FUNDATIA IOAN BARBUS

Barack Obama protejează „musulmanii buni”. Pune creștinii copți pe lista inamicilor Americii

Vineri 16 august, președintele interimar al Egiptului, Adly Mansour, l-a criticat pe Obama spunând că declarația în care condamnă intervenția militară împotriva islamiștilor, „ar putea încuraja grupuri înarmate și violente” – „Președinția se teme că declarațiile ce nu se bazează pe fapte ar putea încuraja grupuri înarmate și violente.”

Oponenții președintelui înlăturat, Mohammed Morsi, protestează cu o pancartă reprezentându-l pe Barack Obama în Piața Tahrir – Cairo, 26 iulie 2013. Textul în arabă: „Barakah al-Hussein Abu Amamah.”

Dacă Abu Bakr al-Baghdadi, șeful Al-Qaeda din Irak, ar fi continuat cum a început, n-ar fi avut, cred, nicio problemă; adică să atace trupele americane și să-i omoare pe creștinii irakieni.

În 2010, imediat după ce a devenit conducătorul autoproclamatului Stat Islamic al Irakului, oamenii săi au ocupat catedrala catolică din Bagdad, măcelărindu-i pe creștinii aflați în timpul slujbei. Rezultatul: 52 de morți și 67 de răniți. Reacția internațională? Da, doar Papa! El, singur, și-a exprimat regretul și solidaritatea cu comunitatea creștină din Irak, vorbind despre “violență atroce și pace”.

Probabil că, auzind de intervenția papei, Abu Bakr al-Baghdadi a întrebat ca și Stalin: “Papa, câte divizii?”. Și aflând răspunsul, și-a văzut liniștit de drum. Numai că a luat-o pe unul greșit; adică în loc sa omoare numai creștini, a declarat jihad și musulmanilor șiiți care au preluat puterea în Irak. Abu Bakr este sunit și ca mulți dintre suniți îi considera eretici pe șiiți. Atentatele teroriste contra șiiților, coordonate de Abu Bakr, au culminat cu cele ce au însângerat Bagdadul, luna aceasta, în timpul sărbătorii Eid al-Fitr ce marchează sfârșitul Ramadanului. Rezultatul: 61 de morți și sute de răniți printre șiiții irakieni, iar numele lui Abu Bakr a revenit din nou în prim planul actualității. Și asta, nu numai pentru că șeful Al-Qaeda din Irak a omorât musulmani, dar și pentru că a făcut-o în timpul sărbătorii sfinte a Ramadanului. Această încălcare gravă a preceptelor Coranului a stârnit mânia „mollah-ului” de la Casa Albă, lucru ce a provocat, normal, și reacția Departamentului de Stat, ce a emis în regim de urgență o “fatwa”, ce glăsuiește astfel: ”Statele Unite condamnă în termenii cei mai duri atacurile mișelești săvârșite la Bagdad. Aceste atacuri au vizat familiile care celebrau Eid al-Fitr, ce marchează sfârșitul lunii sacre a Ramadanului. Teroriștii care au comis aceste acte sunt inamicii Islamului, inamicii Statelor Unite, ai Irakului și ai Comunității internaționale”.

O lecție de cunoaștere și respectare a sfintei legi Șharia, „predată” de marele Hussein Obama tuturor ayatollahilor și imamilor din lumea musulmană, care nu au reactionat, de fel, în fața acțiunilor anti-islam ale lui Abu Bakr al-Baghdadi! Inamicii Islamului, inamicii Statelor Unite?! Da! Dacă administrația americană nu se ridică contra inamicilor islamului, atunci cine să o facă? Doar, prin bunăvoința marelui Allah, Statele Unite au ajuns – cel puțin așa declară luminatul lor conducător – „una din cele mai mari țări musulmane din lume”! Prin urmare, este normal ca inamicii islamului să fie totodată și dușmanii Statelor Unite, și asta măcar încă 3 ani, cât spune Constituția că Hussein mai are dreptul să conducă.

Este de înțeles acum și de ce Hussein Obama le-a cerut, imperativ, creștinilor egipteni să fie supuși și să nu se alăture uriașei mișcări de protest declanșată de poporul egiptean contra fundamentaliștilor islamiști din Frăția Musulmană. În Egipt, majoritatea covârșitoare a poporului egiptean, care se opune islamului politic propovăduit de Frații musulmani, se întreabă acum dacă va fi trecută de Barack Hussein pe lista neagră a inamicilor islamului.

Prin urmare, un păcat cât o greșeală gravă de strategie l-a adus pe Abu Bakr al-Baghdadi exact acolo unde ar fi trebuit să nu ajungă – pe lista “Celor Mai Căutați”! Premiul pus pe capul lui, viu sau mort, nu de Osama, ci de Obama, 10 milioane de dolari! Ma gândesc: dacă Al-Qaeda ar fi fost o organizație democratică! Acum, Abu-Bakr ar fi fost schimbat! Așa, va rămâne în continuare șef, și-și va compromite și pune în pericol organizația.

Dar ce vorbesc? Statele Unite sunt o țară democratică și Obama se află tot la postul lui! Un model de urmat pentru Abu Bakr ar fi trebuit să fie șeful sectei islamiste nigeriene Boko Haram. Uite un musulman care o fi el fundamentalist, dar pentru că respectă Coranul și omoară numai kuffari – adică “câini necredincioși”, sau creștini pentru cine ține cu tot dinadinsul – n-are nicio problemă cu „mollahul” din Biroul Oval. Au omorât, el și oamenii lui, mii de creștini, dar au făcut-o, mai ales, de Paște și de Crăciun, iar pe cei câțiva musulmani eretici carora le-au facut felul, nu i-au omorât în timpul Ramadanului. Din cauza aceasta n-o să auzim niciodată de o fatwa care să spună: “Statele Unite condamnă în termenii cei mai duri atacurile mișelești săvârșite în Nigeria”. Și familiile creștinilor uciși în timp ce celebrau Paștele și Crăciunul? Pentru că strigătele lor de durere nu l-au deranjat din lectura Sunnei pe husseinul de la Washington, Boko Haram nu este nici până acum pe lista organizațiilor teroriste, iar Departamentul de Stat are grijă să pună în fața cătării puștilor armatei nigeriene, aflată în ofensivă contra teroriștilor, cărțulia cu Drepturile Omului! Mesajul decodificat transmis de Casa Albă: trage în cei care-i ucid pe creștini în biserici sau școli, și vei trage în Drepturile Omului!

Zece milioane de dolari pe capul lui Abu Bakr al-Baghdadi – inamicul islamului! Dar câți dolari valorează, în ochii lui Hussein Obama, capul teroristului libian Ahmed Abu Khattala? Sau capetele tovarășilor săi împreună cu care a atacat consulatul american din Benghazi și l-a linșat pe ambasadorul american? Nu căutați! Pentru că “n-au fluierat în moschee”, teroriștii islamiști care, inspirati, au omorât numai americani, nu sunt nici până acum pe lista “Celor Mai Căutați”! Și asta pentru că, nefiind “inamicii islamului”, „imamul” Hussein Obama nu a emis nicio „fatwa” contra lor. Pot să-și bea linistiti – asemeni lui Ahmed Abu Khattala – cafeaua, depănând, în fumul parfumat al narghilelelor, ultimile fapte de arme din jihadul dus contra necredincioșilor!

Sunt încrezători în soarta lor pentru că de la Washington au primit sprijin de fiecare dată, în ultimii ani. Au încredere în viitor pentru că, așa cum spunea „ulemma” Barack Hussein: “Viitorul nu va aparține celor care-l denigrează pe Profetul islamului”.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

15 comentarii

 1. Costin Andrieş
  19 august 2013

  Egyptian Military Warns Obama “Supporting Terrorism In Egypt” Is “Red Line”

  Egyptian Maj. Gen. Muhammad al-’Assar has just issued a strongly worded letter to the Pentagon, on behalf of the Egyptian military council, saying, among other things, “We will not retreat from fighting terrorism; the military does not run, for the [Egyptian] republic has leadership, and our message is clear: we will not allow red lines to be crossed.”

  Regarding U.S. President Barrack Obama’s cancelation of joint military exercises with Egypt, criticism of the military’s crackdown on the Brotherhood, and threats of cutting U.S. aid to Egypt, Watan reported military sources as saying, “The American decision will not influence the course drawn by popular will” — a reference to the fact that the overwhelming majority of Egyptians reject Morsi and the Muslim Brotherhood — and that “the military does not accept any external dictates and will not permit any nation to support terrorism in Egypt,” a reference to the fact that U.S. support for the Brotherhood is support for terrorism.

  Military sources reportedly also told Watan news that contact with the American administration has completely ceased, though it remains open with the Pentagon, “which informed the Egyptian side of its fears concerning [Egypt’s] closeness to Russia.

 2. Bogdan Calehari
  19 august 2013

  @1
  Da, exista riscul ca „Eroarea” ce ocupa functia de presedinte al Statelor Unite sa impinga Egiptul, daca va continua sa-i sustina pe teroristii islamisti din Fratia Musulmana, in bratele Rusiei. Sa speram ca Abdel Fatah al-Sissi, care nu este un socialist ca Nasser, sa reziste tentatiei si sa gaseasca o alta varianta. Daca nu, se va alege praful de zeci de ani de munca ai diplomatiei americane si ai presedintilor anteriori acestei catastrofe, ce poarta numele Obama. O mare parte din Peninsula Sinai a fost data (acesta este cuvantul) de catre Fratia Musulmana gruparii Hamas si gruparilor de teroristi jihadisti ce colaboreaza cu aceasta organizatie. La ora actuala armata egipteana lupta efectiv sa smulga acest teritoriu din mana teroristilor. Al- Sissi a decis sa inchida frontiera cu fasia Gaza, astfel ca in acest moment Hamas este izolat. Cu toate acestea jihadisti au reusit sa-si stabileasca baze in desert, de unde declanseaza atacuri contra convoaielor armatei si punctelor de frontiera. Azi au fost ucisi intr-un astfel de atac 24 de politisti aflati intr-un convoi atacat cu rachete. Cedarea de catre Morsi a acestei parti din Egipt, o adevarata tradare a interesului national, a fost hotaratoare atunci cand Fatah al-Sissi a decis sa sprijine zecile de milioane de egipeteni ce s-au revoltat contra Fratilor Musulmani.

 3. DanCanada
  19 august 2013

  Tare de tot asta cu numele: Barakah al-Hussein Abu Amamah. Risu’-plinsu’, ce-a ajuns America – sa fie avertizata de militari musulmani ca da bani jihadistilor musulmani.
  Ar trebui ca republicanii din Congres, sa inceapa cu ‘Buna dimineata, stimati colegi si salam aleikum, domnule presedinte Abu Amamah!’
  Desi probabil democratii nu s-ar prinde, ar zice ‘iote bre ce inclusivisti au devenit astia, te pomeni ca s-au dat pe brazda’ ????

 4. Corneliu
  19 august 2013

  Posibilitatea revenirii in forta a rusilor in Orientul Apropiat, nu greu de prevazut dupa comportarea iresponsabila a lui Error Obama (credit lui Bogdan), este analizata si de bine informata publicatie Debka, pe care o urmaresc.
  http://www.debka.com/article/23201/Israel-stays-clear-of-Egyptian-crisis-fearing-Russian-military’s-return-to-a-second-border-after-Syria
  Printul Bandar Bin Sultan, seful serviciilor de informatii ale Arabiei Saudite nu se retine sa spuna lucrurilor pe nume:

  „Failing a radical Western about-turn in favor of the Egyptian military, Cairo will turn to Moscow. In no time, Russian arms and military experts will again be swarming over Egypt, 41 years after they were thrown out by the late president Anwar Sadat in 1972.”

  „In lipsa intoarcerii vestului radical in favoarea armatei egiptene, Cairo de va orienta spre Moscova. In timp scurt vor incepe sa curga spre Egipt arme si experti militari, 41 de ani dupa ce (rusii) au fost aruncati afara de catre presedintele Anwar Sadat”

  Mai mult, el apreciaza ca Arabia Saudita ar putea chiar finanta achizitiile egiptene de arme rusesti.

  Merita de citit intreaga analiza, sunt amanunte si miscari despre care se scrie mai putin in mass media.

 5. Costin Andrieş
  19 august 2013

  Michael Coren on the horror in Egypt

 6. Silvapro
  19 august 2013

  Este un idiot fara pereche acest Barak Hussein Obama. Hai, o greseala de o zi, doua, avind scuza ca e dezorientat, sau ca nu era sigur pe ce cal sa parieze. Credeam ca o sa-si revina. Dar eroarea se ingroasa.

  Cite gafe este in stare sa faca un singur presedinte?! Si sa-i mearga in continuare.

 7. Cristi Seattle
  19 august 2013

  Cred ca nu mergeti la una din radacinile raului, prieteni. Obama cel plin de greseli si gafe (des intalnite la multi presedinti, politicieni de ranguri dievrse si diplomati americani) exista si in primul si in al doilea mandat in mare parte si din cauza impotentei politice si amortelii confederate a republicanilor.
  Sa fie clar, cu personaje mumificate, fara modernizare rapida si lideri tineri si carismatici, imuni la ineptiile si presiunile conservatorilor duri, republicanii americani vor pierde din nou alegerile iar America va continua politica sinucigasa si anti-occidentala.

 8. Costin Andrieş
  19 august 2013

  Cristi, total de acord cu tine, si din cate cunosc, nu e cineva aici care nu fie de acord. Ba, din punctul meu de vedere, amorteala si amatorismul republicanilor sunt in primul rand de vina. La fel ca in Romania, Obama a ajuns la putere din cauza slabiciunii, si intr-o oarecare masura, a tradarii republicanilor (rinos). Obama e un fel de Ponta, complet golit de continut si un om care minte cum respira. Diferenta e ca efectele a ce face sau nu face Hussein sunt mult mai grave pentru ca afecteaza o intreaga planeta. Dupa cum devine tot mai evident si pentru cei care nu l-au urmarit atent.

 9. Costin Andrieş
  19 august 2013

  Obama Regime Demands Egypt Release Muslim Brotherhood and Morsi

  si

 10. Cristi Seattle
  19 august 2013

  Nu ma surprinde anuntul, sunt niste catastrofe. Pai sa elibereze ei toti detinutii de la Guantanamo, care sunt de fapt tot detinuti politici, unii dintre ei (multi, majoritatea, toti, cine poate sti) raspunzatori si pentru acte de terorism si pe urma sa ceara altora sa faca asta. Alde Morsi si Fratii Musulmani sunt printre cele mai proaste variante sau cea mai proasta pentru Egipt si regiune. O conducere militara ar fi in interesul tuturor, Egipt, zona, SUA, ar avea grav de pierdut doar…. islamistii radicali.
  Spune asta si gibonilor din GOP, din cauza lor Obama este inca la Casa Alba si taie craca dupa craca de sub democratia occidentala.

 11. Corneliu
  19 august 2013

  Egiptenii fac treaba care trebuie facuta chiar si fara binecuvantarea lui Obama si se pare ca reusesc.

  „The Muslim Brotherhood’s Supreme Guide Mohammed Badie was detained early Tuesday, Aug. 20, in a Cairo hideout near Nasr City, where one of the protest camps was broken up last week. Most of the Brotherhood’s leadership are now in custody or have fled the country, some of them to the Gaza Strip. The Badie arrest marks the collapse of his movement’s resistance to Defense Minister Gen. Abdel-Fattah El-Sisi’s takeover of rule from president Mohamed Morsi. Protest rallies scheduled for Monday in Cairo and other Egyptian towns were cancelled after the army was deployed at key sites. After a week of violent clashes, life began returning to normal in Egypt’s cities. Badie’s arrest was aired non-stop through Tuesday night by Egyptian state television. Next week, he and other leading Brotherhood members go on trial on charges of inciting violence and causing the deaths of hundreds of civilians, soldiers and police officers.”

  Sa-l vedem pe Mister Error, ce va zice cand noul regim va restaura democratia, de data asta laica si va organiza alegeri.
  Va continua oare sa ceara restaurararea „democratiei’ Fratilor (sai) Musulmani?

  http://www.debka.com/article/23201/Brotherhood’s-top-leader-Badie-detained-Islamist-resistance-to-army-folds

 12. Silvapro
  19 august 2013

  Egyptian Official ties Obama’s Brother to Brotherhood

  http://shoebat.com/2013/08/19/egyptian-official-ties-obamas-brother-to-brotherhood/

 13. Corneliu
  19 august 2013

  Ca si cum nu ar fi fost suficiente tampeniile de pana acum, administratia americana decide, conform unei stiri de ultima ora, sa suspende ajutorul acordat de ani de zile Egiptului.
  Propria dezinformare, plus frustratia presedintelui pentru insuccesul foarte democraticei Fratii Musulmane de a se mentine la putere, conduce SUA spre o decizie care anuleaza practic orice posibilitate de a influenta asupra Egiptului si il lasa sa cada ca un fruct copt in mana rusilor.

  Nu citez din relaterea la care ma refer, va las s-o cititi si s-o savurati singuri.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4419884,00.html

 14. elaB
  19 august 2013

  http://it.radiovaticana.va/news/2013/07/23/violenze_in_iraq._mons._warduni:_le_armi_vanno_distrutte_non_vendute/it1-712964

  „In lupta interetnica care insangereaza Iraqul, am cerut parerea episcopului auxiliar caldeu din Bagdad, monseniorul Warduni.
  R. Noi auzim si vedem explozii, autobombe, kamikaze: dar de ce, cum? Sigur e din cauza conflictului intre partide, intre confesiuni, intre puncte de vedere diferite, nu? Si asa se naste conflictul. Sunt interese, sunt grupuri care nu se pun de acord si se vorbeste de reconciliere nationala care de fapt nu se face. In schimb, interesele personale, ale partidului, ale confesiunii, toate acestea au influenta negativa.
  D. Va temeti de inflitrari din Siria? Sunt repercursiuni in Iraq?
  R. Aici sunt siiti si acolo la fel, aici sunt sunniti si acolo la fel. Asta influenteaza sigur in mod negativ dar nu asa de tare cum se crede. Aici avem un conflict de zece ani…
  D. Care este situatia comunitatii crestine?
  R. Ieri sau alaltaieri, au explodat 5, 6, 10 autobombe: masinile nu stiu cine este crestin, cine e musulman dar omoara pe orcine este in apropiere. Si asta influenteaza asupra natiunii, asupra grupului crestin care spune:”iata, cum putem trai aici?”. Se intampla sa vina sa mai vorbesca si un fanatic si asta influenteaza negativ cand spune: “voi crestinii sunteti putini: plecati de aici, plecati la ai vostri. Voi sunteti cu americanii si cu altii”. Noi nu suntem cu aia sau cu aia: fortele de coalitie ne-au distrus. De mai bine de 100 de ani nu aveam fluxurile de emigranti care sunt in acesti ultimi 7-8 ani. Si exodul se intinde….
  D.Comunitatea internationala pare sa se concentreze pe alte crize. Iraq se gaseste singur in acesta faza. Voi ce cereti comunitatii internationale?
  R. Noi cerem sa faca tot posibilul sa construiasca pacea. Noi vrem sa distrugem armele, cerem sa nu le vinda acestei lumi, acestui Orient Mijlociu! Vrem ca toti sa lucreze pentru interesele acestei natiuni, nu pentru interesele lor, pentru aurul negru care din pacate ne-a distrus! Vor acest petrol? Sa-l ia si sa ne lase in pace…”

  …scuze pt traducere, am scris la repezeala…

  Reteta razboaielor actuale:
  -sa dureze cat mai mult; sa distruga fibra cea mai profunda a populatiei respective, sa produca fluxuri migratorii masive (in ultimele 3 zile pe tarmurile Italiei au debarcat 1000 de refugiati din Egipt, Siria si Libia. Sigur, nu au cum ajunge cu barcile pana in USA dar si Europa care se bucura la miere trebuie sa-i primeasca), sa saraceasca si mai mult mai ales prin distrugerea turismului, sa fie interetnice pt a inarma pe toata lumea ca sunt arme ca…lau si trebuie folosite iar democratiile nu mai au bani sa plateasca chiar si la pret redus resursele pe care le vor de la altii.

  Maine, spun ziaristii de pe Rai si Mediaset, Mubarak va fi eliberat. Scopul este crearea a unei a treia tabere. Se grabeste prinderea lui Assad, dupa mai bine de 100.000 de morti in doi ani. Probabil ii vor da si lui drumul dupa un an de inchisoare.
  Cand un prieten mi-a spus ca Egiptul va deveni ca Siria, i-am spus ca-i nebun. Poate s-a inselat….

  http://it.radiovaticana.va/news/2013/08/18/preghiera_per_la_pace_in_egitto_allangelus._il_papa:_%E2%80%9Cfede_e/it1-720607

  „credinta si violenta sunt incompatibile”

  ????

 15. DanCanada
  19 august 2013

  Breitbart cu un text tare despre cum ignora media anti-crestinismul din Egipt:

  http://www.breitbart.com/Big-Journalism/2013/08/22/Media-gnore-anti-christian-violence-in-egypt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian