FUNDATIA IOAN BARBUS

Veşnic ofensaţi. Azi, nişte tricouri

Acesta e tricoul oficial pentru meciurile în deplasare al echipei italiene de fotbal Internazionale Milano. O cruce roşie pe fond alb. E poate cam prea-prea? Prea ce? Prea creştin? Întîmplarea face că emblema oraşului Milano este o cruce creştină. Nu e deloc deplasat ca o echipă milaneză să adopte emblema oraşului. Ah, e prea mare… pare sfidătoare. Noi sîntem post-moderni, ne e jenă de noi înşine. Dacă ofensăm pe cineva?

Bineînţeles că cineva s-a simţit ofensat.

Muslim lawyer sues over Inter Milan ‘Crusaders’ kit

Emil Borcean

Emil Borcean

5 comentarii

 1. Imperialistu'
  12 decembrie 2007

  Da, adevarul este ca aduce a rasistii (?) cruciati veniti acum 800 de ani pe teritoriul sfant al Islamului: Palestina. Oamenii astia au o imaginatie greu de invins. E bine ca Turcia ne demonstreaza tot ce poate acum, cand inca nu face parte din UE. Poate reuseste sa le mai deschida ochii europenilor de salon.

 2. emil
  12 decembrie 2007

  Recapitulare. Inter joaca cu Fenerbahce la Istanbul si nu foloseste tricoul pentru meciurile in deplasare, tocmai pentru a evita orice controversa. Vine meciul retur de la Milano si Inter decide sa joace in tricourile albe cu cruce. Un avocat turc e ofensat si da clubul italian in judecata. Un turc vrea sa dicteze ce tricouri au voie sa poarte fotbalistii italieni la ei acasa. Un musulman vrea sa impuna sharia in fotbalul european.

 3. Imperialistu'
  12 decembrie 2007

  Pai, da, Emil, asa le trebuie italienilor daca folosesc un simbol al urii rasiale – cruce rosie pe un fond alb (!!!!). Ma mir ca n-a sarit nimeni in sprijinirea demersului initiat de acel stimat domn din Turcia. Tre’ sa fie un progresist pe acolo, numai bun sa se ia la tranta cu urmasii cruciatilor.

 4. emil
  12 decembrie 2007

  Cruce, cruce… dar de ce n-ati facut-o alba?
  Sa fie mai discret.

  UEFA catre Inter

 5. Grădinariu
  12 decembrie 2007

  Interziceţi steagul Angliei, şi organizaţia Crucea Roşie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian