FUNDATIA IOAN BARBUS

„Stupizenia fără seamăn” a lui Costi Rogozanu

Ăștia cu lustrația sînt penibili, Costi Rogozanu e cool, el nu crede în „stupizenii fără seamăn” ca penibilii ăilalți. Costi își formează parcă opiniile în funcție de ce spune iliescu, care și el e cool și consideră lustrația „aberantă și inutilă”. E firesc să fie așa, altfel nu ar fi scris pe platforma comunistă criticatac, sau pe cea securisto-papagalicească voxpublica, unde anti-anticomunismul e probă de admitere; doar nu am vrea ca scriitorașii să dăuneze intereselor patronilor, nu?

Lustraţia trebuia eliminată complet din agenda publică. Poate avea un sens în 1990. Acum e doar o stupizenie fără seamăn. E o încăpăţînare ipocrită în anticomunism, în timp ce ne luăm lovituri în plină figură de la realităţi şi instituţii cu totul diferite. Măcar ar putea citi încă o dată sondajele în care majorităţi îngrijorătoare de români îl regretă pe Ceauşescu. Ce faci cu ăştia, ce ai să le explici? Cum au ajuns să regrete o dictatură?”
https://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/penibililor-cu-lustratia-voastra-cu-tot-75299.html

Costi, știi de ce jumătate dintre români îl regretă pe Ceaușescu? Pentru că oameni ca tine și prietenii tăi de pe criticatac, voxpublica, antena3 și toate platformele securisto-comuniste spun de ani de zile că Băsescu e mai rău ca Ceaușescu, de dimineața pînă seara, si că viața sub „Regimul Băsescu” e mai ticăloasă decît viața sub Ceaușescu, că de fapt comunismul nu e o idee rea, ci a fost aplicată de cine nu trebuie, în loc să fie aplicată de tine, Ernu, Karnoouh, Voiculescu, iliescu, Vîntu.

E normal ca Ceaușescu și comunismul să fie regretate cînd tu și prietenii tăi le descrieți de atîta timp ca preferabile dictaturii „băsiste” sub care trăim, intelegi?

Și știi de ce o faceți? iliescu, voiculescu și cei ca ei, pentru ca sînt direct implicați, Vîntu la fel, tot PSD-ul; tu pt ca ești un papagal plătit de primii, un rebel fără cauză, un scriitoraș fără talent și un pachet de furstrări.

Încă o dată, pentru a cîta oară, părerea ta este identică cu a lui iliescu. Și stilul. Îmi e milă de tine.

P.S.Serviciu, contraserviciu

Adrian Năstase pregătește predarea ștafetei pionierilor de la criticatac

„Dezbaterile ideologice serioase din Romania au un pilon tot mai solid in echipa independenta de tineri cercetatori care scriu pe portalul www.criticatac.ro
Ultima lor initiativa – Forumul Social CriticAtac (…) propune o platforma civica de dezbatere a opțiunilor alternative de stanga menite sa regenereze teme centrale precum egalitatea drepturilor, egalitatea de șanse sau participarea politica. Intr-o țara in care drepturile sunt incalcate chiar și cu decizii ale instanțelor in mana, in care unii sunt mai egali decat alții pentru ca au carnet de partid aflat la putere sau pur și simplu mai mulți bani in buzunar, asemenea inițiative sunt contribuții importante la trezirea generala a societații.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 comentarii

 1. Costin Andrieş
  29 februarie 2012

  despre stupizenia teologiei antilustratie imbratisata de Costi:

  Teologia antilustraţiei
  Bronisław Wildstein

  principalii inamici [ai lustratiei] devin aceia care caută să aducă o oarecare ordine morală şi cognitivă în realitate. Aceştia sunt, după părerea adversarilor lustraţiei, fundamentalişti morali, care încearcă să impună altora ordinea lor dezumanizată, alienată. Ei sunt lipsiţi de toleranţă faţă de slăbiciunea umană, care, potrivit noului crez, devine singura calitate constitutivă ce caracterizează natura omenească.

  „Dormiti linistiti, criticSpanac vegheaza!”

  Iertarea presupune, de asemenea, lepădarea de rău din partea făptuitorului. Acest act trebuie să fie precedat de recunoaşterea vinovăţiei şi mărturisirea ei. Dimpotrivă, în cazul lustraţiei, adversarii ei luptă pentru nedezvăluirea răului şi pentru dreptul autorilor acestuia de a beneficia de roadele sale. Ne putem oare închipui perversiune mai mare?
  Nu există însă iertare din partea adversarilor lustraţiei pentru aceia care caută să condamne răul. Deoarece, conform logicii perverse prezentate mai sus, ei sunt întruchiparea răului.

  „… vegheaza la bunadispozitia lui iliescuvoiculescu, aparindu-i de primitivii incremeniti in ‘incapatinarea ipocrita anticomunista’.”

 2. Costin Andrieş
  29 februarie 2012

  le e dor…

  http://inliniedreapta.net/dor-…..l-sovieti/

 3. Costin Andrieş
  29 februarie 2012

  pe voxpublica costi rogozanu cheama minerii la bucuresti. Nu fara a vorbi de sutele de mineri morti si raniti in accidente pentru care e de vina guvernul si basescu.

  Drept urmare, minerii, decimati de basescu sint chemati la bucuresti pentru a demonstra. Si cum poate demonstra o populatie decimata altfel decit violent, mai ales daca sint mineri.


  http://inliniedreapta.net/inse…..bucuresti/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian