FUNDATIA IOAN BARBUS

The Alaskan Hunter

Mass-media liberală din SUA se pregăteşte pentru o noua răfuială cu Sarah Palin, guvernatorul statului Alaska. Fundaţia National Rifle Association o va onora pe Sarah Palin la banchetul anual din 14 mai cu o armă de asalt – comandă personalizată – pentru sprijinul sau constant acordat libertăţilor derivate din cel de-al Doilea Amendament la Constituţie. Acest amendament nerestricţionat conferă dreptul la posesie şi la purtarea armelor în condiţiile legii, iar adversarii politici ai doamnei Palin sunt nu numai ONG-urile pacifiste ci şi majoritatea congresmanilor democraţi aliaţi ai Preşedintelui Obama. Miza contestării celui de-al Doilea Amendament priveşte şi perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2012, unde guvernatorul Palin ar putea fi adversarul numărul unu al actualului locatar al Casei Albe.

Cadoul se numeşte „The Alaskan Hunter”, o arma de asalt executată de firma Templar Consulting, versiuna civilă modificată a armei militare M-4 ce se găseşte în magazinele specializate sub codul AR-15. De culoare albă – pentru mimetizarea decorului natural din Nord – şi cu un contur al statului Alaska pe patul rabatabil, „The Alaskan Hunter” foloseşte proiectile .50 Beowulf. Lateral pe corpul armei a fost gravat un elan, logo-ul NRA şi inscripţia In Honor of Governor Palin. O altă gravură cu Big Dipper, constelaţia ce se află pe stagul statului Alaska, se află pe protecţia încărcătorului.

*May 03 - 00:05*

The Alaskan Hunter

Conform Freerepublic.com proiectilul de calibrul 0.5 Beowulf „poate să pătrundă şi să mutileze atât vehicule cu motor cât şi pe atacanţii cu armură de corp”.
grendbeo_cartcomp2

0.50 Beowulf

O armă identică celei ce va fi dăruită guvernatorului Palin se va afla la licitaţie în timpul banchetului pentru strângerea de fonduri pentru NRA. Trebuie să facem acum o mică digresiune şi să vă rog să va aruncaţi ochii peste un alt citat dintr-o declaraţie a Preşedintelui Obama:

„Prima mea prioritate va fi să reintroduc interzicerea armelor de asalt imediat ce îmi voi prelua funcţia. Într-un interval de 90 de zile, ne vom duce după vânzătorii din companiile de buzunar şi ne vom strădui să terminăm cu expoziţiile de arme şi cu portiţele de vânzare prin internet. Intenţionez ca în primul an să lucrez cu Congresul pentru realizarea unei legi care să împiedice deplasarea cu arme, pentru limitarea la cumpărare la o singură armă pe lună şi pentru interzicerea armelor semiautomate.”

Miza cea mare pentru Obama este deci să interzică vânzarea şi deplasarea – chiar în cutii sau îmbrăcăminţi speciale, ce nu le lasă la vedere – cu arme de asalt. Preşedintele Obama a declarat de curând că „90% din armele recuperate în Mexic provin din Statele Unite” şi de aceea va încerca să obţină ratificarea CIFTA sau Inter-American Convention Against the Illicit Manufacturing of and Trafficking in Firearms, Ammunition, Explosives and Other Related Materials, tratat semnat de Bill Clinton în 1997 dar care nu a fost aprobat de Congres. Procentul de 90% a fost infirmat pe Fox News de William La Jeunesse şi Maxim Lott care susţin că ar fi vorba de doar 17%. Restul capturilor din Mexic provin din China, Coreea de Sud, Spania şi ţările din arealul ex-sovietic.

CIFTA a fost semnat de 33 de state din emisferă vestică, SUA fiind unul din cele 4 state unde tratatul nu a fost ratficat. John Kerry, fostul candidat democrat la preşedinţie din 2004 şi veteran de război aflat la conducerea Comitetului pentru Relaţii Externe din Senat a declarat că “se lucrează intens la aprobarea asta (CIFTA, n.n)”. Preşedintele Obama nu are nevoie decât de aprobarea Senatului pentru CIFTA, iar când s-a aflat de dezertarea fostului senator republican Arlen Specter din Pennsylvannia, care s-a raliat celor 59 de democraţi, o mare nelinişte i-a cuprins pe deţinătorii, pe comercianţii şi pe fabricanţii de arme.

Sarah Palin nu este doar un decor politic al întrunirii festive a NRA din Phoenix, Arizona. Ea este o adeptă a vieţii în aer liber şi o persoană pasionată de vânătoare şi pescuit. Aflată pe lista celor mai influenţi 100 din Time Magazine, Sarah Palin a fost caracterizată astfel de Ann Coulter:

”Singurul lucru pe care îl am împotrivă ei este că ameninţă să mă depăşească în atragerea urii liberalilor.”

sarah-palin-tinteste-catre-casa-alba

Sarah Palin

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

12 comentarii

 1. Citeva observatii: calibrul armei este .50 Beowulf, nu 0.5 Beowulf.
  Arma nu are o magazie cu o capacitate de 50 de cartuse; la acest calibru magazia ar trebui sa masoare cel putin de 20 de inch lungime (double stack) si sa cintareasca citeva kilograme. In realitate, magazia apare sa aiba o capacitate de 8-10 cartuse iar autorul articolului mentioneaza ca arma va fi daruita Guvernatoarei Palin impreuna cu 50 de cartuse cu glont solid. (cupru solid, nu plumb turnat intr-o camasa de cupru cum sint majoritatea gloantelor obisnuite)
  De asemenea, .50 Beowulf nu este un calibru care sa provoace vise urite inamicilor pe cimpul de batalie asa cum maninca ce nu trebuie Free Republic. In primul rind, viteza glontului este foarte mica si in consecinta distanta efectiva de omorare a acestuia este redusa. Cartusul .50 Beowulf a fost proiectat pentru adaptarea pustii semiautomate AR-15 (care in mod normal foloseste un cartus cu glont de calibru .223 sau 5.56 mm, efectiv impotriva personalului inamic la distante medii sau lungi) intr-o arma de vinatoare capabila sa omoare animale foarte mari ca ursi Grizzly, elk sau moose la o distanta mica sau medie. Sigur, din poza pe care ai adaugat-o cartusul .50 Beowulf arata mare si amenintator insa glontul acesta scurt si rotund zboara ca o caramida aruncata cu prastia. Foarte eficace cu conditia sa fii foarte aproape de inamic. Nu cred ca un singur terrorist Islamic a fost trimis sa-si ia in primire cele 72 de virgine cu ajutorul acestui glont.

 2. P.S. Cred ca autorul comentariului care spune ca „0.5 Beowulf poate să pătrundă şi să mutileze atât vehicule cu motor cât şi pe atacanţii cu armură de corp” confunda acest cartus cu venerabilul .50 BMG (Browning Machine Gun)

 3. Francesco
  7 mai 2009

  Multumesc Transsylvannia, se vede cine are cunostinte in domeniu! Multumim pentru informartii si ma grabesc sa fac revizia necesara.

 4. costin
  7 mai 2009

  Ironia ironiilor este ca actiunile si declaratiile administratiei Obama au dus la cresterea masiva a vinzarilor de arme. Oameni care niciodata nu s-au gindit sa cumpere o arma, au plecat la cumparaturi.

  The buying panic is not limited to people you might be described as aficionados or even ‘gun nuts’. Recently, I was in a gun store when a gentleman came and said he’d never wanted to own a gun before, but wanted to get one while he still could.

  Ce este total hilar este ca Obama a fost numit Gun Salesman of the Year de Outdoor Wire:

  In recognition of the unprece­dented demand for firearms by nervous consumers, The Outdoor Wire, the nation’s largest daily electronic news service for the outdoor industry, has named President-elect Barack Obama its “Gun Salesman of the Year”. With the selection, Outdoor Wire publisher Jim Shepherd says it is time the firearms industry recognizes the fact that without President-elect Obama’s frightening consumers into action, the firearms industry might be suffering the same sort of business slumps that have befallen the automotive and housing industries.

  ccording to Shepherd, moves to prohibit firearms sales would drastically impact a billion-dollar industry that is not only healthy, but pours more than one hundred fifty million dollars annually into conservation programs through an eleven percent tax collected on guns and ammo.

  http://www.ammoland.com/2009/0…..-the-year/

  Si alta stire:

  In just 3 months Americans bought enough guns to outfit the entire Chinese and Indian army’s combined.

  You also bought 1,529,635,000 rounds of ammunition in just the month of December 2008. Yeah that is right, that is Billion with a “B”.

  This is an evaluation of overall firearms and ammunition purchases based on low end numbers per Federal NIC instacheck data base Statistics. The numbers presented are only PART of the overall numbers of arms and ammunition that have been sold. The actual numbers are much higher.
  http://gatewaypundit.blogspot……-in-3.html

 5. Imperialistu'
  7 mai 2009

  Stoutcat, I have to apologize. I made a mistake, I deleted your comment earlier. Sorry, mate. ????

 6. Pentru comparatie, citeva date referitoare la cele doua cartuse:

  .50 BMG – glont tip spitzer, foarte lung si aerodinamic pentru viteza si distanta marita. Case (corpul cartusului) este subtiat spre capat pentru a mari presiunea si viteza gazelor care imping glontul.
  Case capacity: 289.4 gr
  Bullet Weight: 647 gr
  Muzzle Velocity: 2980 fps
  Muzzle Energy: 12764 ft-lbs
  http://50calammo.com/db5/00422…..ilspec.gif

  .50 Beowulf
  Glont tip pistol, scurt si rotunjit, proiectat pentru maxima eficacitate la distante mici. Case (corpul cartusului) este drept, iar viteza gazelor care imping glontul este mult mai mica.
  Puterea si distanta eficace a acestui cartus este cam 1/10 din puterea la .50 BMG

  Bullet Weight: 325 gr
  Muzzle Velocity: 1950 fps
  Muzzle Energy: 2745 ft-lbs

  .50 Beowulf este folosit aproape in exclusivitate pentru vinatoarea animalelor mari ca mistreti, elk sau urs la distante scurte in padure deasa unde ai nevoie de o arma scurta dar puternica si manevrabila. Unele agentii de politie sau chiar unele trupe speciale au adoptat acest calibru pentru lupta in interiorul oraselor insa este mai degraba doar o chestie de „hai sa o testam si sa vedem daca o putem folosi la ceva” iar numerele pustilor in acest calibru care au fost cumparate de armata sau politie este insignificant, poate citeva sute.

  Glont (proiectil) pt.50 Beowulf http://www.realguns.com/images/smplbltsfor50bw.jpg

  Glont (proiectil) pt.50 BMG
  http://deuce45s.com/images/50%…..%20FMJ.jpg

 7. Harvard Study: Gun Control Is Counterproductive
  ——————
  The study, which just appeared in Volume 30, Number 2 of the Harvard Journal of Law & Public Policy (pp. 649-694), set out to answer the question in its title: „Would Banning Firearms Reduce Murder and Suicide? A Review of International and Some Domestic Evidence.” Contrary to conventional wisdom, and the sniffs of our more sophisticated and generally anti-gun counterparts across the pond, the answer is „no.” And not just no, as in there is no correlation between gun ownership and violent crime, but an emphatic no, showing a negative correlation: as gun ownership increases, murder and suicide decreases.

  The findings of two criminologists – Prof. Don Kates and Prof. Gary Mauser – in their exhaustive study of American and European gun laws and violence rates, are telling:

  Nations with stringent anti-gun laws generally have substantially higher murder rates than those that do not. The study found that the nine European nations with the lowest rates of gun ownership (5,000 or fewer guns per 100,000 population) have a combined murder rate three times higher than that of the nine nations with the highest rates of gun ownership (at least 15,000 guns per 100,000 population).

  For example, Norway has the highest rate of gun ownership in Western Europe, yet possesses the lowest murder rate. In contrast, Holland’s murder rate is nearly the worst, despite having the lowest gun ownership rate in Western Europe. Sweden and Denmark are two more examples of nations with high murder rates but few guns. As the study’s authors write in the report:

  If the mantra „more guns equal more death and fewer guns equal less death” were true, broad cross-national comparisons should show that nations with higher gun ownership per capita consistently have more death. Nations with higher gun ownership rates, however, do not have higher murder or suicide rates than those with lower gun ownership. Indeed many high gun ownership nations have much lower murder rates. (p. 661)

  Finally, and as if to prove the bumper sticker correct – that „gun don’t kill people, people do” – the study also shows that Russia’s murder rate is four times higher than the U.S. and more than 20 times higher than Norway. This, in a country that practically eradicated private gun ownership over the course of decades of totalitarian rule and police state methods of suppression. Needless to say, very few Russian murders involve guns.

  The important thing to keep in mind is not the rate of deaths by gun – a statistic that anti-gun advocates are quick to recite – but the overall murder rate, regardless of means. The criminologists explain:

  [P]er capita murder overall is only half as frequent in the United States as in several other nations where gun murder is rarer, but murder by strangling, stabbing, or beating is much more frequent. (p. 663 – emphases in original)

  It is important to note here that Profs. Kates and Mauser are not pro-gun zealots. In fact, they go out of their way to stress that their study neither proves that gun control causes higher murder rates nor that increased gun ownership necessarily leads to lower murder rates. (Though, in my view, Prof. John Lott’s More Guns, Less Crime does indeed prove the latter.) But what is clear, and what they do say, is that gun control is ineffectual at preventing murder, and apparently counterproductive.

  Not only is the D.C. gun ban ill-conceived on constitutional grounds, it fails to live up to its purpose. If the astronomical murder rate in the nation’s capitol, in comparison to cities where gun ownership is permitted, didn’t already make that fact clear, this study out of Harvard should.

  Source: http://www.theacru.org/blog/20…..roductive/

 8. dr. jones
  7 mai 2009

  nu era nevoie sa ajunga pana in norvegia sau rusia cand aveau cel mai concret exemplu chiar acasa: chicago – unde armele sunt interzise insa rata criminalitatii este cea mai ridicata de pe tot teritoriul statelor unite.
  am citit e undeva cum ca anul trecut chicago a depasit new york city si los angeles luate la un loc la crima.

 9. Chicago este orasul unde Barry Hussein Soetoro a fost organizator de celula de Partid; este si normal sa se vada rezultatele muncii lui politice ????

 10. dr. jones
  7 mai 2009

  si cel mai corupt stat de pe teritoriul Statelor Unite. Am auzit la tv ca i se zice mai nou The State of Disgrace – nu i se mai zice The Land of Lincoln… Rod este al 4-lea guvernator prins cu fofarlica si actele de coruptie curg cu nemiluita.

 11. Francesco
  7 mai 2009

  Senatorul John McCain a declarat in fata miilor de participanti de la Conventia NRA din Phoenix, Arizona:

  „Putem si ar trebui sa facem mai mult ca sa impiedicam transferul ilegal in Mexic al armelor cumparate in Statele Unite, care este atat o violare a legii americane cat si a celei mexicane. Dar asta nu ne obliga sa restrangem drepturile detinatorilor americani de arme care respecta legea.
  ….
  Declaratia facuta de oficiali ai Administratiei ca 90% din armele confiscate de la cartelurile mexicane de droguri ar proveni din Statele Unite nu este adevarata”.

  Referinta aici.

 12. Mitul raspindit de administratia Obama si de presa de partid ca 90% din armele folosite de cartelurile mexicane provine din America a fost dezvaluit ca fiind o minciuna ordinara. Mai putin de 5% din armele in chestiune sint procurate de din America; in realitate traficantii si le procura prin coruptie sau furt de la armata si politia mexicana. Fiindca armata si politia mexicana sint inzestrate in majoritate cu arme fabricate si serializate in America, idiotii lui Obama au raspindit minciuna ca armele respective sint traficate din America. Presa de partid bineinteles ca a preluat stiirea fara sa o verifice fiindca: 1. Obama este adevarul, lumina si fericirea, si 2. Liberalii oricum urasc partea din Constitutia Americana care da dreptul cetatenilor sa se apere de avuz si violenta prin forta armelor daca este necesara.
  O alta sursa a armelor pe care cartelurile mexicane le folosesc este China; se pare ca multe din aceste transporturi sint traficate de intreprinzatori chinezi via Cuba.
  Mai multe detalii aici: http://sipseystreetirregulars……ht-on.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian