FUNDATIA IOAN BARBUS

Studiu american (CSIS): „Israelul nu a violat regulile de război”

Israelului i se reproşează că reacţionează exagerat de puternic şi disproporţionat la atacurile organizaţiei teroriste Hamas. Cel mai mare grup votant din ONU este OIC (Organization of Islamic Conference), un grup de 57 de state islamice şi arabe, din care un membru de vază este Iranul. OIC compară autoapărarea Israelului cu Holocaustul, o numesc epurarea etnică a palestinienilor şi o numesc genocid; spun ca sionismul este rasism, boicotează şi demonizează Israelul în cadrul ONU. Asta s-a întimplat la Conferinţa Mondială ONU Împotriva Rasismului din 2001, numită şi Durban I.
Tot acestea sînt tentative de a scoate în ilegalitate dreptul la autoapărare al Israelului. Pentru musulmani nu există nici o regulă, nici o lege, nici un standard care să li se pretindă. Unde în Europa şi în occident sînt zecile de mii de oameni indignaţi de Hamas, care a lansat pînă în momentul de faţă mii de rachete înspre oraşele, şcolile, spitalele şi centrele comerciale din Israel, în speranţa de a ucide soldaţi, civili, bărbaţi, femei, copii, nu are importanţă, evrei să fie. Protestele pro-arabe si pro-Palestiniene sînt în schimb o ocurenţă zilnică.

WashingtonIDF nu a violat regulile de război (YNET) în timpul operaţiunilor recente din Gaza, spune un nou studiu american, în timp ce felicită IDF-ul (Forţa de Aparare Israeliană) pentru „manevrele impresionante” începînd cu războiul împotriva Hezbolah din 2006.

Israelul a folosit deliberat forţe militare masive pentru a descuraja şi pentru a demonstra că armata este din nou în formă excelentă, spune Anthoy H. Cordesman de la Center for Strategic and International Studies. Totuşi, acestea sînt obiective militare legitime, în ciuda costurilor umanitare reale.

hamas

Studiul notează că eforturile politice de a manipula regulile de război şi consideraţiile umanitare au devenit un element cheie în luptele de razboi asimetric şi sînt adesea folosite ca bază propagandistică pentru a cîştiga influenţă politică în acest gen de conflict.

Suferinţa reală estre transformată în acuzaţii exagerate, cifrele neputînd fi validate de vreo infomaţie sau o metodologie de incredere, se spune în studiu. De fapt, dacă Israel ar fi fost de acord cu toate convenţiile, aceştia ar fi fost sever limitaţi şi foarte des aplicarea acestora la realităţile de pe teren ar fi fost dificile sau impossibile – chiar dacă lupta s-a dus restrîns şi concentrat pe ţintele militare.
[…]
Rezultatul este o situaţie în care una dintre părţi poate primi restricţii de la dreptul internaţional în timp ce cealaltă nu, iar asta poate face din dreptul internaţional o potenţială armă pentru partea care îl refuză şi il exploatează, mai spune studiul. Se crează astfel o situaţie care împuterniceşte şi încurajează extremiştii să folosească civili ca scuturi umane, poziţionînd-uşi forţele armate în mijlocul zonelor populate de civili şi folosind clădiri cum ar fi moscheile şi şcolile, sau localizîndu-se în apropierea lor. Nu este nimic nou în genul acesta de tactici.
US study: IDF didn’t violate rules of war

Center for Strategic and International Studies a fost format în 1962 iar de atunci a devenit una dintre cele mai proeminente instituţii politice internaţionale, cu peste 220 de angajaţi permanenţi şi o reţea extinsă de asociaţi, domeniile de activitate cuprinzînd apărarea şi securitatea, stabilitate regională şi probleme transnaţionale.
https://www.csis.org/about/

Vedeţi şi:
ONU a hotărît: Israel = Genocid + Apartheid
Mad Jad în vizită de lucru la ONU
De ziua Israelului
Hamas vs. Fatah în Gaza
Suporterii Hamas în Los Angeles: Trăiască Hitler! Evreii în cuptoare!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

 1. Dan
  5 februarie 2009

  Mi se pare cel putin SF daca nu chiar schizofrenie curata utilizarea Holocaustului – a carui existenta sau veridicitate numerica sunt negate permanent de o mare parte a tarilor arabe + Iran – in scopuri propagandistice, anti-israeliene…
  Doar eu vad ridicolul situatiei ??!

 2. Imperialistu'
  5 februarie 2009

  Si totusi se poate. Sunt destui care considera ca Holocaustul e o minciuna folosita de evrei la santajarea restului planetei.

  Somnul ratiunii naste monstri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian