FUNDATIA IOAN BARBUS

Acton Institute: Burse pentru studenții români la colocviul despre libertate economică din Lituania. Înscrieri, până pe 11 iulie

Tinerii români se pot înscrie pentru burse de participare la colocvciul organizat de think tankul conservator american Acton Institute, ce se va desășura la Klaipeda, Lituania, între 6 și 9 august.

  • Doritorii se pot înscrie până în data de 11 iulie 2018, la acest link.

Colocviul „Economie și moralitate” va permite studenților din orice disciplină academică să studieze fundamentele unei societăți libere și viortuoase.

La colocviu se pot înscrie studenți din estul și vestul Europei.

Evenimentul va debuta cu prelegeri ținute de Victor V. Claar și Tray Dismdale, despre viziunea creștină asupra persoanei umane, asupra legii naturale, a economiei și a guvernării.

A doua zi, participanții vor fi împărțiți în două grupuri de câte 12 studenți care se vor angaja în dezbateri socratice despre materialul ce le va fi recomandat pentru studiu înaintea colocviului.

Cele două subiecte de dezbatere vor fi:

  • „The Unity of Liberty”: Acest grup va citi și va dezbate secțiuni din cartea publicată Actor Institute One and Indivisible. Cartea analizează fundamentele libertății religioase, în cadrul altor libertăți, cum ar fi dreptul la comerț și dreptul la proprietate.
  • „Foundations for a Free & Virtuous Society”: Grupul va citi și dezbate secțiuni din cartea cu același nume, publicată de Acton Institute, Foundations for a Free & Virtuous Society. Studenții se vor concentra pe bazele economiei, importanța prețurilor și a proprietății pentru dezvoltarea umană, și vor discuta subiecte cum ar fi inegalitatea, egalitatea și libertatea.

În cadrul secțiunii finale a evenimentului, studenții selectați vor avea oportunitatea de a-și prezenta lucrări realizate pe subiectele conferinței.

Bursele acoperă cheltuielile cu drumul, cazarea și masa.

Pentru mai multe detalii despre lectori și înscriere, vizitați pagina evenimentului, pe site-ul Acton Institute.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi