FUNDATIA IOAN BARBUS

SUA cu picioare de lut

Ca o completare a dezastrului obamesiac am găsit un articol de blog care descrie fain sentimentul de revoltă care m-a cuprins citind aceeaşi ştire.
Cu permisiunea autorului (şi cu plata unei atenţii :D) dau un „copy-paste” şi-i cu adaug un titlu care să reflecte mai bine stadiul la care America este adusă azi:

nu mi s-a îndeplinit dorinţa arzătoare de-a mă vedea scriitor. Forţe mai puternice decît însuşi destinul m-au pus la colţul unde mi-e de fapt locul aratindu-mi fără drept de apel că nu deţin un ego suficient de rotund încît să fiu convins că întreg cerul mi se oglindeşte în gene doar pentru că aşa mi se năzare.

Dar orişicît, nu-mi ajunge să fiu tratat drept un înmulţitor şi socotitor de duzină. Vreau mai mult. Vreau să-mi dau cu părerea doar aşa într-o doară şi toată lumea să cadă în genunchi urlînd ode şi ovaţii. Soluţia: azi voi fi politician.

Zis şi făcut. M-am pus imediat pe citit ştiri geoglobale şi rău am făcut, căci după cîteva rînduri mi s-au balonat ochii şi era să fac apoplexie cînd cu stupoare am dat cu ochii de crimă abominabilă plănuită de bugetul obamei americane dat astăzi publicităţii:

NASA’s mission to return astronauts to the moon would be grounded with the space agency instead getting an additional $5.9 billion over five years to encourage private companies to build, launch and operate their own spacecraft for the benefit of NASA and others. NASA would pay the private companies to carry U.S. astronauts.

Nu-mi vine să cred că sînt contemporan cu o asemenea decizie catastrofală. O uriaşă greşeală -nu numai strategică, cît şi economică, morală, sau ce vreţi dvs să puneţi la rînd aici. De fapt nici nu se poate măsura în cuvinte. Eroarea e comparabilă doar cu ce s-ar fi întîmplat dacă america n-ar fi intrat în război împotriva lui hitler sau dacă n-ar fi cîştigat războiul rece. Înseamnă oficial sfîrşitul hegemoniei ţării situate între canada şi mexic, şi drum liber lăsat altora cu mai mult sînge în arterele şi venele importantului organ copulator masculin- ca să nu-l numim altfel şi să încălcam astfel regulile de bază ale acestui blog puritan.

E incredibil să vezi cum că un bigot incult ca bush a putut valida acum cîţiva ani buni un program ştiinţific ambiţios care urma să creeze baze lunare permanente şi să dezvolte tehnologii de terraformare a lunii. Totul e pierdut acum. Ani de muncă în zadar, mii de cariere distruse, industrii secundare condamnate la faliment şi uitare. Puteam avea o sinergie nemaivăzută în istorie pusă în slujba unui plan grandios care putea uni nu numai o naţiune ci un glob întreg. Totul se duce acum de rîpă. În loc de hectare întregi de celule fotosolare pe luna vom avea toalete cu zero emisie de CO2 în central park.

gata şi cu cariera politică. De azi mă apuc să învăţ chineză.

Hat-tip Lektore, frumos spus.

fish

fish

Comentarii

 1. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  februarie 3, 2010

  Observatie, mr. Lektor: „bigotul incult” de Bush nu era nici bigot, nici incult. Spre deosebire, „cultul” Obama zicea ca unchi-su a participat la eliberarea Auschwitz-ului (posibil in cazul in care unchi-su era un alb rus inrolat in Armata Rosie).

 2. dr pepperSpune:

  Răspunde
  februarie 3, 2010

  tare lektore!
  asa am zis si eu: cred ca ma apuc sa invat chineza.
  nu numai ca a oprit programul selenar dar acum investeste in programul spatial suborbital.
  probabil ca sa dovedeasca ca al gore are dreptate si la polul nord creste iarba.
  oriunde isi indreapta privirile este dezastru.

 3. emilSpune:

  Răspunde
  februarie 3, 2010

  Mi se pare normal ca a anulat programul NASA. Nu e nimeni pe luna care poate fi incarcat cu taxe si impozite.

 4. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  februarie 3, 2010

  Si cu lunaticii ce facem? Nu, eu cred ca a fost o greseala din partea administratiei Obama. Revolutia trebuie extinsa si la alte planete, de ce sa ne bucuram numai noi de Hope si Change?

  Egalitate pentru toate planetele! Obama, presedinte al sistemului solar! :mrgreen:

 5. dr pepperSpune:

  Răspunde
  februarie 3, 2010

  First moonwalker blasts Obama’s space plan
  NBC News: Neil Armstrong says rocket cancellation is ‘devastating’

  Griffin, NASA luminaries urge Obama to change space policy

  sa cititi si comentariile.
  sunt instructive.
  se disting imediat educatii.

 6. dr pepperSpune:

  Răspunde
  februarie 3, 2010

  Obama sets new course to conquer the final frontier

  Obama, who was accompanied by astronaut Buzz Aldrin, the second man to set foot on the moon, said his administration would pump six billion more dollars into the NASA budget over the next five years.

  But he had specific ideas how it should be spent.

  „The bottom line is, nobody is more committed to manned space flight, to human exploration of space, than I am. But we’ve got to do it in a smart way.


  „There’s a lot more of space to explore and a lot more to learn when we do,” he said, to loud applause.

  So, we’ll start by sending astronauts to an asteroid for the first time in history.

  cu alte cuvinte, v’a trimis prostu’ ala de bush pe luna – acu’ norocu’ vostru c’ati dat de un intelectual care va trimite pe asteroid.

  a spus obama in ropotele de aplauze ale oamenilor de stiinta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian