FUNDATIA IOAN BARBUS

UNESCO: Să vă spun că-s indignată, e puțin spus!

Se spune că evreii sînt oameni deștepți. Ei bine, mitul milenar al inteligenței superioare a evreilor a fost spulberat pe data de 11.11.11: surse de încredere raportează că ambasadorul israelian la UNESCO a rămas în fața directorului adjunct al prestigioasei instituții exact ca Rick Perry în fața Departamentului Energiei.

Agenția ONU responsabilă cu Autorizațiile de Construcție de Moschei pe Site-urile Istorice Evreiești din Orientul Mijlociu (UNESCO) a convocat de urgență ambasadorul israelian și i-a înmînat o scrisoare de protest semnată de directorul general Irina Bokova.

Se pare că evreimea de extremă dreaptă sionistă a conspirat în vederea ofensării reprezentantului educațional, științific și cultural al lui Mahomed în capitala luminilor, Paris, prin publicarea unei caricaturi în Haaretz, un ziar stîngist, relativ moderat și anti-guvernamental.

…și pe drum înapoi, veți lovi sediul UNESCO din Ramallah!

„O astfel de caricatură pune în pericol viețile diplomatilor neînarmați, iar voi aveați obligația de a-i proteja. Noi înțelegem că aveți libertatea presei în Israel, dar guvernul vostru are datoria de a împiedica atacarea UNESCO”, spune fatwa cu pricina.

După o pauză de consultări cu ministrul său de externe, ambasadorul israelian a revenit pentru lămuriri suplimentare: „Mai exact, ce ar dori UNESCO să facem, să trimitem băieții noștri să apere sediul UNESCO sau să închidem ziarul?”

Orwell și Ionesco nu au putut fi contactați în timp util pentru a-și exprima poziția în această chestiune.

Sursa: UNESCO files complaint against Israeli delegation over Haaretz cartoon

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Liviu Crăciun

Liviu Crăciun

2 Comments

 1. dr pepper
  11 November 2011

  Israel’s ambassador to UNESCO didn’t know whether to laugh or cry when a senior official at the UN Educational, Scientific and Cultural Organization called him in for a tongue-lashing on Wednesday. The reason? A cartoon published in Haaretz.


  Ambasadorul Israel la UNESCO nu a stiut daca sa planga sau sa rida …

  Adevarul este ca iti sta mintea’n loc, cateodata. cand vezi la ce cote ajunge prostia.

 2. Vlad M.
  11 November 2011

  ???? Cata prostie, frateee… Mai nou, UNESCO se alarmeaza si cand Haaretz (90% din timp impaciutorist de stanga, pro-arab pe fata) ii critica tampeniile, atat de dereglata a devenit organizatia de cand are ca unic scop apararea „palestienilor” de „ocupantii” evrei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi