FUNDATIA IOAN BARBUS

Ţiganii faţă cu reacţionarul Baconschi

Noi poate ca dormim, dar politia corectitudinii politice vegheaza! Cateva ONG-uri au luat foc pentru ca ministrul de Externe a spus o prostie la intalnirea cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Frantei, Pierre Lellouche, cand acesta i s-a plans ca Franta are o problema cu infractiunile comise de tiganii romani. Baconschi a raspuns ceva legat de niste „probleme fiziologice, naturale”, de infractionalitate pe care le-am avea, „in special, in randurile comunitatilor cetatenilor romani de etnie roma”. De aici, politistii corectitudinii politice au dedus:

1. ca Baconschi crede ca infractionalitatea face parte din fiziologia sau natura tiganilor (apropo, cineva – o autoritate in rasism si toleranta probabil – ar trebui sa ne lumineze o data pentru totdeauna daca „tigan” este echivalentul cultural al lui „nigger” sau nu) si

2. ca acest gen de rasism este identic cu antisemitismul nazist care a dus la Holocaust. Prin urmare, Baconschi nu e altceva decat un rasist nenorocit. Comunicate de presa, cateva articole furioase bine plasate la gazeta, in care se aminteste ca din intamplare si de calitatea de teolog a ministrului, dar si de o mai veche indiscretie amoroasa, o minidemonstratie de protest in fata Guvernului cu oameni care habar n-au cine e Baconschi si gata.

Articol integral în Romania libera

Curentul de opinie e creat. Omul e un nazist (sau poate un legionar) in civil. Dovada? Pai, aplecarea spre treburile astea religioase, asocierea evidenta cu corifei ai dreptei ca Andrei Plesu, care a fost discipolul lui Noica, care a fost legionar, rasismul din declaratia cu fiziologia, cate dovezi mai vreti? (…)

A recunoaste ca in cadrul etniei rome infractionalitatea este ridicata nu inseamna a spune ca toti tiganii sunt infractori, ci a recunoaste onest existenta unei probleme reale si ca tot onest se pot cauta si solutii. Nu poti opri atacurile impotriva taberelor de tigani din Italia cu lozinci multiculturale de genul excluziunii, discriminarii centenare, alteritatii si „diferentei culturale”, ci incercand sa produci cat mai putini Mailati. Dar nu asta ii doare pe luptatorii nostri impotriva rasismului, ci sa exploateze ideea ca ORICE referire la problemele acestei minoritati este potential rasista si ca, prin urmare, agenda lor progresista este justificata. Episoade precum Hadareni sau atacurile din Ungaria care au urmat asasinarii lui Marian Cozma se intampla tocmai din cauza ca problemele reale sunt ascunse sub presul corectitudinii politice multiculti, si nu din cauza formularii lor in termeni expliciti. Rasismul este rau, dar autoamagirea este la fel de rea.

Si mai exista un motiv pentru care Baconschi a fost luat la tinta de falanga progresista. Cine i-a citit cartile stie ca Baconschi are aversiune fata de orice fel de totalitarism si este un analist al dimensiunii religioase deviante a totalitarismelor. Baconschi este un om de dreapta care crede in libertate individuala si in Dumnezeu. Or, ceea ce se incearca cu aceasta campanie este delegitimarea dreptei si conservatorismului ca reactionare si criptorasiste, daca nu de-a dreptul criptolegionare sau criptonaziste, de unde si trimiterea la Holocaust. Din acest motiv, Baconschi TREBUIA sa fie rasist indiferent de declaratiile sale. Cel mai interesant fenomen insa este ca in acest atac apostolii corectitudinii politice se intalnesc perfect cu extrema dreapta (aia reala) din Romania, ceea ce spune multe despre angajamentul democratic si „liberal” al progresistilor nostri.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Cristian Câmpeanu

Cristian Câmpeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian