FUNDATIA IOAN BARBUS

Tombolă cu excursie în Cuba!

Cineva interesat? Rogo, pentru tine fac o acţiune afirmativă şi îţi dau prioritate. Ştiu că eşti asuprit rău; nu ai 5 lei ca să mergi la Ateneu, darămite 5 dolari pentru un bilet de tombolă… Dar te salvez eu! Tu împachetează şapca, chiloţii de baie şi împrumută un dicţionar de hasta la revolución siempre. Nu e de ici de colo să vezi capitalismul în putrefacţie (puzderie de rable americane din anii ’50 în Havana) şi toate elementele economiei naţionale trecute în gestiunea statului! Cam tot de atunci şi rablele astea (poftim? da, cleveteli de guri rele, nu descurajez). Sărută mânușițele duducăi Victoria din partea lui Che. Dacă există dreptate socială în cer, sigur voi câştiga tombola. Pentru voi! Da, este o excursie pentru dos compañeros! Sărută mânușițele duducăi Victoria şi din partea lui Trotsky. El se tratează în Mexic pentru un beteşug mai vechi de la un târnăcop de spart gheaţa, dar vă aşteaptă la întoarcere! Ce să-i faci, eternul revoluţionar e un sentimental incurabil. I-au mers la inimă rândurile duducăi despre morţi. E singurul element în care se simte în largul lui. Care morţi? Cum care, morţii pentru o viaţă mai bună. Aşa zice şi Trotsky, niciun element în afara gestiunii statului!

Hai că fug la tombolă, roagă-l pe Karnoouh să ţină pumnul strâns şi ridicat în solidaritate cu milioanele oropsite care nu vor vedea niciodată Cuba!

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian