FUNDATIA IOAN BARBUS

Trei luni pentru care vă mulţumim

As dori mult daca mi-ati putea oferi citeva informatii de baza despre acest site – este “made in Romania” cred.Silvapro, cititoare recentă

Silvapro, o să încerc să fac un rezumat la „cine suntem, ce vrem, de unde”.

În limbajul florilor, ghiocelul simbolizează speranţa şi puritatea. El vine dăruit în semn de prietenie adevărată.

Astăzi 25 ianuarie 2011 situl nostru „În Linie Dreaptă” împlineşte exact trei luni. Şi voi face o scurtă paranteză. În această perioadă am crescut ca Făt-Frumos în pruncie. Le mulţumesc din inimă cititorilor şi colegilor. Primilor pentru timpul acordat acestei publicaţii noi, iar colegilor pentru un efort excepţional. Echipa noastră este împrăştiată pe trei continente. Desigur, există o istorie şi înainte de 25 octombrie 2010. Este istoria a două grupuri autonome care s-au descoperit prin intermediul internetului. Amândouă aveau propriul web site şi se citeau reciproc… dar o prezentare mai bună se află la pagina „Despre noi” (sus, în primul meniu albastru). Mai bine de jumătate din echipă se află în România şi o singură persoană este evreu (mai exact, evreică). Dacă parcurgi siteul, vei găsi multe comentarii „fără nicio simpatie faţă de soarta [celor] din Israel”… iar aici mă folosesc de citatul tău, pentru că exprimările propriu-zise sunt de obicei mult mai dure. Are vreo importanţă? Desigur. Însă ne străduim să croim o cale morală şi raţională printr-o junglă de ură, dezinformare şi ignoranţă. Nu numai în ce priveşte subiectul evrei şi Israel. Este o călătorie cu multe zdruncinături, dar avem o datorie faţă de adevăr. La un moment dat trebuie ca oamenii buni să vorbească răspicat şi să refuze compromisurile, altfel vom fi năpădiţi de junglă.

Încercam să dăm încredere. Politicienii, presa şi prea mulţi intelectuali nu au curaj, conştiinţă sau interes. Societatea civilă a devenit prada sindicatelor corectitudinii politice şi îndoctrinării multiculturale. Este o inflaţie de tătuci îmbietori cu ţarcuri largi şi capitonate cu promisiuni înşelătoare şi o penurie de onestitate şi de asumare a responsabilităţilor pe care le cere libertatea. Suntem aici pentru toţi cei care, asemenea nouă, s-au săturat de purtători de cuvânt mincinoşi.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

8 comentarii

 1. Silvapro
  26 ianuarie 2011

  Drag Emil B
  Ti-am raspuns si multumit la pagina „Why do you protest against Israel?”.

  Vroiam sa adaug si sa urez „La multi Ani” site-ului acesta fenomenal la aniversarea lui de 3 luni, in formatiunea lui noua.

  Pe parcurs ce citesc ma uimeste tot mai mult cit de abundent informati si eruditi sint echipa si comentatorii. Vad ca s-a ajuns pina si la Latma si la Walid Shoebat si la altii. Dar aflu si o sumedenie de lucruri noi. Ceea ce oferiti aici pur si simplu este un fel de studiu adinc, serios si cred ca nu gresesc si nu exagerez daca mai adaug si epitetul „academic”.

  Am cautat si un forum general (eu n-am resit sa gasesc). Nu ca nu sint f. bune si potrivite forum-urile de comentarii la fiecare articol.

  Deci Many happy returns!
  Silvapro

 2. oliver
  26 ianuarie 2011

  Cu placere!
  Primul lucru pe care-l fac cand deschid calculatorul este sa intru pe http://inliniedreapta.net.
  Este imbucurator sa vezi ca cecitatea nu este dominanta si ca se poate vorbi/scrie si fara a latra.
  Serviciul de abonare prin e-mail este binevenit. Sa vedem cum functioneaza.

 3. Costin A.
  26 ianuarie 2011

  Multumim oliver. Spune-ne te rog daca ai orice fel de probleme cu abonarea prin email.

 4. mac gregor
  26 ianuarie 2011

  Din moment ce sunteti de dreapta presupun ca vreti sa vedeti asta:

  Atlas Shrugged, FILMUL!
  http://giorno24.blogspot.com/2…..ilmul.html

 5. Vlad M.
  26 ianuarie 2011

  Multumesc, Mac Gregor, dar nu ma uit la trailer pana nu termin cartea. :-) Nu pot sa zic ca sunt intru totul de acord cu Rand (am multe obiectii), dar ce este al ei este al ei: reuseste sa faca o critica zdrobitoare a socialismului si sa creeze una dintre cele mai puternice pledoarii in favoarea proprietatii, a liberei initiative si a libertatii. Sper ca filmul se tine dupa roman. L-ai vazut?

 6. John Galt
  26 ianuarie 2011

  Premiera e pe 15 aprilie!

  :)

 7. Vlad M.
  26 ianuarie 2011

  Daca ma uitam la trailer as fi stiu, nu? :lol: Totusi, prefer sa nu o fac, mi-e sa nu imi strice cu ceva lectura. Mai am jumatate de carte.

 8. Vlad M.
  26 ianuarie 2011

  Acum am vazut si eu trailerul… Eddie Willers, negru?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian