FUNDATIA IOAN BARBUS

Anca Cernea vorbește cu Alexa Ionescu la Nașul.tv

Imi cer scuze pentru calitatea sunetului, nu avem buget. Contactati-ne pentru donatii! ????

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

37 de comentarii

 1. silvapro
  16 mai 2012

  Anca, thumbs up!

 2. Dorin Boilă
  16 mai 2012

  Fără să vreți, ați acționat exact cum ziceți că fac dușmanii lumii libere !! Așa că noi cohorte de foști „convinși” monarhiști devin cei mai feroce „anti”… Aveam o oarecare apreciere față de situl d-voastră, dar văd că manipulările ne ating pe toți… Nu spun că am monopolul adevărului, dar nici să merg pe convingerea absolută a lui băsescu că este exponentul intereselor americane, în timp ce Regele este exponentul intereselor moscovei…
  Halal, ne-am procopsit, Zițo !!

 3. Vlad M.
  16 mai 2012

  Dorin Boila, hai sa punem altfel problema. Colega mea a fost prea ingaduitoare cu fostul rege al Romeniei. A dorit sa fie politicoasa, dar pare-se ca pentru ultrasi nu e de ajuns. Bun, menajarea sensibilitatilor taberei “MONARHIA SALVEAZA ROMANIA” nu merge, atunci aplicam alta metoda. Vin eu, un anti-monarhist, si te intreb: cum numesti un rege care merge la Moscova pentru a sarbatori ocupatia sovietica a Europei?

  Ai doua variante.

  Varianta 1. Erou. Era cat se poate de firesc sa se duca la invitatia lui Vladimir Putin si sa stea alaturi de kaghebisti, urmasi ai lui Stalin, pentru a privi noua Armata Rosie celebrand victoria asupra Germaniei, Cehoslovaciei, Romaniei, Ungariei, Poloniei, Bulgariei, Lituaniei, Letoniei, Estoniei si Finlandei. M. Ghimpu, presedintele de atunci al Republicii Moldova, a fost un idiot ca nu s-a dus la Putin si a mai si invocat argumente morale, istorice si nationale pentru a nu o face. Un lider adevarat s-ar fi dus.

  Varianta 2. Tradator. Un patriot nu are nimic de sarbatori pentru ca Ziua Victoriei este o confirmare a dominatiei militare si politice asupra intregului est european; mai mult, un barbat de stat ar fi spus nu.

  Raspunde. Daca poti.

  In ceea ce ma priveste, nu cred ca ai curajul sa raspunzi la asa ceva. De multa vreme am observat ca voi, cei care ati mai ramas monarhisti, traiti pe o alta planeta. Ignorati tot ce nu va convine.

 4. Costin Andrieş
  16 mai 2012

  In emisiune Alexa si Anca vorbeau despre gazele de sist. Iata ca in UK gazele de sist sint OK. Probabil Rusia nu bate atit de tare pina acolo:

  A UK government report on Tuesday backed the exploration of shale gas, which has transformed the US energy market, nearly one year after temporarily banning the drilling method because it had triggered two small earthquakes in Britain.

  An expert report commissioned by the government said it was safe to resume fracking, in which pressurised water and chemicals are pumped underground to open shale rocks and release trapped gas, but with tighter rules on seismic monitoring and drilling surveys.

  “The risk of seismic activity associated with hydraulic fracking operations is small, and the probability of damage is extremely small. We suggest fracking can continue under our recommendations,” one of the report’s authors, the British Geological Society’s Brian Baptie, said at a briefing.
  http://www.iol.co.za/business/international/shale-gas-fracking-gets-green-light-in-uk-1.1278079

 5. calehari
  16 mai 2012

  Am urmarit interviul, de fapt dialogul, cu multa bucurie, dar si cu multa uimire. Sa vezi abordate, la un post de televiziune, astfel de subiecte, si sa auzi spunandu-i- se adevarului pe nume! Incredibil! M-am simtit ca in urma cu cateva decenii, cand, cu urechea lipita de aparatul de radio, ascultam Europa Libera. Fara discutie, asa ceva reprezinta o premiera. Felicitarile mele si, sa dea domnul, sa urmarim un serial cu cat mai multe episoade.

 6. Toiu
  16 mai 2012

  @Dorin Boila (??)
  Care Rege? Ca eu nu vad nici unul care sa se comporte cu adevarat “regal” in Romania anului 2012!

 7. calehari
  16 mai 2012

  @2. Poate am mai fi monarhisti si acum, unii dintre noi, dar am ramas pe afara in “ploaie” si ” zloata” ( pe unde eram obisnuiti sa stam si prin 90,91,92), si ne uitam pe fereastra, inauntru, unde-i cald si bine. Acolo, Majestatea Sa, sta la masa cu Dan Voiculescu, Ion Iliescu( si altii de rangul lor, sau “gradul” lor ?) si se imbratiseaza cu Putin. Nu vrem sa deranjam.
  Eu unul sunt multumit ! Acu’, ca s-a dat voie, toata “lumea buna” e monarhista. La mine la serviciu, aia care acum 22 de ani vroiau sa ma dea afara( Fir-ar al dracu’ de golan cu taranistii si cu balbaitu’ tau cu tot !) acu, sunt toti cu regele si, bineinteles, tot cu domnu’ iliescu si, mai nou , cu domnu’ Voiculescu.
  Asa ca, nu cred ca va plictisiti domnule Boila; sunteti in companie buna!

 8. calehari
  16 mai 2012

  @2 Dorin Boilă. Daca sunteti din familia lui Ioan si Matei Boilă, atunci sa stiti, am tot respectul pentru ei!

 9. toiu
  16 mai 2012

  Nu!

 10. calehari
  16 mai 2012

  @9. Mi-ai luat o piatra de pe inima.

 11. Florina B.
  16 mai 2012

  Regele Mihai nu si-a aratat aprecierea pentru eroii care au facut puscarie grea pentru el, ca cei de la 8 noimbrie 1945 si 23 august 1944. Am auzit ca l-a decorat pe Cristian Mititelu, insa nu cred ca mai stie cineva de ce. Poate vedem in scenariile viitoare…
  Condamnarea comunismului trebuia sa fie initiativa lui.
  Acum e inconjurat de ciudati si se invarte in compania securistilor.
  Nu sunt impresionata de educatia fiicelor lui. Margareta si alesul ei sunt jale pe vale.
  Analiza Alexei e buna.
  @2 Daca merge Dorin Boila, de ce nu ar merge si Mariana Coposu, nu?
  Stii ceva ? Chiar si cand iti alegi un pseudonim poti sa o faci cu demnitate, nu catarandu-te pe reputatia altora. Familia Boila a platit un pret foarte scump pentru prestigiul moral de care se bucura. Asa ca: mai rasfirati, baieti, mai rasfirati…

 12. Costin Andrieş
  16 mai 2012

  ne uitam pe fereastra, inauntru, unde-i cald si bine. Acolo, Majestatea Sa, sta la masa cu Dan Voiculescu, Ion Iliescu( si altii de rangul lor, sau “gradul” lor ?) si se imbratiseaza cu Putin. Nu vrem sa deranjam.
  Eu unul sunt multumit ! Acu’, ca s-a dat voie, toata “lumea buna” e monarhista. La mine la serviciu, aia care acum 22 de ani vroiau sa ma dea afara( Fir-ar al dracu’ de golan cu taranistii si cu balbaitu’ tau cu tot !) acu, sunt toti cu regele si, bineinteles, tot cu domnu’ iliescu si, mai nou , cu domnu’ Voiculescu.

  da, calehari, exact aceiasi sint. uite, prin vechiul nostru prieten, bogdan duca, “conservator” entuziasmat de ponta, care isi asterne viziunea pt romania inainte de a pleca in concediu, asa, ca o ultima cugetare de la intelectualul monarhist:

  A început campania şi eu plec în vacanţă. Deci o să mă întorc în …plină bătălie.
  Pentru mine lucrurile sunt clare. Nevoile României sunt:
  1. O administraţie eficientă, economică şi prietenoasă cu cetăţenii.
  2. O clasă politică nouă, cât mai puţin pătată de păcatele fesenismului (de dreapta- PDL, sau de stânga- PSD).
  3. O guvernare de centru-dreapta, pentru cetăţean şi contra Statului liberticid.
  4. Rege pe tronul României.

  Pentru aceste 4 nevoi ale României mă voi bate cu adversarii şi….cu prietenii. Şi nu numai într-o campanie electorală- timp prin definiţie alocat lozincilor sforăitoare, minciunilor ordinare, falsului patriotism şi mimării profesionalismului.

  1. ce inseamna ” O administraţie eficientă, economică şi prietenoasă cu cetăţenii” intr-un guvern condus de cefele late iliesciste?
  2. cuvinte goale, lozinci sforaitoare
  3. pentru bd un guvern PC-PNL-PSD condus de ponta (deci de iliescu) este “un guvern de centru-dreapta, pentru cetăţean şi contra Statului liberticid.”
  4. cei care acum 20 de ani ii luau la bataie pe monarhisti, taranisti si pnlisti, acum ii injura pe aceiasi ca nu au ramas monarhisti.

  niste mostre de “lozinci sforăitoare, minciunil ordinare, fals patriotism şi mimea profesionalismului.”

  fostii monarhisti care nu sint entuziasmati de de filoiliescismul si filorusismul recent al regelui mihai, sint bineinteles niste basisti pupincuristi platiti.

  citate din monarhistul bogdan duca:

  Victor Ponta: “Dacă acuzaţiile de plagiat se dovedesc adevărate, ministrul Mang pleacă!”

  duca: Chiar îmi place de Ponta. Păcat că e socialist…. Dar pare cel mai frecventabil din cabinetul lui.

  pe 6 mai:

  Felicitări, Victor Ponta! Corina Dumitrescu nu va mai fi ministru al Educaţiei şi Cercetării.
  Noul ministru desemnat este senatorul Ioan Mang.
  Retragerea Corinei Dumitrescu este nu doar un act de normalitate ci şi o victorie a vigilenţei presei şi societăţii civile precum şi un gest de maturitate politică a lui Victor Ponta.

  27 apr

  Nu o să mă credeţi dar mie Victor Ponta îmi inspiră încredere. Şi cred că va fi un bun premier.

  si asta e omul care are pe facebook sute cu poze de la demonstratiile monarhisto-psdiste.

  dar oamenii despre care vorbim au si fețe:

  -septembrie 2011 ii sorbeau cuvintele lui adrian nastase

  https://inliniedreapta.net/insemnare/adrian-nastase-guvernul-boc-e-de-extrema-stanga/

  -martie 2012, au intilniri cu marius oprea. vedeti aici

  si acum sint infocati monarhisti


  anca, scuza-ma ca iti poluez emisiunea cu fețele monarhistilor cu ceafa lata.

 13. Costin Andrieş
  16 mai 2012

  sa va mai arat una misto.

  in imaginea de mai sus cu marius oprea, cel in pulover gri si cu sticla de cola in mina, este in pulover verde aici (in spatele lui e ceafa lata din imaginile de mai sus)

  infocat monarhist, si bineinteles, un revolutionar al bunului simt.

  iata cum revolutioneaza bunul simt monarhistul nostru:

 14. silvapro
  16 mai 2012

  Aveti ceva informatii despre Nasul.TV si Alexa Ionescu?

 15. Mih.
  16 mai 2012

  Emisiunea Alexei si prezenta Ancai Cernea reprezinta pt mine un moment special de Adevar, Normalitate si Speranta.
  Eu am gasit (si) in aceasta emisiune, dovada ca in Romania exista oameni lucizi, inteligenti, competenti, informati, curajosi si cu adevarata dragoste de tara (nu sunt cuvinte mari) si argumentul ca o Societate Civila Autentica (mare nevoie avem de ea!) are sanse de a se naste cu adevarat in Romania.

 16. Vlad M.
  16 mai 2012

  Cumva am ratat raspunsul lui Dorin Boila cu “erou”/ “tradator”?

 17. Vlad M.
  16 mai 2012

  Ce informatii vrei, Silva? ???? Adresa este Nasul.tv si exista un buton de live. Cat despre emisiunea Alexei, este la 00:00 ora Romaniei, de luni pana vineri. Daca vrei sa cunosti ceva anume, intreaba mai precis, rogu-te. ????

 18. Silva, Bogdan, Mih, mulțumesc mult pentru încurajări.
  Costin, din păcate, asta e. Cefele late sunt acum susținătorii monarhiei. Acum 20 de ani, nu existau cefe late printre monarhiști.
  Vlad, confirm, am evitat să pun degetul pe rană, în privința monarhiei. S-ar fi putut spune mult mai mult. Dacă insistă Dorin Boilă, până la urmă pot să las deoparte preanestezia și anestezia, și să tratez tema cu mai multă precizie. Deocamdată însă, eu mă îndoiesc de existența vreunui Dorin Boilă.
  Indiferent dacă el există sau nu, vreau doar să mă opresc asupra formulării:

  dar nici să merg pe convingerea absolută a lui băsescu că este exponentul intereselor americane, în timp ce Regele este exponentul intereselor moscovei

  Nu. Băsescu nu a zis niciodată că el reprezintă interesele americane. USL-ul spune asta despre el. Băsescu reprezintă interesele României. Interesul vital al României este să fie alături de americani, nu sub ruși.
  Regele nu e exponentul intereselor Moscovei. Ar fi prea mult spus. Alții sunt exponenții. Regele este folosit de USL, iar USL servește interese vitale ale Moscovei. Vezi chestia cu gazul de șist. Iar dragostea de Moscova a ministrului de externe USL nici măcar nu mai e ținută în secret, cum și-o țineau promoscoviții până acum, de la Iliescu până la Geoană – 2009. Acum e expusă.

  Silva, e greu să-ți răspundem pe scurt despre Nașul TV. Nașul este Radu Moraru, un jurnalist independent, talentat și curajos, ale cărui emisiuni tv se deosebeau de toate minciunile și porcăriile de la celelalte posturi, fiind singurul loc unde mai puteai respira în fața televizorului, și mai puteai afla ceva adevărat și important. I s-au pus milioane de bețe în roate, evident. Pentru că este și foarte popular. Eu cunosc o sumedenie de oameni simpli, care îi urmăreau cu sufletul la gură emisiunile, rugându-se pentru sănătatea lui. După mii de peripeții, de curând, Nașul și-a lansat un post de televiziune propriu, finanțat prin subscripție publică – pentru că nu vrea bani de la moguli.
  Alexa nu e jurnalistă ca background. Ea avea, de câțiva ani un blog personal, în care nu voia decât să scrie ce avea pe suflet, despre câte se întâmplă în spațiul public. S-a remarcat în blogosferă pentru că spune lucrurilor pe nume și „le vede în spațiu”. Emisiunea ei de la Nașul TV este despre bloguri și bloggeri – singura emisiune de acest fel din RO. Evident, presa mogulistă nu are vreun interes să se vorbească despre bloguri, pentru că ele sunt acum alternativa la uniformitatea minciunii și manipulării msm.
  Noi, ILD, ne simțim dintotdeauna alături de oameni ca Radu Moraru și Alexa Ionescu, și ne bucurăm să și colaborăm cu Nașul TV.
  Le dorim cât mai mult succes și spor la treabă!

 19. RR
  16 mai 2012

  @Costin Andries

  am urmarit emisunea, o stiu pe Alexa de ani buni si am descoperit-o cu incantare pe domna Anca Cernea. A fost o emisiune excelenta!

  Singurul aspect care nu am fost de acord a fost cel legat de gazele de sist. Acest gen de exploatare NU este o solutie. Dimpotriva. Exista alte solutii pentru energie, dar inca nu a reusit nimeni sa inventeze apa sintetica si pamantul sintetic.

  Sunt multe studii care arata problemele create de acest gen de exploatare. Stiu cum se fac comunicatele de presa si articolele, dar crede-ma ca problemele gazele de sist sunt atat de mari ca nimeni nu le mai poate tine ascunse. Rusii nu se baga in asa ceva pentru ca si-au luat leapsa declansand un cutremur de 7.4 pr Richter lucrand intr-o zona activa seismic. Uite cateva informatii aici: http://www.technologyreview.com/energy/39489/page1/ . In afara de problemele de seismicitate, exista probleme imense legate de poluarea surselor de apa. In comunicate se spune ceva de genul … concentratia substantelor folosite este minima si se da un procent de genul 0.05% dar .. la 15 milioane de litri de apa per/ put asta inseamna 7500 de litri de substante toxice care otravesc si pamantul pana la adancimi mari dar si reservele de apa.

  Dintre toti presedintii Romaniei, atat cat i-am urmarit eu / am citit / ascultat / inteles, TB mi s-a parut cel mai focusat pe interesele Romaniei. Nu este perfect ca om sau presedinte, dar centrarea pe interesele Romaniei mi s-a parut clara. In cazul gazelor de sist insa, greseste. Nu ca ar fi primul.

  Acum niste saptamani, la o intalnire mai restransa cu o companie din domenul energetic si n alte persoane, cineva comenta pe hol ( facea parte din respectiva companie) ca Grecia trebuie potolita, la fel si Italia, pentru ca o sa strice piata. Recunosc ca am memorat mental ce a spus persoana, apoi m-am tot gandit cum ar putea grecii sa strice piata de energie ?? Si am scotocit dupa informatii, am vorbit cu prieteni, cunostinte si cineva mi-a trimis un link la niste articole despre alte modalitati de a produce energie, ieftin si mult mai curat. Si da, companiile ce lucreaza sunt una in Italia si una in Grecia. Ambelor echipe de cercetatori li s-a refuzat inregistrarea patentelor in SUA ( SUA are o cenzura imensa legat de tot ce este energie in afara structurii actuale de interese – aceasta este opinia unor oameni de stiinta ???? ). O prezentare pe scurt a tehnologiei, de fapt a fenomenelor care apar, pentru ca momentan nimeni nu poate explica fenomenul, exista doar teorii. http://newenergytimes.com/v2/government/NASA/20110922NASA-Zawodny-GRC-LENR-Workshop.pdf

  Nu am cunostintele de specialitate sa apreciez cat de aproape sau departe sunt italienii si grecii de lansarea dispozitivelor comerciale sau daca se va dovedi un hoax, cert este ca si unii si altii lucreaza de zor; in SUA la fel, Japonia la fel si multe alte tari. Cu cca 2-3 saptamani in urma, compania greceasca Defkalion Green Technologies s-a extins foarte mult si a anuntat angajari. Tipul de personal angajat ar putea sugera ca se apropie de comercializare.

  DACA tehnologia la care se lucreaza este asa cum se spune, asa cum transpare din demonstratiile de pana acum si DACA acele calcule prezentate de unii specialisti din zona sunt reale, se pare se va ajunge la unitati de productie ce vor oferi electricitate la un cost final pentru consumatorii casnici de 2-4 centi pe kwh, combustibilul folosit ajunge cateva milioane de ani, este foarte ieftin. Asta inseamna restructurarea intregii industrii la nivel global si afectarea unor interese corporatiste imense. Si povestea cu Grecia s-ar putea sa capete o noua turnura. Vom trai si vom vedea ????

 20. Toiu
  16 mai 2012

  Anca,
  Am observat si eu discretia cu care ai abordat “problema” Regelui. Chiar si in comentariul tau preferi o exprimare eleganta si oarecum retinuta. Eu insa am sa merg un pic mai departe. Regele nu este folosit de USL, Regele se lasa folosit de catre USL. Si nu de azi, de ieri (confuzia politica din ultimii ani ar putea fi adusa ca si scuza) ci de mult timp, inca din perioada sinistrei guvernari Nastase. De ce aceasta prostitutie politica din partea unui om (echivalent cu o institutie) care ar trebui sa emane demnitate, verticalitate, onoare si care in unele perioade chiar simboliza (si reprezenta) lupta unui popor impotriva unui sistem criminal (comunist)? Poate sunt mai multe motive dar eu am identificat doua mai importante:
  1. Motivatia materiala- Regele a fost cumparat (la propriu) de regimul Iliescu. Retrocedarile preferentiale si aproape complete au contribuit din plin la apropierea Regelui de gasca criminala a lui Iliescu. Nu contest justetea legala a demersurilor de retrocedare facute de Casa Regala. Dar atata timp cat zeci de mii de proprietari sunt batjocoriti, mintiti, inselati si furati toata aceasta intelegere capata aspecte grotesti si revoltatoare. Regele NU avea dreptul moral (repet: dreptul moral) sa se bucure de privilegiul unor retrocedari preferentiale. Aceasta atitudine sfidatoare este cu atat mai respingatoare cu cat acest troc imoral a insemnat, trebuie subliniat din nou, sustinerea guvernarii Iliescu-Nastase.
  2. Dorinta de putere. Aceasta dorinta a mers atat de departe incat “Printul” Duda a primit sustinerea Casei Regale pentru o candidatura la…functia de presedinte. Poate ar trebui amintit aici si caraghioasele comportamente ale acestui “print” dispus sa accepte demnitati de mana a doua din partea aceluiasi Nastase.Justificarea in fata societatii romanesti a acestui comportament-Casa Regala se pune in slujba poporului(!?)- nu a facut decat sa accentueze senzatia de bufon a acestui actor marunt (probabil singurul personaj pe care l-ar interpreta cu talent ar fi Catavencu). Nu este nici un rau sa doresti, ca Rege, sa influentezi (inclusiv unele decizii politice) evolutia poporului pe care il reprezinti. Dar nu colaborand cu groparii acelui popor! Nu cautionand niste criminali! Si nu la modul jenant al “Printului” Duda!
  Nu neg nici influenta dubioasa a tot felul de persoane, de la Campeanu pana la Crin Antonescu, care sa-l fi zapacit pe batranul Rege. Aceasta influenta nu poate scuza, totusi, un comportament asemanator cu cel al unui parvenit al unei societati schizoide aflata intr-o tranzitie continua de la comunism la…socialism. Pana la urma discutam de un Rege. Si daca era vorba de un comportament izolat, cu totul accidental, putea fi usor trecut cu vederea. Dar aici vorbim de 12 ani de colaborationism cedari si intelegeri dubioase!
  Observ ca suntem o tara plina de monarhisti ( tributar unei traditii de familie si eu am o slabiciune pentru monarhie ). Din pacate nu vad nici un Rege pe aici!
  P.S. Trebuie remarcat interesul doamnei Alexa pentru subiecte cu adevarat serioase si mai ales dorinta acesteia de a aduce la suprafata adevaruri prea putin spuse in societatea romaneasca. As fi preferat, totusi, mai putine interventii si implicit un timp mai lung acordat Ancai.

 21. John Galt
  16 mai 2012

  RR, gazul de sist este ok, nu polueaza nimic, n-are legatura cu nici un cutremus samd. Insa pe de alta parte interesele sunt foarte mari.

  “Free energy” este intoxicatia Moscovei, la fel cum era levitatia prin 70, OZN-urile prin 80 samd.

 22. John Galt
  16 mai 2012

  @Anca Maria Cernea

  Felicitari!

  ????

 23. Mihaela Bărbuş
  16 mai 2012

  Este interesanta partea despre monarhie, insa cred ca e de notat si ce spune Bezmenov despre subversiunea ideologica, si mai ales de facut legatura cu ce se spune si intampla pe la noi.

  <<>>

 24. Anca Cernea
  16 mai 2012

  @ 21-22
  Mulțumesc mult, John!

 25. Costin Andrieş
  16 mai 2012

  comunism in america. unde altundeva decit la occupy wall street

  ‎”Need a job?” “Noo. I don’t wanna be pulled into the system!!”


  daca va tin balamamele, uitati-va

 26. Hexenschuss
  16 mai 2012

  @Vlad M. #3 Intrebarea dvs e incitanta desi un pic tendentioasa ( orice razboi se duce pentru a ocupa teritorii, iar invingatorii tocmai asta fac…). Raspunsul la intrebare este usor de dat, insa nu in circumstantele create de dvs. (dihotomia erou vs tradator). Daca imi este permisa postarea, pot continua, altfel nu…
  Ps> Nu sunt monarhist, asa ca pot fi obiectiv, pe cat e posibil. Daca nu intra comentariul, va inteleg – stiu ca sunt un partener de discutie atipic, care nu judeca lucrurile in alb si negru, asa cum se obisnuieste pe acest forum.

 27. Hexenschuss
  16 mai 2012

  In primul rand, Regele Mihai a participat in calitate de veteran, ultimul sef de stat in viata, participant la al Doilea Razboi Mondial. Apoi s-a celebrat victoria asupra Germaniei naziste, fapt care a permis recuperarea Ardealului de Nord (pierdut in 1940 in favoarea altui satelit al Germaniei, Ungaria). Ca s-a intamplat cu vecinatatea apropiata a URSS, a fost fatalitatea istoriei, nu puteam impiedica ocuparea si sovietizarea.
  In concluzie, dupa parerea mea, Regele nu a fost nici erou, nici tradator, facand unicul gest posibil in acea dupa-amiaza de 23 august. Presedintele nostru a mers totusi pe a doua varianta.

 28. Florina B.
  16 mai 2012

  Nu stiu daca cele doua variante se judeca numai dupa decizia din acea dupa amiaza de 23 august (cand tot ezitant a fost).
  Daca se mai iau in calcul si alte momente (plecarea din tara, dezinteresul pentru limba si cultura romana al fiicelor lui, neglijenta fata de eroi, apropierile lumea securista) se gasesc destul de multe motive de tristete, cum spune Anca Cernea.

 29. emil borcean
  16 mai 2012

  Constitutia din 1938, articolul 39:

  La suirea Sa pe Tron El va depune mai intai in sanul Adunarilor intrunite urmatorul Juramant: “Jur a pazi Constitutia si legile Natiunii Romane, a mentine drepturile ei nationale si integritatea teritoriului”.

  Aceasta a fost constitutia in vigoare in momentul incoronarii lui Mihai si acesta a fost juramantul constitutional pe care Mihai l-a depus in septembrie 1940, in fata natiunii reprezentata de patriarhul Nicodim. Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Herța au fost smulse Romaniei de catre Rusia sovietica in iunie-iulie 1940. Intrebare:

  Atunci cand Mihai de Hohenzollern s-a prezentat la Moscova in 2005, cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la victoria impotriva Germaniei naziste, ce gest public sau privat fata de conducerea rusa a intreprins fostul monarh in privinta celor doua evenimente pe care le-am mentionat mai sus? Un juramant de rege nu are termen de prescriptie. Vreau sa stiu daca Mihai de Hohenzollern are onoare si simt al responsabilitatii: a condamnat el cu aceasta ocazie raptul impotriva Romaniei infaptuit de predecesorii directi ai gazdelor sale?

  Ma intereseaza un raspuns simplu: da sau nu.

 30. Hexenschuss
  16 mai 2012

  @emil borcean: referitor la primul eveniment, juramantul din 1940 (nu am studiat Constitutia Regelui Carol al II-lea) era aplicat intr-o Romanie ciuntita la extrem, insa integritatea teritoriului putea (cf. art. 2) sa subinteleaga teritoriile pierdute.
  In termenii conturati de dvs, in 2005, la Moscova, Regele nu a facut exces de retorica: nu a condamnat raptul din iunie 1940, in consecinta, nu are onoare si simt al responsabilitatii…
  PS> Cred ca merit o inghetata…

 31. abbu
  16 mai 2012

  Daca doamna Alexa reusea sa vorbeasca cursiv,scutindu-ne de ….aaaaa…… la fiecare 3 cuvinte,
  iar d-na Anca reusea sa nu vorbeasca demagogic – poate invatam ceva.

  Apropo…mai sunt comunisti ?
  Se pare ca mai sunt, altfel n-ar fi Fundatiile pentru combaterea lor.

 32. Daniel Francesco
  16 mai 2012

  Felicitari Anca si Alexa Ionescu, excelenta si emisiunea din 23.05.

  PS. Abbu, din putul gandirii personale ai scos o galeata cu laturi. Scuteste-ne de stropi!

 33. abbu
  16 mai 2012

  Francesco…
  Putul meu, gandirea mea, parerea mea.
  Mai este o strada paralela pentru sterili.

 34. Costin Andrieş
  16 mai 2012

  abbu, ma intristeaza comentariile tale

 35. silvapro
  16 mai 2012

  Abbu, pe forumul tau te plingeai intr-un comentariu de cei care intra intr-o casa si nu o respecta. Nu asta e ce faci tu acum?

  O fi existind srada aceea paralela pentru sterili, dar tu ai intersectat-o.

  Apoi Alexa e o femeie de continut. E de preferat una din papuselele care abunda pe la Televiuzine, care sint f. prompte la vorba, dar cu capul gol?

  Stii tu din surse sigure ca nu mai exista comunisti si rusofili? Si ca Romania s-a dezbarasat definitiv de ei din ’89? Atunci unde sint? Din cite inteleg, inchisorile nu sint arhipline de ei. Ce rost avea sa o jignesti pe Anca, care depune atitea efort si inma in ceea ce face? De unde pina unde ca e demagoaga?

 36. Costin Andrieş
  16 mai 2012

  haideti sa vedem ce mai fac zilele astea monarhistii nostri din gasca concervatorului bogdan duca:

 37. Toiu
  16 mai 2012

  @abbu31
  Frustrarile si resentimentele transpar din comentariul plin de venin al doamnei abbu. Asta nu o scuteste pe autoarea comentariului de putina inteligenta sau, in cel mai rau caz de o oarecare abilitate. Afirmatia cu “demagogia” Ancai este atat de absurda incat nu trebuie un efort deosebit sa descoperi ca acest atac are o legatura directa cu cearta doamnei abbu cu ceilalti administratori ai site-ului de la celelalte articole.

  In schimb, a doua parte a comentariului, cea referitoare la comunism, nu are nimic de-a face nici cu Anca, nici cu ILD. Are de-a face cu infantilismul politic si cu incultura crasa de care da dovada doamna abbu. Revenirea la abecedarul (politic) in acest caz este absolut necesara.

  Oricum ramane performanta deosebita a doamnei abbu care in doua fraze reuseste sa debiteze asa de multe idiotenii (unele dintre ele… fundamentale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian