FUNDATIA IOAN BARBUS

Veşnic ofensaţi. Azi, nişte tricouri

Acesta e tricoul oficial pentru meciurile în deplasare al echipei italiene de fotbal Internazionale Milano. O cruce roşie pe fond alb. E poate cam prea-prea? Prea ce? Prea creştin? Întîmplarea face că emblema oraşului Milano este o cruce creştină. Nu e deloc deplasat ca o echipă milaneză să adopte emblema oraşului. Ah, e prea mare… pare sfidătoare. Noi sîntem post-moderni, ne e jenă de noi înşine. Dacă ofensăm pe cineva?

Bineînţeles că cineva s-a simţit ofensat.

Muslim lawyer sues over Inter Milan ‘Crusaders’ kit

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  decembrie 12, 2007

  Da, adevarul este ca aduce a rasistii (?) cruciati veniti acum 800 de ani pe teritoriul sfant al Islamului: Palestina. Oamenii astia au o imaginatie greu de invins. E bine ca Turcia ne demonstreaza tot ce poate acum, cand inca nu face parte din UE. Poate reuseste sa le mai deschida ochii europenilor de salon.

 2. emilSpune:

  Răspunde
  decembrie 12, 2007

  Recapitulare. Inter joaca cu Fenerbahce la Istanbul si nu foloseste tricoul pentru meciurile in deplasare, tocmai pentru a evita orice controversa. Vine meciul retur de la Milano si Inter decide sa joace in tricourile albe cu cruce. Un avocat turc e ofensat si da clubul italian in judecata. Un turc vrea sa dicteze ce tricouri au voie sa poarte fotbalistii italieni la ei acasa. Un musulman vrea sa impuna sharia in fotbalul european.

 3. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  decembrie 12, 2007

  Pai, da, Emil, asa le trebuie italienilor daca folosesc un simbol al urii rasiale – cruce rosie pe un fond alb (!!!!). Ma mir ca n-a sarit nimeni in sprijinirea demersului initiat de acel stimat domn din Turcia. Tre’ sa fie un progresist pe acolo, numai bun sa se ia la tranta cu urmasii cruciatilor.

 4. emilSpune:

  Răspunde
  decembrie 12, 2007

  Cruce, cruce… dar de ce n-ati facut-o alba?
  Sa fie mai discret.

  UEFA catre Inter

 5. GrădinariuSpune:

  Răspunde
  decembrie 12, 2007

  Interziceţi steagul Angliei, şi organizaţia Crucea Roşie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

"Dacă Putin câștigă războiul din Ucraina, el va considera că a câștigat un război cu NATO și nimic nu-l mai poate opri pentru că va fi demonstrat astfel lașitatea Occidentului și impotența liderilor politici occidentali", a declarat Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, duminică la B1TV. Acesta a vorbit despre invazia rusă …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian