FUNDATIA IOAN BARBUS

Trei ştiri la întîmplare – 20 mai, 2009

Iran testează rachete ce pot lovi Israelul

Associated Press: Iran tests missile with range that can hit Israel

TEHERAN, Iran bomba-nucleara– Preşedintele Agmadinejad a spus că Iran a testat miercuri o nouă rachetă cu raza de aproximativ de 2.000 de kilometri, capabilă să lovească Israelul, baza americană din Orientul Mijlociu şi Europa. Declaraţia a fost făcută în cadrul campaniei electorale pentru alegerile de luna viitoare, la care concurează impotriva unor oponenţi mai moderaţi.

„Ministrul apărării (Mostafa Mohammad Najjar) m-a informat că racheta Sajjil-2, foarte avansată tehnologic, a fost lansată din Semnan şi a aterizat precis la ţintă,” a citat postul naţional de radio pe Ahmadinejad.

Rober Spencer de la JihadWatch adaugă

Dacă programul nuclear al Iranului este în întregime paşnic, cum insistă iranienii, acest test demonstrează ca intenţiile lor nu sînt în în tregime pacifiste, nu? Şi bineînţeles că, odată ce rachetele sînt pregătite, şi focoasele nucleare sînt pregătite, nu va fi foarte dificil să le combine.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ministrul de Interne german: ţara este o „ţintă imediată” a jihadiştilor; grupuri islamice autohtone vor şaria în Germania

Bild: Islamic groups want Sharia law in Germany

Unele grupuri islamice din Germania vor să trăiască conform legii şaria pe teritoriul Germaniei, spune un nou studiu.

Raportului anual al serviciilor secrete germane a dezvăluit faptul că grupuri active cum ar fi ‘Milli Görüs’ vor să trăiască strict conform regulilor islamice.

Raportul anual al serviciilor secrete, ce va fi dat publicităţii azi de Ministrul de Interne Wolfgang Schaeuble, conţine şi o altă dezvăluire şocantă:

• Un număr crescînd de fundamentalişti islamici – majoritatea de a doua generaţie şi convertiţi la radicalism – călătoresc din Germania în Pakistan pentru a vizita tabere teroriste ale al-Qaeda sau al unor grupuri similare.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Armata SUA arde Biblii în Afganistan

CNN: Military burns unsolicited Bibles sent to Afghanistan

Personalul militar a aruncat, iar în final a ars, biblii confiscate tipărite în două dintre cele mai comune limbi afgane, din cauza îngrijorării că acestea ar fi filosite pentru a converti afgani, a spus un purtător de cuvînt al Departamentului de Apărare joi.

Bibliile nedorite, trimise de o biserică din Statele Unite, au fost confiscate acum un an la Baza Aeronautică Baram din Afganistan, deoarece regulile militare interzic trupelor de orice religie să încerce convertirea localnicilor in timpul misiunii, a spus Lt. Col. Mark Wright.

Astfel de acţiuni pot pune în pericol trupele americane şi civilii într-o naţiune profund religioasă, a spus Wright.

„A fost decis că este foarte important ca acestea să fie aruncate, pentru c[, dacă ar fi descoperite, acest lucru ar fi fost interpretat de afgani ca o în cercare a guvernului american şi a armatei SUA de a converti musulmani,” a spus Wright CNN-ului joi.

Trupelor în post le este cerut să îşi ardă gunoiul, a spus Wright.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. FrancescoSpune:

  Răspunde
  mai 20, 2009

  Comunicat al Ministerului de Afaceri Externe italian:

  Anularea vizitei Ministrului Frattini in Iran
  Roma 20 mai 2009

  Vizita Ministrului Afacerilor Externe Franco Fratiini in Iran nu va avea loc ca urmare a cererii conditionante a Teheranului de organizarea a intalnirii protocolare cu presedintele iranian intr-o alta localitate decat capitala, la Semnan.

  Aceasta cerere ajunsa in aceasta dimineata nu a fost aprobata de ministrul de Externe care a vrut sa-si exprime marele sau regret pentru o ocazie pierduta de aprofundare a posibilitatilor si a modalitatilor de coparticipare a Iranului la stabilizarea Afghanistanului si Pakistanului.

  S-a decis deci sa se comunice partii iraniene imposibiliatea de a efectua vizita de astazi pentru discutarea temei Afghanistan-Pakistan.

  Comunicat aparut pe situl Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Italiene.

  Ahmadinejad l-a chemat pe Frattini la Semnan ca sa se laude cu lansarea si sa puna Europa in fata faptului implinit. Acum, partea de sud-est a Uniunii Europene – nu numai Israelul – poate fi lovita de rachetele Sejjil 2. Opozantii instalarii scutului defensiv american in Cehia si Polonia au acum dovada ca s-au inselat sau ca au inselat (cazul Rusiei).

 2. chriscrossSpune:

  Răspunde
  mai 20, 2009

  eu nu inteleg de ce nu actioneaza Israelul…

 3. costinSpune:

  Răspunde
  mai 20, 2009

  chriscross,
  Se pare ca 51% din israelieni sustin o interventie in Iran, in timp ce 49% vor sa vada inainte rezultatul negocierilor administratiei Obama.

  Half of Israelis back immediate strike on Iran
  Just over half of Israelis back an immediate attack on the nuclear facilities of arch-foe Iran but the rest want to wait and see the results of US diplomacy, according to a poll released on Sunday.
  Fifty-one percent support an immediate Israeli strike on Iran’s nuclear sites, while 49 percent believe the Jewish state should await the outcome of efforts by the US administration to engage with the Islamic republic, said the survey published by Tel Aviv University.

  But 74 percent of those questioned said they believe that new US President Barack Obama’s efforts will not stop the Islamic republic from acquiring atomic weapons.

  Israel, widely considered to be the Middle East’s sole if undeclared nuclear armed state, considers Iran its arch-foe after repeated statements by President Mahmoud Ahmadinejad for the Jewish state to be „wiped off the map.”

  Israel and Washington accuse Iran of trying to develop atomic weapons under the guise of a civilian nuclear programme, a charge Tehran has repeatedly denied.

  Opinion is split among left- and right-wingers about whether to attack Iran’s nuclear sites, with 63 percent of those leaning to the right favouring a strike, compared with 38 percent of those leaning to the left, the poll said.

  It was carried out by Tel Aviv University’s Centre for Iranian Studies among 509 Israeli adults and had a 4.5-percent margin of error.
  http://www.breitbart.com/artic….._article=1

 4. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  mai 20, 2009

  KABUL – British forces killed an alleged Taliban leader in southern Afghanistan, U.K. and Afghan officials said Tuesday, in what they claimed was a major victory against the insurgency there.

  Mullah Mansur was killed in a strike by helicopters in Helmand province, the British defense ministry said.

  British military spokesman Lt. Col Nick Richardson said Mansur was „one of the most dangerous men in Helmand.”

  „The attacks he helped plan and execute have probably killed or wounded hundreds of people, and most of them have been either Afghan civilians or police,” he said, adding his death on Monday was a „serious blow” to the insurgency.

  Helmand is a stronghold of Taliban militants, who control wide swaths of territory in the province. It is also the world’s largest opium poppy growing region, a major source of funds for the insurgency.

  […]

  Asa-i la razboi. :lol:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian