FUNDATIA IOAN BARBUS

UNESCO: Să vă spun că-s indignată, e puțin spus!

Se spune că evreii sînt oameni deștepți. Ei bine, mitul milenar al inteligenței superioare a evreilor a fost spulberat pe data de 11.11.11: surse de încredere raportează că ambasadorul israelian la UNESCO a rămas în fața directorului adjunct al prestigioasei instituții exact ca Rick Perry în fața Departamentului Energiei.

Agenția ONU responsabilă cu Autorizațiile de Construcție de Moschei pe Site-urile Istorice Evreiești din Orientul Mijlociu (UNESCO) a convocat de urgență ambasadorul israelian și i-a înmînat o scrisoare de protest semnată de directorul general Irina Bokova.

Se pare că evreimea de extremă dreaptă sionistă a conspirat în vederea ofensării reprezentantului educațional, științific și cultural al lui Mahomed în capitala luminilor, Paris, prin publicarea unei caricaturi în Haaretz, un ziar stîngist, relativ moderat și anti-guvernamental.

…și pe drum înapoi, veți lovi sediul UNESCO din Ramallah!

„O astfel de caricatură pune în pericol viețile diplomatilor neînarmați, iar voi aveați obligația de a-i proteja. Noi înțelegem că aveți libertatea presei în Israel, dar guvernul vostru are datoria de a împiedica atacarea UNESCO”, spune fatwa cu pricina.

După o pauză de consultări cu ministrul său de externe, ambasadorul israelian a revenit pentru lămuriri suplimentare: „Mai exact, ce ar dori UNESCO să facem, să trimitem băieții noștri să apere sediul UNESCO sau să închidem ziarul?”

Orwell și Ionesco nu au putut fi contactați în timp util pentru a-și exprima poziția în această chestiune.

Sursa: UNESCO files complaint against Israeli delegation over Haaretz cartoon

Liviu Crăciun

Liviu Crăciun

Comentarii

 1. dr pepperSpune:

  Răspunde
  noiembrie 11, 2011

  Israel’s ambassador to UNESCO didn’t know whether to laugh or cry when a senior official at the UN Educational, Scientific and Cultural Organization called him in for a tongue-lashing on Wednesday. The reason? A cartoon published in Haaretz.


  Ambasadorul Israel la UNESCO nu a stiut daca sa planga sau sa rida …

  Adevarul este ca iti sta mintea’n loc, cateodata. cand vezi la ce cote ajunge prostia.

 2. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  noiembrie 11, 2011

  ???? Cata prostie, frateee… Mai nou, UNESCO se alarmeaza si cand Haaretz (90% din timp impaciutorist de stanga, pro-arab pe fata) ii critica tampeniile, atat de dereglata a devenit organizatia de cand are ca unic scop apararea „palestienilor” de „ocupantii” evrei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian