FUNDATIA IOAN BARBUS

„Toleranţă zero” la Bruxelles

Acum cîteva luni am publicat o traducere a unui articol scris de un politician de stînga, Luckas Vander Taelen. Fost susţinător al multiculturalismului, Luckas trăgea un semnal de alarmă în privinţa apariţiei zonelor pe care autorităţile belgiene le-au scăpat de sub control. Avertiza asupra apariţiei aşa numitelor „no go zones”, apariţie produsă de ideile multiculturalismului pe care Luckas îl susţinea pînă de curînd, cînd a început să îi resimtă efectele pe propria piele. Articolul lui Luckas a fost scris pe 30 octombrie anul trecut, iar evenimentele din ultimele săptămîni nu vin decît să confirme ce se spunea acolo.

Pe 1 februarie autorităţile au declarat „toleranţă zero violenţelor” ce au loc în zonele problemă ale Bruxellului. Acestea sînt zonele locuite în principal de musulmani.


Gaetan van Goidsenhoven, primarul Anderlechtului:

Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Nu exista locuri în închisori sau în centrele pentru tineri. Practic, trebuie sa îţi ucizi toată familia pentru a fi băgat la închisoare. Brăţările electronice sînt prea puţine. Trebuie să ne punem întrebări despre starea sistemului nostru de justiţie. Justiţia este bolnavă.

Decizia a fost luată în timpul unei întrevederi dintre procurorul Bruxellesului Bruno Bulthé, primarul Aderlechtului Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) şi conducătorul departamentului de poliţie din Bruxelles Sud. Ministrul de interne şi minstru justiţiei au participat de asemenea la discuţie.

Întilnirea a avut loc ca urmare a unor incidente violente recente, printre care şi cîteva incidente cu arme de foc ale căror ţinte erau poliţişti, şi atacuri asupra studenților de la Institut Supérieur Industriel de Bruxelles.

„No-go zones nu sînt acceptabile” a spus purtătorul de cuvînt al procurorilui Jos Colpin. „În cartierele implicate vom arăta toleranţă zero, iar procuratura şi poliţia se vor adapta la situaţie şi vor primi întăriri unde va fi nevoie”.

Sindicatul poliţiştilor a spus că va intra în grevă, după ce un ofiţer a fost grav rănit încercînd să oprească un grup de jefuitori. În ultima vreme asupra tilharilor se găsesc tot mai des arme automate Kalaşnikov

.

Un imigrant turc intervievat pentru TV Brussel în zona în care a avut loc acesta incidentul, a declarat: „Locuiesc de 20 de ani în Laken. Vreau să plec, la fel ca belgienii care au plecat deja de teamă. Ca turc belgian vreau şi eu să plec de aici. Nu mă simt în siguranţă.”

Este a treia oară cînd s-a tras asupra poliţiei în ultimele săptămîni. Poliţia găseşte că înfractorii sînt din ce în ce mai des echipaţi cu arme automate Kalasnikov.

Sursa HNL via Vlad Ţepeş

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

7 comentarii

 1. John Galt
  2 februarie 2010

  De ce imi suna cunoscut acest scenariu??

  C. Poliţiştii se raliază indignării generale faţă de menţinerea acestui guvern în funcţie, pentru că: el a ascuns evoluţia crizei; nu a prezentat proiecte viabile şi nu a contat pe partenerii sociali, ajungând singur la recentele discuţii pe muchie de cuţit cu FMI, când a preluat, „sub dictare”, soluţii impuse.

  – Într-o primă, etapă poliţiştii vor respecta cu stricteţe doar programul legal de lucru; fără excepţii şi fără a considera solicitările verbale ale şefilor direcţi, ori alte cerinţe de a munci suplimentar, ca să acopere cele peste 8.000 de funcţii lăsate neîncadrate.

  – Răspunderea pentru creşterea imediată a infracţionalităţii şi a tuturor pericolelor sociale va reveni, în acest context, exclusiv guvernanţilor. Poliţiştilor le va fi greu să deosebească violenţa criminală de violenţa socială declanşată de măsurile guvernanţilor şi, pentru a respecta drepturile cetăţeneşti, se vor abţine de la unele intervenţii.

 2. Vlad M.
  2 februarie 2010

  Ai dracului sindicalisti. Inteleg ca mai nou legea este subiect de interpretare pentru fiecare mai in blue. Distinctia intre violenta criminala si violenta declansata de guvernanti, ce sa-ti povestesc. Astia merita arestati numai pentru mizeria asta pe care au pus-o pe site.

  Multumesc pentru link, John.

 3. John Galt
  2 februarie 2010

  Exact asta am zis si eu. Partea cu „deosebitul” (pe criterii politice) mai exact incadrarea conform legii se face de procuror / judecator, nu de orice analfabet. Treaba e gandita de multa vreme.

  Sindicatul poliţiştilor a spus că va intra în grevă..

  Aham. Bine ati venit in viitor.

  ..the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.

 4. eno
  2 februarie 2010

  in belgia daca vrb la telefon cu x si acela x cu care vrb te enerveaza si strigi umpic si tea auzit politistul te ia la control ati pune catusele dupa care mai vin si altii si pe langa asta ala care tio pus catusele pe mana mai cheama inca alte echipaje in plus dupa care incep intrebarile- :de ce ?ce ? cine? rahati debia asteapta oricare politist din belgia sa te rupa din bataie pentru nimic asta tio jur nu vrb magarii eu aci traiec inpotriva romanilor as mari rasisti imputiti

 5. emil borcean
  2 februarie 2010

  Datucerasaiesti?

 6. Bogdan Calehari
  2 februarie 2010

  @5 rasae(t)notarafsamoaramamamancati-as

 7. Costin Andrieş
  2 februarie 2010

  ce prost e scris articoul asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian