FUNDATIA IOAN BARBUS

Poliţia din Malmö şi musulmanii

Săptămîna trecută vorbeam despre o demonstraţie pro-Israel din Malmö, Suedia ( “Hitler! Hitler! Hitler!!” (Suedia, 1932 2009) ) atacată cu ouă, pietre şi sticle de gloata alcătuită majoritar din musulmanii, care se strînsese peste drum în contra-protest. Demonstraţia pro-Israelienilor era autorizată, cea a musulmanilor nu primise autorizaţie, deci era ilegală. În momentul în care … …

Săptămîna trecută vorbeam despre o demonstraţie pro-Israel din Malmö, Suedia ( “Hitler! Hitler! Hitler!!” (Suedia, 1932 2009) ) atacată cu ouă, pietre şi sticle de gloata alcătuită majoritar din musulmanii, care se strînsese peste drum în contra-protest. Demonstraţia pro-Israelienilor era autorizată, cea a musulmanilor nu primise autorizaţie, deci era ilegală. În momentul în care musulmanii au început să strige invective şi sa arunce cu sticle şi pietre, poliţia nu a intervenit asupra lor ci a dispersat paşnicii demonstranţi israelieni, somîndu-i să inceteze să mai filmeze pentru că astfel i-ar provoca pe musulmani.

dhimmipolice

Deşi legea suedeză nu permite întreruperea unei demonstraţii legale, musulmanilor li s-a permis să stea la doar 20 de metri de primul grup.

Se pare că pasivitatea poliţiei nu a fost deloc un accident. Un ofiţer de poliţie a declarat ziarului suedez Skånska Dagbladet că poliţia primise ordin să nu intervină împotriva gloatei pro-arabe indiferernt de cît de ameninţătoare poate deveni aceasta. El a spus:

Nu existau planuri de a interveni împotriva contra-demonstranţilor. Singura zonă ce urma să fie evacuată dacă situaţia degenera era aceea în care se găsea demonstraţia pro-Israel din faţa primăriei. […] Nu există loc pentru discuţie în interiorul poliţiei. În afară sîntem uniţi. Dar în interiorul poliţiei, între pereţi, există foarte multă neîncredere faţă conducere […] Noi în interiorul poliţiei vrem să fim mîndri de munca noastră. Nu există nimeni în ziua de azi care să fie mîndru.

Utopia multiculturală cere sacrificii. Îmbogăţirea culturii locale europene cu reprezentanţi ai unor culturi exotice şi multicolore se va face chiar şi cu riscul siguranţei suedezilor „nativi”.
Întrebarea care se pune este cît timp va mai trece pînă suedezii nativi vor fi îndeajuns de nemulţumiţi pentru a schimba situaţia, şi cît de de urît şi de respingător va fi acel proces de schimbare.

În majoritatea lor, contribuabilii culturali sînt de origine mahomedană, şi exotică doar pentru vest europeni. Estul a avut de luptat cu ei veacuri întregi. Poate a venit timpul vestului să guste din ce pînă nu de mult şi-a permis să ignore. Gustat e puţin spus, pentru că vestul pare mai degrabă să înfulece ca un nesătul.

Articolul din presa scrisă suedeză la care se face referire este acesta, am folosit fragmente dîn traducerea în engleză disponibilă pe Gates of Vienna, iar imaginea cu cuvîntul Dhimmi adaugat pe uniforma poliţiştilor e luată de pe Tundra Tabloids.

Vedeşi şi:
“Hitler! Hitler! Hitler!!” (Suedia, 1932 2009)

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian