FUNDATIA IOAN BARBUS

Alexandr Dughin: Genocidul ucrainenilor ostili Rusiei e obligatoriu

Robert Zubrin (autor National Reviewscrie pe facebook:

“Alexandr Dugin, ideologul nebun din spatele războiului pentru fascistul imperiu “Eurasiatic” îndeamnă la genocid împotriva ucrainenilor.”

Dugin-on-genocide-23-Aug-14[1]

Traducere:
“Ucraina ar trebui să fie curățată de idioți. Sugerez genocidul cretinilor. Cretinii diabolici sunt surzi la vocea Logosului, și sunt mortali datorită stupidității lor incredibile. Nu cred că aceștia sunt ucraineni. Ucrainenii sunt slavi frumoși. Aceștia au apărut din văgăuni ca o rasă bastardă.”

Nu este prima dată, Dughin a mai îndemnat la uciderea ucrainenilor în iunie:
„Ucideți, ucideți, ucideți!. Nu mai este nimic de discutat. Spun asta ca profesor.” (Убивать, убивать, убивать! Больше разгoворов никаких не должно быть. Как професcор я так считаю)

Alexandr Dughin este foarte de interesat și de România, pe care o dorește unită cu Moldova, în Eurasia.
A vizitat de mai multe ori țara noastră:

De la stinga la dreapta: Eugen Mihaescu (fost ambasador UNESCO), sotia lui Eugen Mihaescu, publicistul Mircea Popa poreclit „Kaghebistul”, Aleksandr Dughin, supranumit „ideologul lui Putin” si Calin Mihaescu, editor si initiator „Miscarea Eurasia” in Romania. 24 iunie 2014, in incinta restaurantului Diesel din Floreasca sursa: turcescu.ro

În aceste zile, Călin Georgescu, cel despre care Robert Turcescu spune că l-a invitat pe Alexandr Dughin în România, ține conferințe antioccidentale, anticapitaliste, apocaliptice, pe scurt, dughiniste, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus: https://www.georgescucalin.ro/o-viziune-politica-noua/. Observați lista de semnatari a “manifestului” colaboratorului lui Dughin: https://www.georgescucalin.ro/manifestul-grupului-de-initiativa-pentru-crearea-miscarii-motivatia-romania-crezul-nostru-pentru-neam/

Mircea Dogaru, cel care l-a felicitat pe Putin pentru anexarea Crimeei.

(detalii despre vizita lui Dughin la Dogaru)

Și pentru că lui Dughin are o slăbiciune pentru securiști și pușcăriași, i-a făcut o vizită lui lui Adrian Năstase:

P.S.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

9 Comments

 1. Costin Andrieş
  30 August 2014

  ‘Miscarea’ dughinista de la Sambata de Sus este promovata si de activenews, http://activenews.ro/apare-un-nou-nationalism-gruparea-lui-calin-georgescu-si-lansat-manifestul-sustinut-de-dan-puric_1857792.html , site-ul de stiri “nefiltrate” plin ochi de articole in care Rusia lui Putin este descrisa drept un “imperiu al binelui” https://inliniedreapta.net/candidatii-lui-vladimir-putin-la-europarlamentare-iulian-capsali/

 2. pista laszlo
  30 August 2014

  Costin Andrieş

  1. Nu exagera pe baza unei traduceri cu google translation.

  Dughin nu a cerut genocidul ucrainenilor, ci genocidul cretinilor, în original “ghenoţid kretinov”.
  Dimpotrivă, el scrie că ucrainenii sunt un minunat popor slav, în original “ukrainţî prekrasnîi slavianskii narod”.
  Cretinii răi, daibolici (oponenţii lui Putin) nu sunt ucrainenii, ci “ceva care apare din gurile de canal”, în original “kannalizaţionîh liukov”, tradus incorect de ild prin “văgăuni”.
  Deci, Dughin nu cerut genocidul urainenilor.

  2. Denumirea demască sorgintea rusească a noii formaţiuni a lui Gorgescu, Hurduzeu, Puric.
  Nu v-aţi pus întrebarea de ce formaţiunea Mişcarea “Motivaţia: România” este unica din România a cărei titulatură include în mod bizar semnul de punctuaţie “două puncte”?

  Pentru că denumirea formaţiunii este o calchiere din limba rusă.

  În limba rusă verbul “a fi” nu e conjugă şi nu se foloseşte la timpul prezent. De exemplu, expresia românească “Eu sunt doctor” se traduce în rusă prin “Ia vraci”, adică “Eu doctor”. În cazul unor propoziţii mai complexe, verbul “a fi” este înlocuit de obicei cu o cratimă. De exemplu, propoziţia din limba română “Mişcarea Motivaţia este România” se traduce în rusă prin Dvijenie “Motivaţiia – Rumîniia”. Traducerea mot-a-mot este Mişcarea “Motivaţia – România” sau Движение мотивация-Румыния
  Numai că în limba română semnul de punctuaţie “cratima”, denumit şi liniuţă e unire, are şi menirea de a uni, lega două cuvinte. Din acest motiv calchierea din rusă inclusiv prin preluarea cratimei ar fi făcut ca denumirea rezultată, Mişcarea “Motivaţia-România” să fie neinteligibilă.
  Din acest motiv, cei care au dat titlul în română, pentru a păstra totuşi denumirea din rusă ordonată de sponsor, au avut ideea de înlocuire a cratimei cu semnul de punctuaţie “două puncte”. Acest semn are menirea, printre altele, de a anunţa o explicaţie, o concluzie. Astfel au modificat puţin (probabil cu aprobare) ordinul de luptă primit de la Moscova şi au transformat Mişcarea “Motivaţia-România” în Mişcarea “Motivaţia: România” care, deşi arată bizar pe hârtie, are avantajul că este mult mai inteligibilă decât prima.

  Concluzie: Denumirea este calchiată din limba rusă cu o probabilitate de 100%. Ceea ce ar putea sugera că iniţiatorii au primit ordinul de a da această denumire formaţiunii şi ei s-au executat fără să crâcnească, deşi sună cam aiurea pe româneşte.

 3. Costin Andrieş
  30 August 2014

  pista laszlo,

  – traducerea nu e cu google translate. nu stiu sa tastez chirilice.
  – am avut o scapare, nu spune “genocidul ucrainenilor”, spune “genocidul cretinilor”
  – Dughin defineste cretinii , ucrainenii care au devenit o “rasa bastarda” pentru ca sunt oponenti ai lui Putin (“Nu cred că aceștia sunt ucraineni”) . Faptul ca se opun lui Putin ii deucraineaza, dezumanizeaza, ii face lighioane iesite “din canal”, cum spui tu, deci ii face sobolani
  – comunistii si nazistii (sure de inspiratie pentru Dughin ) faceau la fel: isi dezumanizau inamiciii pe criterii de rasa sau de clasa, dupa care treceau la genocidul soboloanilor (iesiti din canale).
  – majoritatea ucrainenilor se opun lui Putin, deci Dughin “de-uncraineaza” si dezumanizeaza majoritatea ucrainenilor si spune ca e obligatoriu ca acestia sa fie exterminati.

  o alta traducere trimisa de unul dintre cei de aici, direct din rusa, adica o traducere de la cineva care este de acord cu Dughin (el nu cu rusa are probleme, ci cu romana):

  “Ucraina trebuie curăţită de idioţi. Genocidul cretinilor este obligatoriu. Cretini răi, închişi pentru vocea Logosului, periculoşi pentru viaţă şi…în acelaşi timp, nelimitat de proşti. Nu cred că aceștia sunt ucraineni. Ucrainenii sunt un popor slav frumos. Noi avem de a face cu o rasă de nişte nemernici ieşiţi de prin canalizare”.

  interesant, cu numele.

 4. pista laszlo
  30 August 2014

  3 Costin Andrieş

  Până la urmă cam aşa e…
  Cretinii idioţii, bastarzii din canale sunt ucraineni, oricum ai lua-o.
  Şi Dughin care e rus vrea să facă într-o ţară străină curăţenie, genocid.

  Despre numele, calchiat din rusă, Mişcarea “Motivaţia: România”.
  S-a mai spus că şi numele Partidului România unită este copiat după numele partidului Rusia Unită. Adică Edinnaia Rumîniia egal Edinnaia Rossiia.
  Cam mare coincidenţa.

  La MMR mai e o problemă cu un fondator, Călin Georgescu.

  În ce-i priveşte pe Hurduzeu şi Puric s-ar putea admite că aceştia sunt mai mult sau mai puţin naţionalişti. Şi naţionaliştii ca Le Pen sau Jobbick ar putea crede că Putin e naţionalist ca şi ei, că luptă cotra pornografiei, gay rights, globalizării etc etc. Aşadar, ar fi cât de cât credibil că Hurduzeu şi Puric au devenit fani Putin, au avut o evoluţie cât de cât previzibilă, de înţeles. Cu rezerva că aici nu e Franţa sau Ungaria. în România tot spectrul naţionalist, de la legionari la ceauşişti i-a urât pe ruşi, duşmanul ereditar.

  Cu Georgescu evoluţia este de neînţeles. Sau foarte dubioasă.

  Omul era mare globalist şi propagandist al Clubului de la Roma. Or, din asemenea postură, nu poţi să te faci putinist/dughinist. Globaliştii sunt de partea motoarelor globalizării, SUA, FMI, WTO, UE, a Occidentului în gneral. Globaliştii nu sunt Putinişti.
  Georgescu era mare internaţionalist şi preocupat de soarta Planetei şi speciei. Dar asta era în 2012.

  Ca să rezolve problema, Georgescu s-a dat de două ori peste cap şi s-a transformat din globalist în naţionalist român. Schimbarea la faţă s-a făcut prin intermediul saitului Cotidianul. una dintre cle mai active publicaţii româneşti în ce priveşte preluarea mesajelor de la Vocea Rusiei, precum şi la saitul antifracking şi conspiraţionist gandeste.org sau culianuwordpress al dezechilibratului Catrinoiu.

  Georgescu a început să combată corporaţiile, corectitudinea politică, marea finanţă etc dar şi să facă apologia de tip protocronist a ţăranului român mitologizat, care “este speranţa lumii occidentale”.
  Ăsta nu limbajul unui globalist care e şi director la Clubul de la Roma.

  http://www.cotidianul.ro/dr-calin-georgescu-in-ultimii-25-de-ani-sufletul-romanesc-a-fost-trecut-prin-sabie-233320/

  http://gandeste.org/general/calin-georgescu-interviu-manifest-romania-are-nevoie-de-un-stat-care-isi-serveste-cu-abnegatie-cetatenii-si-nu-de-unul-care-slugareste-capitalul-international/38705

  Acum, dacă Georgescu tot s-a vopsit naţionalist, e ceva firesc că se face şi dughinist, nu mai bate la ochi.

  Este exclus cu desăvârşire ca un personaj trecut de 5o ani şi care cea mai mare parte a vieţii a militat pentru nobilele idealuri internaţionaliste ale globalizării să devină peste noapte naţionalist român. E clar că a primit o nouă misiune.

  By the way, schimbarea din internaţionalist în naţionalist a lui Georgescu s-a făcut prin articole publicate, preluate, citate în perioada 3-4 martie 2014.
  Ştiţi ce s-a mai întâmplat atunci? Invazia trupelor ruse în Crimeea, 1 martie 2014. A naibii coincidenţă!

  Iar acum suntem anunţaţi că Georgescu înfiinţează o formaţiune antioccidentală cu denumirea calchiată din limba rusă.

 5. Costin Andrieş
  30 August 2014

  Ilie Catrinoiu:

  Rusia lui Putin nu vrea altceva decat sa isi reconsolideze granitele traditionale dupa testamentul celui mare luptator anti-comunist, Alexander Soljenitin. Papagalii din Romania freaca menta, la indicatiile lui Soros, degeaba, si presa, si politrucii, si creierele sparte care ii asculta. Putin nu are niciun plan imperialist. Spre deosebire de clasa politica de la noi, Putin nu e tradator si nu a subminat economia nationala in Rusia cum au facut la noi toti descreieratii. Politrucii de la noi in loc sa dezbata problemele reale, distrag atentia de la colapsul economic, social si moral in care ne-au adus

  https://www.facebook.com/groups/guverndedemnitatenationala/permalink/305023423003697/

 6. Daniel Francesco
  30 August 2014

  Deci Soljenitin a avut ideea si Putin s-a supus din patriotism. Maestre Catrinoiu, ia-o mai usurel, prea multe pahare de bautura ieftina te despart de logica si normalitate!

 7. Costin Andrieş
  30 August 2014

  Ilarion Alfeyev, Mitropolit de Volokolamsk, “ministrul de externe” al Patriarhiei Ruse, vine in vizita la Iasi pe 8 septembrie. http://goo.gl/jwl4zq
  Ilarion Alfeyev, ca unul din capii Bisericii Ruse, subordonat Patriarhulu Kiril, antrenat in KGB, este, teoretic si practic un agent KGB.
  In imagine “preasfintitul” kaghebist Ilarion discuta cu ideologul national-bolsevic si arhitectul Eurasiei implementate de Putin azi, cu tancurile, in Crimeea, Alexandr Dughin. Aici https://www.youtube.com/watch?v=V9dXidjsuuk

 8. pista laszlo
  30 August 2014

  8 Costin Andrieş

  Tema este schisma din BORu din sec XvIi în urma căreia din BORu s-au desprins staroobreazţî (credincioşi de rit vechi) sau rascolnici (schismatici, separatişti).

  Pornind de la acest cadru se ajunge la tema tradiţionalismului şi conservatorismului în biserică, opuse şi diferite faţă de radicalism sau funamentalism.

  Ilarion zice că Rascol (schisma) a fost o reacţie conservatoare la penetrarea Occidentului şi a grecilor în BORu, sau mai degrabă a ideilor acestora. El regretă reformele de atunci care au dus la Rascol. Spune că schimbările liturgice produc sufeinţă poplaţiei, care este obişnuită de secole cu nişte tradiţii şi din acest motiv şi în ziua de azi se slujeşte în BoRu în slavonă, o limbă care a devenit de neînţeles pentru ruşi.

  Dughin zice că slavona a lăsat o mare moştenire spirituală, culturală etc şi atunci nu ar trebui să fie nu o limbă a trecutului ci una a viitorului.

  Dughin îl întreabă pe Ilarion dacă nu cumva vechii credincioşi (rascolnici) s-ar putea împăca cu noii credincioşi (ortodocşii, BORu) şi dacă la asta ar putea contribui un curent numit edinoverii (edinover înseamnă credinţă unică).
  Ilarion răspunde că ei, BORu nu sunt noi credincioşi ci reprezintă credinţa strămoşească şi face un scurt istoric al edinoverilor.

  Cele de mai sus sunt până la minutul 8.00 De aici până la minutul 20.00 caută pe altcineva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi