FUNDATIA IOAN BARBUS

South Park şi alegerile americane

The Simpsons şi Family Guy au făcut campanie în favoarea lui Barack Obama, deşi nu mai era nevoie de intervenţia lor în favoarea candidatului democrat, jocurile fiind deja făcute de o presă mult prea ideologizată chiar şi pentru a mai simula obiectivitatea. Începusem să îmi fac griji că până pe 4 noiembrie şi South Park va interveni tot în favoarea noului Mesia, dar temerile mele s-au dovedit a fi nefondate.

Făcut parcă pentru o naţiune abia ieşită dintr-o teribilă luptă politică, ultimul episod din sezonul 12 al South Park ironizează atât comportamentul postelectoral complet iraţional al multor suporteri ai candidatului democrat, cât şi pesimismul republican* manifestat faţă de era Obama.

* Victoria prezidenţială a lui Barack Hussein Obama, un radical care a pozat în centrist, rămâne o catastrofă ale cărei consecinţe nu ni le putem imagina. ????

Vlad M.

Vlad M.

Comentarii

 1. Cosmin CărbunaruSpune:

  Răspunde
  noiembrie 7, 2008

  Stiam ca South Park e diferit ????

 2. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  noiembrie 7, 2008

  Speranta moare ultima, mister. ????

 3. PanselutaSpune:

  Răspunde
  noiembrie 7, 2008

  Nu ma uit la South Park sau la TV in general, dar exact acum ma uit la clasicul The Great Escape:

  http://www.imdb.com/title/tt0057115/

  si, intr-o lume in care Obama trece drept „cool”, ca mascul metrosexual, post-modern si post-rasial, eu votez cu super-coolul Steve McQueen, cu ochii lui albastri, camasa albastra, dungarees albi, si atitudine a la John Wayne, cu James Coburn si James Garner, barbati prin cromozomi si vocatie, si cu vorbulite ca „It’s so stupid that it’s positively brilliant”, „goons” (nemtii), si „See you in Piccadilly”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

"Dacă Putin câștigă războiul din Ucraina, el va considera că a câștigat un război cu NATO și nimic nu-l mai poate opri pentru că va fi demonstrat astfel lașitatea Occidentului și impotența liderilor politici occidentali", a declarat Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, duminică la B1TV. Acesta a vorbit despre invazia rusă …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian