FUNDATIA IOAN BARBUS

USLaşii caută „butonul roşu”

Îi mănâncă palma, au lâncezit, s-au îngrăşat, nu mai sunt sprinteni ca în anii 90 când îi scotea Iliescu la mineriade,  şi-au ieşit din formă. Sunt din ce în ce mai nervoşi şi nerăbdători. Iar asta nu e neapărat un semn rău dacă şi ei, care luaseră statul prizonier, au ajuns să creadă că „butonul roşu” e opţiunea de pe urmă. Ultimele declaraţii, de o lună încoace, sunt relevante.

Dan Voiculescu, înainte de decizia finală pe care o va lua joi ÎCCJ în legătură cu colaborarea cu Securitatea:

Dacă Înalta Curte rezistă presiunilor, va da un verdict corect. Dacă presiunea puterii politice va învinge, voi continua imediat procesul la CEDO şi mă voi asigura că toţi cei care au greşit în acest dosar vor plăti.

Sorin Ovidiu Vântu, printre termene de judecată dese ce cauzează lipotimii, palpitaţii şi fracturi de rotulă, îşi adună puterile pentru a se ridica în şa şi a arăta ce câini de vânătoare destoinici are el:

Acest proces nu are nicio legătură cu justiţia, este doar consecinţa luptei mele directe cu regimul Traian Basescu. Domnia sa a început o vânătoare împotriva mea folosind toate instituţiile coercitive. Începând de azi, am început şi eu o vânătoare împotriva lui şi a tuturor care îl sprijină.

De trupeţi nu duc lipsă:

Bogdan Hossu:

Se pare că numai protestele sau ieşirea lumii cu pietre şi bâte în stradă sunt singura formă care poate rezolva în România de astăzi, pentru că guvernanţii au rămas la mentalitatea feudală, neînţelegând că pacea socială înseamnă construcţia unui dialog social.

Din nou Bogdan Hossu:

Nu ne mai mirăm de ultimele sale ieşiri: dacă premierul îşi va asuma răspunderea pe Codul Muncii, sindicatele ar fi gata „să iasă în stradă cu pietre şi să arunce după el“, mai ales că „o firmă de construcţii s-a oferit să sponsorizeze Cartel Alfa cu trei tone de pietre de mărimea unui ou XXL“ – tuna Bogdan Hossu, amintind de asalturile minereşti, conduse de Miron Cozma în anii ´90.

Miron Cozma, rebrenduit de Antena3 într-o emisiune în care au mai intervenit liderii USL, Che şi Fidel:

Ieşirea în stradă este singura soluţie, asta îmi cer oamenii. Dumitale, Traian Băsescu, îţi spun că mă simt jignit că eşti preşedinte al ţării mele.

Victor Ponta:

Eu nu-mi doresc să ajungem ca-n Egipt, dar modul de comportament al regimului Băsescu e identic. Încă sper că vom reuşi să schimbăm prin mijloace democratice acest regim, deşi sunt alarmat de ce se întâmplă

Adrian Năstase:

Blocarea acestei guvernari  se  poate face unitar si coordonat pe doua planuri: in parlament si in strada.

Unde sunt vremurile când roteau trupeţii, măiastru, ciomegele deasupra capetelor, când anteniştii lui Felix poposeau în mijlocul lor pentru a-i atinge pe Cozma, Beja şi Creţan?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

2 Comments

  1. Costin A.
    2 March 2011

    vrabia malai viseaza. problema este ca romanul are experienta unor dictaturi mult mai dure decit „dictatura lui Basescu”: dictatura lui iliescu si Nastase, dictatura lui Ceausescu. Iar daca nu a iesit in strada cu ciomege sub iliescu, cine isi inchipuie ca va iesi sub Basescu? Ma tem ca pentru lupte de strada este nevoie de o noua mineriada, iar pentru o noua mineriada e nevoie de mineri, nu de sindicalisti grasi si vulgari :mrgreen:

  2. calehari
    2 March 2011

    ” SE PARE CA ,…..CARE POATE rezolva , …s-a oferit SA SPONSORIZEZE , …..eu NU-MI DORESC,…….se POATE FACE…..unitar …..coordonat …..planuri . Astea nu sunt mineriade, sunt : parole , parole , parole !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi