FUNDATIA IOAN BARBUS

UK: Avort şi sterilizare pentru salvarea planetei

caroline-lucas-environmental-stabbingCaroline Lucas, Membru al Parlamentului European reprezentînd Green Party din Marea Britanie, a spus că cei care călătoresc regulat cu avionul pun în pericol vieţile celorlalţi la fel de mult ca tîlharii care înjunghie oamenii pe stradă.

Domnişoara Lucas a fost întrebată în timpul unei dezbateri televizate dacă a zbura cu avionul în Spania este la la fel de rău cu a înjunghia un om pe stradă, la care ea a răspuns:
“Da, pentru că mor din cauza schimbărilor climaterice.”

Caroline Lucas şi-a început cariera ca activist în mişcarea anti-nucleară prin Campaign for Nuclear Disarmament şi a ajuns primul reprezentant al partidului ecologist Greeg Pary în Parlamentului European.

Ei şi?!… Cu ce mă ating pe mine părerile unor oameni rupţi de realitate?, poate veţi spune.
Nu toată lumea este uşor influenţabilă, dar întotdeauna se vor găsi oameni îndeajuns de slabi de înger pentru a crede înepţiile apocaliptice ale celor ca domnişoara Lucas. În plus Caroline este în Parlamentul European. Există oameni ca ea care propun şi votează legi şi regulamente în Uniunea Europeană.

Daily Mail: Air travel ‘as bad as stabbing person in the street’, says MEP

Un exemplu care arată ca modul ei de gîndire nu rămîne fără urmări:
toni-vernelli

Pentru Toni Vernelli, din Marea Britanie (de unde altundeva?) gîndul că va putea fi vreodată mamă o umplea de groază. Din dorinţa de a-şi reduce contribuţia la poluarea mediului înconjurător (reduce her carbon footprint) aceasta a făcut un avort, iar la 27 de ani, a eliminat definitiv riscul ca oroarea să se producă, prin sterilizare. Aceasta a fost mica ei contribuţie la salvarea planetei.
Soţul ei a susţinut-o 100%.

La 35 de ani, Toni spune:

Să ai copii este egoist. Nu este decît dorinţa de a-ţi perpetua genele pe cheltuiala planetei.
Fiecare persoană care se naşte foloseşte mai mută mîncare, mai multă apă, mai mulţi conbustibili fosili, mai mulţi copaci, şi produce mai multă poluare, mai multe gaze cu efect de seră şi contribuie la problema suprapopulării.

Dar Toni nu este nici pe departe un caz singular:
sara-irving-si-mark-hudson

Sarah Irving a renunţat la mai multe relaţii cu parteneri care doreau copii, pîna l-a întîlnit pe Mark, bărbatul perfect, care a fost de acord să îşi facă operaţia de sterilizare.
Sarah s-a hotărît încă din adolescenţă:

Mi-am dat seama că un copil ar polua planeta – şi că a nu avea niciodată un copil este lucrul cel mai benefic pentru mediului înconjurător.

Mark, soţul ei adaugă:

Sarah şi cu mine ne ducem vieţile cît de ecologic cu putinţă. Nu avem maşină, mergem cu bicicleta peste tot şi nu călătorim niciodată cu avionul.
Reciclăm, folosim becuri ecologice şi mîncăm doar mîncare organică.
Pe scurt, facem tot ce ne stă în putere pentru a ne reduce amprenta de carbon, dar totul ar fi fără rost dacă am avea un copil.

Acesta este motivul pentru care am facut operaţia de vasectomie. Ar fi greşit din punct de vedere moral să contribui la schimbarea climei şi la distrugerea Pămîntului.

Sarah şi cu mine nu avem nevoie de copii ca să ne simţim împliniţi. Ceea ce ne face fericiţi este să ştim că ne aducem contribuţia la salvarea preţioasei noastre planete.

Daily Mail:Meet the women who won’t have babies – because they’re not eco friendly

Cîteva comentarii făcute de cititorii articolului despre doamnele care se simt vinovate că s-au născut şi nu vor să repete greşeala părinţilor:

Frumos din partea lor! Sînt mult prea mulţi oameni, iar resursele naturale sînt pe terminate. Să ai copii este un act egoist – în special din partea celor care nu îi pot întreţine. Matt, USA

Frumos din partea lor. Aceste femei au luat decizii raţionale bazate pe convingeri ferme, şi au decis să îşi ia viaţa în mîiniîn loc să se încovoaie sub presiunea aşa numitei “normalităţi”.Emma, Londra

Aceste doamne nu îşi dau seama că dacă nu facem copii eventual rasa umană va dispărea – şi atunci?
Dumnezeu ne-a spus să provreăm şi pentru ca El a creat lumea ar trebui sa Îi ascultăm poruncile. Mi se pare foarte trist. […]Lyanne, Londra

Între timp, tot în Marea Britanie:
Dar doamnele de mai sus, inclusiv Lyanne din ultimul comentariu, se îmbată cu apă rece. “Suprapopularea” nu se va rezolva aşa pentru că în timp ce ele urăsc umbra care o fac Pămîntului şi se sterilizează pentru a fi sigure că nu vor face niciodată copii, într-o Anglie care şi-a pierdut dorinţa de a trăi, în mijlocul unei civilizaţii care se urăşte cu pasiune, a ajuns şi Mohammed Salim, tată a 11 copii (+unul pe drum la data publicării articolului).

mohamed-salim-si-familia
Cîteva detalii despre Mohammed Salim şi familia lui:

 • A renunţat la slujba lui de profesor pentru care era plătit cu 27.000£ pe an pentru că “era foarte obositor”
 • De cînd a renunţat la a munci trăieşte din ajutorul social pe care îl primeşte de la stat: 29.096£ pe an. Astfel are timp să planifice cel de al 12-lea copil şi să se ocupe de partidul lui, Islam Zinda Badd (Trăiasca Islamul)
 • Mohammed spune: “Este zis în Biblie şi în Coran că trebuie să ne înmulţim, şi asta vom face. Noreen [soţia lui de 35 de ani] este de vină, mă găseşte irezistibil.”
 • Ca tot omul, Mohammed are şi griji: “Nu ştiu cum ne vom permite să îi trimitem la universitate. Este mare păcat, pentru că pe vremea mea era gratuit dar acum trebuie să plăteşti.”

.

News Of The World:It’s Us Who Pay

Alte vremuri, alte religii.
——————————————————

mesaj către un prieten corect politic

Iniţial postarea era gîndită a fi doar despre Caroline Lucas. Ideea de a adăuga povestea celor două cupluri şi a familiei de musulmani a venit pe parcurs.

Centrul de greutate al postării este constituit de gîndirea politicienilor şi elitelor din societatea occidentală, britanică în special, care a dus la situaţia în care europeanului mediu i se inoculează din copilărie (cine de aici îşi mai aminteşte de Captain Planet care le băga copiilor în cap că Pămîntul este suprapopulat şi doar abstinenţa şi dezindustrializarea mai pot salva Pămîntul?) sentimentul de vinovăţie pentru însăşi faptul de a exista. Motivele erau şi sînt încă, multiple: de la colonialism, la distrugerea planetei, la rasism, imperialism, capitalism şi însuşi vina de a avea tenul deschis.

Poveştile sînt prin urmare studii de caz, în nici un caz instigare, Elena. Sînt urmările politicilor şi curentelor de găndire care din punctul meu de vedere, devastează occidentul european (dar nu numai) producînd simptome cum ar fi o rată a natalităţăţii care este undeva în jurul cifrei de 1.8, în timp ce pentru un spor demografic 0 este nevoie de 2.1 copii/cuplu.

Dar acesta este un efect care se resimte doar pe un anumit segment al populaţiei, şi anume acela al euopeanului mediu. Exemplul familiei lui Mohammed este dat pentru a sublinia şi mai apăsat aberaţia, în care anumite segmente ale populaţiei au un spor natural de 3-4 ori mai mare. Trend-ul acesta va duce în maxim două generaţii la situaţia în care procentajul cetăţenilor de origine extra-europeană, în principal musulmani, va creşte considerabil pînă va ajunge majoritatar. Şi asta nu ar fi ceva neapărat rău dacă islamul nu ar fi o religie-ideologie, un sistem politic profund incompatibil cu democraţia, libertatea de exprimare şi laicitatea.

De vină pentru situaţia de faţă nu este Mohammed ci politicienii gen Caroline. Mohammed nu a făcut altceva decît să profite la maxim de oportunităţile care i le ofereau. Şi cine îl poate învinui?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

21 de comentarii

 1. Francesco
  16 aprilie 2009

  Pe blogul thelambeth walk.blogspot.com am gasit si ideea lui Caroline Lucas despre Marea Britanie ca ar fi “batrinul bolnav al Europei”, datorita calitatii aerului.

  Thelambethwalk comenteaza:

  “Comparandu-i pe oamenii obisnuiti care merg in vacante cu criminalii este nu numai grotesc si deosebit de jignitor, este si periculos.”

 2. fish
  16 aprilie 2009

  de ce le dati atentie retarzilor? sau sa-i numesc degenerati?

 3. Imperialistu'
  16 aprilie 2009

  Pentru ca “retarzii” au aceleasi drepturi ca si noi, iar numarul lor este in crestere.

 4. costin
  16 aprilie 2009

  Imperialistule, nu am inteles ce vrei sa zici. Cum adica pentru ca astia au aceleasi drepturi ca si noi? Ce relevanta are? Sau nu ar trebui sa le aiba?

 5. Un tanar de stanga
  16 aprilie 2009

  Cum sa nu aiba relevanta Costin ?
  Nu vezi ca Salim traieste din impozitele celorlalti sta acasa sa faca copii care obligatoriu vor fi tot niste sustinuti de ceilalti ?
  De ce platim cu munca noastra asistenta sociala a iepurilor umani ? E o dovada de lipsa de bun simt sa faci 12 copii iar tu sa traiesti din ajutoare de handicapat.

 6. fish
  16 aprilie 2009

  @un tinar de stiga: munca nu e obligatorie ???? sau cel putin nu in democratie ????
  numai in regimurile totalitare.

  in rest de acord cu articolul, atitudinile astea ar trebui stirpite. insa pe ce baza? cu ce putere?

 7. fish
  16 aprilie 2009

  aaaaa… am pierdut sesiunea ???? sint un impostor imposturindu-ma pe mine insumi ????

 8. costin
  16 aprilie 2009

  Un tanar de stanga, din punctul meu de vedere nu Mohammed este principalul vinovat. Este lipsit de bun simt, de acord, dar oameni fara bun simt au existat si vor exista mereu. Problema este sistemul care ii permite sa traiasca pe banii altora. Daca nu ar primi banii pe gratis ar fi fost nevoit sa munceasca pentru ei, la fel ca orice om normal. Lipsa de bun simt ii este in schimb permisa daca nu chiar incurajata.

  In articolul original este citat si unul din vecinii sai:

  A neighbour in Mohammed’s street said he was disgusted by the Salim family’s cushy lifestyle.

  The married dad of four-who did not want to be named-said: “I only earn £15,000 a year in a factory and my wife is a part-time cleaner. We would be better off chucking in our jobs and claiming benefits like him down the road.

  “But we want to work because it gives you a sense of worth and purpose.

  “He used to be a teacher and it sickens me that a man with such a good brain can just give it up and have everything paid for by the state. It shouldn’t be allowed.

  “Why on earth is the state subsidising him to sit at home doing nothing when he could be teaching kids, paying taxes and contributing to society.

  “There is something very wrong with a society that allows this to happen. The benefits system needs changing.”

 9. Imperialistu'
  16 aprilie 2009

  Imperialistule, nu am inteles ce vrei sa zici. Cum adica pentru ca astia au aceleasi drepturi ca si noi? Ce relevanta are? Sau nu ar trebui sa le aiba?

  Era destul de clar ce am vrut sa zic ???? (cel putin, pentru orice om de buna credinta), dar recunosc ca imi place nuanta de ambiguitate. Ma face sa par mai rau. :mrgreen:

  Atunci cand am scris mesajul de mai sus, nu m-am gandit la lipsirea lor de drepturi, ci la efectele pe care le are asupra societatii existenta unui numar tot mai mare de astfel de oameni (ecologisti lunatici, musulmani dedicati propasirii Religiei Pacii prin intermediul bombei “reproductive”).

  Din pacate, modelul economico-social din Europa incurajeaza blatismul. E prea mare ajutorul de stat pentru ca somerul nostru sa mai si doreasca sa munceasca. Situatia este cu atat mai evidenta in cazul noilor imigranti veniti in vest, cei mai multi dintre ei din lumea islamica: oameni care nu cunosc limba, au alta religie, alte valori, fac multi copii si nu prea vor sa se integreze in societate.

  Mahommed (sau cum il cheama) de mai sus este un astfel de individ. Recunoaste cu nonsalanta ca prefera sa stea acasa, facand dragoste cu nevasta pe banii statului britanic. In acest timp, europeanul obisnuit este ingrozit de taxe si de perspectiva distrugerii bietei noastre planete, dezastru de care cica ne facem toti vinovati prin simpla noastra existenta. Caiti-va, pacatosilor! Nu va mai cumparati masini, nu mai calatoriti, nu mai aveti copii! Iar daca ma gandesc si mai bine, sinucideti-va! Salvati-o pe Gaya!

  Acesti ciudati pe care ii vedem mai sus sunt rezultatul acestei isterii ecologise care a cuprins intregul Occident si care da semne ca o sa ne inghita si pe noi: Omul distruge natura; polueaza, ucide, lasa rani pe fata planetei; Omul este rau, animalele sunt bune; patruped:bun biped: rau.

  P.S Bine ai venit, tanar de stanga! ????

 10. Imperialistu'
  16 aprilie 2009

  Prea tare pentru a ignora o astfel de stire.

  Your recommended daily dose of irony

  An expedition team which set sail from Plymouth on a 5,000-mile carbon emission-free trip to Greenland have been rescued by an oil tanker.

 11. bogdan
  16 aprilie 2009

  “Să ai copii este egoist. Nu este decît dorinţa de a-ţi perpetua genele pe cheltuiala planetei.”

  Cei care incearca sa traiasca ecologic, si sa foloseasca resurse cat mai putine si ne-poluante sunt cei care ar trebui sa isi perpetueze genele.

  Altfel, doar cei cu un caracter adevarat egoist, si care nu pot gandi mai departe de generatia lor vor ramane in continuare sa se perpetueze, iar linia genetica a celor care doresc o schimbare se va opri.

  Bineinteles, comportamentul unei persoane e influentat si de educatie si multi alti factori externi, dar nu trebuie uitat ca totusi, baza viitorului caracter este informatia genetica pe care o poarta.

 12. Imperialistu'
  16 aprilie 2009

  Cei care incearca sa traiasca ecologic, si sa foloseasca resurse cat mai putine si ne-poluante sunt cei care ar trebui sa isi perpetueze genele.

  Ce chestie, cam acelasi lucru il spuneau si nazistii. Great minds think alike, nu, Bogdane?

 13. bogdan
  16 aprilie 2009

  hmm.. intr-adevar.. ce chestie.
  Sunt putin pus pe ganduri acuma..:-?

 14. fish
  16 aprilie 2009

  “Să ai copii este egoist” sa spui asta inseamna sa te excluzi din specie. i-as lasa sa moara de foame – nu sint din specie cu mine ????

 15. costin
  16 aprilie 2009

  Un an mai tirziu, Record number of migrants become UK citizens, figures show

  A record number of migrants became British citizens last year, according to official figures published today.

  More than five times as many people were given citizenship last year compared with the number when Labour came to power.

  The surge in people being given citizenship was accompanied by a rise of almost a third in the number of migrants allowed to settle in the country indefinitely.

  As the number of migrants deciding the UK is their new permanent home increased, fewer people from eastern Europe came to Britain seeking work.

  While the number of Poles registering for work fell by almost half, applicants from Latvia and Lithuania rose.

  Figures published by the Home Office show the number of people given citizenship last year jumped by almost 60 per cent to a record 203,865. When Labour came to power in 1997 the figure was 37,000.

  Overall 1,530,000 migrants have become British citizens since 1997.

  Home Office officials suggested that one reason for the surge in new citizens is because of changes in the law coming into force later this year. This will mean migrants will in future spend a time on probation before becoming a citizen.

  The Government is also proposing to link the granting of citizenship to the awarding of points based on age, educational and other qualifications.

  Separate figures show the number of migrants allowed to settle indefinitely in the UK rose by almost a third last year to 192,000.

  Permanent settlement based on employment jumped by more than a third to 81,200 and 70,000 were allowed to settle on the basis of family links with the UK — a rise of 27 per cent compared with 2008.

  Today’s figures confirm that the biggest wave of migration in British history is over with immigration from the former Soviet bloc states continuing to fall.

  The number of migrants from Poland, Hungary, Czech Republic, Latvia, Lithuania, Estonia, Slovakia and Slovenia registering for work fell to 113,000 last year compared with 166,000 in 2008.

  Applications to work from Polish migrants fell from 104,000 in 2008 to 54,700 last year but the numbers from Latvia more than doubled to a record high of 15,300 and Lithuania from 11,560 to 14,720.

  Long term immigration into the UK remained broadly stable at 518,000 to the end of June last year and emigration increasing by under 10,000 to 371,000.

  Net migration — the difference between those leaving and those arriving — was 147,000, down from 168,000 in the previous year

 16. angelica_paranici
  16 aprilie 2009

  În toate trebuie să fi cumpătat. Dacă trăiesti doar cu gândul că un copil poate polua planeta, înseamnă că te-ai născut degeaba pe acest pământ! Un copil este împinirea vieţii tale, nu trebuie să faci copii şi să te foloseşti de ei ca de nişte marionete sau de alocaţia lor. Trebuie să fi responsabil dacă eşti în stare să-l creşti. Dacă nu, mai bine să nu-l ai.
  Eu îmi iubesc puiul de om şi cred că fiecare avem un loc pe planetă.

 17. costin
  16 aprilie 2009

  Deci elucubratiile stimatilor intelectuali, cum este Caroline Lucas, au tot felul de urmari in lumea reala:
  Atac armat la sediul Discovery Channel, în numele planetei!

  Un bărbat înarmat cu pistol şi explozive a pătruns aseară în jurul orei 21 în sediul Discovery Channel din Silver Spring (Statele Unite) şi a luat trei ostatici. Aceştia au scăpat teferi, după intervenţia precisă a trupelor SWAT care l-au împuşcat mortal pe atacator.

  Bărbatul a fost identificat drept James Lee, un protestatar cu antecedente. Motivaţiile sale au fost găsite într-o scrisoare cu mesaje extremiste: pe de o parte se declara un susţinător al planetei şi un promotor al binelui (salvarea speciilor pe cale de dispariţie, conservarea mediului, rezolvarea problemelor economice etc.), iar în acest context a criticat postul Discovery pentru promovarea tehnologiilor militare şi, implicit, a războiului, pe de altă parte afirma că “civilizaţia umană este o mizerie” şi că salvarea planetei se poate face doar prin scăderea populaţiei – “oprirea rasei umane de la a mai crea copii dezgustători!”.

  Autorul mai cerea postului Discovery Channel să creeze o nouă grilă de programe, în care să includă emisiuni despre consecinţele încălzirii globale.

  scrisoarea trimisa de acest idiot util la Discovery Channel e aici

 18. euNuke
  16 aprilie 2009

  s-au iţit şi ecoteroriştii atentatori, acum criminali şi răpitori, agresori demenţi ce pînă de curînd se mulţumeau cu acroşarea vaselor de pescuit japoneze sau cu ruinarea unor laboratoare, dar era de aşteptat să coboarele din sferele reci ale fabulosului [de pildă din satira Into the Wild Green Yonder, futurama] şi să înceapă să salveze pămîntul. de semeni, binenţeles.

 19. costin
  16 aprilie 2009

  Environmentalist Nutjob Who Stormed Discovery Building Radicalized by the Goracle, Experienced an “Awakening” After Watching “Inconvenient Truth”…

  (MSNBC)- At the time of his conviction in March 2008, Lee was identified as being from San Diego. Court records said he was arrested Feb. 21, 2008, on the sixth day of a protest at the Discovery building. Police were called when a crowd that had gathered began growing “unruly” as Lee threw thousands of dollars of cash into the air, some of it still in shrink-wrapped packages, police said at the time. (Lee was found not guilty of littering.)

  Lee said he experienced an ‘‘awakening” when he watched former Vice President Al Gore’s environmental documentary ‘‘An Inconvenient Truth.”

  Nathaniel Harrington, a former Discovery employee, told msnbc TV’s Peter Alexander that he saw Lee outside the building during the 2008 protest.

 20. dr pepper
  16 aprilie 2009

  exact ce am banuit: au “rezolvat” conflictul din Iraq si acum este momentul sa se concentreze asupra economiei:
  http://www.youtube.com/watch?v=BjxbzYNdGKE

  vor sa impuna supertaxe pe energie in timp ce companiile straine vor castiga din asta.
  ceea ce va duce la reduceri de locuri de munca.
  ceea ce va duce la scumpiri, mai mult somaj, mai multe foreclosures, recesiunea se va adanci.
  in schimb acum toata lumea are asigurare medicala obligatorie.
  care s’a scumpit intre 5 si 28% din cauza noilor legi.
  tipic socialist: saracesc populatia, o fac dependenta de stat promovand in acelasi timp “justitia sociala”.
  si cu toate acestea problema nu este la ei – ci la populatia care ii voteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian