FUNDATIA IOAN BARBUS

Un banc prost cu Adrian Severin

Nu sfătuiesc pe cineva să parieze pe un rezultat strâns la un eventual sondaj de opinie în Marea Britanie cu privire existenţa sau nu a corupţiei la nivelul europarlamentarilor după magistrala punere în scenă făcută de Sunday Times. Publicaţia a apelat la cunoscuta agenţie de investigaţii Insight care a ales dintr-un număr de 12 aspiranţi (au făcut oferte la 60 de MPE) pe următorii: pe fostul ministru de externe sloven Zoran Thaler, pe fostul ministru de interne austriac Ernst Strasser şi pe fostul vice-prim-ministru român Adrian Severin.

Insight le-a oferit celor trei o sinecură de 100000 de euro pe an cu titlu de “consultanţă” pentru introducerea unor amendamente la legile discutate în Parlamentul European. Dacă Strasser şi-a dat demisia în urma scandalului de presă şi a deciziei Parlamentului European de a iniţia o procedură de anchetă, Adrian Severin se ţine tare, el a afirmat că “nu am făcut nimic care să fie, să zicem, ilegal sau împotriva oricărui comportament normal pe care-l avem aici”. Ca să vezi! Parlamentul European este un fel de iarmaroc în care se negociază, în care parlamentarii sunt abordaţi de lobbyuri care le propun plăţi directe pentru servicii la cheie! Distanţa dintre vorbe şi fapte, dintre aparenta grijă pentru sărmanii Europei şi înfrigurarea de care a dat dovadă Severin în a-şi trimite nota de plată de 12000 de euro, aduc argumente în plus ideii că la Bruxelles s-a format o castă de parlamentari şi de funcţionari europeni puşi pe îmbogăţit prin orice mijloace. Dacă Insight se inspiră din metodele folosite de poliţie pentru căutarea amatorilor de chilipiruri alături de lege, un lucru asemănător face şi Adrian Severin care se inspiră din lunga listă de explicaţii la care apelează cei prinşi cu mâţa-n sac. Că ar fi vorba despre un „atac” asupra realizărilor sale de parlamentar, că negrul ar fi incolor, dacă nu chiar alb etc

Iată-l pe Adrian Severin la lucru pentru Taylor Jones Public Affairs, o societate fantomă creată de Sunday Times:

Adrian Severin este membru al PSD-ului şi cunoscut reprezentant al PES – Party of European Socialists. Un banc prost din care nu lipseşte românul…

PS Ce spun alţii:

Clemy, pe blogul Copacul din pădure, crede că Adrian Severin dă dureri de cap PSD:

„Iar întrebarea care se pune este următoarea: oare acesta a fost unicul moment în care cei trei europarlamentari demascați au traficat voturi contra unor sume de bani?”

Theophyle, pe blogul Theophylepoliteia, scrie că Europarlamentarul Adrian Severin a declarat duminică, pentru AGERPRES, că acuzele care i se aduc în cotidianul “Sunday Times” reprezintă “acţiuni de denigrare şi de defăimare” şi:

„a adăugat că aşteaptă cu nerăbdare clarificarea situaţiei în Parlamentul European şi, în acelaşi timp, iniţierea unor acţiuni, în justiţie, împotriva celor de la ziarul menţionat.”

Nora Damian, pe blogul Grădina de Hârtie precizează la adresa Hidroparlamentarul-ui Severin prins cu hidrogen dosit:

„Socotind, de la înălţimea cunoştinţelor sale hidropolitice, că, dacă sare într-un bidon cu dejecţii, tot în piscina albastră cu steluţe aurii a parlamentului european va plonja după bani şi aplauze, domnul Hidrofor se vede copleşit acum de probleme grave de higienă a apei.”

Teacheru, pe blogul său:


„Reacţia lui Severin nu mă miră nici preţ de o secundă, deoarece instituţia demisiei în politica românească post-decembristă e aproape inexistentă. Fac pariu că dacă stă la cutie vreo 3-4 ani, va ieşi la suprafaţă, curat, uscat şi exemplu de moralitate. Dacă nu credeţi că e posibil, uitaţi-vă la anumiţi membri ai „societăţii civile” care lustruiesc relicva comunistă Ion Iliescu şi încearcă să îl vândă celor cu memorie scurtă drept „guru”, „factor de stabilitate” şi „conducător cerebral”.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

11 comentarii

 1. Teacheru
  21 martie 2011

  Sursele mele confirma faptul ca Severin si-a pregatit apararea:cica banii nu erau reali, erau de Monopoly: http://teacheru.blogspot.com/2…..00-de.html
  Altfel, ca doctrinar-sef al PSD, nu face decat sa intareasca unul din principiile de baza in care crede partidul din care face parte: Va furam de nu va vedeti, chiar si in Europa.

 2. Daniel Francesco
  21 martie 2011

  Hotnews titreaza Procurorii DNA s-au sesizat:

  „Procurorii DNA au luat act de aspectele semnalate de mass-media din Romania, dar si de presa internationala si au decis sa se sesizeze din oficiu si sa efectueze verificari privind posibila savarsire a unor fapte de coruptie de catre Adrian Severin, membru al Parlamentului European”, a precizat Livia Saplacan, citata de Agerpres.

 3. George Daniel
  21 martie 2011

  @Francesco, jurnalistii britanici au testat mai multi MPE, insa doar trei au pus botul la bani. Parca erau in jur de 60 cu totii, nu mai stiu exact. Restul au refuzat, pentru ca nu stiau ce se pare ca doar Severin stia din tot PE, si anume ca e ok sa sustii anumite pozitii daca esti bine platit pentru ele. El ii zice lobby, legea ii zice coruptie.

  Apropo, toata presa romana care a sarit sa-l spele pe Severin (RTV, A3, JN, un sfert din Adevarul) a incercat sa prezinte Sunday Times ca fiind un tabloid, ceea ce e fals. The Times e cel mai important ziar quality din Marea Britanie, iar Sunday Times e editia lor de duminica. E corect, abordeaza subiecte mai lejere, de wk, insa nu e in nici un caz un tabloid.

 4. Daniel Francesco
  21 martie 2011

  @George Daniel – multumesc, am facut adaugirile necesare.

 5. George Daniel
  21 martie 2011

  Toleranta zero fata de actele de coruptie – PPE

  „I take note of the resignation of Mr Strasser, who has given up all his political posts. I hope that if the facts reported are proven, the two Socialist MEPs involved will do the same without delay”, declared Joseph Daul.

  http://www.eppgroup.eu/press/s…..ntentlg=en

  Nu e compatibil- Liderii PSE
  ” I believe that to work as a consultant, using one’s public image as a member of the European Parliament, is not compatible with the values of the Socialists and Democrats group” – Schultz
  http://www.socialistgroup.eu/g…..egory=NEWS

  In concluzie, Severin a e pe duca. Sa ceara pensie de la Moscova, ar fi culmea daca contribuabilii europeni i-ar plati astuia si pensie.

 6. Dinu
  21 martie 2011

  E terminat Severin, pana la urma va fi nevoit sa-si dea demisia pt ca socialistii il vor exclude cat de curand posibil. Dar il vom vedea cu siguranta la parlamentare in Romania, pt ca bizonul roman voteaza pt un kil de faina si o sticla de ulei.

 7. George Daniel
  21 martie 2011

  Dinu, deja socialistii europeni il invita sa-si dea demisia. In plus, si slovenul si-a dat demisia, la fel ca si austriacul, Severin a ramas singurel.

  dupa Schultz, si Swoboda il executa scurt, fara regrete.
  http://www.rfi.ro/articol/stir…..um=twitter

  Apropo, Severin a fost „convins” sa se autosuspende din BPN al PSD de Ponta, Iliescu si Nastase, ultimul fiind judecat in trei dosare :D Deci nu cercetat sau invinuit, ci trimis in judecata. Ironic, nu ? :))

 8. emanuel
  21 martie 2011

  Uitati si alte reactii:
  Miruna, Hurezeanu şi Chireac cu săpun şi bureţel în ajutorul victimei Severin

  Ieri seara, la Realitatea, Miruna Munteanu a expediat rapid acuzaţiile de corupţie aduse lui Adrian Severin, dându-i platformă să se exprime nestingherit.

  “Nu putem ignora un subiect fierbinte lansat de Sunday Times, nu vreau să insistăm, dar fiindcă sunteţi ptotagonistul subiectului sunt obligată să vă dau şansa unei lămuriri”, s-a făcut preş ziarista lui Vântu.

  La care Severin , netulburat, a descris conspiraţia mondială ţesută în jurul său în termenii deja ştiuţi: “înscenare”, “operaţiune sub acoperire”, “nimic adevarat”, “jurnal de scandal”, “preocupare de a ataca şi submina credibilitatea Parlamentului European”, “am cerut să se clarificie în interior să lichidăm orice îndoială, să înceapă procedura penală împotriva jurnaliştilor care au intrat sub identitate falsă într-o instituţie oficială, cu echipament de înregistrare clandestin şi au făcut înregistrări neautorizate şi neanunţate în avans.” Severin a explicat diferenţa dintre un contract de lobby şi unul de consultanţă, că el ar fi negociat contract de consultanţă, nu de lobby.

  După care Bogdan Chireac a sărit în ajutor relativizând acuzaţiile: “la Bruxelles există 3.000 de firme de lobby, e poerfect legal”, Cioroianu a spus ceva că “din păcate” asta e situaţia, la care a sărit opărit şi Hurezeanu: “Dar de ce spuneţi din pacate? Este o practica legitimă.” Profitând de portiţa oferită de Chireac şi Hurezeanu, Severin a mai explicat el cum e cu reglementarea lobby-ului în UE. În cele din urmă, Miruna Munteanu a cerut ferm “Să ne întoarcem totuşi la problema libiană.”

  Aşa au îngropat scandalul, în 13 minute.

 9. George Daniel
  21 martie 2011

  Ok, deci e clar. H2O a luat-o razna:

  Adrian Severin zice ca a fost “lucrat” chiar de liderul Socialistilor Europeni, Martin Schultz.

  http://www.realitateamea.ro/20…..elles.html

  Pentru cunoscatori: l-au lucrat „alogenii” :P

 10. Liv St Omer
  21 martie 2011

  E evident pana si pt. Baba Rada ca Severin, ca lobbyst, s-ar fi aflat in conflict de interese: cum adica, eu lobbyst-ul Severin, fac lobby pe langa europarlamentarul Severin, si il platesc sa-mi voteze si mie o lege mica, asa, ca pe chelner?

 11. Daniel Francesco
  21 martie 2011

  Nu e de mirare ca majoritatea blogurilor PSD-iste tac in privinta scandalului mitei pentru Adrian Severin, as spune ca suntem in peisajul normal al „democratiei originale”, in care se astepta ca tov. Ion Ilici Iliescu sa le spuna ciracilor ce, cum si cand sa spuna.

  Pe blogul lui Ilici: nimic, mai exact o lansare de carte eco-resurse-pamant-ce-facem-sa-salvam-planeta?.

  Pe blogul lui Adrian Nastase: la fel, adica o lalaiala despre „Guvernare dupa ureche”.

  La Corina Cretu, europarlamentar al PSD: o critica a…”Cotroceniului, depasit de situatia din Libia”.

  Ponta? El este in urma cu scrisul pe blog, a ramas blocat de 2 saptamani pe niste …moguli germani. Oricum nu conteaza ca zice si ce scrie Ponta, altii fac jocurile in PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian