, the American public has taken this with barely a whimper…but a “freeman” whimper.

  So, should it be any surprise to discover that the Democratically controlled Congress of America is working on passing a new regulation that would give the American Treasury department the power to set “fair” maximum salaries, evaluate performance and control how private companies give out pay raises and bonuses? Senator Barney Franks, a social pervert basking in his homosexuality (of course, amongst the modern, enlightened American societal norm, as well as that of the general West, homosexuality is not only not a looked down upon life choice, but is often praised as a virtue) and his Marxist enlightenment, has led this effort. He stresses that this only affects companies that receive government monies, but it is retroactive and taken to a logical extreme, this would include any company or industry that has ever received a tax break or incentive.

  The Russian owners of American companies and industries should look thoughtfully at this andthe option of closing their facilities down and fleeing the land of the Red as fast as possible. In other words, divest while there is still value left.

  pagina a doua poate fi citita la sursa
  American capitalism gone with a whimper

 10. anarchix
  7 noiembrie 2012

  Bursele

  Interesant ca singura bursa bucuroasa de veste e cea chineza. Prietenii stiu de ce.

 11. Costin Andrieş
  7 noiembrie 2012

  Mesianism Obamatard pe Romania Libera.

  O icoana cu sf Obama inminindu-i scutul anti-racheta lui tovarășci Putin

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/foto-care-au-schimbat-lumea-obama-si-romney-fata-in-fata-in-campania-electorala-283302-main_pic22.html

 12. Pataphyl
  7 noiembrie 2012

  Vlad, e miercuri, în plus mai e și 7 noiembrie. Îți eram dator cu o precizare: ai avut dreptate. Și cît de mult aș fi vrut să n-ai! Dar e sigur că știi asta, nu-i nevoie să-ți explic…

 13. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  Prime Minister Putin, less then two months ago, warned Obama and UK’s Blair, not to follow the path to Marxism, it only leads to disaster.

  Multumesc Emillll….citesc, si ma crucesc!! Ma crucesc….si citesc, cum ar fi zis Cocosila, de stii-tu-unde. Mai fratilor, daca a ajuns Putin sa-l acuze pe Obama de marxism….bai fratilor, atunci chiar e groasa rau!!

 14. anarchix
  7 noiembrie 2012

  @ Liv St Omer

  actuala conducere a Rusiei e formata din gangsters.

  Asta fiind spusa, intotdeauna am crezut ca singurele categorii sociale care inteleg perfect cum functioneaza piata libera sunt prostituatele si gangsterii. Suna ciudat, dar ma tem ca asta e situatia.

 15. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  Da Vlad, de acord cu Pataphyl, you were right, man. E tristul adevar.

 16. DanCanada
  7 noiembrie 2012

  Si AmericanThinker are o gramada de articole faine despre parastasul Americii si de ce:

  http://www.americanthinker.com/2012/11/victory_of_the_demagogue.html

 17. Costin Andrieş
  7 noiembrie 2012

  “respectabilul om de dreapta” strikes back! citeaza si din “stanga asa-cum-s-ar-cuveni-sa-fie” (extrema-stinga-asa-cum-s-ar-cuveni-sa-fie-criticatac). Alin Fumurescu inca sustine ca ar fi un om de dreapta, dar inafara de comunistii de pe criticatac, nu mai stiu pe nimeni care sa sustina o asa gogomanie. “Dreptaciul” Fumy este de ani de zile un obamist inflacarat (Alin Fumurescu doboară recordul la Concursul de Peroraţii stîngiste pe “respectabil om de dreapta”) – astazi, e fericit!

  Paul Ryan nu e, evident, Sarah Palin: e aratos ca si Sarah, dar vorbeste infinit mai bine decat Palin. Insa, luat la bani marunti, ramane in categoria plevusca.

  asta va fi provocarea lui Obama in urmatorii patru ani, sa fie presedintele-pansament. Stie, si nu ma indoiesc ca va face exact asta. Omul e extrem de calculat.

  Acum revine la compromis si nevoia de “unire”. Devine, cum ziceam, presedintele-pansament. Am invatat si de la aia care nu m-au votat. E sobru in continuare, retinut, discplinat. vrea sa lucreze si cu republicanii, dar si VOI aveti un rol de jucat – nu se termina cu votul!!! Buuun! Acum vine responsabilitatea personala.

  E fascinant: Obama vorbeste ca Fittzhugh sau Calhoun! In fine, asta daca n-ai stii ca astia vorbeau ca Douglas si Lincoln!

  Acum urca, devine apoteotic: Nu suntem o adunatura de cinici, de egoisti care se uita numai dupa interesul personal, nu red-states, nu blue-states, but the Uninted States of America!

  Vorbele de la sfarsit le-a mai spus. Dar niciodata pe tonul asta. Ii da coate lui Lincoln – si stie. Si uite-asa se intra in istorie pe usa din fata – oferindu-le oamenilor ceea ce avem cu totii dipserata nevoie: ideea ca suntem, ca putem fi mai buni; ca intre idealismul stupid si realismul cinic, la fel de stupid, mai exista o cale.

  lectia cea mai importanta pe care republicanii (dar si romanii) trebuie s-o invete in urmatorii patru ani, pentru c-ar fi pacat ca democratii sa castige presedintia si peste patru ani: prostia agresiva nu e rentabila decat pe termen scurt.

  Am citit pe CriticAtac….

  La FoxNews au inceput deja sa se ridice semne de intrebare: poate ca, tanda pe manda, strategia de diabolizare a lui Obama, cu Mesia, si Hussein si socialismul si nazismul n-o fi fost cea mai buna (imbratisata pana astazi la noi de cei de la InLinieDreapta) http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/v-am-spus-obama-republicani-desteptarea-86675.html

 18. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  @18: ca si o vreme pe vremea lui Bush jr, ca si multa, multa vreme imediat dupa 2008, am iarasi imresia ca vad cu ochiul liber o coada imensa de drac, cum se misca, in fata mea: e exact ceea ce dl. Tismaneanu numeste “diavolul in istorie”. E fix momentul cand Berenger, innebunit de spaima, avea impresia ca-i creste si lui un corn mare de rinocer in frunte, dupa ce vazuse toti prietenii, toate cunostintele, toti oamenii in jurul sau transformandu-se in rinoceri. May God have mercy on us all!!

 19. Silvapro
  7 noiembrie 2012

  @ DanCanada
  F bun articolul

 20. Silvapro
  7 noiembrie 2012

  N-am inteles: si prezidentia si congresul sint in miinile democratilor?

 21. emil borcean
  7 noiembrie 2012

  Silva, situatia in Congres a ramas neschimbata. Camera Reprezentantilor are in continuare majoritate Republicana, iar Senatul are in continuare majoritate Democrata (la Sentat avantajul Democrat a devenit ceva mai mare: +10 fata de +6 sau +5 cat era inainte).

 22. emil borcean
  7 noiembrie 2012

  Costin, tovarasul Fumurescu imparte aceeasi foaie clinica cu tovarasul Chris Matthews de la MSNBC. Amandoi ejaculeaza prematur cand aud de Obama.

 23. Silvapro
  7 noiembrie 2012

  Bine, Emil, m-ai mai linistit… Merci de explicatie.

 24. Silvapro
  7 noiembrie 2012

  * “Associated Press: Innocence of Muslims filmmaker gets one year in prison and oh yeah, the video WAS behind Libya attack.”
  Meaning that “Nakoula was sentenced one day after the election is as about as coincidental as the AP waiting until one day after the election to go back to the charge that the video was responsible for the attack.”

  http://www.shoebat.com/2012/11/07/associated-press-innocence-of-muslims-filmmaker-gets-one-year-in-prison-and-oh-yeah-the-video-was-behind-libya-attack/

  * “That this is Obama’s second term makes this situation even more dangerous, because the president now has nothing to loose, since he does not have to worry about campaigning for a subsequent victory. His actions can be reckless, without the danger of not getting re-elected.” Asta m-am gindit si eu, dar nu neaparat in acest context:

  http://www.shoebat.com/2012/11/07/the-rise-of-an-islamic-state-under-obama/

 25. Costin Andrieş
  7 noiembrie 2012

  emil, i-am lasat lui Fumy un comentariu ( http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/v-am-spus-obama-republicani-desteptarea-86675.html#comment-1165783 ) si ca sa ma asigur ca il citeste si stie pe cine lauda inainte de stergere (el stie pe cine lauda, dar ma indoiesc ca cititorii lui stiu prea multe despre ciriticataci), il las si aici:

 26. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  Uite, Vlad, Emil….

  And Massachusetts Mitt is a moderate on a good day — a liberal on a bad one

  d-acilea http://www.thenewamerican.com/reviews/opinion/item/11472-does-the-gop%E2%80%99s-demographic-death-spiral-end-in-a-texas-graveyard
  Cu alte cuvinte, USA a avut de ales intre un stangist si un semi-stangist. Ce naiba sa alegi in contiiile astea, iei si tu originalul, in loc sa iei copia, nu? (of course, dat fiind esecul scolii in a mai educa, nestiind istorie, americanii nu mai inteleg de mult ca un stangist va fi intotdeauna copia perfecta, copia unei copii unei copii….doh)

 27. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  Un articol care mi se pare pur si simplu genial. Genious in its purest form:

  Democrats voted against freeing slaves, voted against giving them the right to vote, voted against Civil Rights in the 1960s. Republicans voted for all of that.

  Obama is an Affirmative Action President. It doesn’t work. He is the prime example that it doesn’t work. The woman we are supposed to believe is his wife is an Affirmative Action lawyer who lost her license to practice law in 1993. Her Princeton thesis is pure racist anti-white ravings of someone so out of touch with reality that it can only be described as bizarre, even though it is whites who created her path to go to an Ivy League university.

  So forget them. No more freebies from us. No more insults from them. No more favors from us. No more filthy talk from them.

  Just forget the Obama supporters. Don’t talk to them. Don’t do business with them. Don’t buy from them and don’t sell to them. Don’t cut their grass, clean their houses, fix their cars or fix their bodies. Don’t even acknowledge they exist. Let them die.

  Whether it is co-workers, friends or family members, ignore them, ostracize them and write them off your list.

  I have notified everyone I know, family and friends alike, that if they tell me they are going to vote for Obama or if they tell me after the election they voted for Obama, win or lose, I will cease all relations with them. Just set your own, “Don’t ask, don’t tell rules”.

  These people hate us more than we hate them. They despise us.

  By their vote for Obama, they are condemning us to a life with less money, less freedoms, loss of our God given Rights, loss of our freedom and a very real and present danger of losing our lives. Anyone who votes for Obama is an enemy of America, an enemy of the American people and an enemy of American ideals. They are traitors.

  An ignorant person can be educated. A person who is determined to not be educated can only be educated with a baseball bat across the forehead. Few among us will instruct them in that fashion. So, just forget them.

  Condemn them to a life without you. Let them earn a living on someone else’s money.

  http://english.pravda.ru/opinion/columnists/19-10-2012/122508-obama_supporters-1/

 28. uMnumzaneAngibonanga
  7 noiembrie 2012

  Prototipul presedintelui american “new age”: o lesbiana de culoare pe la vreo 50 de ani, de constitutie fizica masculina si pe tratament hormonal cu androgeni, casatorita religios in New York intr-o ceremonie oficiata de episcopul Gene Robinson cu o alta lesbiana « latina » de vreo 25 de ani. Pima doamna are o istorie de auto-mutilare si multiple incercari de para-suicid, fiind diagnosticata cu « personalitate limita ». Amandoua sunt vegetariene si au locuit cu chirie intr-un apartament din Bronx incalzit cu panouri solare. Presedintele s-a convertit recent la islam, dar isi mentine aparitiile la adunarile lunare ale Cultului Vrajitoarelor unde are rang de druid(a). Prima doamna este agnostica, dar crede intr-o lume de apoi in care toti ajung in paradis dupa suicid sau eutanasiere.
  Dupa alegeri, vor pleca in pelerinaj la Mecca, Stonehenge si ashramul lui Sai Baba. Acolo vor condamna incalzirea globala, capitalismul, opresiunea WASP-ilor, topirea ghetarilor din Himalaya, colonialismul si centralele nucleare. Se vor face popasuri la Roma, la monumentul lui Giordano Bruno, si in Fasia Gaza pentru a denunta Biserica Catolica, fundamentalismul crestin, sionismul si extrema dreapta evanghelica.
  Presedintele a absolvit cursurile de “African-American Studies” la University of Illinois at Urbana-Champaign si a lucrat in Chicago vreo zece ani pe functia de “community organizer”. Prima doamna are o diploma de “Gender Studies” la Indiana University Bloomington si este de profesie “home manager”. Avea un cabinet de consiliere gratuita impotriva obezitatii, a militat activ pentru interzicerea carnii de porc si este fan premiat pe Facebook al Oprah Winfrey Club.
  Cuplul are un singur copil, un adolescent de 16 ani, infiat dupa ce custodia lui le-a fost acordata de serviciile sociale prin ordinul Juvenile Court. Tanarul – atunci proaspat azilant politic dintr-o tara a lumii a treia – fusese prins in 2005 spargand un magazin Apple dintr-un cartier afluent al New Orleans-ului, dupa terminarea uraganului Katrina. A motivat in fata curtii ca-i era foame si ca nu cunostea limba engleza. Chiar si acum, pentru a conversa cu el, cuplul prezidential utilizeaza serviciile unui traducator pashtun, unul dintre primii detinuti eliberati din Guantanamo Prison dupa ce fusese reformat spiritual prin eforturile speciale ale lui Richard Dawkins.
  Presedintele provine dintr-o familie mixta si a trait in saracie pe mai multe continente, castigand o bogata experienta in utilizarea grant-urilor sociale si a « food stamps ». Prima doamna a emigrat ilegal dintr-o tara a Americii Latine. La granita dintre Mexic si Texas a fost prinsa, batuta si agresata in alte moduri de Chuck Norris dupa ce fusese inchisa, « waterboarded » si fotografiata in ranchul lui W. Din aceasta cauza, amandoi membrii cuplului prezidential sunt pe tratament anti-retroviral pe viata.

 29. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s02SypCcYIc
  Whittle e fantastic. E primul om la care am vazut in sfarsit pusa in aplicare ideea lui TRU: “daca ei sunt asa de buni la ideologie, nu e decat o singura solutie: sa devenim noi mai buni decat ei” (parafrazez). Eu vreau sa merg pe luna, sau macar copii mei, chiar daca exista riscuri ???? ????

 30. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  Ideea “Guvernului pe orizontala” si a grupului de retele informale mi se pare pure genious, deasemenea felul in care o argumenteaza, ca adica otelul pe care as putea sa-l cumpar cu tonele din China e la un telefon distanta. Si, da, asa cum in USA “se intampla”, a inceput sa “se intample” acum 2 zile, la fel si in Romania, “se va intampla”, ticalosii aia vor castiga puterea, e inevitabil, ma doare s-o spun dar e inevitabil. Si, da, data fiind situatia, eu zic c-ar trebui si aici sa ne construim un mic guvern pe orizontala, pentru ca e clar ca guvernul pe verticala, de orice culoare ar fi fost, ne-a dezamagit time and time and time again and again. Asa ca ar fi timpul sa facem ca Whittle: sa-i lasam pe grasii aia corupti sa-si consume spagile si primele si banii furati oricum de la noi, pt ca asta e, n-avem ce face, si sa ne descurcam noi cum putem. E clar, e evident, va fi mult, mult, mult mai rau inainte sa fie mai bine, si tocmai de asta trebuie sa ne invatam sa nu ne mai asteptam LA NIMIC de la guvern, sa nu ne mai pierdem timp si energie discutand despre el (macar Boc era simpatic, inteligent, cu Ponta CHIAR ESTE o pierdere de vreme sa spui ORISICE despre el si guvernul lui), au castigat/vor castiga inca un bilet pe Titanic. Sa le uram drum bun! si sa ne vedem de treaba.
  Abia vazand videoclipul asta, incep sa inteleg ca aia care ii tot acuza pe ARD-isti ca “nu fac nimic” n-au dreptate. Nici nu e cazul sa faca. E cazul sa facem noi, pentru noi, fiecare in coltul nostru, ceva. In definitiv, la momentul asta, dupa 6 luni de guvernare Ponta si aproape 4 ani de guvernare PSD, deja e foarte clar: deja fiecare cetatean cu un ID si cu drept de vot a putut sa compare, a avut timp sa-si faca o parere clara si obiectiva si sa hotarasca deja de pe-acum, inaintea campaniei electorale cu cine merita si cu cine nu merita sa voteze; cel mai bine intelegi un partid/guvern atunci cand il vezi la lucru, noi am avut sansa sa ii vedem la treaba si pe unii, si pe ceilalti.

 31. DanCanada
  7 noiembrie 2012

  Sa nu-i tragi de mineca e OK pentru ei. Romney a facut asa, nu l-a COMBATUT pe Obama, sa-l arate tuturor ZILNIC ce Zero Barat e. Nu, el a fost caldut, politicos, civilizat. Cica “great american patriot”. Pe dracu’! E exact pe dos. Stingistii ordinari sint todeauna happy daca nu te lupti serios cu ei. Tovarasii au sa fie happy no pb pentru ca au sa-ti mareasca taxele si au sa-ti ia libertati cit poftesc. Cam asa s-a intimplat in Romania, si? Tara e un wasteland fara nici-un viitor si peisajul politic e plin de manelisti parca iesiti din Gradina Zoologica. Treaba urita e ca si America a luat-o pe drumul asta. In uralele tuturor.
  O ironie amara: sa pleci dintr-o tara distrusa de comunism ca sa vezi o tara ca America infectindu-se de aceeasi tumoare.
  Ma gindesc la de-alde Pataphyl, Anarchix, dl. Tismaneanu si atitia prieteni care-i cunosc personal… ????
  I-am zis unui preot: “Parinte, Stinga e de fapt Diavolul, e o coincidenta uriasa treaba cu tilharul din Stinga si faptul ca Socialismul/Comunismul e de Stinga” Stiti ce mi-a zis? “Nu exista coincidente. Ce numim noi coincidenta e de fapt o parte din Adevar pe care Dumnezeu incearca sa ne-o reveleze cumva.”
  Deci a doua mare victorie a Diavolului este ideea de proprietate comuna.
  Tilharul din Stinga i-a zis lui Isus “Da? Esti tare? Salveaza-te daca poti!” Deci chiar si pe cruce era “cocky”, provocator. Exact asa cum sint toti acesti clueless useful idiots care acum jubileaza la realegerea acestui Zero.
  Asta e, ce sa ma mai zvircolesc degeaba. Vorba lui Rush Limbaugh: In a Nation of Children, Santa Claus Wins.

  http://www.rushlimbaugh.com/daily/2012/11/07/in_a_nation_of_children_santa_claus_wins

 32. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  Nu….Dane, situatia din Romania seamana ciudat de mult cu USA, in momentul asta, daca ARDii ar invata ceva din campania lui Mitt, ar fi destepti (si Videanu deja da semne…)…ideea subliminala, zic eu, implicata in speech-ul lui Whittle e urmatoarea: frate, daca esti in cursa impotriva unuia gen Obama/Ponta/Cacarau, ai doar 2 optiuni, nu exista a treia: 1.nu scoti o vorba, incasezi pana nu mai poti, dar taci, ca sa vada toata lumea cat de ticalos e ala; dar taci pe bune, chitic, lasi capu’n pamant si nu scoti o vorba 2.iti asumi riscul de a lupta cu armele lui (e mereu mai periculos, dar exista si asa sanse) si chiar le folosesti: lovituri sub centura, la oo, in ochi, suturi la tzurloaie, totul e permis si nu exista reguli, ca Bam/Caca/Pontex oricum nu stiu ce-s alea. Daca te tine, bineinteles, si nu cred ca asta sa fi fost problema lui Mitt, cred ca ar fi putut sa-l izbeasca din 5 in 5 sec. cu Benghazigate….insa asta a ales el, a vrut sa fie gentleman. Sa speram ca ARD-eii nu vor copia greselile lui.
  Da, adevarat, macar dl Tismaneanu, Pata, poate si Anarchyx (pe el nu-l cunosc prea bine) au umor, vorba dlui Tismaneanu, “istoria iti poate rezerva multe surprize”. Si, in fine, they can allways relocate, din USA inapoi in UE e mai simplu, invers e mai greu. Lollll, apropo, tocmai i’am scris lui Whittle sa le spuna americanilor care-auvotat pt Bam ca unul ca mine, care a ajuns, desi posesor de diabet si gastrita, sa faca economie la mancare ca sa-si poata plati net-ul/telefonul/transportul, pentru ca meseria lui depinde de astea, nu ca ar vorbi cine stie ce sau ar sta pe net prea mult, unul ca mine, pana nu isi revine USA, in 2016, in 2060, whenever, NU vrea sa le viziteze tara. Spunea cineva pe un forum acum 1 sapt ca e suficient sa cunosti programul politic al lui Bam 2012 ca sa devina stupid sa-l votezi…..ei bine, probabil ca 99% dintre votantii lui nici nu cunosteau, programul ala, dar s-au dus sa puna ca boii stampila, orbiti de demagogie si imaginea glitz a acestui presedinte-actor de hollywood-seria D. Eu am citit programul lui pe american thinker si m-am crucit: death panels, sharia law, you name it….groaznic.

 33. DanCanada
  7 noiembrie 2012

  In optiunea 1, copiii tai ajung in gulag. Si nu neaparat gulag siberian. Vorba lui Iustin Pirvu – gulag poate sa devina lumea de afara.
  Cu optiunea 2 macar poti tine fruntea sus ca ai luptat.
  Oricum in nici-un caz sa zici ca Obama e “great” etc etc. Probabil Romney a zis asta pentru ca a devenit defensiv din cauza MSM care l-a lovit permanent cu tot felul de nimicuri (treaba cu 47% si alte chestii luate din context si rastalmacite). Bietul om are bun simt, el nu stie ca Stinga nu are asa ceva, nu are credinta.

 34. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  http://www.americanthinker.com/2012/11/obamas_cold_heart.html

  one of the most charitable men in America. Mitt and Ann Romney gave an average of 14% of their income over a twenty-year period. In addition, they both have served others through prodigious levels of volunteer work, serving primarily ghetto youth, at-risk teenagers, inner-city girls, families with sick children, and fellow congregants.

  da se pare ca intr-adevar asta a fost problema – ca Mitt e, ca structura si fel de a fi, prea gentleman. Pacat; asta e un lucru laudabil, nu-i o vina, insa nu pot atunci sa nu ma intreb ce-au avut in cap republicanii cand l-au pus acolo. Trist.

 35. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  If that’s not groce then i’m the King of England.
  “Over forty Catholic institutions sued Obama to stop religious liberty violation in ObamaCare, which forces them to fund abortions.

  Read more: http://www.americanthinker.com/2012/11/black_man_yells_wake_up_white_obama_sympathizers.html#ixzz2BePOKkCK
  http://www.americanthinker.com/2012/11/black_man_yells_wake_up_white_obama_sympathizers.html

 36. dacul
  7 noiembrie 2012


  Am indoieli asupra victoriei lui Obama…

  http://xdangels.com/serios-a-castigat-domnul-obama

 37. calehari
  7 noiembrie 2012

  @33 Dan Canada

  Complet de acord cu ce spui si foarte interesanta “coincidenta” cu talharul din Stanga!

  “O ironie amara: sa pleci dintr-o tara distrusa de comunism ca sa vezi o tara ca America infectindu-se de aceeasi tumoare.” Intr-adevar, cine s-ar fi gandit? Sa ne aducem aminte ca nu a trecut niciun sfert de secol, de cand se vorbea peste tot de disparitia definitiva a comunismului.
  O astfel de “idee a suveranitatii celor multi”, odata inoculata, se transforma intr-o tumoare aproape imposibil de extirpat – s-a dovedit – intr-un interval de timp atat de redus. Comunismul va exista, si nu ascuns in vreun cotlon, si peste sute de ani.

 38. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  Jeeeesus Christ!!! Si nu se mai termina!!! It goes on and on and on and on, si nu se mai termina!
  And then there were the drugs. Lots of them, by Obama’s own account, and not only a heavy marijuana habit, but also, as he implies, a fair amount of cocaine use over the course of years. (See here.) The pervasiveness of recreational drug use since the 1960s has caused some to blind themselves to the seriousness of this kind of personal history in a president, a man of extraordinary power, a commander-in-chief.

  Read more: http://www.americanthinker.com/2012/11/obama_a_man_without_a_conscience.html#ixzz2BeYIwlws
  http://www.americanthinker.com/2012/05/americas_historic_cokehead_president.html

 39. TranssylvaniaPhoenix
  7 noiembrie 2012

  Opinia mea despre rezultatul alegerilor:

  Sad Day For America

  I emigrated from my country in Eastern Europe and crossed the Atlantic Ocean to run away from communism.
  Last night I came to realize I didn’t ran far enough. Communism is about to take over America with the full acceptance of half of the American people.

  Maybe the American people need to experience communism themselves in order to realize their mistake. Maybe they need to see how it is when you have food rations, gasoline rations, toilet paper and detergent rations.

  Maybe they need to see how living in a country where soap, shampoo, coffee, salami, cigarettes and whiskey are considered luxury items for the use of the upper class only, and where those items (obtained exclusively on the black market) can buy you a place ahead the line when you need a doctor visit for your father, heart medication for your mother or baby formula for your child.

  Maybe they need to experience the waiting in line for 16 hours in a front of a grocery store to buy a malnourished chicken, or a bottle of cooking oil, a carton of eggs, or a pound of sugar, or a bottle of cooking propane – and when you’re almost in the front of the line to be told they’re sold out.

  Maybe they need to sleep in their beds fully dressed up and wearing wool hats and gloves because they have no fuel to heat their homes.

  Maybe they need to have their kids doing their homework at candle light because the electricity is shut down 22 hours a day out of 24.

  Maybe they need to learn how to have their families share the the rationed hot water and have the entire family take their shower during the single hour of the week when the hot water runs. And if possible do their laundry in the same time.

  Maybe they need to have their friends writing informative notes on them and have their telephones and homes under surveillance; and have their fathers, brothers or sisters arrested deported or “disappeared” because of a joke they made about the leadership of the ruling Party.

  Maybe America needs to experience the communist paradise I experienced in order to wake the fuck up. I know I did.

  That’s all I have to say today.

  Edited to add:

  Some say it not possible for Obama to transform America in a communist country. That he doesn’t have the political power to do it and that there are checks and balances in the Constitution that will prevent him to assume dictatorial powers.

  Here is what my argument is against such naysayers:
  What Obama is implementing now in America is socialism. Socialism is just a stepping stone on the path to communism. If you don’t believe me, maybe you believe Karl Marx – he said that.

  Obama operates under the teachings of Antonio Gramsci – he was the communist philosopher who first came with the theory that in advanced capitalist societies communism can never be implemented by force like it was in underdeveloped countries like Russia. According to him, communism in America and Western Europe needs to be introduced gradually by infiltrating the education system, taking religion out of people’s lives, taking over the media, the unions and the political Parties and by greatly increasing dependence on social programs (see links).
  By doing so, citizens themselves will be the ones asking for communism and no spilled would be necessary to abandon capitalism. It’s the simple principle of boiling the frog by gradually increasing the water temperature.

  So no, America will not become a full blown communist state in Obama’s next four years. It will gradually become a socialist state, the stepping stone to communism Karl Marx was talking about. A stepping stone from which the next move to full communism will be just a small, natural step forward in the next decade.

 40. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  In this case, however, the attenuation process may backfire, and instead create a “heating up” period. As we become increasingly, gradually, sickeningly aware of the level of the administration’s real-time knowledge of the attack, Obama’s soul is revealed. He has been transmogrified for all the world to see: the Dorian Gray portrait hidden away in the spare room is now, at last, etched on his own face.
  Seven hours of slow, violent, torturous death and destruction at the consulate and the safe house. Hours of urgent calls for support, backup, rescue. A live feed from a drone detailing the events on laptops throughout Washington. The hideousness does not fade, but rather becomes starker each day.

  Read more: http://www.americanthinker.com/2012/11/obama_a_man_without_a_conscience.html#ixzz2BeaBkl4E
  Obama-Benghazi. He was bloody watching it. It gets sicker and sicker by the minute.

 41. DanCanada
  7 noiembrie 2012

  @calehari #39: Alta “coincidenta” – marea victorie a lui Obama pe 7 Noiembrie si “marea victorie” a revolutiei ruse din 1917 de care aminteste si Pataphyl (peoplescube link) mai sus ????
  E clar mai mult ca niciodata – liberalismul e comunism cu alte mijloace.
  Tot mai putini au sa le spuna stingistilor “asta e comunism ce predicati/faceti voi”. Asta e, imbatrinim plus copiii nostri n-au sa mai stie ce-i aia non-comunism. Oricum au sa se gaseasca o gramada de idioti spunind “As! Nu, asta e libertate/egalitate/fraternitate ca doar asa ne-a spus Marele Lider”. Care o sa fie un alt Obama dintr-un partid unic numit Democrat si la care toti au sa fie membri si-au sa cotizeze direct de la iPhoanele model 10-11.
  Lumea care o stim noi, fosta Europa de Est tindea catre 1984 a lui Orwell. Metoda a fost forta, coercitia. A fost si propaganda dar nu la nivelul asta. Una ca nu erau mijloacele de acum si Doi – nu tinea, era saracie mare si se vedea de la o posta ca totul e falimentar.
  Lumea din Vest care ni se pregateste acuma e de fapt Brave New World a lui Huxley. In esenta e la fel. Insa mijloacele de propaganda sint acum mai rafinate si mai variate.

 42. calehari
  7 noiembrie 2012

  @34 Liv

  ” daca ARDii ar invata ceva din campania lui Mitt, ar fi destepti (si Videanu deja da semne…)” Asta cu “mortu’ a inviat, pardon, s-a desteptat” este super tare! ????

  Imi place mult si faza cu “Ponta si ai lui au castigat un bilet pe Titanic … Sa le uram drum bun! si sa ne vedem de treaba.”
  Zic ca imi place mult, pentru ca in timp ce noi ne vom vedea de treaba efectuand scufundarea, ei, pastrandu-si flotabilitatea genetica, vor pluti catre alte tarmuri paradisiace.

 43. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  Videanu:

  “Ponta este un hot ordinar, il invit sa poarte cu mine o dezbatere”

  Videanu e seful de campanie ARD, si, posibil, viitor prim-ministru. Parca “bai hotule, ia vina de te masoara cu je!!” suna ceva mai bine decat tacerea monumentala a lui Romney on Benghazi issues, nu crezi? Si e doar inceputul campaniei. Ok, stiu ca “o injuratura e mai mult decat nimic” nu suna bine, dar in sfarsit, eu comparam cu Romney… ????

 44. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  And the people I knew were “merely” using so-called soft drugs; they did not share Obama’s cocaine habit. The lifelong protection from media scrutiny that Obama has earned with that clever abstract phrase from 1995 — “maybe a little blow when you could afford it” — is historic as the most practically efficacious admission of felonious behavior in presidential history.
  Notice that he doesn’t say he did only a little cocaine. He says he did “a little” cocaine when he had the money to buy it. How often was that? And couldn’t the most hardened addict say the same? Obama was not a kid who, like so many succumbing to peer pressure, “tried” drugs. He was a full-blown (oops, I mean “habitual”) drug-user.

  Read more: http://www.americanthinker.com/2012/05/americas_historic_cokehead_president.html#ixzz2BemSUI00
  Oare e posibil sa mai foloseasca inca, droguri dure, cocaina? Stiti de ce intreb? Am 2 motive, unul mai dur ca celalalt:
  1.am cunoscut si eu un drogat, cand eram in facultate (cand eram in liceu nu prea erau….de fapt, in liceu, n-am cunoscut nici unul, si nu regret). In fine, omul fusese un elev de-al maica-mii, dar nu stiu cum naiba avusese incredere in mine sa-mi povesteasca verzi si uscate. Ideea e ca omul consumase cocaina, si spunea ca da o dependenta a dracului de puternica, nu se scapa de ea decat foarte, foarte greu. Iar Bam nu ma impresioneaza deloc prin a fi culmea vointei, mai degraba invers.
  2.episodul Benghazi, ca si multe, multe altele, in care Bam a actionat de parca ar fi fost high as a kite. Omul ne-prea avand multi prieteni, cine poate sti, daca intr-adevar consuma sau nu?

 45. Pataphyl
  7 noiembrie 2012

  După cum bine-au zis “evoluția bărbii la om” a.k.a. MarxEngelsLeninStalin, capitalismul e pe marginea prăpastiei. Acum la propriu, aici în Statele Uimite:

  Fiscal Cliff: 54 Days Until $7 Trillion Tax Hike

 46. calehari
  7 noiembrie 2012

  @44 Dan Canada

  Gandesc la fel!

 47. uMnumzane Angibonanga
  7 noiembrie 2012

  Hai, vorba lui Basescu: “bucurosi le-om duce toate”.
  Pentru descretirea fruntii:

 48. Silvapro
  7 noiembrie 2012

  Liv St Omer,
  N-am stiut ca toti acesti prezidenti au flirtat cu drogurile.
  Ce lua Bush? Mai mult decit hashish?

  In orice caz cocaina nu e gluma. In Romania anilor ’80 se romantiza cocaina ca “e drogul bogatului”. E scumpa, face omul sa se simta bine, nu dauneaza cine stie ce si nu devii “vindut”. Dar din cite am citit, da dependenta si-nca cum!

  Obama e un neserios. Chestia cu apelarea la tineret, sa aiba priza la ei ca nefiind cap patrat, imi face asociatie si cu clipul lui de alegeri cu fetiscana aia “my first time”, care a fost sub orice critica. Un prezident sa se preteze la asa ceva, sa se prezinte ca sex simbol, sa incite (ca sa nu zic excite) fantezii sexuale. Dar culmea ca asta prinde. Tinara femeie la curatenie a mea a venit f, fericita miercuri ca Obama a fost ales. Nu stia absolut nimic despre politicile lui “but I have a crush on him”, s-a exprimat.

  In afara acestui aspect cu drogurile, articolul de la Liv http://www.americanthinker.com…..z2BeaBkl4E este f. bun. Orice om cu un dram de reason, ar fi observat lipsa de logica din afirmatiile lui Obama cu Benghazi. Cele citeva propozitii care se bat cap in cap. Si da-i si dai cu investigate. Pai nu are decit sa se investigate pe sine insusi.

 49. Silvapro
  7 noiembrie 2012

  Daca nu stiati, Israel are totusi o sansa cu Obama:

  Obama’s underwater fantasy:

  Kick ass song:

 50. Gaby M
  7 noiembrie 2012

  O spun de foarte mult timp si pare ca nu ma aude cineva.. situatia asigurari medicale in SUA este dramatica. Companile de asigurari medicale, de ani buni se comporta ca niste sacali, vulturi.. asteptind sa-si devoreze prada. Sistemul de sanatate este ticalosit.. putred si money oriented.
  Obama Care pare a fi un dezastru.. americanul de rind nu cunoaste prea mult, doar ca are nevoie de asigurare medicala, iar Obama le-a promis una. Cit de buna este, vom vedea!

  Republicanii total out of touch.. bat cimpile.
  Demografic, America s-a schimbat, ei ramanind incorsetati in discursuriele reganiste, este o epoca moarta, acea America nu mai exista si ei par a nu intelege si cu ei multi altii!

 51. Liv St Omer
  7 noiembrie 2012

  @53, Silva,

  In orice caz cocaina nu e gluma. In Romania anilor ’80 se romantiza cocaina ca “e drogul bogatului”. E scumpa, face omul sa se simta bine, nu dauneaza cine stie ce si nu devii “vindut”. Dar din cite am citit, da dependenta si-nca cum!

  am aflat si eu acum ca si Bush Jr s-ar fi “jucat” cu drogurile; eu nu stiam decat de alcool, ceea ce totusi mi se pare mult mai ok, macar ala nu-ti afecteaza, daca nu depasestiu cantitatea admisibila, neuronii.
  Da, cocaina chiar e drogul bogatului, in sensul ca pe piata neagra este, a fost si va fi intotdeauna foarte scumpa (nu mai stiu exact motivul dar mi se pare ca aceea ce “buna calitate” necesita un proces de fabricare foarte laborios, de unde si pretul mare….stiu asta tot de la amicul ala al meu, si din revistele “Okapi” citite in tinerete ???? ). Insa da depandenta foarte repede, se scapa foarte greu de ea, si pe termen lung, da, dauneaza foarte foarte foarte tare! Au devenit multi paranoici de la ea, vezi cazurile Withney Huston, care avea impresia ca dusmanii din peretele de la baie vor s-o atace si s-o omoare, sau Axl Rose care avea idei asemanatoare; afecteaza grav functionarea neuronilor. Ba da, devii “vandut” foarte repede si in multe cazuri iremediabil; de-aia, daca Obama lua coca, nici nu ma mir ca are ideile pe care le are si ca este cine este. Ma mir doar ca se produce atata cocaina pe pamantul asta incat sa ajunga la cei 50.5 de votanti ai lui (la 300.000.000 americani, 150.000.000, daca as lua o medie de minim 10 grame/saptamana, inseamna 1500 tone/saptamana….pai nu-i de mirare atunci ca Bam e prieten cu toti Chavez-ii si toti Castro-ii!!! e prieten, ca alegatorii lui tre’ sa aiba ce consuma, nu? ???? )

 52. Gaby M
  7 noiembrie 2012

  Deci postati exclusiv ce va convine… and that’s why Obama a cistigat un nou mandat. Republicanii NU asculta la nevoi.

 53. Vlad M.
  7 noiembrie 2012

  Felicitari, Gaby M., ai fost publicata. Mare realizare! Sa spui ca republicanii sunt indiferenti la nevoi, cand socialistii tai nu au fost in stare decat sa duca o campanie bazata pe frica, dupa ce timp de 4 ani a crescut somajul, numarul persoanelor care traiesc numai din bonuri de masa si datoria publica pe care o vor plati copiii si nepotii celor care l-au votat pe Obama, ei bine, este cu adevarat amuzant. La fel de amuzanta este si diabolizarea companiilor de asigurari medicale, cele care obtineau profituri de 1-2-3 procente pe an. Stiu, n-am ce-ti face: daca esti stangista, asta este. Sanatate!

 54. Vlad M.
  7 noiembrie 2012

  David Frum a fost, este si va fi mereu un RINO, un liberal confuz care tine cu tot inadinsul sa-si spuna republican. Frum este tipic pentru conducerea lipsita de idei a GOP si numai bun de folosit pentru a raspandi teze stangiste. De altfel, de ce sa mergem la Frum cand putem alege Stanga evidenta?

  GOP: esti in varsta, alb, esti terminat! Adica viitorul nu e pentru albii care au o varsta. Frumos, nu? Daca indraznea vreun conservator sa spuna ceva asemanator despre minoritatile care voteaza rasist cu democratii (asa cum sunt negrii: l-au votat pe Obama pentru ca este negru), i-ar fi sarit in cap marile constiinte liberale, dar daca au si stangistii un punct comun, acela este ipocrizia.

  Tovarasului Frum ii recomand cu caldura sa se inscrie in Partidul Democrat si sa ii ia cu el pe toti republicanii care gandesc ca el.

 55. uMnumzane Angibonanga
  7 noiembrie 2012

  @Gaby M.
  Gabÿ, eu am suflet de republican. Am si nevoi, chiar daca prefer sa mi le satisfac in intimitate. Dar te ascult: ia spune-mi tu mie, ce nevoi ai?

 56. John Galt
  7 noiembrie 2012

  Zici unii, pe facebook:

  “Condamnam cu fermitate absolut orice fel de manifestari indiferent de forma in care ele parvin publicului de extremism si intoleranta Acest lucru l-am afirmat este o linie de principiu de la care abdicam. Sunt convins pe de alta parte ca domnul Neamtu poate sa dea o explicatie si sa se justifice”, a declarat MRU.

  Nu stiu cum sunteti voi insa eu cand (ma uit in jur) citesc “fermitate absoluta” si “linie de principiu” inteleg TOCMAI.. “intoleranta si extremism”. Asa ca omul vorbeste in dodii, probabil ca sa impresioneze pustoaicele de liceu, ca numai pe alea le mai poate impresiona.

  “Politica intr-o tara civilizata nu se face cu bata sau cu o gandire rezumata” – BA DA nene! Uite aici: 1+1=2. Nu 3, nu 14. NU e dupa cum bate vantul si nici dupa cum credeti voi. Daca pentru cineva “totul e relativ” (bine mai putin afirmatia ca “totul e relativ” – care prob e “absoluta” :P), uite ca vin eu cu barosul si explic ca unele PRINCIPII sunt INALIENABILE, adica NU pot fi modificate nici chiar daca ati sta in cap. Si indiferent de vointa cuiva (pentru ca asa sunt ele definite din start, ba chiar in DEX – sa fie imuabile). E clar, domn’ profesor??

  Pe de alta parte, ca sa revenim la subiectul extremismului, daca liderii dreptei de la noi inca nu au aflat ca “EXTREMISM in the defense of liberty is no vice! si ca moderation in the pursuit of justice is no virtue!” (Barry Goldwater 1964), uite ca le spunem noi. Sa stie si ei, ca asa e frumos.

  Vorba unui prieten in tara se fura ca-n codru din contractele cu statul si toata presa e deranjata acum de o poezie.

 57. TranssylvaniaPhoenix
  7 noiembrie 2012

  Asa incepe sfarsitul…

  Companii anuntind concedieri masive la numai 24 de ore dupa victoria in alegeri a lui Obama:

  • Energizer –

  • Exide Technologies –

  • Westinghouse –

  • Research in Motion Limited –

  • Lightyear Network Solutions –

  • Providence Journal –

  • Hawker Beechcraft –

  • Boeing (concediaza 30% din management staff) –

  • CVPH Medical Center –

  • US Cellular –

  • Momentive Performance Materials –

  • Rocketdyne –

  • Vestas Wind Systems –

  • Husqvarna –

  • Center for Hospice New York –

  • Bristol-Meyers –

  • OCE North America –

  • Darden Restaurants –

  • West Ridge Mine –

  • United Blood Services Gulf

  • Brake Parts –

  • Vestas Wind Systems –

  De asemenea…

  Caterpillar Inc. will inchide uzina din in Owatonna Minn.
  Mount Pleasant’s Albrecht Sentry Foods
  The Target store in Manassas Mall Va.
  Millennium Academy in Wake Forest NC
  Target inchide Kissimmee FL
  The Andover Gift Shop in Andover MA
  Grand Union Family Markets inchide magazinele din CT
  Movie Scene Milford inchide locatia din NH
  TE Connectivity inchide fabrica din Greensboro – 620 concedieri
  Gomer’s Fried Chicken in South Kansas City
  Kmart in Homer Glen
  Fresh Market on Pine Street in Burlington
  AGC Glass North America to permanently close its Blue Ridge Plant in Kingsport Tenn.
  The Target store at Platte and Academy in Colorado Springs
  The Roses store on Reynold Road in Winston-Salem NC
  Meanders Kitchen losing its West Seattle location at 6032 California Ave
  Bost Harley-Davidson at 46th Avenue North and Delaware Ave. in West Nashville TN
  Townsend Booksellers in Oakland
  The Kmart store in Parkway Plaza off University Drive in Durham NC – 79 Jobs Lost

  Pentru mai multe vesti bune despre victoria lui Obama, da un click aici: http://www.dailyjobcuts.com/#.UJwVDQHUOEh.facebook

 58. Costin Andrieş
  7 noiembrie 2012

  Galt, las-o balta, e ridicol. Neamtu e ridicol, cei care se agita pt prostia lui neamtu sint ridicoli (tapalaga e fruncea aici), iar usl-ul e usl, un grup mafiot care nu putea rata ocazia de a lovi intr-un adversar care gafeaza. Si nu inteleg tu pt ce te agiti atit, daca lui neamtu nu pare sa ii pese.

 59. Costin Andrieş
  7 noiembrie 2012

  TP, nu vrei sa scrii o introducere si o cz de 2-3 rinduri si sa transformam comentariul 66 intr-o postare de jurnal rapid?

 60. emil borcean
  7 noiembrie 2012

  Costin, TP. Am pus deja o insemnare….

 61. toiu
  7 noiembrie 2012

  @67
  John Galt nu este ridicol, Neamtu nu este ridicol, poezia este extraordinara, contextul politic este numai bun pentru astfel de poezii. Si asa ca o constatare: ar trebui introdusa in manualele scolare. N-am vazut nici o gafa, in schimb observ o imensa meschinarie.

 62. Vlad M.
  7 noiembrie 2012

  Toiu> In razboiul ideologic, anything goes, o stim de la Lenin si Goebbels. Poezia este un pretext.

  Pataphyl>

  Vlad, e miercuri, în plus mai e și 7 noiembrie. Îți eram dator cu o precizare: ai avut dreptate. Și cît de mult aș fi vrut să n-ai! Dar e sigur că știi asta, nu-i nevoie să-ți explic…

  Stiu, Pata. Din pacate, s-a intamplat fix ce credeam ca se va intampla. Morala? Trebuie sa scapam de RINOs si falsii dreptaci, is buni doar la pierdut in fata stangistilor. Pana si idiotul ala de Scott Brown a pierdut, pana si el.

 63. John Galt
  7 noiembrie 2012

  Si nu inteleg tu pt ce te agiti atit

  Extremismul in apararea libertatii nu e un viciu. Moderatia in aplicarea justitiei nu e o virtute. Aici e problema mea. La noi lucrurile astea sunt exact pe dos. Din cauza asta se ajunge la aberatii de acest gen.

 64. Costin Andrieş
  7 noiembrie 2012

  America Votes to End Modern Civilization
  By Daren Jonescu

  Did you happen to catch the end of civilization on TV last week?
  The 2012 U.S. election will likely be judged by men thousands of years hence as a world historical event, on a par with the Peloponnesian War, the assassination of Julius Caesar, the Copernican Revolution or the Battle of Waterloo. If this seems hyperbolic to you, that is probably because we have never seen an epoch-making moment quite like this one. For this is perhaps the first time history has been “fundamentally transformed,” if you will, by an electoral majority.
  Consider, first of all that although democracy, in any recognizable sense, began in Greece 2500 years ago, it also died in Greece 2300 years ago. Subsequently, it existed only rarely and in very limited forms throughout most of the centuries prior to the modern era. General elections of the modern sort, then, in which governing bodies and policies are broadly chosen or altered by public vote, actually have a very short cumulative history.
  Furthermore, consider that we usually judge the ultimate significance of elections in retrospect, rather than in anticipation. We speculate, for example, on how different America, and consequently the world, might have been had Abraham Lincoln not been elected in 1860, or Ronald Reagan in 1980. Events that unfolded after the election cause us to wax philosophical about things that might have been, just as we can wonder how the modern world might have evolved had Shakespeare never taken up writing. But rarely if ever has the election itself, rather than its aftermath, been the historically defining moment.
  In addition, most democratic elections are limited in their primary significance to the nation that is voting. The election of Margaret Thatcher and the Conservative Party, for example, had international ramifications of great import, but these were nevertheless merely byproducts of Thatcher’s significance as the melody of Britain’s swan song, a once-great nation’s last dalliance with reason and righteousness.
  In general, even the most important elections in the histories of nations have lacked the defining characteristics of those temporal events that we normally regard as being of world historical relevance. Such events may be seen, at least with benefit of hindsight, as having essentially altered the trajectory of civilization (for better or worse), which is to say that the times that followed cannot properly be understood at all independently of those monumental, redirecting moments. Once again, actions taken in the aftermath of democratic elections have occasionally had this kind of importance; elections themselves have not.
  The election of November 6, 2012 was different. It was, as I have argued, a referendum on the principles of modern civilization itself, and a referendum which, for very concrete reasons, was a world event.
  At the core of modern civilization is, or was, the project of practical freedom — the effort to build societies consistent with the principle of ethical individualism. From the Platonic-Aristotelian conception of the individual rational soul, to the Gnostic divine spark, to the Christian emphasis on individual salvation, to Thomas Aquinas’ injunction that human law must respect man’s spiritual need for earthly freedom to choose virtue, to Locke’s natural rights — from all of this, and more, evolved a central theme of modern civilization, the effort to establish a society fully respectful of the dignity of the individual human being.
  This was modernity, and America was the highest practical manifestation of its spirit. Flaws, blind spots, missteps, and squandered opportunities notwithstanding, America came closest to realizing the specifically modern hope of a society rooted in the rights of man. What it may have sacrificed in the appreciation of legitimate distinctions of merit among human types, it gained in the humane principle that, in practical political terms, no man ought to be regarded as essentially subject to the will of any other.
  Contrary to the reactionary snobbery of contemporary European fops, this trade-off was not evidence of America’s inferiority, but rather the deliberate fulfillment of the project of the greatest modern minds, and their greatest Renaissance forerunners (all Europeans, by the way), namely the project of building a civil society in a firm foundation of practical reason. In this society, by intention, there would be room for the theoretical and spiritual life, but not at the expense of the freedom of all men to pursue the means to their own practical well-being.
  All of which brings us back with a crash to November 6. For decades now, the remainder of the Western world has forsaken that great modern project. The basic idea of individual liberty, meaning the combined notions of natural rights, self-determination, individualism, and the pursuit of earthly happiness, is no longer an animating principle in the governing processes of any other nation on Earth. Whatever practical freedom remains in other countries is tolerated merely as a matter of pragmatic economic policy (it creates wealth), or as a ploy to palliate civil unrest. (This latter goal is made explicit in the UN’s “World Happiness Report,” which blithely opines that the masses can be quelled by maintaining institutions which promulgate the “feeling of freedom” — regardless of whether they actually produce the real thing.)
  Only in America, then, has individual freedom remained an explicit founding principle, and a moral ground of society. What this means, in historical terms, is that the entire thrust of modernity, from its pre-modern roots to its defining achievements, has evaporated from every political corner of the planet (though still residing, of course, in the hearts of some men) with one glorious, desperate exception. America’s increasing cultural isolation in recent decades is directly attributable to this: the rest of Western civilization has turned away from modernity’s noble heritage, and has long been striding “forward” into a new Dark Age — not into a more ancient conception of man, but into a prehistoric one. To state the intended outcome, we may assign a suitable name: brutalism.
  The forces of this late modern brutalism have been at work in America for a long time, and have, of course, scored many victories small and large. The beast has slowly eaten away most of the meat of America’s educational establishment, artistic vision, material treasure and moral virtue, leaving little but an insubstantial fare of fat and gristle.
  This gradual devouring of America, against the brave resistance of an intransigent conservative minority, brought her to a climactic moment. At last, all the cards were on the table. In 2008, the nation had, for the first time, elected as its president a man whose calls to join the anti-modern drive “forward” were explicit and unequivocal. His ideas were Marxist in origin; his mentors — childhood, adult, and professional — were communists, Islamists, anti-Semites, racists, sexual deviants, terrorists, and plain kooks. All attempts to explain 2008 away as a mere mistake, a pitiful self-inflicted wound deriving from a twisted desire to overcome residual collective guilt, rested on the next presidential election, the election of 2012.
  Obama repeatedly and consistently enjoined Americans to reject their most cherished notions, and their moral traditions: the self-made man, he argued, was a lie and a moral outrage (“You didn’t build that”); the wealthy have no logical claim to the product of their achievement (“shared prosperity”), and ought to be seen as the enemy of the people, refusing to “pay the same tax rate as their secretaries”; freedom of religion, he demanded, must be sacrificed to the new goal of subsidized sexual promiscuity; and the most primal premise of America’s and modernity’s political project, the right to self-preservation, must be renounced in the name of egalitarian healthcare.
  All of this was placed before the American voting public in the fall of 2012. None of it was concealed by the leftist media — this was, in fact, the official, media-assisted platform of the Democrats and their dear leader during the election campaign. Class warfare, anti-individualism (“you didn’t get there on your own”), redistributive justice, and the devaluation of human life — the policy essence of European post-Marxist socialism — was on trial in the land of the free, the land of milk and honey, the land of immigrants from impoverished and oppressed nations who came seeking refuge and opportunity.
  For the first time in America’s history, a major party had been bold enough to make its challenge to the basic premise of America herself — freedom — the central issue in the election. It should not have been close.
  And it was not close: Obama’s invitation to complete the dismantling of America won the day by a landslide. It was not just the sixty million who voted for him. It was also the even larger number of eligible voters who did not vote at all. Whether by active vote or passive consent, more than two thirds of eligible U.S. adults chose to join the march to nothingness.
  But in light of the fact that America was the last nation standing in modernity’s long struggle to achieve practical political freedom for mankind, those Americans were speaking for all of us, everywhere. They were choosing, not only for their own future, but for all those whose nations no longer give them a voice on the question of liberty. The question in this grand, final referendum was, in short, “Will mankind continue to keep one candle burning for modernity?”
  Thus, we can say, without a scintilla of hyperbole, that on November 6, 2012, America elected to end modern civilization. Not all Americans chose it, to be sure. But such is the nature of democratic elections, once they have become unmoored from limiting principles. Once America put aside (small-r) republican considerations of constitutionality in government, and set out on the long march to mob rule — call it the welfare state, socialism, or what have you — this moment was almost preordained. It was bound to come to this.
  The stakes could not have been higher or more straightforward: freedom or coercion, individualism or collectivism, modern civilization or uncivilized brutalism. America, meaning her voting and abstaining majority, chose the latter option in each case.
  In simple terms, on November 6, America joined the rest of the lost world in declaring once and for all that private property is an illusion. The product of a man’s labor does not rightfully belong to him, which means his labor itself — his time and effort — does not belong to him, which means his life does not belong to him. Modernity’s project is nullified. Milton, Locke, Swift, Diderot, Montesquieu, Jefferson and all the rest — obliterated at the ballot box.
  What comes next remains to be seen, and to be fought for by the minority of us who are unwilling to accede to this mindless rush to barbarism. But for now, as of November 6, self-ownership, also known as individual sovereignty, is dead on this planet. Men are not free.
  No election can rescind that truth, until the conditions that brought the world to this sad outcome have begun to be undone. We have a lot of work to do, and the clock is ticking, because victorious oppression has a way of accelerating exponentially with each little triumph.
  Brutalism’s political empire is now, for the first time in many centuries, universal — and the chief brutalists know it. They will not tarry in forging ahead with long-delayed measures to suffocate the last twitches of hope out of those who see what has happened, and refuse to surrender to it.
  With perfect, nearly poetic irony, modern civilization was ended by popular vote. If you cannot accept this — if you are like the Republican Party establishment, the Washington pundits, and all others in whom the balm of incrementalism has produced the intellectual and moral paralysis of disbelief — then you are of no use to us now. Get out of our way.

  Read more: http://www.americanthinker.com/2012/11/america_votes_to_end_modern_civilization.html#ixzz2C2oFlysJ

 65. John Galt
  7 noiembrie 2012

  Stiu ca nu se face sa ma citez pe mine dar prea s-a nimerit, si trebuie sa pun tot textul ca prea a venit la fix:

  Zici unii, pe facebook:

  Condamnam cu fermitate absolut orice fel de manifestari indiferent de forma in care ele parvin publicului de extremism si intoleranta Acest lucru l-am afirmat este o linie de principiu de la care abdicam. Sunt convins pe de alta parte ca domnul Neamtu poate sa dea o explicatie si sa se justifice”, a declarat MRU.

  Nu stiu cum sunteti voi insa eu cand (ma uit in jur) citesc “fermitate absoluta” si “linie de principiu” inteleg TOCMAI.. “intoleranta si extremism”. Asa ca omul vorbeste in dodii, probabil ca sa impresioneze pustoaicele de liceu, ca numai pe alea le mai poate impresiona.

  “Politica intr-o tara civilizata nu se face cu bata sau cu o gandire rezumata” – BA DA nene! Uite aici: 1+1=2. Nu 3, nu 14. DA sau NU. ALB sau NEGRU. NU e dupa cum bate vantul si nici dupa cum credeti voi. Daca pentru cineva “totul e relativ” (bine mai putin afirmatia ca “totul e relativ” – care prob e “absoluta” ), uite ca vin eu cu barosul si explic ca unele PRINCIPII sunt INALIENABILE, adica NU pot fi modificate nici chiar daca ati sta in cap. Si indiferent de vointa cuiva (pentru ca asa sunt ele definite din start, ba chiar in DEX – sa fie imuabile). E clar, domn’ profesor??

  Pe de alta parte, ca sa revenim la subiectul extremismului, daca liderii dreptei de la noi inca nu au aflat ca “EXTREMISM in the defense of liberty is no vice! si ca moderation in the pursuit of justice is no virtue!” (Barry Goldwater 1964), uite ca le spunem noi. Sa stie si ei, ca asa e frumos.

  Vorba unui prieten in tara se fura ca-n codru din contractele cu statul si toata presa e deranjata acum de o poezie.

  ..

  Papa Francisc, adversar al relativismului moral

  Papa Francisc a cerut Bisericii Catolice să intensifice dialogul cu alte religii, în special cu Islamul, titrează BBC. El a insistat că acest lucru este esenţial pentru promovarea păcii.

  Vorbind cu ambasadorii de la Vatican, Suveranul Pontif a îndemnat Biserica să ajungă la necredincioşi şi să lupte. Lupta la care îndeamnă Pontiful are două ţinte: sărăcia spirituală şi relativismul moral.

  Papa Francisc consideră că cele două reprezintă un semn al vremurilor noastre.

  Iar nu este Mr MRU in ton cu vremurile, iar a fost prins pe picior gresit. ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian