FUNDATIA IOAN BARBUS

Trăiască Unu Mai Bun!

4295244-mediafax-foto-george-noaptes

1 Mai-Vanghelie, Foto Mediafax

Tocmai de 1 mai, ziua internaţională a celor ce muncesc, PSD, partidul ieşit din coapsa lui Ion Ilici Iliescu, a ajuns să domine paginile de umor ale „unei anumite prese”. Parada lui Vanghelie a ajuns să adune vreo 6000 de oameni, dintre care mulţi au răspuns la oferta de 40 de lei noi pe demonstrant. Au fost desigur şi militanţi hotărâţi, neaoşii luptei de partid, îmbrăcaţi în tricouri roşii, alături de circa 80 de sindicate şi sindicăluţe. S-a strigat contra guvernului Boc, s-a urlat „Jos Băsescu”, s-a huiduit banda Videanu-Berceanu-Udrea, s-a cântat aria demnităţii în micile pauze ale transmiterii Imnului Pinguinului, singura distracţie la care a aderat din inimă o parte dintre tinerii participanţi.


Dansul Pinguinului

S-a remarcat în mulţime Aura Vasile, mitraliera protestelor PSD-iste şi ridicătoarea din umeri din Parlament, asta ca să mai salte nivelu’ majorităţii manelo-mitingiştilor. Cea mai frumoasă pancartă a fost aceea pe care scria „Vrem UNU mai bun”, dar nu se spunea cine, oare Vanghelie se gândeşte să-l înlocuiască pe Ponta?

mediafax-foto-david-nika

Ponta pe 2 mai

Dacă pe 1 mai au defilat militanţii bucureşteni ai lui Vanghelie, pe 2 mai s-au produs intelectualii lui Ponta, care a împărţit tineretului momit electronic carduri cu reducere la crâşme şi buticuri de fandoseli. Că de, poporul are şi nevoi materiale, după cum glăsuia pe vremuri Marele Cârmaci. În Valea Jiului pe 1 mai Victor Ponta a adunat vreo câteva zeci de foşti mineri, poanta-lui-Ponta e că n-are, de carismă e vorba iar poporu’ din Vale, sătul de discursuri goale, s-a dus la mici-plus-bere. Refugiat în Bucureşti pe 2 mai, Victor Ponta, flancat de greii partidului, s-a delectat cu priveliştea câtorva mii de adepţi (2-3) ai noului PSD-pe-Facebook-HI5 etc. Au participat: Năstase (N-şpe-mii-de-case), Adrian Severin Hidrogen 66%, Daciana Sârbu-Dama-de-Roşu, Rovana Plumb – The ECO-Woman, Ecaterina Abramburica-Andronescu, Titus, zis „Fătălăul-ăsta-de-Corlăţean”, cum i-a spus Mazăre, Ghaziul din Kustenge. Că veni vorba de Radu-cel-Nazi-Frumos, să nu uităm că el i-a închinat un cântec de slavă noului Che Guevara al stângii româneşti:


Radu Cel-Nazi-Frumos: Slavă lui Che-Ponta

Ca efect al dictaturii lui Băsescu, a lipsit din motive obiective Cătălin Voicu, amic cu amicii din: Înalta Curte de Casaţie şi in-Justiţie a României, din clanul Mazăre şi din protipendada Asfalt-Tango-Căşuneanu.

În loc de mititei şi bere gratis într-o zi, PSD-ul s-a produs în doi timpi, unu Vanghelie, doi Ponta. Revanghelizare la preţuri mai mici şi fără TVA, cu card, aceasta a fost concluzia de 1-2 mai.

Trăiască Unu Mai Bun!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

33 de comentarii

 1. costin
  2 mai 2010

  Am filmat cît costă scandările anti-PDL

  Tot Kiseleff-ul blocat. Tricouri roşii, steaguri, pancarte şi răcnete de luptă: “Jos Băsescu, jos Boc!”. La colţul străzii şi jos, la metrou, protestatarii erau recompensaţi, conform listelor: 50 de lei, tarif de meeting PSD. Reportajul integral îl puteţi găsi in Kamikaze de miercuri.(Vlad Gongu)

 2. panseluta
  2 mai 2010

  francesco, costin:

  risu’-plinsu’… Daca te uiti la burtile revarsate ale majoritatii protestantilor, esti indreptatit sa te intrebi unde s-au dus/depus, de fapt, „alocatiile copiilor”.

  E tare si pensionara Efimita iesita din spatiul conjugal, de data asta, si dusa la revulutie in tricou rosu da’ cu cercei atirnati. Nu stiu cine e „Seican asta”, dar il iubesc a priori.

  Bravo baietilor de la kamikaze. Toata stima, Vlad Gongu!

 3. Francesco
  2 mai 2010

  Este vorba despre Mihai Constantin Şeitan, ministrul Muncii. Mi-au placut versurile:

  „Uite, uite, uite-asa
  Se inneaca tara mea
  Uite, uite, uite-asa
  Si Boc se uita la ea!”

  Romanu’ s-a nascut poet! Iar titlul nostru vine de aici (Fotografia apartine celor de la Kamikazeonline):

  miting-psd-1-mai-460x306

 4. panseluta
  2 mai 2010

  Francesco:

  Tara se ineaca in prostie versificata, cum e traditia ei multi-seculara.

 5. panseluta
  2 mai 2010

  Francesco:

  „S-a remarcat in multime Aura Vasile …”; „S-a strigat contra guvernului Boc, s-a urlat “Jos Băsescu”, s-a huiduit banda Videanu-Berceanu-Udrea, s-a cântat aria demnităţii…”

  Chapeau, mon ami. Nenea Iancu ar fi mindru de tine. Citind rindurile astea ma asteptam sa-l vad pe Coriolan Draganescu in tricou ros’.

 6. dr pepper
  2 mai 2010

  unu mai bun, e misto jocul de cuvinte,
  aia cu aria demnitatii cantata de psd, chiar merita un premiu.

  asa ca am deschis si eu evz dupa mult timp.
  am citit primul titlu, am parcurs articolul pe diagonala.
  apoi l’am inchis.

  Radu Berceanu propune FMI „taxa pe fâţă”

  deci aia cu mai mult de o casa si masina „Q7” sunt pasibili de pedeapsa.
  bine ca nu taxeaza spagile si salariile demnitarilor.
  sau hotia.
  sau coruptia…
  eu nu inteleg de ce se mai complica.
  sa faca precum ceausescu: sa le confiste si sa ii bage la puscarie pe cei ce si’au permis sa munceasca din greu sa isi cumpere doua case sau Q7.
  ca sunt convins ca daca vreun senator are Q7 si patru case – ala e exclus de la taxe instantaneu.

  unu’ mai comunist ca altu’.

 7. Cătălin Kirk
  2 mai 2010

  Offtopic: Dr. Pepper, acum „la putere” e X5.
  Nu cred că am văzut SUV cu roţi mai late. Sau poate… Hummer se pune? Îl mai fac ăştia şi pentru consumer, sau au rămas doar să aprovizioneze armata?

 8. Cătălin Kirk
  2 mai 2010

  Ontopic: Francesco, excelent. Dar atenţie, ministrul Muncii se numeşte Mihai Constantin Şeitan, nu Vasile. Greşeala mai apare într-un loc pe net, deci e explicabil. Şi mai e o listă care în fereastra cu rezultate apare în şir continuu şi Mihai Şeitan apare lângă Vasile Blaga, apoi, ştiu eu, cineva foarte grăbit l-a „botezat” pe d-l ministru ???? …

 9. Francesco
  2 mai 2010

  Catalin, multumiri! Am sa repar chiar acum…

 10. dr pepper
  2 mai 2010

  Hummer se pune? Îl mai fac ăştia şi pentru consumer, sau au rămas doar să aprovizioneze armata?

  nu.
  l’au luat chinezii, americanii vor incepe sa construiasca dogiuri smart.
  mici, proaste, cu acelasi consum, verzi si foarte scumpe.
  CK, daca ai impresia ca se intampla numai in romania, ia uite ce bine lucreaza banii din taxe:

  Stunning Pictures of Al Gore’s New $9 Million Mansion Media Totally Ignored

  bineinteles ca nu le ajunge asa ca vor creste taxele si america va avea si ea doua clase: clasa superbogata – formata din politicieni nu intreprinzatori precum trump, gates care produc si o clasa foarte saraca dar fericita nevoie mare ca are grija politicianu’ de sanatatea lui, de educatia lui, de cat mananca, de ce conduce, de cate case are samd…

 11. dr pepper
  2 mai 2010

  erata: chinejii.

 12. Cătălin Kirk
  2 mai 2010

  I-auzi. Păcat de Dodge.
  Eu oricum deja nu mai puteam cu Goracle, mă dezamăgise cumplit.

 13. costin
  2 mai 2010

  Rioters kill three bank workers in Athens protests as EU warns Britain’s debt crisis will be worse than Greece’s  Europe warns UK debt is biggest challenge to general election winner
  Greek PM brands the deaths of two women and a male worker ‘murder’
  Athens descends into anarchy as up to 100,000 take to the streets
  Merkel calls for aid package to be cleared as ‘future of EU is at stake’
  Euro slumps and stocks slide as debt fears spread to Spain and Portugal
  Ratings agency Moody’s warns Portuguese debt may be downgraded
  Three bank workers died in a blaze at their Athens office block today after violence broke out in a mass demonstration against Greece’s government.
  Anarchy engulfed Athens as protesters torched the bank. Up to 100,000 people took to the streets, many chanting ‘Thieves, thieves!’ while hurling projectiles at police and trying to storm the parliament.
  Greek prime minister George Papandreou denounced what he called the ‘murder’ of two women and one man killed when bank was set alight as the mob protested against austerity measures imposed under Greece’s international bailout package.
  The spiralling crisis triggered a fall in global markets and the euro, and served as a grim reminder of the perilous state of Britain’s economy as the country prepares to go to the polls tomorrow.
  New figures from the European Commission revealed today that the UK budget deficit will outstrip any country in the EU this year – including Greece.

  ………….

 14. Andrzej
  2 mai 2010

  Grecia este un excelent exemplu de „capitalism mediteraneean” care a ajuns la faliment. Dupa ce zeci de ani ai fost obisnuit fie sa lucrezi la stat, fie sa primesti subventii de la stat, sa ai al 14-lea salariu(!), sa faci evaziune fiscala la greu, sa iesi la pensie la 60 de ani si sa traiesti cu mult peste posibilitatile tale financiare, in conditiile in care de la 12 la 16 iti faci siesta — este foarte greu sa admiti ca intreaga filosofie pe care s-a bazat traiul tau de pana acum este profund viciata si sa accepti ca o schimbare radicala este necesara. Adaugam la toate astea si propaganda comunista care n-a incetat niciodata sa fie puternica si obtinem reteta dezastrului.

  Cine isi inchipuie ca in Grecia (sau Spania, sau Italia, sau Portugalia, sau Romania) se va putea munci si trai vreodata ca in Germania, Suedia sau SUA se inseala amarnic. Aceste tari nu vor avea economii sanatoase decat atunci cand isi vor recunoaste limitarile de natura istorica si religioasa care le fac inapte pentru un capitalism de tip protestant si isi vor adapta cresterea si consumul la mentalitatile si posibilitatile lor reale.

  Asta presupune, evident, renuntarea la ideologia europenisto-socialisto-consumeristo-globalista si revenirea la traditiile proprii, lucru care nu se va intampla prea curand.

 15. emil
  2 mai 2010

  Andrzej, o postare despre Grecia de acum o luna sau doua.

 16. costin
  2 mai 2010

  Grecia este un exemplu foarte bun de „capitalism mediteranean”, cum spui tu, dar asta nu cred ca ii va scuti pe viitor si pe suedezi, germani si americani, anglezi (despre care se preconizeaza ca va fi lovita mai dur de criza, chiar mai dur ca pe greci) de ce se intimpla acum in grecia.

  anarhisti exista peste tot iar propaganda comunista face victime si in occident. suedia de ex este sufocata de corectitudine politica iar organizatiile anarhiste sint direct sau indirect finaintate de stat. uite, un eveniment anarhist si „antifascist” din germania

 17. Francesco
  2 mai 2010

  Greseala Tragica: Mita Alimenteaza Criza Greaca – articolul lui Markus Walker din Wall Street Journal da o explicatie crizei elene prin doua cuvinte: fakelaki si rousfeti.

  Fakelaki inseamna „pliculete”, sperturile care „ii afecteaza pe toti, de la pacientii spitalelor la negustorii de peste”; rousfeti desemneaza „favorurile politice scumpe”, de la „angajarea profesorilor la afaceri imobiliare cu calugari ortodocsi greci”.

  Unde esti dr. Pepper? Parca ar fi un articol despre Romania…

 18. euNuke
  2 mai 2010

  Coruptia este efectul, unul dintre efectele previzibile de altfel, nu cauza fenomenului administrativ elen. Grecia este campiona regimurilor parazitare socialiste instalate dupa WW2, cel putin dintre acele state est si sud europene ce au scapat oarecum de sovietizarea directa; timp de 60 ani politologii au putut asista la o cangrenare pe viu a organelor administrative ale statului teoretic democrat, practic asediat constant de catre clicile infectioase comuniste si post-comuniste, coafate si cosmetizate ulterior in partide socialiste sau pietrificate in sindicate [fara a urma vreodata clivajul conflictual socialism parlamentar-comunism reactionar caracteristic occidentului, de pilda Frantei sau Italiei] ce si’au tras seva ideologica din etatismul radical stalinist; mentalitatea de belfer a plodului de boier/negustor/arendas scapatat si re-educat de marele frate de la rasarit a evoluat in directia unui construct psihologic social de tip medieval ce angreneaza intr’un mod paradoxal pe de o parte repulsii si frustrari funciare psihanalizabile, neputinte si vulnerabilitati sistemice, carente de educatie in ceea ce priveste economia, politica si, jenant, filozofia, iar pe de alta impulsurile autoritariste, tentatia aranjamentului compensatoriu [saracia tineretii care trebuie ‘razbunata’ prin delapidari in serie ale bugetului public], lipsa de scrupule de ordin criminal in asocierea si impunerea unor canale de comunicare si relationare sociala de tip ierarhic [precum si un soi de instinct gregar cu valente destructive asa cum se observa deopotriva la clanurile nomenklaturiste ce distrug economia tarii, dar si la odraslele innegrite ale functionarilor de stat care arunca cu bolovani in functionarii de la privat ‘vinovati’ de a fi acceptat un alt ‘stapan’ decat statul incaput pe mana ‘proletariatului’]; dar evolutia mentalului colectiv catre neo-feudalism nu explica singura dezastrul economic, iar in opinia mea adevaratele cauze trebuie cautate in procesul de proiectare si dezvoltare a aparatului birocratic elen, in esenta socialist, in realitate mult avansat fata de variantele vest-europene: vastitatea si multitudinea institutiilor, schemele complicate ale actelor normative -normele metodologice si organigramele alcatuite la intern, in şedinţe de palier- prin care se pot expanda la infinit direcţiile, secţiile, birourile, excrescenţele şi orificiile hidrei, amorfismul spectacular [nici macar nu se mai pot numara membrele, darmite celulele organismului], capacitatea de inmultire prin diviziune, mecanismele producerii si secretiei substantei ideologice ce simuleaza fundamentul [temeiul legal al] unor noi structuri administrative intalnite atat in regimul stalinist cat si in cel nazist; de pilda sănătorismul [obsesia pentru sănătate sădită programatic in minţile oamenilor laolaltă cu convingerea că statul ar trebui să se ocupe de toate aspectele ce ţin de ceea ce numeşte sănătatea cetăţenilor, in realitate de tot ce înseamnă alimentaţie, servicii medicale generale, bunuri de larg consum] sau, tot mai viguros pe plan european, proletcultismul doctrina culturală de extracţie leninistă ce presupune că statul şi numai statul trebuie să se ocupe de creşterea nivelului cultural al clasei muncitoare, să stabilească liniile generale ideologice ale acestei culturalizări de masă şi să furnizeze/autorizeze organele de difuzare a informaţiei culturale, o doctrină foarte in vogă in UE care a putut impulsiona transformarea grotescă a guristului independent Moby intr-un funcţionar public cu rang de secretar de scenă, extrem de conştient de valoarea sa planetară, responsabil cu întreţinerea spiritului european pe spezele Comisariatului pentru Propagandă, adică ale contribuabilului european, inclusiv ale mele, fără ca eu să-mi fi exprimat vreodată acordul asupra finanţării de către Comisia Europeană a acestor Cîntări şi Cenacluri ale europei; nu este nicio diferenţă de mentalitate între un Moby fericit de contractul gras de căpuşare a statului european şi Papandreul iubitor de moşie personală ce şi-a băgat toată familia in minister, toţi prietenii in Comisariatul European pentru Turism si toate soacrele din neam şefe pe la Căminele Culturale din cele mai îndepărtate insule ale Egeei, amîndoi trăiesc cu conştiinţa săvîrşirii unor fapte bune, minunate chiar, din moment ce au ajutat atîţia semeni să se bucure de viaţă.

 19. Andrzej
  2 mai 2010

  @emil: Excelent articol.

  @Costin: De acord. Criza care se profileaza si careia momentul actual nu ii este decat uvertura nu este nicidecum criza capitalismului si a pietii nereglementate, asa cum trambiteaza pe toate drumurile stangistii de toate nuantele si, din pacate, chiar si unii oameni declarati de dreapta. Dimpotriva, este criza socialismului si a interventiei masive a statului in economie.

  Cand omul este invatat de mic copil ca:

  – are dreptul la fericire asigurata de stat
  – are dreptul sa posede case, masini, aparatura electrocasnica si alte asemenea, indiferent ce venituri are
  – daca lucreaza la stat, va munci 35 de ore pe saptamana, cel mult, va beneficia de salarii suplimentare, sporuri, vacante lungi, pensii grase si, cel mai important, nu va putea fi dat afara decat cu greu, indiferent cat de incompetent este
  – adica, pe scurt, ca poate manca prajitura si s-o aiba toata viata

  toate astea au un singur nume: socialism.

  Cand bancile private sunt fortate, prin legislatie, sa acorde imprumuturi neperformante oricui i le cere, in virtutea principiului ca tot americanu’ trebuie sa aiba vila si trei masini, indiferent de venituri; cand, mai mult, guvernul insusi infiinteaza banci dedicate special acestor credite — toate astea au un singur nume: piata nelibera.

  Cat despre grecii care ies in strada (si vorbesc nu de anarhisti si comunisti a caror singura ratiune de a fi este sa provoace haos) sunt total inconstienti. Palicarilor, dupa 30 de ani de huzur cu mult peste posibilitatile voastre, iaca v-a venit nota de plata. Care-i problema?

  De altfel, este o ironie sinistra ca, manifestand chipurile pentru viata prospera, incendiaza o proprietate privata, omorand in treacat trei functionari, si sparg vitrine. O, te-admir, progenitura de origine spartana!

  Iar ca Iorgu Papandreu sa faca reforma e o gluma proasta. Pai nu el, si taticu’ si tot partidul lui sunt vinovati pana peste cap de situatia actuala?

  Parerea mea este ca, in momentul in care, dupa WWII, s-a pus in miscare societatea bunastarii s-a declansat mecanismul implacabil al unei bombe cu ceas, iar acum ticaitul se aude din ce in mai tare. Din pacate, explozia nu va lasa afectata nicio tara.

 20. Andrzej
  2 mai 2010

  PS. Cu multi ani in urma, un cunoscut grec mi-a spus ca, din punct de vedere economic, Grecia a dus-o cel mai bine pe vremea dictaturii coloneilor.

 21. Andrzej
  2 mai 2010

  Un articole excelent de Grigore Cartianu pe tema Greciei. Subscriu.

  http://www.adevarul.ro/grigore…..44375.html

 22. dr pepper
  2 mai 2010

  ce ma nedumireste pe mkine foarte tare sunt declaratiile politicienilor europeni de genul ” grecia trebuie salvata pentru ca aceasta criza sa nu se raspandeasca”.
  cum adica sa se raspandeaqsca? e contagioasa?
  ah, da! s’ar putea spune ca daca grecia va primi banul sa inceapa sa ceara si spania si portugalia si italia si mica britanica si suedia si austria si danemarca si olanda si asa mai departe.
  intrebarea este cine le da, cum si de unde?
  ca de produs nu mai produc demult mai nimic.
  au toti slujbe verzi acum.
  adica cum bah?!? acum nu mai vreti sa salvati pamantu’?
  de flori?
  ce brambureala de nenescris – s’au apucat sa ii omoare pe aia pe a caror spinare traiesc.
  The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money

 23. Andrzej
  2 mai 2010

  Cu Grecia sau fara, oricum boala este deja instalata si lucreaza peste tot pe unde s-a instalat socialismul — adica, vorba unui corifeu al acestuia, de la Atlantic la Urali.

  Este doar o chestiune de timp pana cand falimentul Greciei va fi replicat intocmai in Franta, Germania, Olanda si tarile scandinave, nemaipunand la socoteala Spania, Portugalia si Italia.

  Socialismul duce la ruina orice tara in care se instaleaza; mai devreme sau mai tarziu, in functie de bogatia pe care tara respectiva apucase s-o acumuleze inainte de invazie.

  Grecii sunt primii. Tine cineva pariul ca nu vor fi nicidecum ultimii?

 24. Imperialistu'
  2 mai 2010

  Andrzej, nu scapam asa usor de Leviatanul UERSSist, ori de Euro. Imi pare rau de grecii normali care trebuie ca sunt ingroziti de ce este capabila aripa rosie a natiunii, dar nu vad vreo iesire. UE nu va lasa Grecia sa se prabuseasca, iar prea curand edificiul eurocrat nu va ceda. Sunt mai curios daca antisemitul de Zapatero va fi groparul Spaniei.

 25. Andrzej
  2 mai 2010

  Nu stiu daca Zapatero este anti-semit (in general acest termen este atat de abuzat incat si-a pierdut in ochii mei orice sens real) dar cu siguranta este anti-crestin si anti-civilizatia spaniola traditionala. Un tovaras de drum perfect, un „useful idiot” de manual? Sau de-a dreptul un bolsevic cu agenda clara si ordine precise? Nici nu mai conteaza.

  Arriba Espana! Espana una, grande, libre!

 26. dr pepper
  2 mai 2010

  (vezi nerozia stangista a lui Berceanu cu supraimpozitarea posesorilor de Q7), dar sa menajeze specia lenesului-descurcaret, sa-l tina in viata. Or, grija unui adevarat guvern de dreapta n-ar trebuie sa fie protectia sociala, ci productia, expandarea sectorului privat si diminuarea cheltuielilor in sectorul public.

  ???? astia de la pdl sunt de dreapta cum sunt eu popa.
  cred ca am deschis evz dupa un an si cand am vazut ce zice berceanu, l’am inchis imediat.
  poate il mai deschid la anu’
  da’ nu cred.

 27. Imperialistu'
  2 mai 2010

  Stai linistit ca Q7 au doar smecherii tranzitiei. Daca asta ar fi marea problema a lui Berceanu si a PDL-ului, am fi salvati.

 28. dr pepper
  2 mai 2010

  nu stiu ce sa zic imp, mie unuia nu mi se pare normal sa fie pedepsita o categorie sociala doar cum i se nazare unuia de la putere.
  cu totul altfel se pune problema daca cei cu Q7 X5 samd ar fi prinsi ca au furat sau inselat.
  ce te faci daca printre ei se afla si unii care au muncit din greu sa isi satisfaca visul?
  mie unuia ( si probabil si lui tapalaga) imi suna mult a gandire stangisto-leftisto-ecologisto-stalinista.

 29. Pataphyl
  2 mai 2010

  doc, impi (28-31) bag samă vă ciondăniți și cînd sînteți de acord! ???? ???? ????

 30. dr pepper
  2 mai 2010

  eu ma ciondanesc doar cu socialistii raw, medium or well – educated :), cu imp se intampla sa discut cateodata in contradictoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian