FUNDATIA IOAN BARBUS

„Stupizenia fără seamăn” a lui Costi Rogozanu

Ăștia cu lustrația sînt penibili, Costi Rogozanu e cool, el nu crede în „stupizenii fără seamăn” ca penibilii ăilalți. Costi își formează parcă opiniile în funcție de ce spune iliescu, care și el e cool și consideră lustrația „aberantă și inutilă”. E firesc să fie așa, altfel nu ar fi scris pe platforma comunistă criticatac, sau pe cea securisto-papagalicească voxpublica, unde anti-anticomunismul e probă de admitere; doar nu am vrea ca scriitorașii să dăuneze intereselor patronilor, nu?

Lustraţia trebuia eliminată complet din agenda publică. Poate avea un sens în 1990. Acum e doar o stupizenie fără seamăn. E o încăpăţînare ipocrită în anticomunism, în timp ce ne luăm lovituri în plină figură de la realităţi şi instituţii cu totul diferite. Măcar ar putea citi încă o dată sondajele în care majorităţi îngrijorătoare de români îl regretă pe Ceauşescu. Ce faci cu ăştia, ce ai să le explici? Cum au ajuns să regrete o dictatură?”
https://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/penibililor-cu-lustratia-voastra-cu-tot-75299.html

Costi, știi de ce jumătate dintre români îl regretă pe Ceaușescu? Pentru că oameni ca tine și prietenii tăi de pe criticatac, voxpublica, antena3 și toate platformele securisto-comuniste spun de ani de zile că Băsescu e mai rău ca Ceaușescu, de dimineața pînă seara, si că viața sub „Regimul Băsescu” e mai ticăloasă decît viața sub Ceaușescu, că de fapt comunismul nu e o idee rea, ci a fost aplicată de cine nu trebuie, în loc să fie aplicată de tine, Ernu, Karnoouh, Voiculescu, iliescu, Vîntu.

E normal ca Ceaușescu și comunismul să fie regretate cînd tu și prietenii tăi le descrieți de atîta timp ca preferabile dictaturii „băsiste” sub care trăim, intelegi?

Și știi de ce o faceți? iliescu, voiculescu și cei ca ei, pentru ca sînt direct implicați, Vîntu la fel, tot PSD-ul; tu pt ca ești un papagal plătit de primii, un rebel fără cauză, un scriitoraș fără talent și un pachet de furstrări.

Încă o dată, pentru a cîta oară, părerea ta este identică cu a lui iliescu. Și stilul. Îmi e milă de tine.

P.S.Serviciu, contraserviciu

Adrian Năstase pregătește predarea ștafetei pionierilor de la criticatac

„Dezbaterile ideologice serioase din Romania au un pilon tot mai solid in echipa independenta de tineri cercetatori care scriu pe portalul www.criticatac.ro
Ultima lor initiativa – Forumul Social CriticAtac (…) propune o platforma civica de dezbatere a opțiunilor alternative de stanga menite sa regenereze teme centrale precum egalitatea drepturilor, egalitatea de șanse sau participarea politica. Intr-o țara in care drepturile sunt incalcate chiar și cu decizii ale instanțelor in mana, in care unii sunt mai egali decat alții pentru ca au carnet de partid aflat la putere sau pur și simplu mai mulți bani in buzunar, asemenea inițiative sunt contribuții importante la trezirea generala a societații.”

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  februarie 29, 2012

  despre stupizenia teologiei antilustratie imbratisata de Costi:

  Teologia antilustraţiei
  Bronisław Wildstein

  principalii inamici [ai lustratiei] devin aceia care caută să aducă o oarecare ordine morală şi cognitivă în realitate. Aceştia sunt, după părerea adversarilor lustraţiei, fundamentalişti morali, care încearcă să impună altora ordinea lor dezumanizată, alienată. Ei sunt lipsiţi de toleranţă faţă de slăbiciunea umană, care, potrivit noului crez, devine singura calitate constitutivă ce caracterizează natura omenească.

  „Dormiti linistiti, criticSpanac vegheaza!”

  Iertarea presupune, de asemenea, lepădarea de rău din partea făptuitorului. Acest act trebuie să fie precedat de recunoaşterea vinovăţiei şi mărturisirea ei. Dimpotrivă, în cazul lustraţiei, adversarii ei luptă pentru nedezvăluirea răului şi pentru dreptul autorilor acestuia de a beneficia de roadele sale. Ne putem oare închipui perversiune mai mare?
  Nu există însă iertare din partea adversarilor lustraţiei pentru aceia care caută să condamne răul. Deoarece, conform logicii perverse prezentate mai sus, ei sunt întruchiparea răului.

  „… vegheaza la bunadispozitia lui iliescuvoiculescu, aparindu-i de primitivii incremeniti in ‘incapatinarea ipocrita anticomunista’.”

 2. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  februarie 29, 2012

  le e dor…

  http://inliniedreapta.net/dor-…..l-sovieti/

 3. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  februarie 29, 2012

  pe voxpublica costi rogozanu cheama minerii la bucuresti. Nu fara a vorbi de sutele de mineri morti si raniti in accidente pentru care e de vina guvernul si basescu.

  Drept urmare, minerii, decimati de basescu sint chemati la bucuresti pentru a demonstra. Si cum poate demonstra o populatie decimata altfel decit violent, mai ales daca sint mineri.


  http://inliniedreapta.net/inse…..bucuresti/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian