FUNDATIA IOAN BARBUS

Victoria conservatorului Jair Bolsonaro în Brazilia va împinge în reflux comunismul latino-american

Temă cunoscută din filmele science fiction – o expediție de nave extraterestre vine fără să își declare intențiile, tereștrii nu știu cum să îi primească, nu le înțeleg intențiile și cât deliberează împărțiți ce au de făcut, armatele aliene atacă brusc, pun stăpânire pe Pământ distrugând totul, cu intenția acum înțeleasă de a consuma resursele planetei gazdă și de a merge mai departe, ori de a păstra totul sub o cruntă stăpânire, cu tereștrii deveniți sclavi.

Temă știută din viețile noatre, din timpul nostru – comuniștii vin și prea puțini înțeleg care le sunt intențiile reale, atacă centrele politice, sociale, economice vitale, iau totul în stăpânire, ruinează și distrug tot cele cade in mâini, rămân stăpâni dar trimit mai departe armate ideologice, să ruineze și alte țări, alte civilizații… Știm cum s-a întâmplat în trecut. Am văzut cât au ucis, cât au înfometat, cum au ținut în sclavie jumătate din planetă în lagărul condus de ei. Ce ating comuniștii ajunge ruină, indiferent de regnul din care face parte. Iar dacă în ’90 comunismul sovietic condus de la Moscova s-a prăbușit sub propria greutate, comunismul chinez și cel latino-american, după o perioadă de reflux, au continuat să atace lumea liberă, să caute să ruineze țări întregi. Forumul de la Sao Paolo a trasat liniile de dezvoltare ale comunismului de după anii ’90 în America Latină, iar organizația ALBA (Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América) a încercat să ofere infrastructura, legăturile economice și juridice pentru acesta întreprindere.

După anii ’90, Cuba, rămasă fără susținerea URSS, a continuat povestea – a susținut cu bani și oameni pregătiți ideologic infectarea politică a Venezuelei, (pe care practic a colonizat-o cu „specialiști”), din care apoi a aspirat accelerat resursele economice vitale imediat ce comunistii au ajuns acolo la putere , ajungându-se acum ca și Venezuela să aibă nevoie de un ajutor masiv pentru a se putea salva de la prăbușirea economică totală produsă atât din cauza falimentului economiei condusă de comuniști dar și de „ajutorul” masiv oferit necondiționat Cubei.

Și felul în care este parazitată Venezuela atinge cote inimaginabile – fostă una dintre cele mai mari exportatoare de petrol din lume, paralizată de naționalizările industriei petroliere de unde îi venea cea mai mare parte din venituri, a ajuns să se împrumute ca să cumpere petrol pentru a trimite în Cuba, deși are acasă un număr imens de oameni care nu au ce mânca.

Numai că atâta vreme cât țara este în continuare condusă de comuniști, nu are nimeni curaj să investească acolo, practic să arunce bani într-o gaură neagră, chiar dacă aceasta a fost pentru mulți ani cea mai dezvoltată țară din America Latină. Fondul Monetar Internațional a atras atenția asupra faptului că acum Venezuela este într-una cele mai mari mare crize economice din istoria modernă, dar chiar așa fiind, transporturile de petrol venezuelean merg în continuare către Cuba… Iar prăbușirea Venezuelei atrage obligatoriu și falimentul Cubei care pierde astfel principala sursă externa de la care se putea susține, așadar e nevoie să fie infectată și parazitată altă țară bogată, în continuare. Planul de salvare era simplu – urma Brazilia la aspirat, altă țară bogată în resurse și capital. Condusă de Lula da Silva (unul dintre fondatorii Forumului de la Sao Paolo) pentru două mandate – după care a urmat Dilma Rouseff cu un mandat întreg și altul terminat cu un impeachment, iar acum cu Michel Temer președinte interimar, toți comuniști din Partido dos Trabalhadores (PT), dar fără să fie total stăpânită de aceștia – Brazilia venise la rând să fie luată pe sus și devalizată pentru a i se folosi resursele pentru susținerea Venezuelei și Cubei. Un document al PT din 2016 descoperă explicit regretul celor de la conducerea partidului că nu au reusit să controleze societatea și să desființeze statul de drept în lunga perioadă în care au putut conduce țara.

Numai că Lula da Silva a fost condamnat pentru corupție în primăvară și cel care a fost numit să îi urmeze la candidatura pentru postul de președinte, Haddad, nu reușește să se facă acceptat de populația care, știind ce se întâmplă în Venezuela, ce fac comuniștii acolo și sătulă de corupția generalizată produsă de regimul Lula, îl preferă clar pe candidatul conservator Bolsonaro. Dar votul pentru Bolsonaro este motivat și de creșterea nivelului criminalității stradale în anii în care PT a condus țara (60.000 de omucideri pe an), de oamenii sătui de mentalitatea comunistă care pretinde impunitate pentru infractori sub pretextul că inegalitățile din societate sunt de vină pentru infracțiuni, bandiții fiind de fapt victime. Votul împotriva candidatului PT, Haddad, mai este motivat și de furia părinților care vor să oprească promovarea pornografiei și a ideologiei gender în școli, sub pretextul „educației sexuale”.”Am votat și împotriva hoție și corupției” a spus Mariana Prado, una dintre cei care i-au votat pe Jair Bolsonaro.

Acum rețelele stângii coordonate de la Havana și Caracas au de dat lupta finală în Brazilia, înaintea celui de al doilea tur al alegerilor, în condițiile în care candidatul comunist, Haddad a luat doar 28% din voturi în primul tur, față de 46% cât a luat Bolsonaro. O Brazilie condusă de comuniști ar putea da o linie de supraviețuire economică vitală pentru Cuba și Venezuela, dar și pentru celelalte dictaturi spijinite de PT în ultimii ani, ca Angola, Zimbabue, Congo, Guinea Ecuatorială și Gabon.

Astfel, candidatul conservator Bolsonaro nu are de luptat doar cu contracandidatul său comunist ci și cu întreaga internațională comunistă latină, care are mijloace și oameni pentru a interveni în alegerile din Brazilia. În momentul de față, presa din Venezuela evită să îl susțină fățiș pe Haddad, pentru că asta i-ar face pe alegătorii brazilieni să îl asocieze cu regimul criminal de la Caracas, dar îl atacă constant pe Bolsonaro, atribuindu-i și intenția de a porni război împotriva Venezuelei.

Cuba îl numește prin toate mijloacele de propagandă „nazist” pe candidatul dreptei, acuzându-l în manieră comunistă de toate relele atribuite celor care le sunt împotrivă.

Ceea ce se întâmplă acum în Brazilia este o etapă importantă a luptei comunismului împotriva lumii libere – dacă vor fi câștigate alegerile de conservatorul Bolsonaro, comunismul latino-american va intra într-un reflux accelerat, fiind lipsit de mijloacele economice, politice, militare ale celei mai mari și mai bogate țări din America Latină. Cu un comunism victorios în Brazilia, însă, axele răului comunist vor fi revigorate.

Așadar, ca în filmele cu invadatori extratereștri care vin să pustiască tot, alegerile din Brazilia reprezintă nici mai mult nici mai puțin decât un război al lumilor. Un război care va decide soarta a sute de milioane de oameni pentru multă vreme de aici înainte.

ACP

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

ILD Contributor

ILD Contributor

2 comentarii

  1. Dorin
    18 octombrie 2018

    Excelent articol ! Fac din nou remarca despre acest tip de clarificare – ar trebui studiată în școli, tocmai în locul chestiilor „gender” !!!!

  2. lola
    18 octombrie 2018

    Brazilia, această mică uniune sovietică tropicală, ratată ca urmare a rezultatului alegerilor din „seua”, nume bolșevic dat de un „envoy” (mai degrabă gertzoy) criptoneokomunist românesc după’89, Statelor Unite ale Americii.Deci MAGA și , să sperăm MHBSG(make hopefully Brasil somehow great).Și poate România, sau măcar o parte a ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian