FUNDATIA IOAN BARBUS

Record istoric al locurilor de muncă din SUA: în luna august s-a înregistrat un surplus de 1.2 milioane de locuri de muncă, raportat la numărul șomerilor

Piața forței de muncă din SUA continuă să crească într-un ritm ieșit din comun.

Potrivit Biroului de Statistică al Forței de Muncă (BSFM), numărul locurilor de muncă vacante din SUA a atins un nou nivel record, de 7.136 milioane, în creștere față de precedentul record de 7.077 milioane.

Mai important, august a fost a cincea lună consecutivă în care numărul total de locuri de muncă a depășit numărul de americani șomeri, care luna trecută a scăzut la 5.964 milioane. Acest lucru înseamnă că acum există cu 1.2 milioane de locuri de muncă vacante mai multe decât numărul de americani aflați în șomaj și care caută un loc de muncă.

Cu alte cuvinte, într-o economie în care ar exista o potrivire perfectă între abilitățile lucrătorilor și nevoile angajatorilor, în acest moment ar fi zero șomaj (desigur, în realitate nu este cazul).

Potrivit BSFM numărul de locuri de muncă disponibile s-a schimbat puțin, în total, pentru sectorul neagricol, cel privat și guvernamental, în timp ce a crescut în cadrul guvernului federal (+15.000). Numărul locurilor de muncă a fost puțin schimbat în toate cele patru regiuni geografice majore ale țării.

Adăugând la tabloul exuberant al forței de muncă, în timp ce numărul locurilor de muncă a rămas peste rata șomajului, numărul total de angajări a crescut de asemenea, stabilind un nou nivel record, și a ajuns la 5.784 milioane în august, de la 5.713 milioane în iulie. Conform corelației istorice dintre numărul de angajați și schimbarea cumulată a locurilor de muncă într-un interval de 12 luni, fie ritmul angajărilor ar trebui să scadă, fie numărul de noi locuri de muncă va crește semnificativ în lunile următoare.

Între timp, analiza numărului de demisii de la locul de muncă – așa-numitul indicator „ia acest job că altul nu găsești” – care arată încrederea angajaților în faptul că își pot părăsi locul de muncă actual și că pot găsi un loc de muncă mai bine plătit în altă parte, a arătat că la o lună după ce a atins o cifră record, a avut loc o scădere modestă, de -31.000, la 3.577 milioane în august, confirmând faptul că americanii sunt din ce în ce mai încrezători în perspectivele lor de muncă, în cazul în care ar decide să își dea demisia de la actualul angajator.

Punând totul în context:

  • Numărul locurilor de muncă noi a crescut, după nivelul foarte scăzut din iulie 2009. Numărul lor a revenit la nivelul pre-recesiunii în martie 2014 și a depășit vârful din perioada pre-recesiunii în august 2014. Astfel, în ultima zi lucrătoare din august 2018 au fost 7.1 milioane de locuri de muncă disponibile.
  • Angajările au crescut de la un nivel minim în iunie 2009 și au depășit nivelurile de pre-recesiune. În august 2018 erau 5.8 milioane de noi angajați.
  • Demisiile au crescut de la un nivel minim în septembrie 2009 și au depășit nivelurile de pre-recesiune. În august 2018 s-au înregistrat 3.6 milioane de demisii.
  • În mod obișnuit pentru acest gen de statistici, numărul de noi angajați (măsurat pe parcursul lunii) depășește numărul de locuri de muncă noi (măsurat numai în ultima zi lucrătoare a lunii). Din ianuarie 2015 însă această relație s-a inversat, astfel încât numărul de locuri de muncă noi depășește numărul de noi angajați în cele mai multe luni de atunci până în prezent.
  • La sfârșitul celei mai recente recesiuni, din iunie 2009, numărul de noi angajați pe parcursul întregii luni a fost cu 1.2 milioane mai mare decât cel al locurilor de muncă disponibile în ultima zi lucrătoare a lunii. Însă în august 2018 s-au înregistrat cu 1.4 milioane de angajări mai puțin decît numărul de locuri de muncă disponibile.

SURSA   ZeroHedge

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian